Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PEC Zwolle moet ondanks acceptabel resultaat nóg meer vrezen

Laatste update:

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben zaterdagavond de punten gedeeld. In Zwolle kwam de ploeg van trainer Rick Kruijs voor rust op een 0-1 voorsprong, die uiteindelijk een kwartier voor het eindsignaal werd weggepoetst door de Zwollenaren: 1-1. Door de puntendeling zakte PEC naar de laatste positie in de Eredivisie, omdat concurrent Willem II zijn respectievelijke wedstrijd won van Heracles Almelo (2-0).

Trainer Dick Schreuder koos ervoor op zijn basiself ten opzichte van het verloren duel met Ajax 3-0 niet te wijzigen. Kruijs, die afgelopen speelronde in De Galgenwaard tegen NEC Nijmegen (1-0) zijn eerste overwinning pakte als coach van Utrecht, paste zijn opstelling op twee posities aan. Links op het middenveld keerder Sander van de Streek terug, waardoor Rocco Robert Shein, die vorige week zijn debuteerde bij het eerste elftal, weer genoegen moest nemen met een reserverol. Daarnaast moest Othman Boussaid op de vleugel plaatsmaken voor Moussa Sylla.

PEC schoot fanatiek uit de startblokken en kreeg in de openingsfase al drie kansen via Kenneth Paal, Djavan Anderson en Thomas van den Belt. Het ontbrak het trio echter aan nauwkeurigheid in de afronding. Aan de overzijde kwam Anastasios Douvikas dicht bij de openingstreffer; de spits trof echter de paal. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. De opleving van Utrecht leverde in de 25ste speelminuut direct de 0-1 op. Uit een hoekschop van Adam Maher was het Hidde ter Avest die de Domstedelingen de voorsprong bezorgde.

Vier minuten voor het rustsignaal dacht Gervane Kastaneer de gelijkmaker aan te tekenen, maar uit de videobeelden bleek dat vleugelspits scoorde vanuit buitenspelpositie: doelpunt afgekeurd. Op slag van het rustsignaal kreeg Utrecht overigens nog een fikse tegenslag te verwerken. Doelman Fabian de Keijzer verliet geblesseerd het veld en moest vervangen worden door Eric Oelschlägel. In de tweede helft nam de amusementswaarde van het toch al aantrekkelijke duel nog verder toe.

In de 53ste speelminuut kwam Van den Belt dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gepareerd door Oelschlägel. Aan de overzijde werd Quinten Timber levensgevaarlijk, al stuitte ook hij op de sluitpost van de tegenpartij. Enkele minuten later kreeg Ter Avest eveneens een kans op de 0-2; de rechtsback schoot echter gehaast over. De stand werd een kwartier voor tijd genivelleerd. Pelle Clement brak door via de linkerkant van het zestienmetergebied, waarna hij het leer teruglegde op Daishawn Redan. De spits maakte geen fout in de afronding: 1-1. In het restant van de wedstrijd kregen beide teams nog kansen op de winnende treffer, die echter niet meer gevonden werd.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-4617

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja PEC heeft het aardig gedaan in de tweede seizoenshelft maar het doek is nu toch wel gevallen.
Na de twee bekerfinales had PEC de wind in de zeilen maar grootheidswaanzin en luchtkastelen van hogerop hebben het niet verzilverd... Integendeel. Het brokkelde steeds verder af. Een terechte degradatie als je het mij gaat, dit is een degradatie die m.i. over een seizoen of 3-4 uitgesmeerd is, zo lang wankelt het al.

7 mei 2022 om 22:15

Ik weet weinig van de perikelen op de achtergrond. Maar ik vind dit Zwolle een hogere piek hebben dan clubs als Sparta, Fortuna, Willem II en RKC. Het ziet er onder Schreuder gewoon goed uit. Een scorende spits erbij en je hebt echt een heel aardig team.

7 mei 2022 om 22:21

Eens hoor, maar het is gewoon te laat. De laatste jaren had PEC pas na 7 wedstrijden zijn elftal 'voor elkaar' en moesten er in de winterstop relatief grote aankopen gedaan of gehuurd worden. Dan is er structureel iets mis. Dit jaar bleek die dramatische eerste seizoenshelft onoverkomelijk.

Ben het wel met je eens dat er na de winterstop dingen goed gaan, maar ja.

Als PEC Zwolle zich handhaaft weet ik wie ik volgend jaar als verrassing in de Eredivisie zie... Schreuder heeft dit Zwolle echt naar zijn hand gezet. Zwolle speelt met intensiteit, overtuiging en creativiteit. Uit beperkt materiaal weet Schreuder echt het maximale te halen. Een heel seizoen dit spel en Zwolle zou nu meedoen om de play-offs voor Europees voetbal. De verschillen zijn sowieso klein onderin. Nu is lijfsbehoud allesbehalve zeker. Vier punten zijn denk ik nodig in de komende twee wedstrijden. Een taaie klus...

7 mei 2022 om 22:15

Als het zo blijft (bij Groningen-Sparta), dan gaan 4 punten niet genoeg zijn, dan zouden zelfs 6 punten mogelijk niet genoeg zijn. Het wordt een boeiend einde aan de onderkant...

7 mei 2022 om 22:17

Ik denk dat Willem II het voornaamste probleem is. Die spelen nog tegen Cambuur en Utrecht. Zwolle moet eigenlijk hopen dat die maximaal twee punten halen uit hun twee duels en zo uitkomen op 31 punten. PEC moet dan hoe dan ook winnen tegen Sparta en heeft een wonder nodig tegen PSV.

7 mei 2022 om 22:23

Winst op Sparta is absoluut noodzakelijk en inderdaad, ze moeten hopen dat Willem II geen punten pakt tegen Cambuur en thuis tegen Utrecht, maar gezien de drive van de spelers én de supporters vandaag, heb ik er vertrouwen in dat Willem II zeker drie punten gaat pakken en misschien wel meer.

7 mei 2022 om 22:28

Wat een hoop onzin, als als als.. Als Fortuna een heel seizoen met Siovas, Samaris, Tekie en Gladon had gevoetbald stonden we ook 10de... Als, telt niet. Het is zo gelopen omdat je verdient daar te staan.

7 mei 2022 om 23:00

Ik vind persoonlijk deze piek van Zwolle hoger dan de piek van Fortuna, RKC, Sparta, Willem II. En vergelijkbaar met hoe clubs als Cambuur en Heracles zich presenteren. Qua intensiteit misschien nog beter. Daar doel ik op.

In al die jaren dat ik fan van de FC ben heb ik nog nooit zo waardeloos team meegemaakt als waar we dit seizoen naar hebben zitten kijken. Deze selectie heeft meer kwaliteit dan selecties van jaren terug maar de selecties met minder kwaliteit hadden wel de wil om te winnen en keihard te werken voor een resultaat. De selectie van dit seizoen zijn een stel verwende kindjes die het geen flikker boeid of ze winnen of verliezen ze krijgen hun geld toch wel. Ze denken ook nog eens dat ze bijzonder goed zijn ook een Gustafson die een stap omhoog wil welke club zit er nou op zo luie voetballer te wachten.Nog 2 wedstrijden verkloten en dan de play offs verkloten en ze kunnen op vakantie al heb ik het gevoel dat ze dat het hele seizoen al zijn.

7 mei 2022 om 22:19

Het is dat Utrecht de eerste seizoenshelft redelijk heeft gespeeld anders speelde je gewoon voor degradatie...

7 mei 2022 om 23:53

Maar echt. Sinds november is het niveau net boven fc Eindhoven. Gelukkig begint nu het door selecteren en gaan een paar divas er uit. Volgend seizoen kan het alleen maar beter gaan ook al is het maar de inzet

Deze wedstrijd had gewonnen moeten worden om nog mee te blijven doen. Al zou je tegen Sparta winnen woensdag dan word het nog een moeilijk verhaal. Het scorend vermogen bij PEC is nog nooit zo laag geweest. Kastaneer is wekelijks echt verschrikkelijk om naar te kijken. In de de eerste seizoenshelft ,met langeler ,heeft PEC het echt laten liggen helaas. Maarja wellicht hadden "we" al een jaar eerder moeten degraderen. Bah .... Ik zie nu pas de VAR beelden van het buitenspel moment... De lijnlijkt gewoon op de verkeerde plaats te zijn gezet?!?! Kan er ook nog wel bij zeg en nu de 2-0 van Sparta manmanman

7 mei 2022 om 22:19

Ik snap dat je als supporter er de pee in kan hebben. En over het scorende vermogen heb je gelijk. Dat ligt te laag. Maar het team speelt echt met overtuiging en intensiteit. In de Arena missen Landu, Redan en Kastaneer bij een 0-0 en 1-0 aardige kansen, anders pak je daar ook mogelijk een resultaat.

7 mei 2022 om 22:32

Beetje het verhaal van dit seizoen. Er zijn wel kansen maar niemand haalt de trekker over. Zoals je in de laatste minuut tegen Go ahead opeens een wereldgoal tegen krijgt.

Uit bij Sparta winnen en thuis tegen PSV. En dan maar hopen. Maar Zwolle heeft het idd goed gedaan maar ze gaan naar de KKD.

Tsja het zat er aan te komen. Het is überhaupt nog een klein wonder dat we nog meedoen om handhaving, maar als de rest blijft winnen valt er niet tegenaan te voetballen. Het is zo'n avond waar je recht had op meer dan een punt en alles tegen zit wat tegen kan zitten wat betreft ballen die verkeerd vallen, matige scheidsrechter en uiteindelijk winnen bizar genoeg al je concurrenten behalve jij. Volgend jaar weer KKD en vanaf daar weer voortbouwen.

Ondanks dat PEC het zelf goed gedaan heeft is dit toch een sombere dag voor de club. Moet toch wel bijzonder zuur voelen dat je jezelf zo goed herpakt en dat de concurrenten dan ook ineens punten beginnen te pakken.

7 mei 2022 om 22:34

Is niet ineens punten pakken hoor. Is al sinds jaar en dag dat de laatste speelrondes de degradatiekandidaten punten pakken

Fijn, een (goed) werkende VAR bij dit soort wedstrijden. Bij ESPN hadden ze het erover, gewoon bij verkeerde speler de lijn zetten bij de buitenspelgoal van PEC, lijkt er dus uiteindelijk op helemaal geen offside te zijn. Oftewel 2-1 PEC als einduitslag, of de wedstrijd opnieuw spelen is de enige optie. Zeker met zulke belangen, handhaving, op het spel

8 mei 2022 om 00:08

En bij Sparta zit ook nog eens alles mee.. blunders van keepers.. onverdiende vrije trappen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren