Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez zucht om erbarmelijk geval Ajax: ‘Hij weet zelf dat hij het lachertje is'

Donderdag, 26 januari 2023 om 23:18Mart van Mourik • Laatste update: 23:21

Kenneth Perez noemt de wijze waarop Calvin Bassey de bal behandelt ‘aandoenlijk’. De linksback van dienst, die na een uur spelen het veld moest ruimen, maakte zeker in de eerste helft van het Eredivisie-duel tussen Ajax en FC Volendam (1-1) bepaald geen indruk op de analyticus. "Hij is sterk en snel, maar aan de bal zal hij ook wel meekrijgen dat hij een lachertje is", aldus de oud-middenvelder van onder meer Ajax voor de camera van ESPN.

“We hoeven het eigenlijk niet iedere keer te benoemen en te laten zien”, opent Perez zuchtend wanneer hij na enkele mislukte acties van Bassey langs de zijlijn kijkt. “Het is een repeterend verhaal bij hem: het is heel, heel, heel moeizaam aan de bal. Soms is het zelfs aandoenlijk als je zit te kijken. Ik heb echt het idee dat hij iedere keer wanneer dat ronde ding naar hem toe rolt denkt: oh fuck, wat moet ik ook alweer met dat ding. Ik ben het wel eens met wat Schreuder zei: het zal nooit een Frank de Boer worden, maar misschien wel een Davinson Sánchez.”

“Als je hem een Sánchez wil maken, dan moet je hem wel centraal zetten”, vervolgt Perez, die daarmee kritiek lijkt te uiten op de keuze van Schreuder om niet Owen Wijndal maar Bassey linksachterin te zetten. “Hij heeft kracht en snelheid, maar aan de bal is het echt gewoon erbarmelijk. Het wordt er natuurlijk ook niet beter op, want hij zal zelf ook wel een beetje meekrijgen dat hij het lachertje is. Zijn vriend aan de andere kant van het veld (Jorge Sánchez, red.), die even slecht is, die is er even niet. Dus dan is alle aandacht op Bassey gericht. Dan gaat hij een paar keer een actie aan die volledig mislukt.”

“Het is gewoon aandoenlijk eerlijk gezegd. Ik denk dat je alleen centraal achterin iets aan hem kan hebben, maar 26 miljoen euro is wel veel geld. Het enige is: hij kan er ook niets aan doen dat hij zoveel gekost heeft. Hij kan er niets aan doen dat er iemand is geweest die zei: weet je wat, het lijkt me een mooi bedrag om eens te betalen voor hem”, besluit Perez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door almogaver)

Negen keer winst in achttien wedstrijden. Een winstpercentage van 44% in totaal. Het zijn gouden tijden om fan te zijn van Volendam. Oh wacht. Ik ben fan van Ajax.

26 januari 2023 om 23:24

Vervelend voor je, ik ook. Gelukkig is PSV net zo sneu als dat wij zijn, dat maakt het nog wat draaglijker.

26 januari 2023 om 23:29

PSV staat een paar punten voor en heeft geen 110 miljoen euro uitgegeven. Wij zijn veel sneuer en slechter.

26 januari 2023 om 23:29

Dat psv het niet veel beter doet, oké. Maar dat wij ons tegenwoordig moeten meten met teams als Sparta Utrecht en Twente stelt me vooral teleur..

26 januari 2023 om 23:36

Al stond PSV drie punten voor of er twintig achter, wat maakt dat in hemels naam uit? Daar gaat het toch niet om

27 januari 2023 om 06:44

Eindelijk iemand die het begrijpt. Wat word ik moe van topics over ajax of psv waar dan de ander wordt bijgehaald.

27 januari 2023 om 07:30

Daarom des te jammer dat ze Schreuder eruit hebben gegooid!

27 januari 2023 om 07:46

Haha, dat is waar. En intussen staat Feijenoord een straatlengte voor. Maar vooral naar elkaar blijven kijken.

26 januari 2023 om 23:34

Rekenen zal wel niet je sterkste vak zijn geweest

26 januari 2023 om 23:39

Klopt, ik rekende verkeerd. Ik dacht aan elf zeges in 25 duels, maar we hebben het almachtige Den Bosch ook verslagen. Dus 12/26 in totaliteit = 46%. Lezen is sowieso niet jouw sterkste punt. Google eens het woord "in totaliteit". Of volg een les Begrijpend Lezen.

26 januari 2023 om 23:35

Hele technische leiding vervangen:

TD: Kluivert, Jonk, Seedorf,
Trainer: Bielsa (kent Ajax systeem), Bosz, Jonk, FdB

26 januari 2023 om 23:47

4 trainers is wel erg veel toch?

26 januari 2023 om 23:39

De kale knikker zal vast weer een stijgende lijn zien

Bassey is een centrale verdediger. Ook al kapot gemaakt door schreuder.
Ajax had de beste linkerkant met blind en Tadic van de laatste 20 jaar, schreuder begint met deze uit elkaar te halen. Daardoor Tadic slechter blind slechter. En dus Ajax veel slechter.
Dan heb je de beste back van Nederland weggestuurd en dan zet je je centrale verdediger, bassy links. Je gekochte back wijndal is niet goed genoeg zelfs niet voor de eredivisie volgens schreuder. Dan zet je je rechtsback links centraal. Hoe ver kun je heengaan. Is er dan niemand die gewoon zegt zet je speler op de positie waar hij hoort. Schreuder moet eruit, heeft alles kapot gemaakt. Onze sterren van de laatste jaren, blind en Tadic heeft hij kapot gemaakt waardoor fans hun uitfluiten. Het is een ramp. Snel een frisse wind dan kunnen we misschien nog tweede worden.

26 januari 2023 om 23:29

Dus dit. Als CV heb ik echt wel vertrouwen in hem, maar Schreuder verwacht dat hij de nieuwe Maxwell is ofzo. Bij Rangers speelde hij zo nu en dan op links, maar dan nog heb je het dan niet over een opkomende back maar gewoon een vast blok achterin.

Die jongen doet zijn best en ik vind het dan ook jammer dat hij zo afgemaakt wordt omdat hij er nu als een soort clown uitziet op links. Het is geen topper maar op CV kan hij echt wel groeien.

Je zou toch denken dat Bassey gewoon op CV kan, Wijndal links en Alvarez op het middenveld?

26 januari 2023 om 23:45

Rutger dat is een logische optie waarbij je de juiste poppetjes op de juiste plek zou zetten. Maar dat is tegelijkertijd te logisch voor Schreuder.

27 januari 2023 om 01:39

Rutger, je zou toch juist verwachten dat een speler die voor dat bedrag wordt binnengehaald gewoon een absolute topverdediger is voor Ajax en die defensie kan leiden. Ik heb het al heel vaak in topics geschreven toen hij werd aangetrokken dat Bassey gewoon niks voor Ajax is, ik heb veel over me heen gekregen. Maar de realiteit is dat hij gewoon zowel als centrale verdediger en als linksback gewoon totaal door de mand valt. Het is een van al die vervangers van spelers die vertrokken zijn die de verwachtingen niet waar kunnen maken. Maar we blijven wel al weken lang wijzen naar de trainer, het meest makkelijke wat er bestaat natuurlijk.

26 januari 2023 om 23:39

Bassey is een Lb. Hij heeft in de jeugd van Leicester maar ook in Glasgow als Lb gespeeld.

27 januari 2023 om 00:47

Bassey is een kluns en Ajax onwaardig. Afschrijvn en niet meer opstellen.

27 januari 2023 om 07:48

Dan is het niet echt een goede linksback. Of althans, heeft nog niet laten zien dat te kunnen zijn. Heeft ie zeker net gepiekt toen de Ajax scouts op de tribune zaten.

26 januari 2023 om 23:40

Want alle ajax fans schreeuwde vorig jaar ook al niet dat Blind klaar was. Zowel blind als tadic worden oud. Nu op schreuder afgeven is makkelijk en hypocriet.

26 januari 2023 om 23:42

Tadic en blind samen de beste in de afgelopen 20 jaar?????

Heb je maar 2 jaar naar Ajax zitten kijken ofzo, Tagliafico in 2019 was minstens 3 niveautjes beter dan Blind ooit was op linksback.

27 januari 2023 om 00:09

Toen stond blind centraal waar hij de allerbeste was.
Die twee waren allesbepalend voor Ajax. Blind met zijn inspeelpas en opbouw vanaf centraal of vanaf links. Tadic door zijn statistieken. Schreuder maakte dit allemaal kapot door die twee uit elkaar te halen. Omdat bergwijn die nog nooit ergens heeft laten zien goede statistieken te overleggen de voorkeur te geven. Bergwijn is een goede speler, de ene week wel de andere week niet. Kun je dus niet altijd op bouwen, vraag het maar aan de psv’ers.

26 januari 2023 om 23:54

Bashen op bassey
T is "in"
Niet jij maar in t algemeen

27 januari 2023 om 01:06

Ik vind het te makkelijk om het te schuiven op het aan de kant schuiven van Blind. Beste linksback van nederland is hij zeker niet, qua passing wel. De keuzes van Schreuder in combinaties van spelers zijn belachelijk geweest, een wijndal is prima zolang die erover heen kan komen. Met Tadic kan dat niet, met Bergwijn wel. Bassey is een goede cv, maar niet goed genoeg om ook de man van Blind op te pakken, of opbouw op zich te nemen. Martinez kon dat, omdat Blind minder ver naar voren hoefde voor de opbouw, en er minder uit hem hoefde te komen. Zo zijn er nog wel meer verkeerde combinaties.

27 januari 2023 om 05:16

In mijn ogen klopt het wat je zegt qua setjes, maar dan is er toch gewoon compleet verkeerd ingekocht? Met een type Tadic heeft Wijndal geen zin.
Blind niet kunnen laten spelen omdat niemand zijn tekortkomingen kan opvangen.

Ik ben echt benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren bij Ajax, want Schreuder is de kop van jut, maar achter deze façade van zijn ontslag gaat veel meer schuil tot best wel diep in de kern.

27 januari 2023 om 09:03

Bassey verzoop als centrale verdediger ook enorm. Die kan er gewoon echt helemaal niks van. Hij is lomp, heeft geen goede pass, kiest slecht positie... Het is gewoon geen Ajax-verdediger. Dat was Davinson Sanchez ook niet, maar die kon het compenseren met verdedigende kwaliteiten. Dat heeft deze jongen gewoon niet. Denk dat hij het beste tot zijn recht komt in een driemansverdediging.

27 januari 2023 om 09:35

Beste back van Nederland HAHAHA. Hoe krijg je het uit je vingers, vorig jaar was het duo Malacia Sinisterra al beter.

Bassey is ook gewoon geen back. Die jongen moet centraal achterin duels winnen, ballen afpakken en hem dan afgeven aan iemand die wel voetballend sterk is. Die jongen speelde bij Rangers gewoon heel solide, maar is nu het lachertje van de Eredivisie omdat zijn trainer totaal geen kijk heeft op het spel en de rol van Bassey in dat spel.

26 januari 2023 om 23:26

De grap is, toen hij eerst in het elftal kwam, ging je van een periode van 12 duels met 16 tegengoals opeens naar vijf duels op een rij de nul houden. Daarna kwam de klad erin door onder meer de tombola op het middenveld en in de aanval. En ook door het feit dat Napoli gewoon een stuk beter was. Sindsdien is Schreuder gaan experimenteren en Bassey linksback slaat echt nergens op. Zet die man in het centrum, hij is een iets mindere versie van Davinson Sanchez. Met opzich nog een goeie trap ook, alleen zijn handelingssnelheid ligt te laag. Rulli, Rensch, Timber, Bassey, Wijndal, Alvarez, Berghuis, Kudus, Conceicao, Tadic en Bergwijn. Probeer dit eens drie of vier potjes. Brobbey is tot nu toe niks meer gebleken dan een geweldige invaller.

26 januari 2023 om 23:58

Die opstelling is zo logisch dat iedereen m kon bedenken, behalve de coach van Ajax dan. Wat ben ik godsgruwelijk blij met t bericht van net dat schreuder op straat is gezet.

27 januari 2023 om 08:44

Vrijwel altijd? Dat maakt elkaar niet zoveel, 32x centraal en 27x als linksback en in de jeugd bij Leicester ook 50/50, grappenmaker....

26 januari 2023 om 23:37

Davinson Sanchez was ook de koning van verkeerd instappen of soms onbegrijpelijke dingen te doen. Hij kwam alleen in een tijd waarin Ajax-supporters gewend waren aan Denswil, Moisander en Van der Hoorn. Bassey is de vervanger van Martinez en moet leven naar het verwachtingspatroon van Martinez, Blind, De Ligt, Timber etcetera. Niet dat Sanchez slecht was, hij was een openbaring, maar zeker geen topper.

26 januari 2023 om 23:30

Ajoh, die kan er geen reet van, kopt onder elke bal door. Lijkt wel of die man denkt dat ie pok-ta-pok aan het spelen is, wat een onbehouwen gek zeg.

26 januari 2023 om 23:36

Dat hij nu niet meer geweldig speels is toch begrijpelijk. Alle maar dan ook alle vertrouwen bij elke speler is door Schreuder volledig vernietigd. Krijg het idee dat Schreuder bij een ander op de loonlijst staat en door hem betaald wordt om AJAX te vernietigen.

26 januari 2023 om 23:34

Bijzonder dat bij werkelijk geen een speler (positieve) ontwikkeling zichtbaar is tov vorig seizoen. Je ziet gewoon dat ze niet trainen op hun zwakke punten.

Bassey kan alleen slagen als centrale verdediger. Als back is die veel te lomp en te slecht aan de bal. Toch zet Schreuder hem constant op linksback. Is toch te belachelijk voor woorden. Alle aankopen en ook de basisspelers van vorig seizoen zijn gewoon zo slecht. Die Schreuder is zo’n onbenul als hoofdtrainer…

26 januari 2023 om 23:28

ja het is echt lachwekkend.

Maar morgen of misschien wel vanavond zijn we er als het goed is vanaf…..

26 januari 2023 om 23:29

Doet Wijndal het dan zo belabberd op de training dat die hem niet opstelt? Tegen Volendam, in eigen huis zou je toch eerder meer een aanvallend ingestelde back willen spelen.

26 januari 2023 om 23:29

Wijndal was perfect geweest juist om dit soort wedstrijden te spelen en dat samen met Bergwijn. Maar op de of andere manier mag die gewoon niet spelen…

26 januari 2023 om 23:35

De eerste wedstrijden vond ik de chemie tussen Bergwijn en Wijndal heel sterk. Wijndal die er vaak overheen komt waardoor Bergwijn meer ruimte krijgt om binnendoor te komen of mee kon geven.

Ik weet niet wat Wijndal heeft gedaan bij Schreuder maar hij hoort gewoon linksback en Bassey cv. Alvarez hoort op het middenveld en Taylor op de bank. Kudus heeft een goed wk gespeeld en zit op de bank. En ook Tadic mag gewisseld worden in een wedstrijd. Allemaal dingen die nog onbekend zijn bij Schreuder.

26 januari 2023 om 23:28

Wijndal is een matige back, dat daar tien miljoen voor is betaalt. Wijndal kan helemaal niets in de kleine ruimtes en is verdedigend zwak.

26 januari 2023 om 23:31

Wijndal heeft het zelf verpest, midden in het seizoen een paar kilo te zwaar zijn en ook in de wedstrijden die hij speelde laten zien tekort te komen. Een nieuwe links en rechtsback is een must voor Ajax net zoals een 6.

26 januari 2023 om 23:37

Wijndal moet doen wat Taylor en Klaassen doen bij Schreuder, want kennelijk werkt dat wel.

Bassey is een stoomlocomotief. Hij kan heel hard in een rechte lijn rennen, en ook weer terug. Eigenlijk had ie gewoon voor atletiek moeten gaan. Want zonder bal ziet het er best indrukwekkend uit.

Zodra hij van richting verandert gaat het vaak meteen fout. Misschien kunnen we hem verkopen aan een andere sportclub?

Er is geen trainer op de wereld die het zou bedenken om Bassey linksback te zetten. Op één na....

27 januari 2023 om 01:06

Hij heeft een goeie voorzet in huis maar met zijn snelheid en fysiek hoort hij centraal te spelen bij een counter de aanval uitstellen totdat de rest van de team terugverdedigd, dat is allemaal geen hogere wiskunde. Ik zie echt heel veel potentie in Bassey over 2 seizoenen verkast die gewoon naar een topclub. Blind was in het begin echt slecht, ze lieten hem ook staan en bij Ajax als je elke wedstrijd speelt word je automatisch een topspeler met de spelers om je heen en de ervaring die je opdoet. Blind raakte in zijn eerste 3 seizoenen ook geen pepernoot. Hij werd door middelmatige spelers als Jermaine Lens vierkant gedold. Na 1 sterke seizoen mocht die naar Man utd voor 17 miljoen. Bij Ajax maken ze van Bassey echt wel een voetballer als dat al met al met Blind is gelukt.

Ik vind het intussen een beetje sneu voor Bassey. Het voelt een beetje of je Koulibaly of De Ligt vraagt de flank te bestrijken. Echt hoe verzin je het.

26 januari 2023 om 23:33

Dan vergeet je nog de slechtse en de man die blijkbaar volgens velen de enige.is die.zich aan de malaiase ontrekt, waar ik het totaal niet mee eens ben: Steven Berghuis!

Makkelijk scoren, lekker iedere keer Bassey de schuld geven en uitlachen. Maar het ligt niet aan hem, want het hele elftal is drama. Dus die wat minder populair en bespreek het echte probleem: geen groei in de vorm van spelers en het veldspel (trainer) en geen beleid rondom de spelersgroep of nieuwe aanwas (bestuur).

Waarom Bassey z'n balbehandeling benoemen maar niet die van jongens uit de eigen opleiding, Rensch Taylor en Klaassen zijn ook om te janken aan de bal en ook nog is in het spel zonder bal.

Bassey is een centrale verdediger die wil je zo min mogelijk aan de bal hebben en een spits laten uitschakelen, niks meer.

We zijn allang het punt voorbij waarop je het over de poppetjes moet hebben. Je kunt Bassey wisselen voor Wijndal, en dan krijgen we een dergelijk artikel over Wijndal. Je kunt Rensch linksback zetten en Bassey centrum, idem. Je kunt elke speler individueel af gaan en ze allemaal af maken, want niemand stijgt echt boven de malaise uit. Ook niet de jongens die het vorig jaar wel konden, en de enige die ik er in de 1e seizoenshelft nog goed uit vond zien lijkt het nu ook helemaal kwijt (berghuis). Dit wordt hem gewoon niet. Ik heb oprecht medelijden met Schreuder als je hem zo ziet zitten, maar hij moet nu toch zelf ook inzien dat het hem bij Ajax niet gaat worden? Inmiddels naderen we februari en nog steeds is er niet echt een idee hoe de opstelling er uit hoort te zien. Wederom was de aanval op alle 3 de plekken gewijzigd ten opzichte van vorige week. Het materiaal is duidelijk minder, er gaat veel mis bij de directie. Het is niet alleen Schreuder die het probleem is. Maar ook met dit materiaal moet je veel beter presteren, dus hij is er wel degelijk een behoorlijk onderdeel van.

26 januari 2023 om 23:34

Je hebt ook gewoon geen rechtsbuiten, dat mag je "H2" (alsof het een superheldenduo is, lol) aanrekenen. Conceicao is net een puppy: blaffende honden bijten niet. Je haalt een linksbuiten voor €30mln(!!), terwijl daar je mvp en aanvoerder speelt. Je speelt met een middenveld zonder enig voetballend vermogen, en ja - ook Kudus is dat niet.

Bassey is zo een sympathieke gast, je gunt hem dat hij zijn prijs waard is maar helaas is hij nog niet de helft waard. Mispeer van jewelste van de sukkels die de laatste tijd de transfers hebben bepaald. Prima verkocht, dramatisch ingekocht.

Schreuder kan hier toch niets aan doen? Dat de spelers niet scoren en dan één kans weggeven is niet zijn fout. Zijn gewoon een hoop spelers die naast hun schoenen lopen en het technisch beleid heeft er echt een zooitje van gemaakt door matige spelers aan te trekken. Zelfs zonder een trainer en met een lege dugout zouden de spelers van Volendam moeten winnen en weten hoe ze moeten spelen.

26 januari 2023 om 23:35

Klopt de schuld ligt niet geheel bij Schreuder als je ziet met wat voor houding jongens als Brobbey, Bergwijn, Taylor, Klaassen, Wijndal en Rensch op het veld staan, die denken echt dat ze heel goed zijn.

Bassey en Sanchez zijn lachwekkend qua kwaliteit maar hebben in iedergeval een professionele houding.

26 januari 2023 om 23:40

Ik ben het met je eens dat de oorzaak voornamelijk ligt in het slechte technische beleid van het afgelopen jaar.

En het geschreeuw om de kop van de coach is meestal supporters-emotie.

Maar ik denk niet dat Schreuder dit nog aan de praat krijgt.

Schreuder is een informant. Fresia is mijn heldin.

En dan te bedenken dat een Trauner ons maar 1 miljoen kostte.

Soms zit kwaliteit niet verbonden aan een prijskaartje, zoals bij Bassey het geval is.
Of hij nou linksachter of centraal speelt, het blijft een (grote) lomperik ongeacht de positie.

27 januari 2023 om 06:40

Dat is lariekoek. Trauner op rechtsback ziet er net zo slecht (waarschijnlijk zelfs veel slechter) uit als Bassey op linksback. Dan kan je beter Geertruida of Hancko noemen, die beiden erg goed als back en cv zijn.

Dit was de man die faalde bij Ajax, daarna PSV om vervolgens op hangende pootjes terug te gaan naar Ajax, waar ie in totaal maar één redelijk half seizoen heeft gedraaid, toch?

Die doet lacherig over een jonge gozer die net in een ander land is komen wonen en op een compleet andere manier moet leren voetballen in een matig draaiend team?

Dat siert Perez.

27 januari 2023 om 00:34

Perez is ook degene die paar jaar geleden bij de amateurs een kopstoot heeft uitgedeeld. Tegelijkertijd heeft Perez het ook vaak over de professionele houding van spelers. Spiegels zijn in zijn huis al jaren verbannen.

27 januari 2023 om 21:02

Zo dan! Dat wist ik niet. Haha, wat een treurnis.

Wat starte Bassey toch goed begin van het seizoen. Mensen waren enthousiast over zijn fysiek en duelkracht. Beetje bijschaven op voetballend vlak en Ajax zou een nieuwe topper binnen hebben gehaald zo leek het. Maar dan wel als centrale verdediger. In plaats van met Bassey aan de slag te gaan en hem beter tot zijn recht te laten komen en beter te maken wordt hij op linksback gegooid na een paar mindere wedstrijden. Hoor nu dat Schreuder er uit ligt!! Mooi!!

27 januari 2023 om 00:06

Hij startte met een rode kaart tegen PSV...

Precies al wat ik na de wedstrijd tegen Twente zei. Werd toen notabene aangesproken door een paar vz leden die dat afdeden als onzin. Maar ook vandaag zat men gewoon te lachen als Bassey aan de bal kwam. Clowneske.

Rustig mensen tis al klaar.. Alfredo is al ontslagen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren