Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez botst met Van Hanegem over Ajacied: ‘Hij is juist vooruitgegaan!’

Zondag, 1 oktober 2023 om 20:46Tom Rofekamp

Kenneth Perez ziet vooruitgang bij Brian Brobbey, zo stelt hij bij Dit was het Weekend. De analist vindt de Ajax-spits een stuk stabieler in de afronding dan voorheen. Perez kan zich dan ook niet in de woorden van Willem van Hanegem vinden. De Kromme stelde vrijdag dat Brobbey 'een hele middelmatige speler is geworden'.

Van Hanegem deed de uitspraak in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. Brobbey moest het daarin flink ontgelden. "Als hij niets gaat veranderen, gaat het helemaal niets worden. Vroeger, toen hij een jaar of tien was, was hij sterk ten opzichte van andere kinderen. Die zette hij allemaal opzij en hij kon doen wat hij wilde. Nu zijn er een aantal spelers die hetzelfde kunnen en hem gewoon opzijzetten. Hij denkt dat het zijn handelsmerk is geworden", sprak De Kromme

Perez kan niets met Van Hanegems woorden. "Deze week was er een collega van ons – ik weet niet meer wie – die zei dat Brobbey echt een middelmatige speler is geworden. Ik vind juist dat hij vooruit is gegaan, eigenlijk in alles wat hij doet", aldus de Deen. Perez haalt Brobbeys balans aan als voorbeeld. "Hij viel bijna altijd om als hij afwerkte. Dat kunnen zenuwen zijn, maar in deze wedstrijd (RKC - Ajax, red.) heb ik hem niet zien omvallen. Na het schieten in ieder geval. Dan sta je dus wat steviger."

Ook qua loopacties toont Brobbey progressie, aldus Perez. "Als hij dat doet en beter gaat afwerken heeft hij in principe heel veel. Al zal hij nooit een geweldige kopper worden." Brobbey maakte tegen RKC (2-3, gestaakt na 85 minuten) zijn derde competitietreffer van het seizoen. Vorig seizoen stond de Amsterdammer na zeven speelronden op exact dezelfde cijfers. Brobbey bevindt zich zo op de tiende plek van de topscorersranglijst. Die wordt aangevoerd door Santiago Giménez, die er al tien maakte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door finidithulani)

Brobbey werkt hard, loopt zich de pleuris, wint bijna alle duels, is bij veel kansen betrokken. Als hij de kansen gaat maken die hij krijgt, schiet hij er zo 30 in.

1 oktober 2023 om 20:55

Tja, daar is ook gelijk je probleem. Hij heeft gewoon die touch niet, en dat ga je niet zomaar ontwikkelen. Die heb je wel of die heb je niet

1 oktober 2023 om 21:00

Gironimus. Dat geloof ik dus weer niet. Daarvoor scoorde hij in het verleden al veel te makkelijk. Hij lijkt het even flink kwijt te zijn (geweest), maar er lijkt nu ook wel weer verbetering in te komen.

1 oktober 2023 om 21:13

Eens met Inkemontana, die touch had hij al. Die arme jongen krijgt geen bruikbare ballen, in een dramatisch lopend Ajax. Dusja ik neem hem niks kwalijk, hij komt er wel 90 minuten is geen probleem. En zijn inzet en werkethiek is fenomenaal.

1 oktober 2023 om 21:24Ik weet het niet hoor. Brobbey is echt een stuk beter geworden in zijn looplijnen en vind zijn positionering ook wel echt beter geworden. Echter haalt hij er te weinig uit omdat hij momenteel moeite heeft met de 1 op 1 en ook te vaak de bal net te vaak meeneemt of niet goed aanneemt in kansrijke positie.

Ik weet ook dat het best lullig is om dit moment erbij te halen, maar neem nou die actie waar Vaessen geblesseerd raakt. Super kansrijke positie en zo knullig om zeep geholpen door die bal slecht mee te nemen. Kan best een gebrek aan zelfvertrouwen zijn, en misschien is het ook wel te veel wat we van hem verwachten gezien zijn prijskaartje, maar ik zie niet in waarom hij momenteel altijd speelt en ook in aanmerking komt voor Oranje.

1 oktober 2023 om 21:25

Hij had die touch zeker toen hij net door kwam en ook toen hij gehuurd werd dat half jaartje. Daarna terug val, wat ook niet heel gek is voor jonge speler.

Ik zie hem sinds deze zomer langzaam aan wel veranderen, hij is extra geen trainen met personal trainer om stabiel die 90 min aan te kunnen, en sinds paar weken zie je hem ook echt goed druk zetten en jagen, begint echt meer energie erin te stoppen. Ook dat omvallen is nu weg, ik zie progressie waar ik wel blij van wordt, als het elftal beter neergezet wordt en er mee gecreerd gaat worden gaat die er zeker boven de 20 maken. En dat is gewoon prima.

1 oktober 2023 om 21:50

Vond het afgelopen weekend een van de betere van Ajax . Bij hem zat er tenminste een drive in. Liep goed de gaten in sterk in de duels.

2 oktober 2023 om 07:25

Hopelijk wordt het geen gevalletje Dolberg, die schijnbaar nu bij Anderlecht wel het net weet te vinden.

1 oktober 2023 om 21:14

Ja en als ik vroeger ipv de standaard 2x per week 3-4x per week trainde, was ik nu prof geworden.
Kortom, altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zie Brobbey eerlijk gezegd nooit 25+ doelpunten maken in een seizoen.

1 oktober 2023 om 22:21

Heel leuk die als, maar die is er dus nog steeds niet. Wordt dan wel eens tijd dat hij het ook daadwerkelijk doet?

1 oktober 2023 om 22:51

"wint bijna alle duels"...tegen Rkc misschien... tegen Feyenoord geen 1

Naja, hij werkt heel hard nu iig, iets beter is hij nu wel

1 oktober 2023 om 20:55

Blijf het raar vinden dat hard werken als een kwaliteit wordt gezien. Dat is het minimale wat elke speler moet doen als het voetballend zo slecht loopt. Daarnaast is het criterium dat Perez hanteert hilarisch: 'hij valt niet om'. Die legt de lat wel heel laag.

1 oktober 2023 om 21:02

Nou vertel van dat harde werken maar eens aan een Bergwijn bijv.

1 oktober 2023 om 21:10

Een Feyenoorder zegt over de Ajaxspits dat die hard werkt en een andere Feyenoorder doet dan weer alsof dat de Ajaxspits zijn enige kwaliteit is. Ik weet niet of jullie net zoveel Ajax zien als ik Feyenoord (4 wedstrijden dit jaar tot nu toe) maar als je gewoon Ajax kijkt zie je toch dat er zoveel potentie in Brobbey zit. Hij is sterk, goede looplijnen, goed schot, kiest steeds beter positie, heeft oog voor medespelers, schermt de bal goed af. Hij is alleen jong en soms nog wisselvallig (al denk 75%goede wedstrijden dit seizoen) en dat wisselvallige compenseert hij dit seizoen met hard werken. Iets wat hij vorig seizoen naliet.
Met enige afstand de beste speler van Ajax dit seizoen al zegt dat niet meteen heel veel.

@inke Montana ook bij Bergwijn is hard werken het probleem toch niet? Hij creeert weinig en als hij dan een kans krijgt schiet hij wild over of tegen de tegenstander. Het is ook een waardeloze aanvoerder maar je kunt niet zeggen dat hij zijn meters niet maakt.

1 oktober 2023 om 21:17

Scummyman. Misschien heb ik (nog, wellicht ook vanuit vorig jaar meegenomen) een verkeerd beeld van Bergwijn, maar ik vind m altijd maar sloffen

1 oktober 2023 om 21:21

Bespaar je de moeite Inkemontana, definitie van tegendraads willen zijn ten allen tijden.

1 oktober 2023 om 21:23

Nou Inkemontana, ik erger me iedere pot het meeste aan onze geweldige "aanvoerder" er komt gewoon niets uit die jongen. Vreselijk dat ooit 30 miljoen is voor betaald.

1 oktober 2023 om 21:26

@inkemontana: Bergwijn oogt redelijk lui, omdat hij al zijn acties uit stilstand wil maken. Ik denk echter niet dat het aan zijn inzet/werkethiek ligt. Je ziet hem op het veld aardig genoeg rennen. Dat moet ik hem meegeven, maar voor de rest is het oprecht een verschrikkelijke speler.

1 oktober 2023 om 21:29

@maroc, als je de veel verschillende types aan spelers ziet, is dat wel iets wat in je moet zitten. Soms kan een speler dat in zijn spel krijgen, maar zeker 50% van de profs hebben niet de mentaliteit om dat felle druk zetten en jagen uit te voeren. Kokcu was eerder altijd een luie 10 die teerde op talent, onder Slot een hardwerkende 8 geworden. Extra gaan trainen met personal trainer, wat Brobbey nu ook doet, die mentaliteit hebben niet alle spelers.

1 oktober 2023 om 21:38

Ben ik altijd tegendraads? Ik heb vorig jaar driekwart seizoen geklaagt over de luiheid van Bergwijn maar tegen het einde zag je echt iedere wedstrijd de verdedigende meters toenemen. Van mij mag hij best een keer op de bank plaatsvinden omdat het aan de bal heel pover is maar ik snap echt niet dat er nog steeds mensen iedere wedstrijd klagen over zijn werklust.

Sluit me aan bij Regulator

1 oktober 2023 om 21:44

@scummy man
Ik bedoelde te zeggen dat hij duidelijk harder werkt dit jaar en daardoor logischerwijs in alles wat hij doet beter is dan vorig jaar, maar sowieso moet het voor Brobbey mogelijk zijn de Eredivisie kapot te spelen.
Beetje meer hulp van zn team zou wenselijk zijn, maar goed, dat is de situatie

1 oktober 2023 om 22:55

Zijn balaanname is niet goed. Beperkte techniek en positioneel komt hij nog wel eens te laat. Daarbij mist hij best veel kansen, vooral de kansen die je met je linker moet scoren en hij kiest voor zijn rechter..

In de ogen van Perez zijn Kokcu en Wieffer beperkte voetballers.

Denk dat Van Hanegem iets meer kijk erop heeft, maar ook hij zal er vaak genoeg naast zitten.

Brobbey heeft wel het lichaam van een topspits. Zijn instellingen is dit seizoen iig 100% beter en het lijkt dat het kwartje is gevallen. Benieuwd wie van de 2 over 2 seizoenen gelijk heeft, Perez of van Hanegem.

2 oktober 2023 om 07:33

InkeMontana. Ja snap wat je bedoeld het is we 30 meter mee terug rennen en als de situatie is opgelost dan sloft hij weer op zijn gemakje terug naar linksbuiten. Of als hij een keer diepgaat en de bal heeft dan kapt hij terug gaat hij even rustig staan en bedenken wat de volgende stap is.
Maar puur de meters mee terug zie ik wel echt bij hem terug sinds het einde van vorig seizoen.

2 oktober 2023 om 07:36

@DomineeDirksen
Was ook vooral een reactie op MarocBerkane. Of hij ooit een wereldspits word betwijfel ik maar ik heb geen twijfel dat hij de top van de eredvisie aan kan en in de toekomst zoals je zegt misschien kapot kan spelen.

Naast Berghuis en misschien Forbs (wat voorbarig maar lichtpuntjes zijn karig) denk ik dat Brobbey de enige is bij Ajax.

Ben het met Perez eens dat hij wat beter wordt, ben het met Willem eens dat het een middelmatige speler is.

Sowieso onzin van Van Hanegem betreft de opmerking over zijn fysiek. Ik heb letterlijk nog nooit een verdediger gezien die Brobbey zomaar ‘opzij zet’.

Vind hem ook wel wat beter ogen. Alleen in de afronding moet het echt nog beter om dat laatste stapje te kunnen zetten.

Perez heeft wel echt een heel verschillende standaard voor verschillende spelers zeg. De meeste spelers worden compleet afgebrand als ze bepaalde facetten nog missen, zeker als ze voor bepaalde clubs uit komen. Zoals bijvoorbeeld bij een Kokcu vorig jaar, die toen al de beste van de Eredivisie wat zo’n beetje.

Maar deze Brobbey moet nog even aan zijn loopacties werken en leren afwerken, compleet onbelangrijke aspecten voor een spits, en dan heeft hij veel veel.

Op dit moment weer 1 van de beste spelers, zo niet de beste, in een heel slecht draaiend Ajax. Vorig jaar ontiegelijk goede statistieken qua goals per gespeelde minuten en op het moment dat Ajax nog goed draaide onder Ten Hag leek het gewoon een heel groot talent (met toen nog te weinig inhoud, waar hij nu volgens mij hard aan heeft gewerkt). Ik denk nog steeds dat deze jongen flink boven gaat drijven als Ajax weer enigszins normaal gaat spelen.

Een van de weinige keren dat ik het met Perez eens ben. Vind Brobbey veel beter dan vorig seizoen. Hij komt een heel stuk fitter over en werkt ook wat harder. Mistte in de eerste paar wedstrijden van dit seizoen wel wat kansen die er in moesten, maar vind hem in zijn afronding ook wel beter geworden en doet het gewoon prima met 4 goals (goal van de gestaakte wedstrijd tegen RKC gisteren uiteraard al meegeteld) in 9 wedstrijden tot dusver (alle competities bij elkaar).

Tegen Fortuna een paar weken terug vond ik Brobbey een goede spitsengoal maken. Nam hij de een crosspass op z'n borst aan, liep nog met de bal en ronde vervolgens heel goed af. Die goal werd helaas (terecht) afgekeurd wegens buitenspel, maar dat vond ik al een goed teken. Maakte gisteren ook gewoon een goede spitsengoal waar hij de bal vol overtuiging het doel in jaagde. Brobbey is voor mij samen met Hato juist de meest stabiele speler tot dusver dit seizoen.

Hato maakt hier en daar ook nog wat fouten, maar van alle verdedigers van Ajax is hij het meest stabiel. Brobbey is echt wel verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Laat hem heel dit seizoen gewoon staan en hij zal denk ik zo'n 15 tot 20 goals in de Eredivisie gaan maken en dat doet hij dan in een Ajax wat absoluut niet draait maar ook aanvallend gewoon heel weinig scoort en heel weinig creëert. Ik denk dat hij in een Ajax wat gewoon beter speelt en aanvallend meer creëert sowieso meer goals zal maken.

1 oktober 2023 om 21:20

Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik heb eigenlijk al jarenlang veel sympathie voor Brobbey. Het seizoen dat hij door Ajax gehuurd werd, dacht ik echt dat naar een topspits in wording zat te kijken. Je zag echt talent in zijn loopacties, keuzes die hij maakte en eerlijk gezegd ook in zijn afronding.

Sinds vorig seizoen speelt hij echter heel druistig. Niet alleen voor de goal, maar ook als met zijn rug naar de goal speelt. Waar ik ook erg van schrik is zijn balaanname. Ik had verwacht dat hij daarop de laatste jaren veel meer getraind zou hebben. Je zag het bijvoorbeeld bij zijn goal gisteren. De bal sprong net te veel van zijn voet, waardoor hij uit een minder gunstige positie moest schieten. Gelukkig schoot hij hem er zo hard in, maar het kon allemaal veel makkelijker.

Ik denk zeker dat hij zijn waarde voor Ajax gaat hebben. Aan hem ligt het momenteel echt niet. Wel hoop ik dat hij nog een stap kan maken in zijn basisvaardigheden (rust en balaanname), want ik geloof echt dat hij de potentie heeft om veel beter te worden.

Hij zit in een slecht draaiend team, verwachten wij dat hij de pannen vh dak speelt.
Zie gewoon dat hij zich de pleuris werkt en steeds 2 a 3 man om zich heen heeft en er dan nog langskomen.

Hij laat in ieder geval meer zien dan onze vriend Bergwijn. Mijn God wat voegt die weinig toe aan Ajax zeg. Geeft ook bijna nooit de bal goed mee aan de linksback die erover komt. Daardoor durf ik zelfs te beweren dat hij in sommige wedstrijden een negatieve impact heeft op de prestaties. Zou eens met 2 aanvallers gaan spelen.

Binnen 1 jaar wordt Brobbey de vaste spits van Oranje. Let maar op. Die jongen heeft zoveel drive, zoveel energie, is beresterk, is best wel snel ook. Gaat 100 procent zeker de eredivisie aan flarden schieten. Heb begrepen dat hij nu ook bezig is met een personal trainer. Dat kan wonderen doen met een speler. Zie bv een Kokcu en een Malacia. Die jongens zijn fysiek maar ook zeker mentaal sterker geworden. Kokcu was zelfs een papzak voor Slot kwam. Met Brobbey komt het wel goed.

1 oktober 2023 om 22:00

Het laatste wat hij nodig heeft is een personal trainer. Ik zou eerder met een techniektrainer gaan oefenen op bijv. de eerste aanname.

2 oktober 2023 om 14:03

Een personal trainer hoeft niet per sé om gymtraining te gaan he, kunnen ook extra uren techniektraining betekenen.

Brobbey rendeert niet door een slecht draaiend elftal, Berhuis rendeert niet door een slecht draaiend elftal, Bergwijn rendeert niet door een slecht draaiend elftal, Sutalo rendeert niet door een slecht draaiend elftal. Moet ik nog even doorgaan? Al deze zogenaamde geweldige spelers moeten toch instaat zijn om een elftal wel te laten draaien. Je kan je niet blijven verschuilen achter een trainer en tactiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 12 5 3 0
2022/2023 Ajax 32 13 1 0
2022/2023 Jong Ajax 1 0 0 0
2022/2023 RB Leipzig 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 11 7 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van 't Schip kan plek in Ajax-basis niet meer beloven na sterke duels concurren

John van 't Schip is tevreden over Chuba Akpom, zo heeft hij gezegd tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel met Olympique Marseille. “Hij heeft laten zien dat hij van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren