Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez ziet het helemaal zitten in Ajacied en moet denken aan Thierry Henry

Zondag, 1 oktober 2023 om 22:30Jan Hoeksema • Laatste update: 23:14

Kenneth Perez is enthousiast over Carlos Forbs, zo vertelt hij bij Dit was het Weekend van ESPN. De buitenspeler maakte een sterke indruk in het uitduel met RKC Waalwijk (gestaakt bij een 2-3 tussenstand) en is wat Perez betreft de nieuwe smaakmaker bij Ajax. De analist ziet bij Forbs bepaalde kwaliteiten die hem doen denken aan Arsenal- en Frankrijk-legende Thierry Henry.

Het gaat bij het praatprogramma over de 0-1 van Ajax, waarbij Forbs de assist gaf op Brian Brobbey. "In plaats van blind te schieten heeft hij het hoofd omhoog gehad", zegt Perez. "Hij kijkt naar de loopactie van Brobbey en steekt de bal. Dat vind ik wel echt een pluspunt.” Richting het einde van de wedstrijd is er echter ook een moment waarop de Portugees wel nalaat omhoog te kijken.

“De snelheid kunnen ze in ieder geval niet van hem afnemen", aldus Perez. "Als je beter wordt met omhoog kijken, dan word je echt heel erg goed. Snelheid is zo’n groot goed in het voetbal, dat moet je eigenlijk wel hebben. En snelheid gaat vaak gepaard met een beetje blindheid, maar als dat niet zo is, dan word je als Thierry Henry.”

Forbs lijkt een van de weinige aankopen van de inmiddels ontslagen Sven Mislintat die wél bevalt. De Amsterdammers namen de aanvaller voor een bedrag van veertien miljoen euro over van Manchester City, waar Forbs uitkwam voor de beloftenploeg. Namens Ajax kwam de pijlsnelle flankspeler tot dusver tot acht wedstrijden, waarin hij een keer tot scoren kwam en twee assists gaf.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door janssen)

Vind hem de afgelopen wedstrijden prima spelen. De eerste paar wedstrijden was hij onwennig vanaf rechts, nu gaat dat veel beter. Maakt acties binnen- en buitenom en zorgt voor snelheid en diepgang. Zoals hij gisteren dat steekpassje tussen de linies gaf bij dat doelpunt van Brobbey was heel goed, moet hij vaker doen. Wat hij ook wel wat vaker mag doen is met zijn linkerbeen van die indraaiende voorzetten geven, doet hij nog wel te weinig als hij naar binnen gaat.

Overigens is hij nog lang geen Henry en dat niveau was uitzonderlijk. Forbs is gewoon Forbs, laten we het daarbij houden😬.

2 oktober 2023 om 11:10

Ik vind het ook echt leuk om naar te kijken als hij aan de bal is. Zulke snelle voeten en kan in volle sprint van zo van richting veranderen. Laat met dat passje op Brobbey of Taylor tegen Marseille ook zien dat hij overzicht heeft na een actie. Past zich ook goed aan op rechts, terwijl daar eerst behoorlijk wat scepsis over was. Eén zwaluw maakt natuurlijk lang geen zomer. Maar van alle aankopen laat hij het meeste zien de laatste wedstrijden. Eigenlijk van de hele selectie.

Henry mocht willen dat hij dat zo goed kon.

2 oktober 2023 om 19:49

Perez zegt toch ook niet dat hij zo goed als Henry kan worden. Zegt mi ovet type voetballer, los van zijn niveau.

Een van de, zo niet de beste, bij Ajax de afgelopen wedstrijden. Er gaat nog wel een hoop mis, maar inderdaad zijn snelheid is een enorm wapen en liet tegen Marseille en RKC zien absoluut niet zelfzuchtig te zijn. Alleen nog wel te merken dat hij van de jeugd komt, want de tank is bij hem na een uur wel ongeveer leeg en dan zie je dat zijn acties allemaal vastlopen. Maar dat komt nog wel, vind hem in ieder geval bepalender dan Conceicao is geweest.

1 oktober 2023 om 23:00

Moet eerlijk zeggen dat Avila mij centraal ook wel aardig beviel, deed me denken aan Martinez. Forbs is een jeugdspeler en heeft tijd nodig, dezelfde tijd en kansen als de spelers van Ajax in de jeugd. Akpom kan je wat mij betreft verkopen, Tahirovic, Gaaei en Mikautadze ook. De rest kan je tijd geven om zich te ontwikkelen.

1 oktober 2023 om 23:08

Eens, voor het eerst dit seizoen dat er iemand achterin met durf naar voren wist te passen en daarbij een linie oversloeg. Wat mij betreft laten we Avila daar gewoon staan, en moeten Sosa en Hato het maar uitvechten op LB. Ik vind het ook belangrijk dat er niet al teveel druk wordt gelegd op Hato, die jongen is sinds eind vorig seizoen zowat gebombardeerd tot de redder van Ajax terwijl die jongen net 17 is. Die moet ook de tijd en ruimte hebben om fouten te maken en daarvan te leren.
Daarnaast is het overduidelijk dat Vos de Alvarez-rol moet invullen, want met deze wankelende organisatie heb je iemand nodig die de gaten dichtloopt en de passlijnen afsnijdt. Maar ook hier geldt net als bij Hato dat deze jongen ook niet als de verlosser moet worden gezien. Vraag me overigens af of Avila misschien ook wel als 6 kan spelen, zo iemand met agressie maar ook met een goede inspeelpass is daar heel handig.

1 oktober 2023 om 23:55

Avila inderdaad prima centraal! Bij de tegengoal een beetje een vreemde rol, maar een aantal hele goede inspeelpasses zoals Martinez en Blind dat deden en probeert ook echt te voetballen. Verder was hij verdedigend wel stabiel. Lekker centraal houden, dacht al dat hij daar beter zou renderen dan als linksback. Zou Mikautadze als spits laten invallen als concurrent voor Brobbey. Akpom is dan overbodig.

Haha Perez doe normaal man! Titi was één van de beste spitsen ooit, misschien komt Van Persie een heel klein beetje in de buurt met zijn techniek en souplesse. En daarnaast is Forbs een buitenspeler, die zich steeds meer als een vis in het water voelt. Maar natuurlijk nooit het niveau van Titi zal worden, wel een hele goede buitenspeler. Een van de weinige lichtpuntjes is onze Forbs.

1 oktober 2023 om 22:54

Henry ademt Highbury. Wat heb ik daar als kind van genoten zeg. Hoe die met zijn snelheid mensen kon omspelen en dan zijn afronding met de voet. Bizar niveau. Mij doet v Nistelrooij er dan weer een beetje aan denken 😉 Die goal tegen Fulham staat in m’n geheugen gegrift.

2 oktober 2023 om 10:54

Pieter dat waren nog eens tijden man, wat dat betreft ben ik blij 34 te zijn. Ik heb ze allemaal bewust mogen meemaken, Van Nistelrooy was natuurlijk ook een fenomeen.

1 oktober 2023 om 22:55

Het ging Perez niet om dat hij net zo goed wordt als Henry. Die kans is wel heel klein natuurlijk. Maar het ging om het combineren van snelheid, overzicht en doelpunten maken, waar Henry weteldtop in was. Forbes en ook Minteh lieten dit weekend een paar keer zien dat in zich te hebben. Dat punt wilde Perez maken.

2 oktober 2023 om 10:55

Ajaxchamps dank voor de verbetering, ik was er weer ingestonken.

1 oktober 2023 om 22:56

Zie hier wat een suggestieve titel kan doen om de comment sectie wat op te hypen. VZ's verdienmodel in optima forma hahah. Perez vergeleek Forbs helemaal niet met Henry, i.t.t. wat de kop doet vermoeden. Hij zegt alleen dat heel veel pijlsnelle buitenspelers een beetje blind zijn, als je als speler met een dergelijk pakket aan kwaliteiten (super snel, dribbel binnendoor en buitenom) ook nog altijd het overzicht hebt én scorend vermogen hebt; dan heb je het over een type Henry zegt hij, om aan te geven hoe zeldzaam dat is bij een dergelijk type vleugelaanvaller.

2 oktober 2023 om 10:57

Sander dank voor de verbetering, ik was er weer ingestonken. Hahaha, nu ben ik het wel eens met Perez. Dat maakt Forbs nu al bijzonder, het koppie gaat niet naar beneden en zoekt naar de beste oplossing. Binnen en buitensport hebben we ook lang niet gezien.

Forbs of Borges is een hele goede buitenspeler voor Ajax. Snel technisch en kan een mannetje uitspelen en de bal dan nog naar dezelfde kleur spelen. Liever dan bergwijn sws.

2 oktober 2023 om 08:50

Beter dan Bergwijn is al jaren niet echt heel moeilijk. Maar Forbs doet het zeker niet verkeerd. Hoewel ik hij bij de 2-2 verdedigend niet adequaat reageerde en hij er de 2de helft toch echt door heen leek te zitten.

2 oktober 2023 om 10:53

Omdat hij van de jeugd komt, is de tank helemaal leeg na een uur. 😇

2 oktober 2023 om 11:24

Het is ook geen verwijt. Was wel verbaasd dat hij mocht blijven staan.

Is een van de weinige lichtpuntjes bij ajax zover. Sowieso een aantal leuke nieuwe spelers erbij in de eredivisie, ook met Minteh (die ik nog wel een klasse beter vind, maar vergelijkbaar qua type) en Lang natuurlijk. Even afgezien van ajax hebben we denk ik zelden zo'n sterke eredivisie gehad afgelopen twintig jaar.

1 oktober 2023 om 23:15

@baardgrasmus.....laatste zin is een interessante stelling. Waar baseer je dat op?
On topic: Forbs is eigenlijk de enige aankoop die progressie maakt, maar goed hij speelt ook vrij vaak.

2 oktober 2023 om 09:07

Bijvoorbeeld op de uitgaven van de top drie, die bij Psv en Feyenoord ook goed besteed lijken te zijn. Niet vaak werd zoveel uitgegeven. Maar ook bijvoorbeeld op de geweldige jeugd van az, Twente is stabiel en beter dan afgelopen jaren. Het feit dat een Utrecht, met behoorlijk grote namen en ook relatief flinke uitgaven door zoveel clubs wordt verslagen zegt ook wag, blijkbaar wordt er op veel plekken goed beleid gevoerd. Zie Sparta, Fortuna, Excelsior, Go aheag eagles bijvoorbeeld. Het is een gevoel, het huidige Europese seizoen onderbouwt het nog niet echt, al denk ik dat het incidenten zijn. Ik verwacht eigenlijk dat geen team is uitgeschakeld na de winter, wellicht moeten er wel drie op een lager niveau door.

2 oktober 2023 om 11:18

Ik denk dat de top 6 inderdaad flink sterker is geworden, maar daaronder vind ik het niet veel hoor. Normaal had je bijvoorbeeld Utrecht, Heerenveen of soms Groningen die zich nog onderscheidden van de rest. Maar dat is nu allemaal eigenlijk inwisselbaar. En misschien is dat omdat de rest van de clubs beter zijn geworden hoor, maar dat kan ik moeilijk bepalen. Ik neig naar het tegenovergestelde.

Zo hard kan het gaan. Forbs was de grootste miskoop en Sutalo de beste aankoop, maar qua prestaties is het nu andersom. Uiteraard allemaal nog pril, want Sutalo is echt wel goed. De aankopen zijn ook niet slecht, maar het zijn er teveel en jongens die er nog niet direct staan.

Mikautadze hoop ik ook wat vaker te gaan zien. Weet niet of Bergwijn weer geblesseerd is, maar Forbs dan op links en Mikautadze op rechts.

2 oktober 2023 om 10:59

Bergwijn op de bank, maar dat zal niet gebeuren als "aanvoerder" erger me dood aan die man.

Forbs speelde tegen RKC als enige op het niveau van Ajax, vond hem goede loopacties maken en effectieve dribbels, waar dat in het begin van het seizoen niet helemaal lukte.
Om hem meteen te vergelijken met Henry is wel weer een brug te ver, die jongen heeft net een lekkere wedstrijd gespeeld en laat zijn potentie zien, nu hopen dat hij zich ook echt ontpopt als nieuwe Ajax-diamant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 12 1 0 0
2022/2023 Manchester City U21 24 21 2 0
2021/2022 Manchester City U23 11 1 1 0
2021/2022 Manchester City U18 8 11 1 0
2020/2021 Manchester City U18 22 13 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren