Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Persoonlijk drama voor Michal Sadílek: FC Twente-middenvelder mist EK met Tsjechië door fietsongeval in hersteltraining

Laatste update:

Vreselijk nieuws voor Michal Sadílek: de FC Twente-middenvelder zal niet in actie komen tijdens het EK met Tsjechië. Dat melden de Enschedeërs op de officiële kanalen. Notabene een fietsongeval tijdens een hersteltraining zet een streep door zijn deelname aan het EK.

"Tijdens een fietsprogramma kwam hij ten val en liep daarbij een snijwond op in het scheenbeengebied", schrijven de Tukkers op de clubsite. "Deelname aan het EK is daardoor niet mogelijk."

De bondscoach van Tsjechië, Ivan Hasek, is evenmin blij met dat nieuws. Sadilek is een belangrijke kracht in zijn elftal en droeg in de vorige wedstrijd van Tsjechië, een 7-1 overwinning tegen Malta, de aanvoerdersband.

"Dit is een grote tegenvaller voor ons", wordt Hasek door FC Twente geciteerd. "Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt.”

Vanuit Twente heeft ook iedereen te doen met de 24-voudig international. "We leven enorm met Michal mee", aldus technisch directeur Arnold Bruggink. "We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk.”

Zonder Sadílek moet Tsjechië de groepsfase met Turkije, Georgië en Portugal zien te overleven. Met Ondrej Lingr herbergt het nationale elftal nog een andere Eredivisie-speler (Feyenoord). Ook voormalig speler van onder meer FC Twente en Ajax, Vaclav Cerny, zit bij de selectie.

Dat tweetal was in het duel met Malta allebei goed voor een doelpunt. 18 juni trapt de ploeg voor het eerst af op het EK. Op die dinsdagavond is Portugal de tegenstander. Daarna volgen de ontmoetingen met Georgië (22 juni) en Turkije (26 juni).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Erg ongelukkig om op deze manier een EK te moeten missen!Hij is blijkbaar toch een belangrijke spil in hun elftal.Ik zie hem net als Cerny nog wel in de duitse competitie belanden.

Dit is wel erg sneu voor hem, echt een goede speler die ze zeker zullen missen, goede mentaliteit en kan ook nog behoorlijk voetballen.

ik ben geen arts ofso maar "liep een snijwond in zijn scheenbeen op..". Wat is dan precies zijn blessure. Dat soort snijwonden waren gewoon bijzaak in straatvoetbal.

9 juni 2024 om 10:35

Het zal vast geen schrammetje zijn.. Maar bijzonder lullig is het zeker

9 juni 2024 om 10:53

Nee het was een schaafwond. En best een grote. En daarnaast is Sadilek ook een enorme aansteller en geen straatvoetballer. Dus ja, dan laat je het EK aan je voorbijgaan. Logisch

9 juni 2024 om 11:27

Ik vond het ook een bijzondere reden om een volledig toernooi te missen. Maar goed, de specialisten zullen meer weten.

En VZ, doe af en toe een beetje eindredactie.

9 juni 2024 om 11:44

Waarschijnlijk moest het gehecht worden en kan ie daardoor geen scheenbeschermers aan.

9 juni 2024 om 11:48

Ze spelen tegenwoordig toch zonder scheenbeschermers 😂

Wat jammer voor hem, als je het iemand vooral niet gunt dan is het Sadilek.


Had zich in de kijker kunnen spelen en naar een mooie club kunnen verkassen.

Heel erg jammer voor hem want Tsjechië gaat het niet slecht doen. Ik zie ze net zoals bij het vorige EK weer de kwartfinale halen.

Heel erg triest voor hem, want hij keek er zo naar uit en was een perfect internationaal podium voor een transfer. Sadilek is denk ik wel de hardste speler van Twente en zeker geen pieperd. Dat zal dan een flinke Jaap zijn geweest.

Ik snap sws dat verplichte gefietst op een echte fiets dus nooit. Zie het soms ook weleens in de voorbereiding. Niet iedereen heeft zijn hele jeugd gefietst. Is in mijn ogen een beetje vragen om ongelukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren