Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perfecte counter Real Madrid bezorgt Sevilla slechte generale voor EL-finale

Laatste update:

Real Madrid heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in LaLiga. De onttroonde kampioen won ondanks een slechte start met 1-2 van Europa League-finalist Sevilla. Rodrygo was met een dubbelslag de grote held aan de kant van Real, dat nu vier punten voorsprong heeft op nummer drie Atlético Madrid. De rivaal heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan zondag bij winst op Real Sociedad weer dichterbij komen.

Ancelotti kon in Sevilla niet beschikken over de geblesseerden Karim Benzema and Vinicius Júnior. Desondanks was er geen basisplaats voor Eden Hazard, die op de bank moest plaatsnemen. In de verdediging werden Dani Carvajal, Antonio Rudiger and Nacho vervangen door Lucas Vázquez, Éder Militão en Ferland Mendy, terwijl ook David Alaba startte. Op het middenrif was er plaats voor Luka Modric, Aurélien Tchouaméni en Toni Kroos. In de aanval werd Rodrygo geassisteerd door Federico Valverde en Dani Ceballos. Bij Sevilla waren er maar liefst acht wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen Elche van afgelopen woensdag. Dit alles had te maken met de finale van de Europa League tegen AS Roma van komende woensdag.

Real Madrid kende een werkelijk dramatische start in Sevilla, want in de tweede minuut ramde Rafa Mir de bal van binnen de zestien in de linkerbovenhoek: 1-0. De bezoekers uit de Spaanse hoofdstad zaten niet direct in zak en as en kwamen na bijna een halfuur spelen op gelijke hoogte. Rodrygo profiteerde van een slecht opgestelde muur van Sevilla en knalde een vrije trap van net buiten het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek: 1-1. Erik Lamela had de voorsprong van Sevilla nog voor rust kunnen herstellen, maar de man die zijn ploeg onlangs naar de Europa League-finale schoot raakte de paal. Een gelijke stand derhalve halverwege in het Ramón Sánchez Pizjuán.

Rodrygo deed Sevilla na 68 minuten spelen opnieuw veel pijn. De Braziliaanse aanvalsleider werd bij een counter van Real Madrid perfect gelanceerd door Kroos, om vervolgens doelman Yassine Bounou te verschalken met een beheerste schuiver in de hoek: 1-2. Daar ging overigens wel een heel slechte vrije trap van Sevilla aan vooraf, waarna De Koninklijke kon uitbreken. Het werd acht minuten voor tijd nog erger toen linksback Marcos Acuña een directe rode kaart kreeg voorgehouden voor een harde tackle op Ceballos. Bounou redde daarna nog bekwaam op een harde knal van Kroos. Sevilla kon zich in de slotfase niet meer oprichten en beleeft dus een slechte generale voor de Europa League-finale tegen AS Roma op 31 mei.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3326614984
2FC Barcelona3322742973
3Girona3322562971
4Atlético Madrid3320492364
5Athletic Club33161072058
6Real Sociedad33131281151
7Real Betis3312138249
8Valencia3313812-147
9Villarreal3312912-145
10Getafe33101310-443
11Osasuna3311616-1239
12Alavés3310815-738
13Sevilla3391113-438
14Las Palmas3310716-1137
15Rayo Vallecano3371313-1534
16Real Mallorca3361413-1232
17Celta de Vigo3371016-1331
18Cadiz3341415-2326
19Granada 334920-2521
20Almería3311121-3514

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Prima overwinning dit. Eerste helft een beetje tandeloos maar in de tweede helft zag er wat beter uit. Rodrygo na die grote gemiste kans goed herpakt met 2 fantastische doelpunten. Voor de rest was het niet heel indrukwekkend maar ja komt ervan als je met zoveel middenvelders speelt en er natuurlijk niks op het spel staat. Volgende week alweer de laatste pot van dit belabberde La Liga seizoen tegen Bilbao. Hopelijk dat je daar maar de 2e plaats definitief kan veilig stellen. En dan op naar een beter seizoen volgend jaar in La Liga.

Hazard. 3 aanvallers geblesseerd, Ancelotti start met 5 middenvelders, en eindigd de wedstrijd met Ceballos op linksbuiten, Camavinga rechtsbuiten en Alvaro in de spits. Mocht niet eens warm lopen. Schaamt deze jongen zich niet? Ff serieus. Ik hoop serieus dat Perez een oplossing gaat vinden om van deze man af te komen. Het zorgt alleen maar voor scheve gezichten in de kleedkamer dat de best betaalde speler totaal niks betekent voor de club. Kroos bijvoorbeeld heeft al gezegd dat die geen medelijde heeft met Hazard of iets in die richting.

Verder tsja. Leuk dat je wint, maar wat een matige wedstrijd weer, de zoveelste. Ik vond Tchouameni echt heel goed vandaag. Moet in mijn ogen ook altijd spelen. Je ziet dat die de laatste weekjes aan het opkrabbelen is. Tweede goal van Rodrygo was echt van wereldklasse. En man, wat hoop ik dat de contract van Ceballos verlengd wordt. Wat een heerlijke speler is dit. Samen met Tchouameni absoluut de beste op het veld. En trouwens, die Acuna is echt een hele smerige speler. Terechte rode kaart.

27 mei 2023 om 22:32

Perez en het bestuur moet echt een manier vinden om Hazard weg te doen zeg. Dit zegt genoeg wat Carlo van hem vindt. Hazard is ook helemaal niks meer zeg. Zijn lichaam ziet er niet uit als een topsporter en toen hij twee keer mocht invallen een paar keer weken geleden was die zo traag. Hazard kan je inmiddels niet meer rekenen als optie in de aanval. Moet zo snel mogelijk een andere ervoor terug komen.

27 mei 2023 om 23:51

Er moet gewoon een oplossing komen klaar. Je kan niet nog een jaar een speler, die ook nog is de best betaalde speler is van de selectie, nog een jaar op de bank houden. Terwijl die niks betekent voor de club en onder Ancelotti nooit gebruikt wordt. Alleen helaas gaat dat een moeilijk verhaal worden. Hazard weet van binnen ook dat voetbal voor hem klaar is. Dan blijft die liever nog een jaar in Madrid met dat gigantische salaris. Wie weet hier en daar gratis medailles oppikken. Ik hoop zo erg dat er een oplossing komt. Dan kan de club ook verder.

28 mei 2023 om 00:36

Klopt helaas denk ik ook dat hij gewoon blijft om die laatste 20 miljoen nog te krijgen. En het zou me niet eens verbazen daarna als die gelijk gaat stoppen met voetbal. Hij is al met pensioen in zijn hoofd alleen helaas niet officieel omdat hij een doorlopend contract nog heeft.

28 mei 2023 om 12:35

Verhuren met doorbetaling van salaris, zoals ze met Bale deden. En andere clubs met Coutinho, Griezmann, Alexis Sanchez, Icardi etc.

Camavinga is zo goed he. Vinicius uiteraard ook. Rodrygo, Mili en Fede hebben ook de kwaliteit om bij de besten ter wereld te horen de komende jaren maar moeten constanter worden. Het bestuur moet er komend seizoen alles aan doen om ze op de juiste posities te laten spelen en de juiste ondersteuning te bieden dmv gerichte aankopen op de transfermarkt zodat ze naar die rol van steunpilaar toe groeien. Tijd om die transitie die nu al 4-5 seizoenen aansleept eindelijk af te ronden, zeker als Bellingham ook komt. Helaas verwacht ik onder Ancelotti dat men gewoon nog een seizoen krampachtig vasthoudt aan dezelfde namen. Tchouameni past ook in dat rijtje overigens.

Ik hoop ook dat Ceballos verlengd wordt. Je gaat imo geen betere 4e/5e middenvelder vinden. Als ie nou vertrekt omdat de club aan Modric en Kroos vasthoudt moet je over 12 maanden weer op zoek naar een ander en daar geld voor uittrekken. Als Ceballos volgend seizoen meer wil spelen heb ik daar alle begrip voor maar zou ik als club zijnde nog steeds proberen hem te verlengen met de belofte dat ie in 2024 onder een andere trainer kan strijden voor zijn plek samen met Fede, Bellingham (als ie komt), Cama en Tchou en in de tussentijd een seizoen uitlenen aan Betis of Sociedad. In 2024 een middenveld met Bellingham, Tchou, Ceballos, Fede, Cama en een breedtespeler lijkt me ideaal.

garcia, Bellingham, een backupspits (joselu bijvoorbeeld), een goede rechtsback die met Carvajal kan concurreren zoals Cancelo en je hebt een prima uitgebalanceerde selectie. Eventueel nog een aanvaller indien Asensio daadwerkelijk vertrekt. Dan is het zaak voor Carlo om de juiste selectiekeuzes te maken doorheen het seizoen en je kan strijden op 3 fronten.

28 mei 2023 om 00:18

Welke formatie vind je geschikt met dit materiaal? Ik ben van mening dat Rodrygo altijd moet spelen (zullen veel fans op VZ niet met mij eens zijn). Alleen vind ik wel dat hij centraal moet staan of links. Aangezien links al bezet is, denk ik dat een rol achter Benzema wel een interessante optie is in een 4231. Dan zit je alleen met het zelfde probleem als afgelopen seizoenen: Wie gaat er aan de rechterkant spelen? Saka is onhaalbaar, Salah te oud, Mahrez te oud en de rest is geen upgrade. Tweede probleem in een 4231 is: Welke middenvelders ga je opstellen? Je hebt dan twee posities voor 6 ( 7 als je Bellingham erbij telt). Ik zou het echt niet weten.

28 mei 2023 om 03:01

Je hebt imo absoluut een aankoop nodig rechts. Ofwel een RW en dan kan je inderdaad Rodry achter de spits zetten maar dat zou zonde zijn van het materiaal centraal, zeker als Bellingham er nog bijkomt. Beter lijkt me een rechtsback die offensief sterk is en de rechterflank voor zijn rekening kan nemen met Bellingham of Fede als ondersteuning en Rodrygo kan zwerven en bij balbezit alsnog die rol centraal kan opnemen.

Denk aan hoe Marcelo speelde toen Ronaldo in zijn latere seizoenen bij Madrid dicht bij Benzema ging spelen, bijna als spits met Benzema die errond zwierf. Rodrygo zou niet zo hoog spelen als Ronaldo maar het principe is hetzelfde.

Ik had gasten die ik moest rondleiden in Antwerpen waardoor ik de wedstrijd niet heb kunnen zien. De eerste wedstrijd dit seizoen die ik miste. Zijn we blessurevrij gebleven? Ik zag in een flits op mijn telefoon een smerige trap op Cama van achteren. Is daarvoor gefloten? Blij met de winst, hopelijk wint La Real morgen zodat de druk voor ons eraf is in de laatste wedstrijd. Hala Madrid muchachos!

28 mei 2023 om 01:25

Blessurevrij? Nee. Valverde moest eraf omdat die last had van zijn rechterheup. Camavinga kreeg een schop van achteren inderdaad, maar zag er niet hard uit, mocht wel geel gegeven worden. De echte smerige tackle kwam op naam van Acuna op Ceballos. Dikke vette rode kaart. En de hele grap is dat Acuna meteen op instagram zich meldt dat spelen tegen 12 man moeilijk is. Er zijn al foto's opgedoken van een grote snee die Ceballos in zijn enkel te verduren kreeg. Verder niet echt iets gemist. Saaie pot, alleen de tweede goal uit een counter was een hele mooie.

En Sociedad mag ook morgen gelijk spelen, omdat onderling resultaat in het voordeel van Real is. Maar eigenlijk boeit het me vrij weinig of Real nou tweede of derde wordt. Maakt toch geen verschil uit. Ben allang al blij dat volgende week de laatste wedstrijd is.

28 mei 2023 om 02:48

Gracias amigo, ik ben ook blij dat het einde seizoen is. Even rust van dat voetbal en een beetje relaxter baseball kijken en de voorbereiding van het nieuwe NFL seizoen.

Hasta luego!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren