Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pavlidis maakt er twee, komt naast Gimenez en vestigt nieuw record

Laatste update:

AZ heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de Eredivisie. Overtuigend was het niet wat de ploeg van trainer Pascal Jansen liet zien tegen Almere City, maar voldoende voor de winst was het wel: 4-1. Vangelis Pavlidis tekende voor de openingstreffer en was daarmee voor de achtste thuiswedstrijd op rij trefzeker vanaf de start van de competitie. Dat gebeurde nog nooit.

AZ moest het tegen Almere stellen zonder Bruno Martins Indi. De centrale verdediger werd in het hart van de defensie vervangen door de jonge Wouter Goes. Slechts één keer eerder stonden AZ en Almere tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Dat was in 2017 in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker (4-0 winst AZ).

De thuisploeg wist door de zeges van Feyenoord en FC Twente wat het te doen stond in de jacht op plek twee in de Eredivisie, al was daar in de eerste helft weinig van te merken. AZ was slordig in balbezit en werd slechts sporadisch gevaarlijk voor het doel van Almere.

Bij de eerste de beste kans was het wel meteen raak voor de ploeg van Jansen. Pavlidis werd bediend door Jordy Clasie, draaide naar zijn linker en haalde doeltreffend uit in de verre hoek. De Griekse spits tilde zijn seizoenstotaal daarmee naar zeventien treffers.

Heel verrassend was de snelle openingsgoal van AZ overigens niet, daar Almere City van alle clubs in de Eredivisie de ploeg is die dit seizoen het vaakst wordt geklopt in het eerste kwartier van de wedstrijd: zeven keer. Heracles Almelo en Vitesse (beide zes) volgen.

Hoewel Almere er in de eerste helft niet vaak uitkwam, kreeg de ploeg van Alex Pastoor toch een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Jochem Ritmeester van de Kamp nam op slag van rust het AZ-doel onder vuur, maar had het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft wisten de bezoekers het net wel te vinden. Amper tien minuten onderweg kopte Loïc Mbe Soh raak uit een corner van Peer Koopmeiners. Laatstgenoemde is eigendom van AZ en speelt dit seizoen op huurbasis bij Almere.

Heel veel gevaarlijker dan dat werd Almere ook niet. AZ overtuigde evenmin, maar trok het duel in het laatste kwart wel naar zich toe. Eerst was het invaller Dani de Wit die scoorde, waarna ook David Møller Wolfe zichzelf op het scorebord werkte na een fraaie aanval.

Het slotakkoord van de wedstrijd kwam, hoe kan het ook anders, van de voet van Pavlidis. De spits wipte de bal op prachtige wijze over Nordin Bakker en noteerde via de binnenkant van de paal zijn achttiende competitietreffer van het seizoen. Daarmee staat hij nu op gelijke hoogte met Santiago Gimenez.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pavlidis wat mij betreft de meest complete spits uit de eredivisie, die laatste goal geweldig! Ook de wit een mooie goal en dat zou hem vast goed doen na zijn wisselplekken. Az speelde de eerste helft echt dramatisch, tweede helft goed herpakt. Addai wil ik ook vaker aan het werk zien

Zullen we pavlidis dan ook maar naar Real Madrid toeschrijven, of komt het door het feit dat hij niet zo’n exotische afkomst heeft zoals Gimenez. Want bij Gimenez lijkt het erop dat iedereen superlatieven tekort komt terwijl Pavlidis bijna tot geen aandacht krijgt

9 december 2023 om 23:08

Denk dat het vooral met leeftijd te maken heeft en het feit dat Gimenez in zijn eerste seizoen in Europa meteen wist te imponeren, waar Pavlidis al veel langer in de Eredivisie actief is. Daarnaast zal zijn winnende goal in de Gold Cup finale en goals tegen Lazio (zowel vorig seizoen, als dit seizoen) ongetwijfeld meespelen.

9 december 2023 om 23:10

Meteen wist te imponeren? Een kinderhand is gauw gevuld.

9 december 2023 om 23:11

Pavlidis heeft vorig jaar ook twee keer tegen Lazio gescoord in de Conference League dus daar zit geen verschil. Gimenez heeft gewoon een stuk meer potentie, al ontlopen ze elkaar op het moment niet zoveel als dat mensen schrijven.

9 december 2023 om 23:12

Normaal maakt een jonge speler die uit een ander continent komt echt niet meteen meer dan 20 goals in het eerste seizoen. Pavlidis komt bijv. al uit Europa en had toxh een aantal seizoenen nodig om dit niveau te halen.

9 december 2023 om 23:12

Scoorde in 10 wedstrijden op rij in z'n eerste seizoen en schoot ons zowat eigenhandig naar de knockout fase van de EL. Als ie er volgende week nog 1 maakt heeft ie de meeste Eredivisie goals in een kalenderjaar sinds weet ik veel, 60 jaar? Staat nu gelijk met het record van Kezman (32). Dus ja, die kinderhand stroomt over.

9 december 2023 om 23:13

@Jaap-Pieter, het zal ongetwijfeld ook wel meespelen of die goals op een EL/CL-podium worden gemaakt of in de ECL. Maar inderdaad is de potentie hier het belangrijkst. Gimenez is met zijn 22 echt nog een talent, waar Pavildis met 25 jaar toch nog in de Eredivisie speelt.

9 december 2023 om 23:17

Gimenez had pas na een half jaar een basisplaats, dus dat zal allemaal wel meevallen. Het komt doordat hij speelt bij een club uit de tradionele top 3. Een van de redenen waarom het internationaal soms ook lastig gaat, er wordt teveel gekeken naar die clubs. Een Wieffer die eerder werd verkozen dan Reijnders, dat was en is debielenwerk. Alles wat bij de top 3 voetbalt krijgt eerder aanzien en kansen. Iets met groot zijn en groot houden.

9 december 2023 om 23:28

Hij had inderdaad pas na een half jaar een basisplaats, maar heeft daarna in de 2e seizoenshelft vrijwel in elke wedstrijd gescoord en Feyenoord zo mede naar een titel geleid. Maakt eigenlijk zijn 20+ goals (alle competities) alleen maar imponerender, als je je bedenkt dat hij dat allemaal in een half seizoen heeft gedaan. Daarnaast heeft het feit dat bijv. Wieffer in Oranje komt helemaal niks te maken met de tradionele top 3, maar alles met de prestaties van de clubs. In het afgebroken coronaseizoen dat AZ met Ajax streed om de titel kan in me herinneren dat AZ hofleverancier was van Oranje en spelers als Boadu en Wijndal zich zelfs mochten melden, waar er vrijwel geen Feyenoorder in de selectie zat. Dan is het logisch dat er weer wat meer Feyenoorders in Oranje zitten als Feyenoord op straatlengte afstand kampioen wordt.

10 december 2023 om 00:46

Zegt meer over onze competitie want in Mexico was het niet spectaculair. Een Gignac van 37 maakte een stuk meer goals

10 december 2023 om 00:50

@migi, zoals wel vaker een semi-komische kansloze opmerking.

@maroc, je ziet dat spelers in de top 3 snel in oranje komen. Een Reinders speelde een seizoen bij az geweldig, maar komt pas na een transfer in beeld. Een paar jaar geleden had je Ziyech bij Twente, die toen al de beste speler van de ED was. Die werd echt laat geselecteerd en iedereen kent het verhaal verder wel. Een Schouten wordt pas geselecteerd wanneer hij bij psv voetbalt. We staren ons echt blind op die 3 clubs en dat kost ons waardevolle spelers in oranje.

10 december 2023 om 01:14

Dat heeft toch echt te maken met de prestaties van de club. Toen Feyenoord als 4e of zelfs 5e eindigde, zaten er ook vrijwel geen spelers bij Oranje. Daarnaast kan je niet ontkennen dat de druk bij de traditionele top 3 (en dan vooral Feyenoord en Ajax) veel groter is dan bij AZ en Twente, waardoor prestaties bij die clubs waarschijnlijk ook hoger worden ingeschaald. Bij Feyenoord verlies je van Atletico en PSV of win je moeizaam met 3-1 van Volendam en heeft iedereen daar een mening over, terwijl AZ een 3-0 voorsprong weg kan geven tegen een club waarvan je de naam niet eens kan uitspreken, en daar kraait geen haan naar. Dat verschil is ook goed zichtbaar bij spelers die de overstap maken van AZ of Twente naar de traditionele top 3 (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd).

10 december 2023 om 05:24

@AjaxNl; Heeft natuurlijk ook met leeftijd te maken. Gimenez is pas 22 en speelt alweer anderhalf jaar in Nederland. Logisch dat je als veredelde jeugdspeler nog niet de hele competitie aan gort speelt toch?

10 december 2023 om 09:09

Oenie, prima serieus dan. De top 3 is beter dan de clubs eronder, dus het is logisch dat er meer top 3 spelers in Oranje zitten dan spelers van Twente en AZ. Als iemand heel goed is wordt ie gekocht door Ajax, PSV of Feyenoord, als ze iets daaronder zitten door Twente en AZ en weer daaronder door Utrecht of Heerenveen. Zo werkt voetbal. Daarom is het ook zo komisch dat mensen altijd zeuren dat er teveel Ajacieden in Oranje spelen. Ajax is gewoon de beste club van Nederland dus daarvan spelen er meer spelers in Oranje. Vorig jaar was Feyenoord beter dan AZ en is het niet heel raar dat je een uitblinker daar selecteert voor een uitblinker van de nummer 4. Uiteindelijk is Reijnders achteraf beter ja, maar dat is een uitzondering. Hier riep ook niemand om Reijnders in Oranje.

Dat spelers uit buitenlandse competities meer aandacht verdienen is zeker zo (alleen is dat een ander verhaal en niet van toepassing op Pavlidis en Gimenez). Maar laten we niet doen alsof er absolute toppers uit het buitenland genegeerd worden (behalve een tijd Frimpong). In de tijd van Robben en Van Persie stelde geen enkele bondscoach de spits van Feyenoord op hoor, maar nu hebben we Zirkzee en Dallinga, nou woehoe, daar word je wereldkampioen mee.

En kom op, je sluit letterlijk af met zij zijn groot en dat moet zo blijven.

10 december 2023 om 11:57

@mickey12, dat een kinderhand gauw gevuld is merken we inmiddels bij het omhoog schrijven van Brobbey en Hato

9 december 2023 om 23:10

Wat een zure comment, zeg. Het zal maar zoveel met je doen dat Feyenoorders enthousiast zijn dat ze een goede spits hebben.

9 december 2023 om 23:33

Persoonlijk vind ik Pavlidis ook een completere speler en beter. Pavlidis laat t ook al langere tijd zien en met de ontwikkelingen omtrent Gimenez zal me een Jorgenson scenario niet verbazen.

10 december 2023 om 00:04

Gaat idd bergafwaarts met onze Santi. Maar 5 goals in zn laatste 3 wedstrijden. Zo haalt ie de 100 nooit dit seizoen.

10 december 2023 om 00:11

Fc-Bami doe niet zo mal man, zie jij serieus niet dat Gimenez veel meer talent heeft dan Jorgensen? Dus dat Jorgensen scenario lijkt me vrij wel uitgesloten, ik weet niet of hij bij Man City eindigt. Maar wel minimaal bij een club als Dortmund of Tottenham Hotspur.

10 december 2023 om 00:16

Apart inderdaad die meetlat waarlangs Santi wordt gelegd. Die jongen rijgt de goals aaneen dit seizoen en breekt stokoude records van spelers als Kindvall, Kuyt, Suarez en Kezman. Ondertussen lees ik overal dat hij tegenvalt en Feyenoord hem had moeten verkopen. Ik vraag me oprecht af wat men van hem verwacht.

10 december 2023 om 08:21

Maroc: dat heet nu jaloezie. Stiekem wil bijna elke fan uit de ED hem hebben.

10 december 2023 om 12:02

Hahah ja wat gaat het de laatste tijd toch slecht

Mihailovic kunnen we wel van stellen dat hij niet het niveau heeft voor AZ. Jammer, want de Wit vind ik voetballend zo zwak en ik hoopte echt dat Djordje juist dat kon invullen

10 december 2023 om 06:56

De Wit viel erg sterk in vandaag en liet zien waarom juist hij een basisplaats moet hebben bij Az.
Voetballend is hij wellicht de minste, maar door zijn inzet en werklust laat hij anderen zoveel makkelijker voetballen.

10 december 2023 om 07:51

Ik vindt ook dat de Wit moet spelen, hij heeft in ieder geval intensiteit en diepgang, maakt gewoon redelijk veel goals. Ik hoorde ook dat hij is gedaald in de pikorde omdat hij zijn contract niet wilt verlengen, weet niet of het klopt maar het zou wel het een en ander verklaren

Flink geflatteerde overwinning, aangezien je een groot deel van de wedstrijd gewoon de mindere partij was. Het is echt niet best gesteld op de flanken bij AZ op dit moment. Vorige jaren had je een Karlsson die iedere wedstrijd in ieder geval wel 1 keer opleefde en ongelooflijk veel rendement bracht, maar nu heb je onwijs veel verschillende flankspelers waarvan je eigenlijk op geen enkele speler kunt bouwen. Lahdo is geblesseerd en een Van Bommel, Poku, Odgaard, Sadiq en Van Brederode leveren allemaal veel te vrijblijvend. Het zijn allemaal stuk voor stuk prima spelers om als back-up te hebben, maar niet consistent genoeg voor de basis. Dan heb je wel Addai, wat een weergaloos talent is, maar ook niet iemand op wie je nog kunt bouwen.
Bovendien heb je nu Mihailovic op 10 erachter en is dat ook echt niets eigenlijk. Geen goed schot, komt nooit in de positie om te scoren, te slap om een man voorbij te komen (en net niet snel genoeg om dat te compenseren) en eigenlijk ook nooit een uitzonderlijk passje waarmee hij zichzelf onderscheidt.

Ach, al met al wel 3 punten én weer kunnen genieten van de Griekse god. De vleugels renderen niet, maar hij compenseert echt alles in zijn eentje. Wat een ongelooflijk fenomeen.

Bizar eigenlijk hoe hoog we staan. Echt een saai elftal staat er op het veld met weinig voetbal en motivatie lijkt het soms. Gelukkig zijn er een paar teams die nog slechter zijn, maar dit is echt degradatie voetbal

9 december 2023 om 23:39

Saai elke week winnen eindig je gewoon ergens in de top mee hoor. Was inderdaad wel slecht, dat ben ik met je eens.

10 december 2023 om 00:24

Haha ik weet niet hoe ik het voor elkaar kreeg om op het verkeerde artikel reageren. Met "we" bedoelde ik natuurlijk PEC zwolle. Dat was niet on aan te gluren 😅

10 december 2023 om 09:28

AZ is ook een vrij “saai” elftal hoor. Zal eigenlijk schandalig van Feyenoord zijn als wij blijven strijden om plek 2.

10 december 2023 om 09:30

Nou ja als je ons ziet spelen de laatste tijd... Weet niet of je donderdag iets te doen had?

Wel mooi dat we gewoon 2 spitsen hebben die bezig zijn met die Dille index. Iemand moet dat toch een keer halen.

9 december 2023 om 23:59

Heerlijk duel tussen die 2. Pavlidis vs Gimenez > Ronaldo vs Messi, dat moge duidelijk zijn.

10 december 2023 om 12:04

Bijzonder dat het ook 2 totaal verschillende spitsen zijn. Pavlidis wat meer finesse. Benieuwd welke stap hij gaat maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren