Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle grijpt met allerlaatste aanval van de avond volle buit bij ‘Dordt’

Laatste update:

PEC Zwolle begon vorig jaar uitstekend aan het seizoen, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Zo’n sterke serie is ook nu weer mogelijk, want zaterdagavond greep het team van Ron Jans met de allerlaatste aanval van de wedstrijd de volledige buit bij FC Dordrecht (1-2). Het bezoek aan de promovendus verliep eerst positief, maar na een rode kaart voor Bart van Hintum buitte de thuisclub het man meer-voordeel direct uit: Giovanni Korte tekende voor de 1-1. Op de valreep zorgde Mustafa Saymak echter voor de Zwolse zege.

/

Dordt en PEC begonnen het seizoen ieder met een overwinning, op respectievelijk sc Heerenveen (uit) en FC Utrecht (thuis). Zaterdagavond ontspon zich een interessant duel tussen de clubs, die niet voor elkaar onder wensten te doen. Korte noteerde de eerste kans namens de thuisclub, die voor het eerst sinds twintig jaar weer Eredivisievoetbal aan De Krommedijk toonde. Het schot van Korte eindigde echter in de handen van Diederik Boer. Kort daarop was Stef Nijland aan de overkant gevaarlijk met het hoofd: zijn inzet ging over.

Kansen waren er ook voor Van Hintum (in handen Filip Kurto) en Joris van Overeem (over) en zo bleef de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. Vijf minuten voor de onderbreking bracht Thomas daar echter verandering in. De sterk spelende Nieuw-Zeelander profiteerde van een geweldige uitbraak van zijn team, die tot in perfectie werd uitgevoerd. Ben Rienstra ging op weg naar het doel en legde af aan Thomas, die uithaalde en Kurto kansloos liet (0-1). Aan het begin van de tweede helft kreeg FC Dordrecht al wel vlot de kans iets terug te doen.

/

Van Overeem, die vorige week de winnende maakte tegen sc Heerenveen, kreeg een grote mogelijkheid. Hij schoot echter over het doel van Boer en liet PEC zo met de schrik vrijkomen. Tien minuten onderweg na rust verliet doelpuntenmaker Thomas het strijdtoneel: hij trok het niet langer op het kunstgras nadat hij zich eerder verstapte: zomeraanwinst Tomás Necid mocht van Jans zijn debuut maken als vervanger.

Naarmate de tijd verstreek leek PEC zonder al teveel moeite af te stevenen op de overwinning, maar een kwartier voor het einde werd het plots weer spannend. Van Hintum moest inrukken met zijn tweede geel van de avond na een overtreding en liet tien Zwollenaren achter. Al gauw ging het vervolgens mis voor de bezoekers: Mart Lieder raakte na een aanval de paal en in de scrimmage schoot Korte alsnog raak langs Boer: 1-1. Ernie Brandts wachtte in spanning af of zijn spelers een stuntje zouden uithalen, maar het omgekeerde gebeurde: Saymak scoorde in de laatste seconden heel fraai en liet een Zwols feest ontbarsten.

FC Dordrecht is een verrijking voor de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm slechte wedstrijd van Zwolle, met name de 2de helft. We hebben onverdiend gewonnen vind ik.

16 augustus 2014 om 21:41

Helemaal mee eens al had Dordrecht al in de eerste helft een rode kaart moeten hebben Troost-Ekong, Nijland werd vastgehouden en hij was erdoor en geen rugdekking. Daarnaast zie je wel dat Necid een aanwinst is zeg. Prima invalbeurt houdt de bal goed vast en gaf een assist. Nu nog Sparta Praag, goed voor punten NL voetbal als Zwolle verder komt

Eeuwig zonde. Na de rode kaart, en zeker de laatste tien minuten, was PEC nergens meer. Dordrecht had de 2-1 meer verdiend, maar objectief gezien was het meest terecht gewoon een 1-1 geweest.

In mijn ogen hoort Dordrecht niet bij de degradatie kandidaten. Dat zijn Willem II, NAC Breda, Excelsior en ADO den Haag. Dordrecht zit daar denk ik net een beetje boven.

16 augustus 2014 om 21:43

Sorry hoor maar Ado vanavond gezien die waren niet minder dan Twente. Ado hoort echt niet in dat rijtje. Dordrecht heeft erg smalle selectie en gaan met Excelsior en Willem II strijden om de laatste plek. De andere 2 samen met Nac om plaats 17,16

16 augustus 2014 om 22:01

Wat ik zo lees en hoor over ADO is dat ze vanavond inderdaad niet onaardig speelden. Toch ben ik benieuwd of ze dit langer kunnen doortrekken, zeker omdat ADO met het vertrek van Beugelsdijk achterin een stuk kwetsbaarder is geworden.

Feyenoord wordt eens wakker, die Saymak blinkt wekelijks uit bij zwolle, laat Ziyech dan maar aan twente. Zal ook een stuk duurder zijn dan deze Saymak denk ik zomaar.

16 augustus 2014 om 21:44

Saymak is idd erg goed, niet omdat hij scoort. Overigens is ook Van polen echt wel een aanwinst voor Feynoord. Altijd een 7

16 augustus 2014 om 21:48

Van Polen zou ik liever nog een tussenstap zien maken naar een az/groningen/heerenveen. Verder heeft Feyenoord momenteel meer aan een aardige linksback, zodat Kongolo gewoon weer in het centrum kan spelen, waar hij hoort!

17 augustus 2014 om 11:38

Saymak is inderdaad een groot talent. Maar Van Polen? Dat is 1 vd zwakste verdedigers die in de Eredivisie rondloopt. Maakt iedere wedstrijd wel een fout en heeft ons in het verleden al redelijk wat punten gekost.

17 augustus 2014 om 11:59

Ik vind Van Polen een prima verdediger. Haalt veel weg en is nuttig bij de omschakeling. Gisteren kwam het gevaar ook voor het grootste deel van rechts waar niet toevallig Van Hintum geposteerd staat. Zoiets kan echt niet meer zo'n jongen op dit niveau. Als je tegen hem een moeilijke dag hebt dan mag je wel overwegen om te stoppen met voetballen.

17 augustus 2014 om 22:55

Ik begrijp dat jij een seizoenkaart hebt? Maar niet weet wie van Polen is?

16 augustus 2014 om 22:07

Klaar nu met transfers, selectie van PEC blijft nu zoals die is .

16 augustus 2014 om 23:38

Nee, zo kan ie wel voorlopig. Vanavond starten er 3 spelers in de basis van Twente die vorig jaar om deze tijd nog bij PEC speelden. Klich ook nog naar Wolfsburg. Laat ons nu maar even....

PEC moet die 2 echt niet laten gaan

Super sneu voor Dordrecht. Hadden op zn minst een punt verdiend vanavond.

echt wat een rotgevoel dit ik vind zwolle een goed voetballende ploeg en ik gun het ze ook wel maar dit is niet verdiend en heel zuur wij toonde lef we konden ook op 1-1 spelen maar kozen ervoor voor de 2-1 te gaan en dat werd dordt fataal was wel een leuke wedstrijd maar dit is zwaar onverdiend een punt was meer op zijn plaats maar toch erg trots op dordt en wij gaan ons handhaven we doen tenminste ons best daarvoor ik vind nac en excelsior sowieso al veel minder qua voetbal maar het gaat om de punten als we maar mooi voetbal laten zien en als we dan moeten degraderen dan met een opgeheven hoofd! FC Dordrecht!!!!

16 augustus 2014 om 23:47

Precies, voetballend hoeft Dordrecht voor niemand onder te doen, maar de meesten hebben meer ervaring op het hoogste niveau en kunnen dus nog met wat geluk een doelpuntje maken zoals Zwolle dat deed.

en dat wij niks te zoeken zouden hebben in de eredivisie vind ik onzin we doen niet onder voor iedereen en spelen aanvallend voetbal net als cambuur en eagles deden in hun eerste seizoen in de eredivisie en die handhaafden zich ook maarja het is gebeurd de volgende keer beter! FC Dordrecht!!!

16 augustus 2014 om 23:49

Die onzin hoor je vooral van romanticussen die ploegen zoals Sparta, Roda en NEC willen zien omdat ze zo'n groot stadion hebben. Dat terwijl dat soort clubs vorig seizoen slechter voetbal lieten zien dan Dordrecht.

Een hard gelag voor de Dordtenaren die met hun spelopvatting in de eerste twee wedstrijden hebben aangetoond niet als vanzelfsprekende degradatiekandidaat hoeven te worden bestempeld.

Het is geen toeval dat clubs als Zwolle/cambuur/go ahead het zo goed doen in de Eredivisie . Word echt tijd dat de promotie/degradatie regel word aangepast . De laatste 3 van de Eredivisie er rechtstreeks uit , en de nummer 15 een promotie/degradatie in de playoffs .

17 augustus 2014 om 02:36

Dan krijg je dus een soort Rusland-systeem waarbij de kans bestaat dat 4 clubs promoveren en dat vind ik nogal veel hoor. Ik zou gewoon het Duitse systeem hanteren waarbij de nummers 1 en 2 van de Jupiler League rechtstreeks de nummer 17 en 18 van de Eredivisie vervangt en de nummer 16 van de Eredivisie tegen de nummer 3 van de Jupiler League speelt.

Teleurgesteld met de nederlaag, maar trots op de spelers die bleven knokken voor dat ene doelpunt en uiteindelijk deels loon naar werken kregen. Als Dordrecht op deze manier blijft voetballen en zich steeds meer aanpast aan het Eredivisie-niveau, komen de punten vanzelf. Voetballend hoeft Dordt voor geen enkele Eredivisieclub onder te doen, maar uiteindelijk moet je ook geluk hebben.

Interview na de wedstrijd: Wat ging er door je heen toen je de winnende maakte? "Vanalles, maar ik weet zeker dat ik de wedstrijd niet saymak"

Zo zonde dit, vooral de eerste helft super grote kans, 1 minuut later tegentreffer.. Maar goed zo is voetbal. We waren de bovenliggende partij 1e helft, 2e helft gelijk op. Vond gelijkspel wel het meest op z'n plek. Ben ondanks dit trots op Dordt, gestreden als een ploeg!
Op naar volgende week in Deventer.

17 augustus 2014 om 01:55

Heb jij ongeveer een idee wie die voorstopper is waar Boogers het had op RTV Rijnmond? Ik ken namelijk weinig Nederlandse spelers die in het buitenland speelde en haalbaar is voor Dordrecht. Ik kwam eerst op Lima, maar dat is een geboren Kaapverdiër.

17 augustus 2014 om 12:22

Geen idee. Ben benieuwd wie Boogers nu weer uit de hoge hoed tovert. Weet jij trouwens wat er met Danso is gebeurd?

17 augustus 2014 om 12:47

Die had vorig seizoen voordat de playoffs begonnen was gezegd dat hij geen zin had om daaraan deel te nemen. Hierdoor was hij niet meer welkom bij Dordt en werd zijn aflopende contract niet verlengd.

19 augustus 2014 om 11:58

Oké, wist ik niet. Raar, ik vond hem nooit echt slecht spelen en zie niet een club in de Eredivisie zich melden voor hem.

19 augustus 2014 om 12:23

Tijdens de eerste seizoenshelft was hij erg goed bezig. Daarna vond ik hem maar heel erg lui terwijl hij van het soort type voetballers hoort dat blij moet zijn als hij ergens aan de bak kan, want voordat hij naar Dordrecht kwam was iedereen hem alweer vergeten.

3 punten en daar is alles mee gezegd. De eerste helft was slecht van beide kanten, de tweede helft word je compleet overrompeld door inzet en goed positiespel. PEC maakte goed gebruik van de naïviteit van Dordrecht. Als het 1-1 is met nog een minuut te gaan, moet je maar genoegen nemen met twee punten te weinig en niet alles op alles zetten om nog wat te creëren want dan kan dit gebeuren. Maar dat Dordrecht heeft een leuke ploeg die alles en iedereen moeilijk kan maken. Ik hoop dat ze er in blijven, al is het alleen omdat de vijand van mijn vijand mijn vriend is . Aan deze overwinning zat niets verdiend, inpakken en wegwezen en concentreren op Sparta Praag.

17 augustus 2014 om 01:58

Lekker hoor 😂
Geen verdiende zege maar we zitten in een flow en laat dat nog maar even duren.
Kamphuis ook weer lekker bezig , man man man.
Dordt had meer verdient maar die Egeltjes pakken jullie volgende week!

Welkom in de Eredivisie. Kan me herinneren dat Zwolle dit soort wedstrijden altijd verloor op het laatste moment, dus dit gaat vast nog wel vaker voorkomen bij een promovendus zoals Dordrecht

17 augustus 2014 om 12:57

Zeker waar, vooral in het eerste seizoen. Man, wat was dat steeds zuur. Geeft misschien ook wel iets aan dat we nu aan de andere kant van de score in de laatste minuut staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren