Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Hij is te zwaar en niet afgetraind.’ Sneijder: ‘Nee joh, is zijn bouw’

Laatste update:

Kenneth Perez constateert duidelijk overgewicht bij Oussama Tannane, maar de analist van ESPN vindt zijn collega's van Veronica Offside niet aan zijn zijde. Wesley Sneijder nam het maandagavond samen met Andy van der Meijde op voor de aanvallende middenvelder van NEC, die een dag eerder onderuit was gegaan bij Ajax (1-0). "Dit is gewoon zijn bouw", aldus Sneijder.

Tannane kreeg zondagavond bij Dit was het Weekend ferme kritiek van Perez. De nummer 10 van NEC maakte ook tegen Ajax een goede indruk, maar zou volgens de Deen veel meer uit zijn loopbaan kunnen halen. "Deze sprint, dat is toch gewoon erg goed?", zei Perez aan de hand van beelden. Daarbij was Tannane met de bal aan de voet razendsnel vertrokken bij zijn achtervolgers van Ajax, om de bal op het juiste moment bij de diepste spits Landry Dimata af te leveren. "In het hedendaagse voetbal moet hij vijf keer per helft zo'n sprint trekken", zei Perez. "Alleen, dat lukt hem niet. Daar is hij fysiek niet goed genoeg voor. Hij is te zwaar en niet afgetraind."

Van der Meijde leek in Veronica Offside aan te slaan op die uitlating van Perez. "Er wordt vaak over hem gezegd dat hij te zwaar is, en dat lijkt ook echt zo, maar dat is helemaal niet zo. Hij heeft misschien een grote borst, maar hij is niet dik", aldus Van der Meijde. Sneijder vulde aan: "Nee, het is zijn bouw. Hij is ook snel. Hij had een versnelling op het middenveld waarmee hij drie man voorbijging." Waarschijnlijk doelde de recordinternational op exact hetzelfde moment als Perez een dag eerder omschreef.

Tannane claimde na afloop een bewuste elleboogstoot te hebben gekregen van Edson Álvarez. "Het was expres, het was expres, kijk zelf maar", zei hij met veel overtuiging. "Maar ik ben Tannane, hè. Ik krijg hem altijd tegen." Sneijder reageerde daar maandag op. "Ze hadden veel duels samen. Achteraf zegt hij dat het geen rode kaart werd omdat hij Tannane is. Het is niet echt een elleboog van Álvarez, maar het is wel zo dat Tannane tegen Vitesse nagenoeg hetzelfde deed en daar wel een rode kaart voor kreeg. Daar was ook niet zoveel aan de hand, vond ik. Het probleem is dat hij alle schijn tegen heeft en dat komt ook door hemzelf."

Is Oussama Tannane te zwaar voor een profvoetballer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"hij heeft misschien een grote borst, maar hij is niet dik"
Ik moest bij deze opmerking direct denken aan Peter Hyballa. Die weet er weel raad mee

Ik vind Tannane ook niet dik. Wel kan het strakker. Een Ronaldo of Tadic lijf zal hij niet hebben, maar ik zag hem genoeg sprintjes trekken. Niet alleen tegen Ajax trouwens. Sommige spelers hebben gewoon en bepaalde lichaamsbouw; Jetro Willems, Bergwijn, Brobbey.

7 maart 2023 om 00:49

Hij heeft die discipline niet, maar dat was wel al duidelijk. Hij heeft altijd tietjes en een buikje gehad.

7 maart 2023 om 01:25

Lang heb ik het voor lief genomen, maar Sneijder moet echt snel van TV. Dit is nog niet eens het slechtse punt, maar aangezien ik het programma al niet meer kijk moet ik het van dit soort artikelen hebben, en als je het leest zie je eigenlijk pas hoe onsamenhangend het allemaal is. Hoe hij daar nu een beetje zit te raaskallen naast de oliedomme Andy vd Meijde, die werkelijk alles en iedereen bedrogen heeft en het nog als lolletje gebruikt ook, doet zo veel af aan de leuke gozer en vooral geweldige speler hij was! Zet hem dan iig nog met Rafael in een studio samen, zodat ze die oude humor uit de interviews met v Gelder kunnen gebruiken. Zoals hij daar nu semi serieus zit te doen naast Andy is gewoon treurig voor een voetballer met 134 interlands, de CL en clubs als Real Madrid en Inter op zijn cv.

7 maart 2023 om 05:26

Die tietjes heeft Ronaldo ook hè. Dat zijn gewoon spieren. je kan op beelden zien dat hij gewoon ook altijd spiertietjes heeft gehad. Z’n buik was prima ook vanwege z’n bouw. 6pack hoeven ze niet allemaal. Maar aan z’n gezicht te zien is hij wel iets strakker geweest.

7 maart 2023 om 01:19

Precies. Jelle ten Rouwelaar, ook z’n voorbeeld.

7 maart 2023 om 01:30

Of de alltime afgetrainde Gerano Zeefuik!

7 maart 2023 om 06:18

Jeroen Verhoeven

7 maart 2023 om 10:03

Ik vind het een beetje een Anco Jansen verhaal. Teert op zijn talent en hoeft blijkbaar niet de behoefte om op het niveau van een Tadic te komen. Als hij dan tevreden is met maar wij nu speelt dan is dat toch prima?

7 maart 2023 om 20:00

Perez heeft ook niet gezegd dat die te dik was, maar te zwaar. Neem brobbey, zwaar getraind, maar ik vind het niet afgetraind. Voor een speler misschien wel iets te zwaar en daardoor ook niet bij machte om 90 minuten lang vol te gaan..

Heeft zowaar Sneijder een keer gelijk.

7 maart 2023 om 01:42

Tja "gelijk"? Ik denk niet dat Perez bedoeld dat Tannane dik is, dat zegt hij ook niet. Hij zegt dat hij fysiek niet in staat is een hele wedstrijd iedere keer te gaan, omdat hij daar niet fit genoeg voor is. Dat klopt gewoon. Tannane is gewoon geen volledig afgetrainde speler als Tadic oid. Als dat zijn bouw blijkt te zijn kan dat prima, dat neemt nog steeds niet weg dat hij dan fysiek niet de mogelijkheid heeft om hele wedstrijden vol te gaan. Dat zou vooral jammer en frustrerend voor hem zijn, want ookal traint hij zich kapot wordt het nooit geweldig. Hij heeft alleen de schijn tegen, maar daar heeft hij ook 10 jaar zelf keihard aan gewerkt!

Grappig de poll. Wordt veel gestemd op ja of nee, terwijl we allemaal zijn BMI niet kennen.

7 maart 2023 om 00:42

BMI zegt ook vrij weinig over atleten

7 maart 2023 om 00:43

BMI zegt anders ook vrij weinig

7 maart 2023 om 00:52

Jawel hoor. Bruno Martins Indi. Verdediger bij AZ. Momenteel geblesseerd. Heeft ook voor Feyenoord gespeeld. Vooral bekend van zijn imponerende blik richting Diego Costa op het WK 2014 tijdens Nederland-Spanje.

7 maart 2023 om 01:33

Kan mij vooral zijn blik tegen de scheidsrechter herinneren toen deze de lijnspray over zijn schoenen spoot !

Tuurlijk is hij niet dik, het is een topsporter, maar je maakt mij niet wijs dat hij op eenzelfde vetpercentage zit als de meeste profvoetballers. In wedstrijden vind ik overigens niet dat hij extreem oogt alsof hij het conditioneel niet aan kan, maar er zit gewoon zoveel meer in. Wat kilo's minder en fitter betekent natuurlijk wel dat je nog wendbaarder en sneller bent. Je ziet bijvoorbeeld bij Kökcü wat fitheid voor een verschil kan maken. Die is twee klassen beter sinds die echt topfit is.

Een topfitte Tannane die ook nog eens zijn emoties onder controle kan houden zou de eredivisie aan gort schieten.

We kunnen er lang of kort over praten. Ook over zijn gedrag etc. Het is totaal zinloos om maar te blijven zeggen dat het zonde is en dit en dat. Maar Tannane is Tannane. Een man van bijna 30 jaar die is zoals hij is. Clubs die hem nemen weten hoe hij is en calculeren de negatieve kanten in. Nederlandse competitie is ideaal voor hem. Qua talent Ajax of PSV zeker.

Tananne heeft echt wel de meeste talent van de Eredivisie samen met Bazoer.
Tananne is echt een geniale speler, hij hoort gewoon in de top te spelen.
Als kokcu gaat dan kan je hem zo vervangen met Tannane en je word 2x beter nog ook. Hij is echt CL materiaal en zo zonde dat hij wegrot bij NEC. Als Bazoer bij AZ in de basis komt te staan dan zou AZ gewoon een serieuze titelkanidaat zijn.

7 maart 2023 om 08:39

Bazour is uitstekend als stofzuiger voor de verdediging of als ouderwetse libero. Verder kan ik over Bazoer moeilijk een oordeel vestigen.

Betreft Tananne ben ik het wel eens, behalve 2x beter. Kokcu wordt enorm onderschat in NL, geen idee waarom? Tananne wordt misschien enorm overschat, aan de andere kant hebben we regelmatig vleugjes van zijn genialiteit gezien. Zie Tananne graag naar Feyenoord komen onder voorwaarde dat hij hetzelfde trainingsprogramma volgt als Kokcu.

7 maart 2023 om 09:39

Ik weet niet of Kokcu echt onderschat wordt, maar het is gewoonweg niet zo'n opvallende speler. Hij heeft niet de acties/dribbels zoals een Tannane en Xavi of het fysiek van een Sangaré. Daarnaast worden spelers van Feyenoord minder snel gehyped dan spelers van Ajax of PSV. Geen idee of hij echt wordt onderschat, want op een hoog niveau(cl bijvoorbeeld) heeft hij het nog nooit mogen laten zien natuurlijk

7 maart 2023 om 10:38

Waarom ik beweer dat Tannane 2x beter is, is gewoon heel simpel.
Tananne is niet van de bal af te houden en Kokcu heeft bijna elke wedstrijd de meeste balverlies als een speler op 10 positie. Kokcu is een goeie speler maar ik vind Tannane van buitencategorie. Als hij schiet, is het een streep. Als die je dolt, dolt die je vierkant. Hij word overal uitgekotst door zijn houding maar als je hem op zijn kwaliteiten oordeelt dan is hij gewoon net zo goed als Tadic.

7 maart 2023 om 11:38

@rambokolombo en dat is vaak ook een reden waarom clubs hem dan niet willen hebben. Als mijn houding niet zou werken binnen zou passen bij het team waarmee ik werk en ik zou het proces verstoren dan zou ik als werkgever er ook niet aanbranden. Dat is ook de reden waarom CR7 niet meer bij Man utd zit. Hij wilde het haantje blijven en Ten Hag wil een team bouwen waar iedereen voor de winst wil gaan. daarom zijn er spelers met veel kwaliteit die niet paste bij. een club. Zelfde was toen met Van Der Vaart en Ibrahimovic hadden toen allebei veel talent maar samen in een selectie met ze werken ging niet. Tja dan staat teambelang hoger in het vaandel dan 1 speler.

Je ziet gewoon bij heel veel voetballers dat die langzaam gedurende hun loopbaan wat zwaarder worden. Vaak trainen ze er in die jaren spiermassa bij, maar worden ze er ook gewoon logger van (sneijder en Van der Meijde zijn daar zelf ook voorbeelden van). Het is ook veel moeilijker om zowel rank als gespierd te worden (Van Persie en Robben hadden dat, maar hadden daar misschien ook meer aanleg voor). Je ziet wel dat de spelers die dat voor elkaar krijgen (rank en toch gespierd) het uiteindelijk meestal een stuk langer volhouden in het huidige topvoetbal. De echt oudere spelers die nog in de absolute top spelen hebben dat vaak (denk aan Modric, vroeger Giggs).

Voor Tannane denk ik dat hij niet perse te dik is, maar een paar kilo minder (ook minder spiermassa) zou hem echt wel een stuk wendbaarder nog maken waardoor hij nog beter zijn specifieke spel kan uitvoeren. En zou hij inderdaad nog beter in staat zijn om die high-intensity sprints te doen.

Hij is echt wel te zwaar voor een topsporter, maar het ligt er dan wel aan waar je het mee vergelijkt. Een Tadic, die elke dag leeft voor de sport is zoals naar mijn idee een topsporter moet zijn. Ik vind het onbegrijpelijk dat als je bijna elke dag traint en met voeding bezig moet zijn, je er toch niet het maximale uit weet te halen. Tuurlijk iedereen heeft een andere bouw, maar die bouw valt zeker te hervormen.

Je kunt zo een hele rits aan profs opnoemen die waarschijnlijk net aan op het randje zijn om fit genoeg te zijn, en daar valt Tananne ook onder. Het kan écht veel strakker.

Bij jou is het ook de bouw, of niet bolle Sneijdertje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren