Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Overtuigd dat er een soort Sport Live gaat ontstaan'

Laatste update:

De clubs uit de Eredivisie kunnen zich opmaken voor heel wat meer tv-inkomsten. Als de informatie van De Telegraaf klopt zijn de uitzendrechten voor het seizoen 2013/14 verkocht aan het Amerikaanse tv-netwerk Fox, dat liefst een miljard euro zou betalen voor de Eredivisie. Marketingdeskundige Frank van den Wall Bake voorspelt grote veranderingen.

/

Van den Wall Bake denkt dat Fox, in handen van de Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch, een nieuwe sportzender wil gaan opzetten: "Ik ben er van overtuigd dat er een soort Sport Live gaat ontstaan. Dat is goed nieuws voor andere sporten", zegt hij tegen het ANP. "Er komt meer vraag. De nieuwe organisatie is op zoek naar content. Uiteindelijk wordt er over afzienbare tijd de hele dag sport uitgezonden.''

Van den Wall Bake noemt de vermeende deal, die nog niet officieel is aangekondigd, ook niet verrassend. ''Nederland staat wat betreft betaaltelevisie nog in de kinderschoenen", weet de deskundige. "Er is veel te halen. Bovendien neemt ook voor bedrijven als dat van Murdoch de concurrentie toe. Men zoekt nieuwe mogelijkheden.''

De NOS heeft in een eerste reactie op het officieuze nieuws al laten weten dat het de samenvattingen van de Eredivisie wil blijven uitzenden, al beseft directeur Jan de Jong dat dit lastig zal worden. Eredivisie Live, dat momenteel nog de live-wedstrijden uit de Eredivisie aanbiedt, zal later deze woensdag met een statement komen. Het ziet ernaar uit dat de betaalzender na het aankomende seizoen zal verdwijnen.

Dit lijkt mij goed nieuws voor de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dat net zoals sport 7 gaat zie ik er geen goed nieuws in.

8 augustus 2012 om 10:01

Ik had exact dezelfde gedachte; als die clubs nou maar niet in dezelfde val trappen.

8 augustus 2012 om 10:06

Voor de liefhebbers en supporters niet goed nieuws, ipv 10 euro per maand zal het 50 euro zijn(bijvoorbeeld). Althans daar ben ik bang voor, de clubs zullen idd alleen maar de kassa zien rinkelen.

8 augustus 2012 om 10:15

En dan haken de meeste mensen al af. Het is algemeen bekend dat de Nederlander niet wil betalen voor voetbal. Dan kijken ze de samenvatting wel. Alleen de echte fans doen dat die willen wel betalen en die willen niks missen en alles zien.
Maar wordt dat 50 euro dan gaan veel mensen dat niet meer betalen. Dat moet zo'n bedrijf zich ook beseffen anders is het leuk en aardig allemaal al die programma's maar als er niemand naar kijkt of voor wilt betalen dan houdt het op.

8 augustus 2012 om 10:32

als de samenvattingen niet op de NOS komen, maar ook achter een betaalzender blijft er weinig over. Denk wel dat murdoch zich verkijkt op hoeveel waarde Nl'ers hechten aan 7 uur met het bord opschoot. Betaaltelevisie voor sport kan bijna niet uit in Nederland.

8 augustus 2012 om 10:35

zolang ze de samenvattingen maar niet later gaan uitzenden. Want dat zag ik ook al weer voorbij komen.
Studio Sport (of welke naam/zender dan ook) moet gewoon om 7 uur beginnen én zonder reclame of dat gezeik van de toppers als laatst in de uitzending.

8 augustus 2012 om 10:53

Iedereen kan zeuren wat ie wil, maar Fox gaat gewoon dik geld vragen voor voetbaluitzendingen.
Ik voorspel dat de samenvattingen niet meer bij de NOS gaan zijn, omdat zij door de bezuinigingen nooit meer het geld kunne ophoesten.
De samenvattingen zullen later en korter worden, als ze al vrij verkrijgbaar gaan zijn.
En betaaltelevisie wordt aantrekkelijker gemaakt, maar ook veel duurder.
En wij kunnen wanken wat we willen maar wie betaald die bepaald, en die 1 miljard gaat terug vedriend worden: One way or the other!

8 augustus 2012 om 11:06

Chivas, samenvattingen moeten volgens Europese wetten op open zenders te zien zijn. Dus we hoeven ons geen zorgen te maken over de samenvattingen gelukkig.

Kan nog wel eens een duur grapje worden om in de toekomst live-voetbal te kijken..

8 augustus 2012 om 11:13

Jaren 70 sentiment.
Bijna niemand wil verandering.
Maar de staat kan de luie voetbalfan niet meer blijven pamperen door er tientallenmiljoenen aan belastinggeld in te stoppen. Dus: Dokken als je voetbal wilt zien, net als de stadiongangers!

8 augustus 2012 om 12:48

@ Tannat:

Laten we het journaal ook maar afschaffen! Als je geen ooggetuige wilt zijn dan heb je pech! Zelf betalen moet je!

Wat belastinggeld betreft heb je wel gelijk, dat moet niet teveel zijn, zeker niet in deze tijden. Maar kom op, je slaat wel door. Vandaar m'n extreme voorbeeld.

On: ik weet het niet met betaal tv in NL, dat is vaker mislukt.. Ook voor mij is zondagavond 19:00 wenselijk, al staat m'n bord gewoon op tafel.

8 augustus 2012 om 10:13

Een verschil is wel dat Murdoch nooit van zijn leven failliet zal gaan. Hierdoor zullen, mocht het een fiasco worden, de clubs niet de dupe worden.

Overigens moeten de samenvattingen op een open net blijven, dus niet achter een decoder.

En die Murdoch is ook niet gek, wanneer hij 50 euro per maand gaat vragen snapt hij ook wel dat vele mensen via internet illegaal gaan kijken.

8 augustus 2012 om 10:25

De clubs juist denk ik, ze krijgen toch een bepaalde percentage. Als het dus failliet gaat zal dat ook verlagen. Maar voor nu is het natuurlijk nog speculeren, van hoe of wat.

8 augustus 2012 om 10:34

50e is wat ze ook in engeland betalen. Ik betwijfel of nederlanders meer dan 30e willen betalen. Voetbal behalve van de top 4 is vaak niet om aan te zien dus daar ga je geen 30e voor betalen, dan kijk je de samenvattingen wel of op internet.

8 augustus 2012 om 10:39

15e is nu al een probleem. En dan hebben wij niet eens echte toppers dus dat wordt leuk.

8 augustus 2012 om 10:47

@ruud_az

Maar het zal dus niet failliet gaat omdat Murdoch 1 van de grootste media magnaten van Amerika is. Deze magnaat heeft een 12 jarige deal gesloten met gegarandeerde bedragen. Failliet gaan is er dus niet bij. Het enige dat kan gebeuren is dat Murdoch er minder van terugkrijgt dan dat hij er in stopt.

@chivas
Eredivisie live draait nu al verlies, enkel omdat in Nederland weinig mensen bereid zijn 10-15 euro neer te tellen voor het voetbal. Ten eerste komt het omdat de kwaliteit van Eredivisie live bedroevend is, maar ten tweede komt het ook omdat weinig mensen de behoefte hebben om alle wedstrijden live te zien.

8 augustus 2012 om 10:50

Ik vind die 12,95 per maand die je nu moet betalen al vrij veel. Vorig jaar had je voor 90 euro geloof ik een heel jaar via internetstreaming, nu moet je via internet ook ineens per maand betalen, waardoor je totaal meer betaalt.
Je betaalt dan ook alleen voor uitwedstrijden, want thuiswedstrijden in het stadion. Al met al nog vrij veel dus...

8 augustus 2012 om 14:42

Fr_jurre dat is goedkoop man!
Ik kreeg paar dagen geleden een brief binnen dat ze weer 2.50 euro omhoog gaat naar 17,50 (upc)
Kijk ik blijf kijken maar als ik zie wat hier boven word gezegd dat je bijv 50 euro in Engeland betaalt nee dank je dan word het kiezen tussen mijn seizoenskaart en live wedstrijden op Tv dan kies ik toch echt het stadion en jat ik wel een stream van het internet als ik niet in het stadion ben.

Het is de enige optie het Nederlands voetbal nieuw in leven te blazen. De samenvattingen bij de NOS zijn ouderwets en niet meer van deze tijd. Eredivisie Live is een flop als je bekijkt wat er verdiend wordt. Iedereen heeft betaal TV in het buitenland voor wedstrijden, zo worden die clubs groot. We moeten blij zijn dat de eredivisie dit nog kan bewerkstelligen.

Ik ben benieuwd wat er nu met Sport1 gebeurd. Ik verwacht dat die nieuwe zender alles wilt gaan uitzenden, ook de top competities.

8 augustus 2012 om 10:04

Dat laatste gaat niet lukken he. Tenzij de nieuwe Sportlive zender stuk of 8 kanalen krijgt en Sport1 de rechten op geeft. Want die hebben niks te maken met de eredivisierechten. Nu bestaan ze ook naast elkaar toch.

Aangezien je voor EDL al twee satelietzensers hebt, en een stuk of 4 kabelzenders als er veel tegelijk speelt, is het natuurlijk onmogelijk ook het complete programma van Engeland, Duitsland, Spanje en Italie op die nieuwe zenders van Fox te proppen tenzij die enorm veel satelietfreqenties gaat aankopen en veel kabelzenders regelt. Dat lijkt meonmogelijk en onbetaalbaar. Sport1 heeft ook al meerdere zenders nodig ervoor op zondag en zaterdag.


8 augustus 2012 om 10:07

Sport1 is een geweldige zender t.o.v. Eredivisie Live. Je wordt niet behandeld als een kind van 9 die niets van voetbal snapt. Dus ik hoop dat er geen gekke dingen gebeuren zoals je zegt.

8 augustus 2012 om 10:07

Nieuw leven erin blazen ..? Maar verzieken voor de supporters. Denk dat jij de enige is die blij is

8 augustus 2012 om 11:16

Voor de "supporters" is het alleen maar goed.
Die zitten namelijk in het stadion en hun cluppie krijgt meer geld (of moedig jij je club aan voor de Tv?)

8 augustus 2012 om 10:07

Noem de uitzendingen van de NOS ouderwets, maar dan houdt ik wel van ouderwets. Ik hoef niet zo nodig al die wedstrijden helemaal te zien. En er zeker niet dan ook nog voor te betalen, de meeste wedstrijden zijn namelijk niet al te spectaculair en dan is een samenvatting meer dan genoeg en soms is een hele korte samenvatting al genoeg.

Ik ben ook heel benieuwd of dit wel gaat lukken, Eredivisie live stond volgens mij ook op het punt van mislukken. Als je een beetje oplet krijg je een abonnementje gratis bij een pakje boter.

Tot nu toe is keer op keer bewezen dat Nederland geen trek heeft in betaal televisie. Ik zie nog weinig redenen om aan te nemen dat dit enorm veranderd is.

8 augustus 2012 om 10:46

Inderdaad dat ouderwetse heeft wel iets, want je merkt terecht op dat het niveau nou ook niet altijd even geweldig is (al druk ik het nog erg zacht uit)
Sport1 is ook vrij overbodig want Match of the Day is een verbeterde uitvoering van Studio Sport (alleen een beetje laat, of heel vroeg als je de herhaling kijkt op zondag). En de Engelse wedstrijden zijn ook niet altijd even leuk om te kijken.
Wij nederlanders willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten dus een sport achter de decoder zal hier nooit aanslaan. 15 euro vinden we al te veel, dus laat het zoals het is. Het enige wat je kunt doen is hopen dat Studio Sport meer Motd achterna gaat qua analyses en presentatie.
En aub niet de samenvattingen door een Veronica ofzo laten doen, al die kutreclames is ook niet de bedoeling.

8 augustus 2012 om 13:21

Sport1 is via Chellomedia onderdeel van Liberty Global, de grootste kabelexploiteur buiten de US ter wereld. Geen kleine jongen dus.

Verder zijn de tv-rechten van de overige landen de komende jaren al afgekocht door diverse partijen (bskyb etc). Sport1 koopt via deze distributeurs weer voetbal in en zal dat de komende jaren wel blijven doen, denk ik. Murdoch kan hetzelfde doen met een nieuwe sportzender maar dat wil niet zeggen dat Sport1 niks meer zou kunnen uitzenden.

Leuk om de 10 minuten reclame tijdens het voetbal.

8 augustus 2012 om 10:08

Dat mag niet in Nederland. En live wedstrijd mag niet onderbroken worden door reclame.

8 augustus 2012 om 10:12

Dan maken ze er vast een split screen van zoals RTL bijvoorbeeld doet bij formule 1.

8 augustus 2012 om 10:16

Onderbroken worden niet, maar wat dacht ja van er gewoon doorheen. Dat er in een keer een gerard joling op je scherm staat etc gebeurd nu ook al. Ik denk dat ze gewoon een klein schermpje in het scherm gaan plaatsen met reclame.

8 augustus 2012 om 10:19

Ook zo irritant zit je formule 1 te kijken krijg je in ene reclame over shampoo ernaast. haalt er net iemand een ander in. Als het de clubs meer cash gaat opleveren prima maar alles heeft ze voor en nadelen. Wie betaald bepaald in dit geval en dan geef je alles uit handen.

8 augustus 2012 om 10:48

Dat klinkt logisch, maar is wel nieuw voor me.... Heb je daar meer informatie over (in de vorm van een bron oid)?

8 augustus 2012 om 10:56

Haha, ik volg geen Formule 1. Maar volgens mij werkt dat dan toch alleen averechts, zit je lekker racen te kijken, komt er een of ander shampoo merk reclame maken, waardoor je geen ruk meer ziet, dan ga je toch juist die shampoo niet kopen

8 augustus 2012 om 11:12

De enige reden waarom RTL dat mag doen is omdat ze uitzenden vanuit Luxemburg en niet vanuit Nederland.
Dat verandert de zaken nogal.

8 augustus 2012 om 14:05

Ach, op België zenden ze ook de wedstrijden uit van formule 1 en daar zit geen reclames bij. ;

8 augustus 2012 om 10:12

Zie jij bij Sky Sports in Engeland dan wel om de 5 minuten reclame voorbij vliegen? Het is geen Talpa, hè.

Ik ben benieuwd wat dit voor de clubs op gaat leveren.
Want dat is essentieel voor sommige clubs om te kunnen overleven
Clubs als Veendam, Volendam, Telstar, enz enz hebben de inkomsten hard nodig

8 augustus 2012 om 10:01

Deal bevat alleen de uitzendrechten voor de Eredivisie, dus die clubs zullen hiervan niet profiteren tenzij ze promoveren. En dat zie ik de meeste van die namen nog niet zo snel doen.

8 augustus 2012 om 10:17

Sterker nog. Als je volgend jaar niet in de Eredivisie zit dan haak je voorgoed af. Het verschil zal enorm worden tussen de Jupiler en de Eredivisie. Het vechil in begroting zal van ongeveer 4 miljoen naar 10 miljoen gaan.

8 augustus 2012 om 10:24

In engeland is het verschil in begroting ook enorm, maar daar doen promovendi het ook vaak prima.

Marketingdeskundige Frank van den Wall Bake voorspelt grote veranderingen.

Idd, de grootste verandering is dat we als consument nog meer mogen gaan betalen voor onze hobby.
beetje abbo gaat denk ik rond de 35-40 euro kosten, die Murdoch wil zijn geld terug verdienen en het liefst heel snel.
Dit gaat een storm veroorzaken in nederland waarvan ik wil zien of dat het Sky gaat lukken.
De voorgangers zijn ook allen genadeloos geflopt.

8 augustus 2012 om 10:02

Ik denk dat ze toch wel voldoende onderzoek zullen gaan doen naar de haalbaarheid van een dergelijk project. Murdoch zal toch geen miljard euro gaan investeren als het bij voorbaat niet duidelijk is of de kosten er op termijn uit worden gehaald? Murdoch is door slim en inventief handelen een mediatycoon geworden, ik denk dus niet dat hij zomaar in een dergelijke valkuil zal stappen.

8 augustus 2012 om 10:03

Ja maar als je behalve voetbal ook nog gigantisch veel andere sporten kan bekijken de hele dag dan is het wel een afweging waard vind ik. Nu de olympische spelen erop zijn merk ik zelf wel hoe leuk het is om de hele dag sport op de buis te hebben. Misschien zien veel mensen dit als iets negatiefs maar de clubs hier worden er alleen maar beter van, op deze manier kan het grote gat tussen NL en de andere landen verkleind worden. Nou gaat het gelijk niet heel hard maar toch zijn een paar miljoen euro extra op jaar basis zeker meegenomen.

8 augustus 2012 om 10:09

Nederland is niet zo als Amerika een land dat meerdere sporten heeft waar men zich massaal op stort. Amerika heeft o.a. American Football, Honkbal, Ijshockey en Basketbal. Nederland moet het vooral hebben van het voetbal en verder niets. Er zal best wel interesse zijn in andere sporten, maar dat zal echt niet zo massaal zijn.

8 augustus 2012 om 10:30

Misschien de hoofdklasse hockey, daar zal vast wel intresse in zijn aangezien hockey een enorme sport is in nedederland. En tennis, atp toernooien. Wielrennen, coursen als de giro en de romde van spanje. Ik denk dat er wel genoeg intresse is. Misschien kunnen we sowieso in nederland wat meer sporten proffesionaliseren.

8 augustus 2012 om 10:39

Hockey is inderdaad een vrij populaire sport in Nederland en de Hoofdklasse is een van de meest toonaangevende competities ter wereld met vele toppers. Maar toch vraag ik me af of er echt heel veel belangstelling voor is. Kijk bijvoorbeeld naar het ledenaantal van de Hockey Bond en de Voetbal Bond. De Hockey Bond heeft ruim 200.000 leden tegenover ruim 1.200.000 leden van de Voetbal Bond.

Je hebt wel gelijk dat meer aandacht verschillende andere sporten kan laten groeien.

8 augustus 2012 om 10:42

Zal in het huidige klimaat jammer genoeg erg lastig worden, om meer sporten te professionaliseren.

Gebrek aan sponsorgelden e.d.

8 augustus 2012 om 12:20

Als je de hele dag topsport wil kijken, heeft eurosport al 2 zenders. Ik denk niet dat het aantal reclames bij Sky minder wordt, want dan verdienen ze hun geld nooit terug.

Sporten als wielrennen worden over het algemeen bekeken op de Belgische zenders door de Nederlanders, dus daar kan Sky ook het verschil niet maken. Ik vraag me echt serieus af of dit wel een geslaagd project wordt.

8 augustus 2012 om 10:22

Hoe kom je bij die bedragen? Dat soort bedragen zijn van een verouderd verdien model. Het lijkt me eerder dat ze een laag basis bedrag vragen en voor extra services je bij dient te betalen. Dat is de trend op dit moment.

Zijn toch uitstekende ontwikkelingen! De clubs en de competitie worden sterker door meer inkomsten. Wil niet zeggen dat het gat met andere competities gedicht wordt op deze manier, maar het wordt er zeker niet minder van.

8 augustus 2012 om 10:02

DIt is verschrikkelijk. En wij kunnen weer flink meer betalen. Zou me niks verbazen als het allemaal verdubbeld wordt! En Upc kennende sturen ze weer een brief dat alles gaat veranderen en dat de prijs weer zoveel omhoog gaat zonder dat ze eerst vragen of je die zender nu wel wil. En dan weer een heel gedoe om het op te zeggen natuurlijk.

8 augustus 2012 om 10:19

Daar geef ik je wel gelijk in, het zal duurder worden helaas. Maar daar sponsor je indirect je club wel mee. Denk ook wel dat het een mooi pakket gaat zijn trouwens. Ik heb er zelf wel wat centen voor over.

8 augustus 2012 om 10:31

Nou ik heb daar niks voor over. Ik heb amper wat te besteden maandelijks en EL werd me al te duur. Ik ga straks niet meer betalen voor ook nog andere sporten waar ik niet eens naar wil gaan kijken. Ik betaal voor voetbal en en voetbal alleen. Als dat straks een sportzender gaat worden dan is het voor mij klaar. Dan maar weer streams zoeken op internet.

8 augustus 2012 om 10:36

Hier nog één die blij is dat ie zijn seizoenkaart nog kan betalen.
Verder is het ook gewoon sober leven en live voetbal via de streams.

Op zich zou het heel goed nieuws zijn als de clubs hierdoor meer geld gaan genereren. Maar ik betaal nu bijna 18 euro aan eredivisie live per maand. Dat is naast mijn seizoenskaart voor de thuiswedstrijden eingelijk al boven wat ik er maximaal voor uit wilde geven. Zou ik straks meer moeten betalen dan zal ik het abonnement absoluut gaan opzeggen. Volgens mij is bepaald dat de samenvattingen ten alle tijden via een open net te zien moeten zijn, dus dan maar geen live beelden meer van de uitwedstrijden.

8 augustus 2012 om 10:03

Ik denk dat een hoop mensen gaan opzeggen. Want reken er maar op dat je flink meer gaat betalen. Ze wrijven zich alweer in de handen. Ze kunnen weer met en smoes extra euro's uit je zak graaien.terwijl ze net de prijs omhoog hebben gedaan.

8 augustus 2012 om 10:07

Ze zeggen net op Ned 1 dat het idd op een open net moet, maar dat kan ook op een ander net zijn. Het zijn idd dure grapjes ik ben zelf heel groot fan van de streams via internet. Die worden kwalitatief steeds beter (en gratis)

Hoe het nu verder gaat is nog een grote vraag, wat gaat het de clubs nou echt opleveren en wat gaat het ons als consument kosten en opleveren. Ik hoop zelf dat er straks via 1 zender al het voetbal en andere grote sporten te zien zullen zijn. Daar zou ik dan wel voor willen betalen.

Het irritante van deze deal is dat we alles weer kunnen inleveren bij de overheid.

Denk dat dit massaal gaat floppen en nog meer mensen gaan overstappen naar streams.

8 augustus 2012 om 10:11

Die kans zit er dik in inderdaad. Mensen gaan echt niet 40 à 50 euro meer betalen, omdat je dan ook Amerikaanse sporten kan zien, terwijl ze dat helemaal niet willen.

Streams worden overigens steeds beter, van haperen is tegenwoordig bijna geen spraken meer en de kwaliteit van het beeld is ook steeds mooier.

8 augustus 2012 om 10:21

Wat gebeurt er eigenlijk als het flopt? Ze hebben het nu al voor 12 jaar en 1 miljard euro gekocht, dus als het flopt zijn ze dat geld toch ook gewoon kwijt?

Beter komen er dan geen reclames tussendoor. ( Zie talpa-tijd )

Tja, het lijkt me niks. Voetbal wordt veel duurder op deze manier en ookal ben ik liefhebber ik ben bijvoorbeeld geen fan van een eredivisieclub. Voor mij is het dan ook echt niet waard abnormaal veel te betalen (40-50e), dat is het voor mij als arme student gewoon niet waard. Ook nog al die extra reclames.. Ik zit er echt niet op te wachten.

Verder vraag ik me af of het gat tussen de jupiler league en de eredivisie dan ook niet veels te groot wordt, wat voor mij als Gae-fan natuurlijk ook nadelig is.

Commentator Sierd de Vos please :D

Wat ik al dacht, de NOS gaat het niet redden met de samenvattingen.

ik hoop dat de nos geen samenvattingen krijgt . heb het commentaar altijd bijzonder slecht gevonden , het moment dat je een columnist die geen greintje voetbalervaring heeft , als analist presenteert , dan bewijs je wel dat kwaliteit niet belangrijk voor je is . die amerikanen zijn erg goed in sport commentaar , ze zijn altijd goed ingelicht .

Uiteindelijk gaan de prijzen omhoog waardoor deze gasten meer inkomsten krijgen en ze de nederlandse clubs meer geld kunnen beloven. De kijker thuis zal dus de clubs financieren. Simpel gezegd.

Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan doen. Om toch een aantrekkelijk zenderpakket te krijgen zouden ze toch eigenlijk ook Sport1 licenties moeten kopen, ik weet niet tot hoelang sport1 deze nog heeft iemand?
Daarnaast hoop ik dat ze erg veel andere sporten gaan uitzenden als Rugby, Basketbal, Honkbal enz enz.

Dit is een fantastische ontwikkeling. Natuurlijk is het voor de kijker wat lastiger zometeen, omdat men moet gaan betalen en er geen samenvattingen meer op het publieke net komen, maar voor de clubs is dit een boost naar het grotere geld. Het verschil met Engeland, Spanje, Duitsland en Spanje kan zo verkleind worden. Nu moet de Uefa ook nog even haast maken met hun fair play verhaal, en ik zie over een paar seizoenen een Nederlandse club weer eens een Europese cup halen.

8 augustus 2012 om 10:55

Er blijven gewoon samenvattingen op het open net hoor.....dat moet. Dus weet niet waar je dat vandaan haalt dat dat voorbij is...

8 augustus 2012 om 11:12

Denk jij nou werkelijk dat Fox na het betalen van 1 miljard euro de NOS leuk het recht geeft voor de samenvattingen?

Bovendien stond dit zelfs in de tekst:
"de NOS heeft in een eerste reactie op het officieuze nieuws al laten weten dat het de samenvattingen van de Eredivisie wil blijven uitzenden, al beseft directeur Jan de Jong dat dit lastig zal worden."

Denk maar niet dat in dit soort miljardenoorlogen kadootjes worden uitgedeeld...

8 augustus 2012 om 12:27

Tja Bekkerz,

Ze hebben simpelweg geen keuze, aangezien volgens de wettelijke regelgeving de samenvattingen op een open net moeten worden uitgezonden. Veel keus zal Fox dus niet hebben.

8 augustus 2012 om 12:29

Ja, dat staat in de Europese wet. Daar moeten zelfs miljardairs zich aan houden. Hooguit komen die samenvatingen om 23.00 uur ofzo.

Ben benieuwd wat dit voor consequenties heeft voor Sport1. Een genialere zender bestaat er namelijk niet, daar kan EL nog een puntje aan zuigen.

"er valt in nl nog veel te halen".....dit moeten we niet willen ik denk dat we ons scheel moeten betalen.

Geweldig voor de clubs ja.....

Krijgen meer tv geld, en stadions lopen nu voller dat ooit aangezien de kaarten voor een wedstrijd goedkoper wordt dat een wedstrijdje kijken op tv.

Het grote geld gaat het voetbal steeds meer domineren, moet er niet aan denken om straks 30-40 euro te gaan betalen voor een paar wedstrijdjes.


Edit: typefoutje

Hoeveel miljoen gaat dit een club als ajax/psv/feyenoord nou precies extra opleveren per seizoen???

Wanneer eredivisie live danwel 'sportlive' niet veel duurder wordt, vind ik dit een fantastische ontwikkeling! En ik betaal graag 2 euro extra om ajax/psv/feyenoord over 10 jaare de champions league te laten winnen hahahah

8 augustus 2012 om 10:28

Ik denk niet dat het op die manier gaat. Het geld dat de clubs extra krijgen staat volgens mij helemaal niet in verhouding met het geld dat wij extra moeten gaan betalen om wedstrijden te zien. Overigens is reclame (mits goed gedaan) tijdens een uitzending niet eens zo storend, als ze het doen zoals ook in de UFC etc. gebeurd. Gewoon een paar namen en slogans opnoemen voor de wedstrijd met een bannertje onderin, klaar.

8 augustus 2012 om 10:31

ook 20 euro?

Voor de clubs is het geweldig omdat het veel geld oplevert. Of er voor de supporters veel gaat veranderen zal moeten blijken. Als Fox daadwerkelijk extreme bedragen voor live voetbal gaat vragen (ik zie bedragen van €50 per maand langs komen), zal ik ipv een abonnement toch echt een sopcast kanaal gebruiken. Werkt prima!

8 augustus 2012 om 10:31

Staat het geld wat clubs extra krijgen niet in verband met de vraag naar onze competitie? Ze zullen geen klap geld krijgen als er niemand naar kijkt lijkt mij.

8 augustus 2012 om 10:39

Volgens mij staat het bedrag wat de clubs krijgen contractueel vastgelegd. Het aantal kijkers heeft er dan geen invloed op. Maar dat weet ik niet zeker. Hoe dan ook, ik laat mezelf geen dief van mijn eigen portemonnee worden.

Hmm en wordt al dit geld verdeeld over de 18 clubs per seizoen, of blijft er nog ergens een flink deel achter de strijkstok hangen? Als je namelijk heel simpel 1 miljard door 12 (seizoenen) deelt en vervolgens nog eens deelt door 18 (clubs) kom je op 4,6 miljoen gemiddeld per club per seizoen aan tvgeld. Natuurlijk gaat dat niet door 18 en is er een verdeelsleutel. Dan nog klinkt het mij als een behoorlijk bedrag voor elke Nederlandse club. Enig idee wat clubs nu gemiddeld krijgen uitgekeerd?

8 augustus 2012 om 10:57

In 2010 waren de Eredivisie Live gelden nog slechts 45 miljoen euro, waar het volgens planning 87 had moeten zijn. In de Talpa tijd was het rond de 65 mln...

Er zal ongetwijfeld een paar ton (laten we zeggen: een miljoen) aan een of andere strijkstok blijven hangen (bestuur van de Eredivisie Cv), maar de rest gaat gewoon naar de clubs.. Ajax, Psv, Feijenoord, Twente en AZ ontvangen 53%, de overige clubs de rest. Hoe de verdeelsleutel exact zal zijn, zal wel afhankelijk blijven van een of ander onderzoek (hoop dat ze snel afscheid nemen van het CPM trouwens), maar deze 5 clubs ontvangen dus een bedrag dat net onder of net boven 10% van de totale inkomsten ligt.

dit begint er al op te trekken !...zelfs digiturk diegene die turkse voetbalrechten heeft, betaald jaarlijks zo een 80 miljoen dollar uit aan de clubs ! ze hebben een contract van 4 jaar voor 321 miljoen dollar tot en met 2014.
Dit gaat de nederlandse clubs echt veel adem ruimte geven hoor !
Jullie kunnen nu al gratis nederlandse competitie kijken op al jazeera sport

8 augustus 2012 om 11:01

@ugur91gs
twee problemen: niet iedereen kan Al Jazeera Sport ontvangen, en vrijwel niemand kan er iets van verstaan (er vanuit gaande dat het in het Arabisch is )

Het zal wel loslopen.. Kosten zullen niet gek veel anders zijn dan voor Eredivisie Live.. In Engeland betaal je 20 pond voor FOX Sport, waarmee je voetbal, Formule 1 en nog een heleboel andere sporten binnen haalt. In Nederland zijn de betaalde bedragen lager, dus de abonnementskosten waarschijnlijk ook.. Het zou mij in ieder geval verbazen als het meer dan 20 euro per maand gaat kosten.

8 augustus 2012 om 11:21

ja je sateliet moet hotbird ontvangen ! je kan de zender taal van arabisch naar het engels zetten dus das wel handig. Ik hoop voor jullie dat het idd niet duurder wordt

Ik vraag me ook af wat dat voor Canal Plus gaat betekenen. Ik kan me voorstellen dat als ze een sportzender willen starten, ze ook alle belangrijke competities willen hebben. Ook om een verhoogd abonnement te rechtvaardigen. Je betaalt nu al richting de 20 voor EL en 15 voor C+ dus het zou met niets verbazen als we straks 40-50 moeten aftikken. In verhouding met Engeland en Amerika is dat nog een laag bedrag. Goedkoper gaat het niet worden in ieder geval.

Wat is iedereen weer negatief zeg...altijd maar zeuren dat de Nederlandse competitie te weinig geld heeft en niet bij kan komen bij de Europese top. En dan komt er een manier om te zorgen dat de clubs wat meer geld verdienen en dan is het nog niet goed. Face it, om 7 uur samenvattingen kijken is niet meer van deze tijd. On demand de wedstrijden kijken die je wil zien in een goede kwaliteit. Dát is sport kijken anno 2012. Lijkt me goed dat Nederland meegaat met de big boys.

8 augustus 2012 om 11:10

Kijk, jij snapt het!

Probleem zit hem alleen een beetje in de Nederlandse cultuur.. Op de een of andere manier hebben de meeste mensen in dit land een beetje de Sp-gedachte.. Alles moet gratis..

Eredivisie Live in combinatie met Sport1, zoiets stel ik me voor bij FOX Sport... Vind beide zenders nu wat tekort komen (sport1 heeft geen eredivisie, Eredivisie Live heeft teveel dat me niet boeit), maar vind ze gezamelijk veel te duur (zeker gezien het feit dat ik bij minimaal de helft van de wedstrijden van m'n club in het stadion zit)...

Als het dan voor elkaar krijgen eea tegen een leuke prijs aan te bieden, gaan ook wij Nederlanders wel overstag.. Heb dat ook nooit begrepen van Eredivisie Live.. Je kunt beter 4 mln x 10 euro per maand, dan 1 mln x 20 euro per maand verdienen lijkt me... En een tientje per maand is een bedrag waar de meeste mensen nog wel overheen kunnen komen lijkt me..

Alles goed en wel maar ik betaal nu geloof ik 15 euro per maand om voetbal (ajax) live te zien maar als dat verdubbeld dan haak ik zeker af. Het niveau van onze Erdedivisie is niet meer waard dan hooguit 20 euro per maand. Voor andere sporten wil ik al helemaal niet betalen.

Iemand enig idee hoeveel iemand betaald om het Engelse voetbal via Sky te zien?

Ik betaal nu 99,95 per jaar voor een internetabonnement (ik kan helaas niet meer iedere week naar het stadion).

Het zou voor de clubs dubbel goed nieuws zijn - als het veel duurder wordt, dan gaan mensen misschien toch weer overwegen om naar het stadion te gaan. Voor de consument zou het een klein drama zijn als de prijzen echt gigantisch gaan stijgen.....

8 augustus 2012 om 11:12

Als aanvulling op een standaard pakket, kost Sky Sports in Engeland 21 pond per maand...

Betaal nu 15 euro pm voor eredivisielive, maar 50 pm vind ik toch echt veel. En als we dan alles kunnen bekijken vind ik 25 of 30 pm meer dan genoeg

We kunnen een hoop speculeren over hoeveel het allemaal wel niet gaat kosten, laten we het eerst maar afwachten wat het gaat worden. Aangezien ik inderdaad bang ben dat het veel geld gaat kosten voor ons om live te kijken of vage tijden voor de samenvattingen, zie ik echter er wel weer in dat misschien er wel meer geld inzit voor de Nederlandse voetbal clubs. is alleen te hopen dat dit niet afhangt van de kijkers in nederland mocht er inderdaad veel geld betaald moeten worden om te kunnen kijken! wordt ff afwachten dus

Tja...wat zullen we er van zeggen. Als de maandprijs flink omhoog gaat kun je inderdaad weer een sport 7 scenario gaan verwachten, want we blijven Nederlanders!, Krenten, haha

Na discussies is besloten de TV gelden te verdelen naar Duits model.

Citaat: ''wie entsteht die Tv-geld-tabelle?

Es werden die Abschluss-tabellen der letzten drei Saisons und die Platzierung nach jedem Spieltag der aktuellen Saison in einem speziellen Schlüssel berechnet.''

Op deze site is verder te lezen hoe dat model werkt: http://www.fernsehgelder.de/

8 augustus 2012 om 11:44

Ik ben voor! Dat is de enige manier om eea objectief te verdelen.. Mooi ook dat de grootverdieners "maar" ongeveer het dubbele krijgen van de kleinste clubs.. Verschil daarbij is wel dat er in de Bundesliga 312 mln te verdelen is....

Poeh 21 pond extra per maand (ongeveer 26,50euro). Vind ik wel heel veel geld. Ik denk dat de illegale streams niet aan te slepen worden

Ik ga tot hooguit 25/30 euro word het duurder haak ik af. En dan hoor ik mensen roepen dat we niet moeten zeuren dat hen niet meer anno 2012 is om met bord op schoot de samenvattingen te kijken. Tja als je genoeg geld over houd einde van de maand is het makkelijk praten. Maar als ik lees dat meer dan 700000 gezinnen in de problemen zitten is het eerste waar ze op bezuinigen de extra,s. En gezien de plannen van het kunduz kabinet word dit alleen maar erger. Geloof me voor meer dan 1 miljoen gezinnen is 50 euro veels te veel en gaat dat niet lukken.

8 augustus 2012 om 11:59

ik denk ook dat er op andere zaken bezuinigd gaat worden. Ik heb bijvoorbeeld een abo op de vi. Die vliegt er bij mij dan sowieso uit. Ik kan mij voorstellen dat mensen ook andere maandelijkse bijdragen hebben waar direct op beknibbeld wordt. Het geld dat FOX van consumenten pakt, gaat ten koste van andere organisaties, al zal FOX daar niet wakker van liggen.

Ik denk ook dat veel mensen afhaken. EL zorgt er met een schappelijke prijs voor dat er 600.000 (?) abonnees zijn. Ik zal er niet ver naast zitten als minimaal de helft daarvan afhaakt als je de prijs dik verhoogt.

Ik betaal voor Sport 1 minder dan voor El. Dit terwijl al het top voetbal op Sport 1 is te zien! IK denk dat Nederlanders in tegenstelling tot supporters in andere landen het er idd niet voor over hebben om 2/3 x zo veeel te gaan betalen voor een micky mouse league. Ik denk dat dit Sport 1 veel nieuwe abbonees gaat opleveren. De samenvattingen zullen wel naar SBS of RTL gaan schat ik zo in. Ben benieuwd wat de clubs er netto dan voorruit op zullen gaan.

8 augustus 2012 om 12:06

Geloof ik niet zo in. Ik denk dat de meeste mensen EL omdat ze hun cluppie willen volgen. Het is tegenwoordig nauwelijks meer te doen om naar het stadion te gaan. Voor gezinnen is het onbetaalbaar; voor mensen die ver weg wonen ook. Uitwedstrijden kan je al niet meer bezoeken.

Simpel rekensommetje dagje Feyenoord voor mij:
4x trein 80 euro
4x kaart 80 euro
4x cola, 4x 'frietje' 20 euro
180 euro voor een wedstrijd

Als hierdoor de prijzen duurder worden gaat de verkoop van jaarabonnomenten achteruit, blijven er toch illegale streams (die de mensen dan gaan opzetten!) waardoor ze toch de wedstrijd zien via een illegale wijze en de clubs toch meer geld krijgen! Zo denk ik dat het gaat lopen....

Nou als ze ook Nfl, NHL en NBA gaan uitzenden dan tik ik die 50 euro er graag bij af! En dan verder de eredivisie en bij voorkeur de grote wedstrijden uit de bundesliga, serie A, premier league en primera division... Lekker zoveel sport kijken dat je zelf nog nauwelijks aan het sporten toekomt...

En dan haken de meeste mensen al af. Het is algemeen bekend dat de Nederlander niet wil betalen voor voetbal. Dan kijken ze de samenvatting wel. Alleen de echte fans doen dat die willen wel betalen en die willen niks missen en alles zien.
Maar wordt dat 50 euro dan gaan veel mensen dat niet meer betalen. Dat moet zo'n bedrijf zich ook beseffen anders is het leuk en aardig allemaal al die programma's maar als er niemand naar kijkt of voor wilt betalen dan houdt het op.

Het is de enige optie het Nederlands voetbal nieuw in leven te blazen. De samenvattingen bij de NOS zijn ouderwets en niet meer van deze tijd. Eredivisie Live is een flop als je bekijkt wat er verdiend wordt. Iedereen heeft betaal TV in het buitenland voor wedstrijden, zo worden die clubs groot. We moeten blij zijn dat de eredivisie dit nog kan bewerkstelligen.

Ik ben benieuwd wat er nu met Sport1 gebeurd. Ik verwacht dat die nieuwe zender alles wilt gaan uitzenden, ook de top competities.

Hopelijk wordt het wat met die Sport Live en ook betaalbaar en alle sporten worden uitgezonden zou wel goed zijn. Eredivisie Live is drama die zend wedstrijden van drie jaar terug nog uit, daar hebben we niks aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren