Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez: ‘Heeft die man echt wat te zeggen bij Ajax? Zijn ze echt zó gek?’

Zondag, 24 september 2023 om 21:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:09

Kenneth Perez kan niet geloven dat Maurits Hendriks invloedrijk is binnen Ajax. De analist van ESPN acht de Chief Sports Officier niet in staat om de club uit het slop te trekken. Ook vindt Perez dat Sven Mislintat deze zomer al na drie discutabele aankopen had moeten worden teruggefloten van bovenaf.

Mislintat kreeg vetorecht en maakte daar dankbaar gebruik van. Branco van den Boomen was al min of meer binnen toen de Duitser begon in Amsterdam, daarna haalde hij nog elf aankopen ter waarde van zo'n 112 miljoen euro uit eigen koker. Perez vindt het logisch dat Mislintat aanvankelijk zijn eigen koers mocht varen. "Als je iemand aanstelt, dan laat je zo iemand wel even zijn gang gaan. Je kijkt hoe iemand het doet", zegt Perez in Dit Was Het Weekend.

Toch hadden de toezichthouders bij Ajax (formeel is dat de Raad van Commissarissen) volgens Perez eerder moeten ingrijpen. "Als je ziet dat hij drie aankopen doet van dit kaliber, die helemaal afwijken van waar je als club voor staat... Dan ga je wel een goed gesprek aan. Daar moet je naar kijken: wie heeft hiermee te maken? Edwin van der Sar (voormalig algemeen directeur, red.) heeft hem mede aangesteld, maar die is er niet meer."

Marciano Vink, die ook aanwezig is, zegt tegen Perez dat ook Hendriks een grote rol heeft gespeeld. "Heeft Maurits Hendriks echt iets te zeggen bij Ajax?", vraagt Perez zich hardop af. "Dat geloof ik echt bijna niet, dat je zo gek bent." Toch is dat weldegelijk zo: de oud-hockeyer kwam bij Ajax binnen met het idee dat de club een nieuwe weg moest inslaan, met meer oog voor data-scouting, zo meldde De Telegraaf recent. Dat komt overeen met de filosofie die Mislintat voorstaat. Hendriks heeft de RvC (toen nog zonder voetbalcommissaris Jan van Halst) en Van der Sar overtuigd van de komst van Mislintat.

Perez vindt dat Ajax schoon schip moet maken, te beginnen bij de RvC. "Je moet mensen kiezen die intelligent zijn, die niet opportunistisch zijn en die niet al te graag in de RvC willen zitten. Snap je wat ik bedoel? Er zitten te veel mensen die gewoon graag op de tribune willen zitten als lid van de RvC en willen pronken met hun Ajax-pak."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door pinko)

Die laatste zin is toch ook gewoon 90% van de functiebeschrijving van zo'n RVC bobo. Die bestuurscultuur (vrijwel overal in bet bedrijfsleven) is zo'n verschrikking. Talentloze ego's in dure pakken die interessant doen.

24 september 2023 om 22:16

Minerva-vriendjes die elkaar baantjes gunnen, matig presteren en dan naar het volgende Minerva-vriendje gaan, om het daar ook niet geweldig te doen. Ik zie af en toe bedrijfslui voorbij komen en kan me dan echt niet bedenken op basis van welke uitmuntende kwaliteiten ze die rol hebben gekregen.

24 september 2023 om 23:58

Is wel beetje kort door de bocht. RVC lid zijn brengt ook bestuurlijke verplichtingen met zich mee. Je kan niet alleen maar even gaan zitten en dingen roepen. Je tekent ook voor een jaarrekening etc.

25 september 2023 om 00:46

Maar dat dan wel doen, hè? En niet op je handen blijven zitten wanneer er een onweersbui over de club trekt.

Er moet, helemaal na vandaag, absoluut een revolutie gaan plaatsvinden. Maar wie gaat het doen? Er is niemand met ballen die überhaupt na dat eerste vuurwerkmoment het veld op stapt om de supporters aan te spreken op hun wangedrag.

24 september 2023 om 22:13

Alleen Van Gaal verwacht ik. Laat iedereen eruit gestuurd worden en hem echt alles maar weer opbouwen zoals Cruijff dat ook heeft gedaan.

24 september 2023 om 22:21

Tja, je zou denken dat Ajax voldoende clubiconen zou moeten hebben waarbij juist de mannen uit de gouden jaren 90 of eind jaren 80 nu de juiste (levens)ervaring hebben om Ajax te leiden, maar als je ze een voor een naloopt valt dat best tegen. Van Basten, Blind en Van der Sar bleken ongeschikt, de gebroeders De Boer missen verstandelijke vermogens, Seedorf heeft een gladde babbel maar verder een CV vol mislukkingen, Rijkaard lijkt me te zachtaardig, Kluivert heeft een problematisch verleden, Davids is een ongeleid projectiel, Bergkamp is een einzelgänger en Overmars is een viespeuk. Van deze generatie is er eigenlijk niemand buiten het veld uitgegroeid tot leider, terwijl ze dat binnen het veld allemaal stuk voor stuk op hun eigen manier wel waren.

24 september 2023 om 22:43

Sar bleek niet echt ongeschikt, die is opgebrand na talloze kampioenschappen, een Europacup finale en bijna een CL finale. Rijkaard zou ik inderdaad aan denken, zet je er een harde klapper naast. Zou Litmanen graag iets voor de club zien doen. Je kan ook kijken naar jaren '00 - Raffie of Chivu. En Jordi Cruijff zit ook steeds in m'n hoofd.

24 september 2023 om 22:59

Van der Sar is volgens mij ook geschikt, indien hij iemand naast zich heeft die hem completeert. Zoals toen met Overmars.

25 september 2023 om 00:48

Van der Sar is de architect van het huidige beleid. Die moet je nooit, maar dan ook nooit weer een bepalende functie binnen Ajax laten vervullen. In nog geen anderhalf jaar de club naar de kloten geholpen. Ondanks dat veelbesproken Ajax DNA.

24 september 2023 om 22:23

Ik vrees dat het al te laat is voor wat voor omwenteling dan ook: Ajax wordt door dit financiele wanbeleid het Anderlecht van Nederland....een rijke historie maar het zal jarenlang niks meer presteren. Enige hoop is dat Stein (met hulp hopelijk van van Gaal) nog iets uit deze groep weet te jhalen, maar ik vrees het ergste....

24 september 2023 om 22:45

Jarenlang niks presteren? Dat dachten we begin seizoen 2017-2018 ook, toen we niet eens meer Europees speelden in september en geen fatsoenlijke trainer meer hadden. 1,5 jaar later sta je bijna in de CL finale. Zo snel als het bij Ajax kapot gaat, kan het ook herstellen.

24 september 2023 om 22:59

@myvision je ziet het bij Feyenoord. Één/twee goede zetten en je zet een gedegen beleid op waar je lang van kan profiteren. Ajax moet vooral nu doorpakken. Stel een beleid samen en ga met profielen de juiste staf samenstellen voor aankomend seizoen en neem je verlies. Als je nu extra risico gaat nemen omdat je een slechte periode niet accepteert kan het heel slecht uitpakken

24 september 2023 om 23:14@myvsiontuurlijk kan het verkeren, alleen zat je in 2017 toen Keijzer er uitvloog niet met 12 aankopen, met langdurige contracten, waarop nu al meer dan 50 is afgeschreven.....ook volgend seizoen geen CL, dus geen centjes, geen betere spelers naar de Arena....dit wordt een lange donkere periode vergelijkbaar met 2004-2011

24 september 2023 om 23:42

Die aankopen zijn het probleem niet. De enige echte aankoop wat een probleem voor Ajax is, dat is Bergwijn. De Suljemani van deze tijd. Schopt geen deuk in een pakje boter en is de duurste aankoop ooit. Daar ga je extreem verlies op maken. Die aankopen van dit jaar verwacht ik wel iets , maar geen extreem verlies.

Ajax moet sws schoon schip maken en TD ook vervangen ookal denk ik dat veel aankopen niet verkeerd zijn alleen er is zoveel slechts geschreven over de persoon zelf, ajax moet Vincent Mannaert halen als TD en kroes direct halen dus gewoon betalen aan AZ en daarna gaan praten met Knutsen als trainer en daarna de RVC opnieuw organiseren!

24 september 2023 om 22:15

Ik zou de RvC hier ook al buiten houden. Iedereen eruit.

24 september 2023 om 23:20

Ik denk dat je LvG als tijdelijk adviseur of TD binnen moet halen tot het einde van het seizoen. Laat hem naar Alkmaar gaan om Kroes los te weken per 1 januari, maar laat hem zijn vriendje Blind aub niet meenemen, die wilde een half jaar geleden ook niet terug komen. Laat de bestuursraad Kinsbergen aanstellen als voorzitter RvC en laat iemand als vd Vaart, Ronald de Boer of van ' t Schip de plek van van Halst innemen. Voeg Bogarde toe aan de staf om die gasten te leren verdedigen, dat heeft bij EtH ook goed uitgepakt. Laat van Gaal samen met Kroes een goede TD aanstellen die in maart met LvG meeloopt om vervolgens in september zijn positie over te nemen. LvG aanhouden als klankbord van de club. Steijn zal uiteindelijk kopje ondergaan en dan is het afwachten wie je daar gaat neerzetten. Maar het grote speculeren is begonnen, word een interessante tijd.

Het is absurd geweest dat Ajax zich heeft laten piepelen door Danny Blind. Mijnheer wilde even een WK meepikken onder Van Gaal en gaf daar zijn commissariaat voor op, waarna Ajax kennelijk de indruk had dat hij na dat WK wel weer terug zou keren. Dus vroegen ze tijdelijk Adrie Koster om het even in te vullen. Maar uiteindelijk kwam Blind niet terug en moesten ze op zoek naar een ander, waar allerlei mensen voor bedankten en ze dus bij vleespet Van Halst uitkwamen. Nog voor hij in dienst trad moest er een technisch directeur aangesteld worden, een hele verkeerde volgorde.

24 september 2023 om 23:07

Blind heeft vele vele jaren van alles voor Ajax gedaan. Je moet je afvragen waarom hij niet terug wilde! Laten we nou direct beginnen figuren als Hendriks er uit te snijden. Gewoon oprotten. Heeft niks dat Ajax beter maakt. Typisch iemand die meelift op de naam Ajax.
En in de winter doorselecteren en die selectie trope van Mislintat er weer uitsnijden.

24 september 2023 om 23:28

Het is prima als hij niet terug wil, maar Ajax kreeg overduidelijk een ander idee toen hij opstapte. Daarna hield hij Ajax aan het lijntje, want ze gingen er van uit dat hij na het WK-avontuur weer terug zou keren. Toen dat niet het geval bleek moest Ajax improviseren en raakten ze in paniek.

Maurits Hendriks mag echt de losersvlucht pakken; heeft toch niets te zoeken bij Ajax! Maurice Steijn hoeft wat mij betreft niet geslachtofferd te worden; hij heeft een hele matige selectie, heel laat zijn de spelers binnengekomen… nee die mag het nog laten zien. En op de positie waar ze nu staan, is een specialist in degradatie voetbal ook hard nodig. Het wordt gewoon een heel moeizaam seizoen, want de kwaliteit op het veld is ver te zoeken

24 september 2023 om 23:53

Van mij.mogen morgen Hendriks en Steijn ontslagen worden. Gelijk meteen schoon schip maken.

De bestuursraad is degene die de RVC aanstelt en de RVC stelt weer vervolgens de directeuren aan en dienen die te controleren. Ze moeten zelfs bij elke aankoop die qua gehele kostenpakket boven 1 miljoen euro komt hun jawoord geven. Elke aankoop is dus letterlijk door de RVC goedgekeurd, evenals de aanstelling van Mislintat, Steijn en Kroes die niet eens per direct inzetbaar is waardoor je weer met een probleem zit.

De bestuursraad is 4 dagen geleden vernieuwd met een hockeyer als voorzitter nadat de vorige bestuursraad opstapte. Zij hebben dus de macht om een geheel nieuwe RVC aan te stellen die wel de juiste beslissingen kunnen nemen.

De bestuursraad:
Voorzitter Ernst Boekhorst, John Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Pim van Dord en René Zegerius (adviseurs Edo Ophof en Christian Visser)

De Rvc:
Voorzitter Pier Eringa, Jan Van Halst, Annette Mosman, Georgette Schlick, Cees van Oevelen

Als de RVC blijft zitten dan blijven dus dezelfde mensen beslissingen nemen die dit hebben gecreëerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren