Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PEC moet flink snijden in begroting; transfer De Wit voorkomt acuut probleem

Laatste update:

PEC Zwolle moet door de degradatie uit de Eredivisie flink snijden in de begroting, zo meldt De Telegraaf. De Blauwvingers moesten woensdagavond winnen bij Sparta om nog kans op handhaving te maken, maar gingen onderuit in Rotterdam. Algemeen directeur Marcel Boudesteyn spreekt van een aanzienlijk bedrag en hoopt tot een oplossing te komen om het geldtekort te compenseren.

Door het verlies op Het Kasteel is de achterstand van rodelantaarndrager PEC op nummer zestien Fortuna Sittard met vijf punten onoverbrugbaar geworden. Hiermee is degradatie na tien jaar op het hoogste niveau te hebben geacteerd een voldongen feit voor de ploeg van Dick Schreuder. De oefenmeester nam de trainerspositie in Zwolle in november over van Art Langeler, die na twaalf duels genoeg had gezien bij de degradant. Onder Schreuder leefde PEC op in de tweede seizoenshelft, maar dit bleek niet genoeg te zijn om een verblijf in de Eredivisie te garanderen.

De degradatie doet niet alleen sportief pijn bij de Zwollenaren. Ook financieel zal er een hoop moeten veranderen bij PEC. De club moet volgens Boudesteyn een bedrag tussen de 4 en 5 miljoen euro bezuinigen ten opzichte van de huidige begroting van 12,5 miljoen euro. In het ergste geval betekent dat dus dat de begroting met maar liefst 40 procent moet krimpen. Daarbij heeft de club geluk dat Mees de Wit voor 2,3 miljoen euro aan AZ is verkocht: zonder deze transactie had PEC een acuut financieel probleem gehad. “Daarom zijn we heel blij met de goede ontwikkeling die Mees de Wit heeft gehad dit seizoen en het mooie bedrag dat hij heeft opgeleverd”, geeft de directeur toe.

Boudesteyn gaat zich de aankomende weken buigen over de aankomende kwestie. “Normaal kun je geld bijleggen uit eigen vermogen, maar dat is er niet”, is de algemeen directeur van PEC eerlijk. Er moet dus op zoek worden gegaan naar een andere oplossing. “Op het moment dat je geld tekort komt, moet je geld gaan zoeken. Dat kan bij een rijke voorzitter zijn of bij een groep mensen, die er geld in wil leggen. Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen. Dan hoop je dat er mensen opstaan. We houden alle opties open.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo'n groot gat moeten dichten en nu pas acties ondernemen om dat te gaan dichten? Je zou toch verwachten dat je in de winter al een plan gaat smeden wanneer je stijf onderaan staat met 4 punten. Als de hoop op gulle gevers is gevestigd gaat er iets niet goed lijkt me.

12 mei 2022 om 16:59

Exact. Hier gaat het bij PEC vaker mis. Pas reageren als iets daadwerkelijk gebeurd is. Om daarvoor vrolijk vol te houden dat het allemaal niet zo slecht gaat.

12 mei 2022 om 17:19

Bij een club als PEC moet je altijd rekening houden met egradatie.

Ze hebben het nu 10 seizoenen volgehouden in de eredivisie en dat is een grote prestatie. Want ze horen bij het rijtje met een stuk of 12 clubs die in een goed jaar 8e kunnen worden en als het wat minder loopt bij de onderste 3 kunnen staan.

Heracles is ook zo'n club. Die staan inmiddels al jaren in de eredivise, maar die kunnen ook zomaar een slecht jaar hebben en degraderen. De concurrentie voor die plekjes in de eredivisie lijkt ook steeds groter te worden. Nu zijn Volendam en Emmen ineens weer terug , terwijl er ook grotere clubs in de KKD zitten die hunkeren naar promotie.

12 mei 2022 om 20:51

De top 6 eerste divisie en laatste 6 eredivisie zijn de afgelopen 5 jaar steeds dichter naar elkaar toegegroeid. Emmen, Volendam, RKC, Fortuna, Excelsior, VVV, Sparta, GAE, Roda, Zwolle, ADO, NAC, Cambuur, Graafschap zijn volledig aan elkaar gewaagd voor promotie en degradatie. Elk jaar weer. Qua stadions en aantallen supporter natuurlijk wel verschillen qua niveau en promotie kansen nagenoeg niet. Eigenlijk wel mooi.

Wow, zo zie je maar hoeveel geld 2 miljoen is voor clubs als deze. Mooie transfer voor de Wit en je cluppie ook nog geholpen. Benieuwd hoe de Zwollenaren het gaan aanpakken de komende jaren. Horen thuis in de Eredivisie.

12 mei 2022 om 16:49

Haha dat "horen thuis in de Eredivisie" hoor ik zo vaak bij allerlei clubs, maar als ze er zouden horen dan zouden ze er wel in zitten. PEC heeft niets te zoeken in de Eredivisie, zo blijkt.

12 mei 2022 om 16:58

Kakadu, bij zo'n clubs worden binnen 1 goed seizoen spelers weggekocht en is de vraag maar weer wat er nu komt. Als je ziet dat ze vorig seizoen 13e zijn geeindigd 8 punten boven de streep. 2020 moeten strijden voor handhaving, 2019 13e en 2018 zelfs 9e(!) zou ik niet na 1 minder seizoen zeggen dat ze niet in de Eredivisie thuis horen.

12 mei 2022 om 17:37

Ja, dat begrijp ik ook nog wel, maar wat is dat voor een onzin? Wanneer hoor je er dan niet in? En wanneer wel? Degradatie lijkt me nu juist bij uitstek heel duidelijk zeggen dat je er niet (meer) in hoort..

12 mei 2022 om 17:56

Dit seizoen niet en dat is gebleken. Maar PEC en zeker de stad Zwolle hoort actief te zijn in de eredivisie

12 mei 2022 om 18:12

Nouja, eigenlijk vergeten we bijna dat Zwolle tot voor 10 jaar geleden helemaal geen vanzelfsprekende Eredivisieclub is geweest. Qua stad zelf valt het ook behoorlijk mee. Met Breda en Den Haag zijn grotere steden immers niet vertegenwoordigd. Als het puur om de stad ging, dan verdient FC Den Bosch het bijvoorbeeld evenzeer als Zwolle.

12 mei 2022 om 18:22

Gaat toch ook helemaal niet om de grootte van de stad of het aantal inwoners? Anders kun je Almere ook wel ver boven Enschede zetten. Het achterland is bepalend, dat is ook een van de redenen waarom Heerenveen en Groningen door de jaren heen zoveel minder zijn geworden. Vooral Heerenveen concurreert tegenwoordig veel meer om het achterland met clubs als Cambuur, Zwolle en in mindere mate Emmen. Als kind kan ik me bvb herinneren dat veel teamgenootjes bij de voetbal meegingen met hun vaders naar Heerenveen toen FC Zwolle nog in de Jupiler League speelde. Dat is nu wel iets anders geworden.

12 mei 2022 om 19:17

Met het afgebroken corona seizoen had het al mis kunnen gaan. Als je op het randje loopt val je er een keer overheen

13 mei 2022 om 12:29

Peperbus, hoe kijk jij aan tegen die directeur, is dat de man die jullie nodig hebben de komende periode? Op mij komt hij over als een bla bla figuur die zich nu al verstopt achter allerlei dingen als het gaat om degradatie.

12 mei 2022 om 16:54

Dan moet eerst Willems vertrekken, verpest de hele club.

Ik zeg: Opgezwolle komt bij elkaar voor een benefietalbum voor de club. Win-win.

12 mei 2022 om 17:26

Frico Rico frikadellen vet voor in de frituur 😉

12 mei 2022 om 18:08

Hahaha gekke Gerda! 🤪

12 mei 2022 om 18:14

Moeten ze niet de stadionfakkels aan het gasfornuis aansteken.

12 mei 2022 om 18:51

Ja van mijn mag dat wel.
Zou wel gek zijn als die weer met een album zouden komen.
Album van eigen wereld heb ik grijs gedraaid.

12 mei 2022 om 18:53

Hahah, goud dit.

Een begroting van 8 miljoen ligt nog boven de onderste ploegen in de eredivisie. Moet het mee kunnen lukken.

12 mei 2022 om 20:35

Precies dat is nog steeds vergelijkbaar met Fortuna, Cambuur, RKC en Go Ahead.

13 mei 2022 om 08:56

Dat zegt niet alles. Clubs die al langer in de KKD spelen hebben hun organisatie daar waarschijnlijk al beter op afgestemd, waardoor ze minder uitgaven hebben.

Bij PEC moeten ze die slag nog zien te maken.

Dus andere clubs hebben met een begroting van 6 miljoen misschien wel dezelfde kwaliteit op het veld staan als PEC met 8 miljoen.

Het is voor PEC te hopen dat ze met de spelers contracten hebben afgesloten dat bij degradatie het salaris naar beneden gaat. Dit soort constructies zijn vaak wel noodzakelijk bij clubs (zoals mijn clubje) waardoor je de eerste besparing al te pakken hebt na een niet al te onverwachte degradatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren