Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Over drie jaar kampioen? Waarom niet

Dinsdag, 28 september 2010 om 23:32 door FR19082008

Na het afscheid van routiniers Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en Denny Landzaat zal het wellicht even zoeken zijn geweest voor tienerspits Luc Castaignos naar iemand met wie hij iedere ochtend naar de Kuip kon rijden. Binnenkort zal dat niet meer nodig zijn, want Luc kan sinds afgelopen maandag zijn rijbewijs en een Opel van de club halen. De jonge aanvalsleider vierde zijn achttiende verjaardag niet als speler van Feyenoord onder-18 of -19, maar van Feyenoord 1. De technische leiding kon met een bescheiden salarispotje geen goed alternatief vinden voor de spitspositie.

Toen Luc bij zijn verjaardagsontbijtje van zijn ouders AD/Sportwereld bezorgd kreeg, zal hij een extra feestje gevierd hebben. Het ochtendblad berichtte dat investeerders, beter bekend als de Vrienden van Feyenoord en onder leiding van Pim Blokland, twintig miljoen gaan investeren in 49% van de aandelen van de club. ’s Avonds deed Johan Derksen er nog een schep bovenop: Feyenoord zou dertig miljoen vragen voor de aandelen. De Telegraaf meldde de volgende morgen dat de club al een mondelinge toezegging had van vijftien miljoen en dat er nog werd onderhandeld met meer investeerders. De toezegging komt van een vaste kern investeerders, waaronder Blokland. Het percentage aandelen dat verkocht wordt zal afhangen van de investeringen die nog bovenop deze vijftien miljoen komen.

Voordat alle deals helemaal rond zijn, zal Feyenoord geen enkele mededeling doen over de onderhandelingen, uit angst dat het hele project mislukt. Al eerder ging het zo al mis met investeerders. Men is voorlopig nog niet klaar met negoti√ęren; gehoopt wordt op een sneeuwbaleffect, want waar √©√©n schaap over de dam is, volgen er meer. Het aantal leden van de businessclub is de afgelopen jaren van 400 gedaald naar 160, maar nu Feyenoord plots in ramp tempo weer gezond kan worden en de top bestijgen, zullen veel zakenmensen terugkeren bij de club.

De schuldenlast van veertig miljoen kan door de verkoop van aandelen ruim worden gehalveerd. Dit scheelt flinke rentekosten. Hierdoor zal het Feyenoord eerder lukken een positieve begroting in te dienen bij de KNVB en zo lonkt de relatief veilige categorie twee. Feyenoord zal weer makkelijker kunnen investeren in spelers, wat het voor technisch directeur Leo Beenhakker een stuk makkelijker zal maken om een team te smeden. Een Wanderson zal nu wel haalbaar zijn, Beenhakker zal de gewenste gerichte aankopen kunnen doen die Feyenoord zo nodig heeft. Castaignos zal er spoedig niet meer alleen voor staan in de spits en ongetwijfeld zal Don Leo wat broodnodige ervaring op het middenveld willen halen.

Zelf stel ik voor om voor volgend seizoen te proberen Patrick Paauwe te halen; een brok aan ervaring en een echte leider die ook verdedigend op het middenveld, zelfs eventueel als linksback uit de voeten kan. Bij VVV laat hij zien nog altijd het spelletje niet verleerd te zijn. Een middenveld Mokotjo-Paauwe-El Ahmadi zou volgens mij prima uit de voeten moeten kunnen en Paauwe weet hoe je het Legioen achter je kan krijgen. En wie herinnert zich niet Paauwe die na de UEFA Cup-finale in zijn onderbroek het veld opkwam, omdat hij niet kon plassen voor de dopingcontrole? Het is maar een tip Leo, ik ben benieuwd wie je uit de hoge hoed tovert. Feyenoord zal contracten van toptalenten makkelijker kunnen verlengen, en zij zullen ook eerder bij Feyenoord willen blijven. Spelers als Leroy Fer, Ron Vlaar en Georginio Wijnaldum zullen nog verkocht moeten worden, maar met de opbrengensten uit deze transfers zal Feyenoord met een beetje geluk ook snel uit de schulden zijn.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn we er niet zozeer kwalitatief als wel qua ervaring op achteruit gegaan, dus met meer ervaring zou Feyenoord snel weer bovenin mee kunnen doen. Optimisme is in elk geval altijd snel teruggekeerd bij het Legioen. Wat Willem van Hanegem het afgelopen weekend beweerde, lijkt opeens zo gek niet meer: waarom zou Feyenoord niet in 2014 kampioen kunnen worden? Weer eens een jaar lang thuis ongeslagen blijven met Kamo Mokotjo als leider op het middenveld, die daarna voor een recordbedrag Michael Essien opvolgt bij Chelsea? Fantaseren is weer geoorloofd in Rotterdam en dat is de eerste winst die Feyenoord uit de investeringen haalt. Bovendien zal er wat minder druk op de jonge ploeg liggen, wetende dat er betere tijden zullen aanbreken.

Met de recente overname van Vitesse door Merab Jordania in het achterhoofd, zullen veel Feyenoord-supporters ook deels met argwaan toezien hoe een groot deel van de club ‚Äėverkocht‚Äô wordt. Feyenoord is de club van het volk en dreigt in handen te vallen van rijke zakenlui, die Feyenoord misschien wel als melkkoe zien. Hierover maak ik me echter geen zorgen. De Stichting Continu√Įteit Feyenoord houdt het gouden aandeel van 51 procent, waardoor Feyenoord verzekert blijft dat bijvoorbeeld de clubkleuren en het logo behouden blijven. In het vijfkoppige bestuur van deze stichting zit onder andere een vertegenwoordiger van Het Legioen (tegenwoordig Feyenoord‚Äôs offici√ęle supportersvereniging), waar alle seizoenkaarthouders gratis lid van worden. Niet dat Feyenoord bang hoeft te zijn voor verlies van de identiteit als volksclub, de investeerders hebben immers een Feyenoordhart. Bovendien, met puur winstbejag zou niemand geld steken in het tot voor kort zinkende schip dat Feyenoord heet. De investeerders willen natuurlijk wel zeggenschap, het idee is dan ook dat enkelen de investeerdersgroep zullen vertegenwoordigen in de Raad van Commissarrissen en het dagelijks bestuur.

Ik denk niet dat dat een probleem zou moeten zijn. Onno Jacobs heeft er als financieel directeur een potje van gemaakt door technisch bewindvoerder Peter Bosz ongecontroleerd centen over de balk te laten smijten. Pas toen Feyenoord met tientallen miljoenen aan schuld in categorie 1 werd geplaatst door de KNVB en er letterlijk niets meer mogelijk was op financieel gebied, kwam ook Jacobs erachter dat de hand op de knip moest en gooide de begroting drastisch omlaag, om de opgebouwde schuldenlast weg te werken en de proflicentie te kunnen behouden. Dientengevolge spelen we nu noodgedwongen met een ‚Äėveredeld jeugdelftal‚Äô. Wat mij betreft wordt zijn plek ingenomen door een investeerder die er w√©l de ballen voor heeft om Feyenoord financieel op het rechte pad te houden.

Hoe het precies gaat lopen weten we nog niet, maar Feyenoord gaat er, mede door deze enorme boost, zeker weer bovenop komen. Om af te sluiten een prachtig citaat van clubicoon Fred Blankemeijer: "Kijk, het kan nog zo menens zijn, nog zo beroerd en belabberd, het komt altijd goed met Feyenoord. Altijd."

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 12 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door babymongo)

Mwoah ik vind het weinig boeiends hebben moet ik zeggen, het is leuk om te dromen maar een stukje realisme erbij mag wel.
Paauwe moet je niet meer willen halen, dan val je alleen maar weer terug op hetgeen waarmee je de afgelopen seizoenen ook niet verder bent gekomen, jeugd moet nu de voorrang krijgen totdat er een echt team staat.

Het zou leuk zijn om weer een goed Feyenoord te zien voetballen zodat we ook weer een echte onvoorspelbare klassieker te zien krijgen maar ik denk dat er nog een hele hele lange weg te gaan is.

Leuke column. Maar het is wel veel koffiedik kijken als je het mij vraagt. Zoals je het beschrijft zou het nog best eens kunnen gaan maar dan moet wel alles meezitten. Het stuk is daarentegen niet erg vernieuwend maar wel amusant.

Ja wat Jk-ajax al zegt, Paauwe moet je inderdaad niet meer willen. Kijk maar eens hoe schaken er vorig jaar ook met kop en schouders bovenuit valt en (tot dusver) bij Feyenoord hard door de mand valt. Nee, zodra er weer geld te besteden is dan moeten er ook echt versterkingen komen die nog jaren meekunnen. Spelers die ergens achterin de twintig zijn en toch een bak ervaring hebben.

Er zijn wel een paar namen bij me binnen gekomen:

*maceo Rigters: Maakt bij mij een sterke indruk en is volgens mij na dit seizoen transfervrij. Een balvaste spits met een hard schot. een jongen die de bal voorin kan vast houden is hard nodig.

*daniel de Ridder: Mag ook vertrekken bij zijn huidige club ( is nu uitgeleend aan hapoel in isreal dacht ik) Ik denk dat deze jongen prima past in de eredivisie en zorgt daarnaast ook voor rust op de flank. Daarnaast denk ik dat deze jongen nog steeds de potentie heeft om beter te worden. Nu maar hopen dat hij als Ajacied zijnde zijn rivaliteitsgevoelens opzij kan zetten en lekker kan gaan ballen voor Feyenoord.

*marvin Emnes. een zeer creatieve aanvaller met scorend vermogen. zijn avontuur bij Middlesbrough liep echter uit op een teleurstelling en aangezien zijn contract ook niet lang meer duurt is deze gevaarlijke, creatieve en snelle jongen een welkome versterking. Hij heeft daarnaast toch al een hoop ervaring opgedaan. Ook in deze jongen zie ik nog steeds talent dat er nog niet helemaal is uitgekomen. Bij zijn tijd bij Sparta was het een geweldige voetballer.

*edson Braafheid. Op een zijspoor terecht gekomen bij Bayern en bij Celtic op de bank beland, speelt zelden maar is toch een goede verdediger. Ik denk dat hij de stap naar het buitenland te snel heeft gemaakt. Natuurlijk zal deze jongen zijn salariseisen hebben, maar misschien kan Beenhakker iets regelen met een huuroptie met bijvoorbeeld 50/50 salariskosten? Deze jongen kan weer een rots in de branding worden en spelers als Schenkeveld of De Vrij kunnen zich aan hem optrekken.

* Derek Boerrigter. Ik snap nog steeds niet hoe deze jongen nu nog bij RKC kan zitten. Getalenteerde speler met een goede trap in de voet. Deze jongen kan makkelijk de concurrentie aan met de huidige spelers en heeft talent.

* Kevin Strootman. Zelfde geldt voor Boerrigter, dat ook deze jongen nog bij Sparta zit is opmerkelijk te noemen. Zeer talentvol en aan het eind van dit jaar of seizoen zal zijn vraagprijs nog wel verder dalen (was tot dusver 1 miljoen?) door zijn korter wordende contract. Ik denk dat Keving prima op de nummer 10 kan staan en zo Castaignos (en een andere spits?) kan bedienen.

Hoe dan ook, als deze deal doorgaat kan feyenoord de weg weer naar boven inslaan. met gerichte aankopen plus de huidige ontwikkeling kan er binnen enkele jaren een aardig team ontstaan dat weer kan meedraaien in de top 5. Het kan in ieder geval snel gaan in de voetballerij, drie jaar geleden was twente namelijk ook nog een normale subtopper.

Ik wens ze het allerbeste!

Edit: even hoofdletters geplaatst voor de azijnzeikers onder ons..

29 september 2010 om 10:04

Weet jij wat de regels zijn voor hoofdletters?

On:
Een leuk stukje om te lezen. Ik zie zelf Feyenoord geen kampioen worden in de komende drie jaar gewoonweg omdat de jeugd moeite zal hebben met het hogere niveau en de organisatie in Amsterdam, Eindhoven en Enschede beter staat.

P.s: Patrick Paauwe. Niet doen .

29 september 2010 om 13:14

Echt he ik las de eerste 2 zinnen maar er zit zo'n drama structuur in dat ik het daar ook bij heb gelaten..

29 september 2010 om 10:34

Ik kan me redelijk tot goed vinden in je post. Ik vind het kampioenschap over 3 jaar weer een veel te korte termijnvisie laat ik dat voorop stellen. Feyenoord moet nu, ook als de investeerders daadwerkelijk binnen stappen, gewoon langzaam aan door groeien. Dit is voor alles en iedereen beter.

Patrick Paauwe nee die is over de top, zeker goed genoeg voor Vvv, maar Feyenoord moet eerder een 'nieuwe' Paauwe zoeken.

DAn wil ik nog even reageren op je spelers.
Maceo Righters, heel leuk, heb het afgelopen weekend ook gezegd, laat hem maar de concurrentiestrijd aangaan met Castaignos. Ze kunnen elkaar alleen maar beter maken, en Righters doet het zeer aardig bij Willem Ii.

De Ridder hebben we niet nodig in mijn ogen. Zeker niet aangezien volgende alinea.

Emnes, als je Emnes binnen kunt halen, haal je een groot talent in huis, Feyenoord wou hem destijds al overnemen van Sparta, echter koos hij voor Middelsbrough. Als het zou lukken, heb je de Ridder niet nodig aangezien je ook nog Biseswar, Schaken, Cabral nog hebt.

Braafheid, zit nog steeds bij Bayern Munchen volgens mij, aangezien hij vorig seizoen verhuurd was aan Celtic.

Feyenoord moet vooral kalm blijven, geen gekke dingen gaan doen en dan komen we er wel weer boven op.

Eindelijk een stuk met de juiste feiten en één waar ik mij goed kan vinden (wat niet belangrijk is, maar voor mij wel zo prettig). Hij leest erg lekker weg, alhoewel ik het niet helemaal eens met je ben over Paauwe. Feyenoorder voor altijd hoor, dat zeker, maar op zijn ervaring na zie ik niet hoe hij een versterking kan zijn voor dit elftal. Ach, spelers kopen laten we maar aan Don Leo en z'n kornuiten in het Maasgebouw over

Nou dat idee over Paauwe vind ik nog niet eens zo slecht. Feyenoord heeft idd een paar leuke talenten rondlopen, maar er ontbreekt een meester in kleedkamer. Tuurlijk kan je dan de coach noemen, maar een ervaren rot in de selectie is altijd een plus.

Paauwe zou niet eens een basisspeler hoeven zijn. Hij kan ook als reality-check dienen voor jongens als Bruins, Fer; jongens die soms naast hun schoenen gaan lopen door alle lofuitingen.

Verder vind ik je verhaal wel érg positief en ik hoop voor je dat je gelijk krijgt, maar ik zie ze de komende 5 jaar echt geen kampioen worden, want zelfs als Feyenoord de weg naar boven weer vindt, dan nog zijn de andere clubs veel te ver weg en ook die clubs zijn gewoon keihard aan het stijgen op dit moment.

5sterren niks om aan te merken

Lekker stuk en laat deze dromen uitkomen,.

Mooi stuk waarin je lang geboeid blijft. Door alle fantasie√ęn blijf je lekker lang geboeid en dat is al leuk pluspunt.

Ik vind dat je fantasie√ęn wel een beetje te ver gaan. Over 3 jaar een plek in de top 3 vind ik al mooi en enigzins nog wel een beetje realistisch. Dat we nu geholpen worden door inversteerders betekent niet meteen dat we uit de schulden zijn en weer alles kunnen.

Pauwe vind ik niet iemand die je er nu nog bij kan hebben. Leuk als ervaring maar als speler heb je er niks meer aan. Wanderson of Koevermans in de winterstop (met mijn voorkeur aan Koef) proberen te halen en dat is dan al genoeg voor de rest van het seizoen.

De seizoen daarna moeten we vooral gaan bouwen aan een weg back to the top!

Feyenoorders alsjeblieft. Even de drie titels van de drie nieuwste clubexperts.
Over drie jaar kampioen? Waarom niet
Licht in het duister
De weg is nog lang, maar er gloort hoop!
Het is bijna spammen wat jullie doen, ik heb bij elke Feyenoordexpert die ik zie verschijnen het idee dat ik een herhaling van een herhaling lees. De afgelopen 3 weken zijn er misschien wel 10 stukken over Feyenoord en de toekomst daarvan geschreven. Allemaal met net een beetje anders geschreven of opgezet, maar wel allemaal met dezelfde boodschap. Ik vind het ook een fout van de redactie van VZ, want bij het tiende stukje over de toekomst van Feyenoord moeten zij toch ook wel zien dat het niets toevoegt. Even voor de duidelijkheid, dit heeft puur iets te maken met de onderwerpkeuze en niets met de schrijfvaardigheden en de stukken opzich.

Ik plaats deze reactie alleen hier, omdat ik dit van de drie het beste stuk is en ik graag vier sterren wil uitdelen.

Goede informatieve colum man! Je schrijftstijl is goed, ga zo doorik ben het met je eens dat Pauwe met zijn ervaring de groep wat kan bijbrengen, maar het heeft natuurlijk wel een reden dat hij nu bij VVV voetbalt. Het blijft een grote gok dus.

Verder sluit ik me aan bij je laatste zin/citaat.

Pfff Paauwe terughalen, doe ff normaal zeg. Als er genoeg geld is moeten we spelers halen die daadwerkelijk iets toevoegen aan Feyenoord: Stijn Schaars, Daniel Pranjic, Bas Dost, Jerzy Dudek zijn namen die mij nu te binnen schieten. Als de jeugd dan bijtekent kn je gewoon 4 a 5 jaar vooruit met deze selectie.

29 september 2010 om 19:20

Dost en Schaars zijn financieel onhaalbaar, zelfs voor een redelijk gezond Feyenoord. Pranjic kan je misschien huren, Dudek idem of hij moet zijn salaris flink opgeven.

29 september 2010 om 19:47

Dost zal niet veel meer dan drie ton verdienen? Alleen de transfersom is niet op te hoesten.

29 september 2010 om 20:42

Die som bedoelde ik ook

Hahah Laten we met ze allen het hopen

haha, als ze pranjic willen, die krijge ze niet hoor, staat nog met regelmaat in de basis bij bayern. Stijn schaars en Bas Dost willen niet eens naar feyenoord, die zitten nu geod bij AZ en Heerenveen. dat zou sportief gezien zoals het nu staat een stap terug zijn. maar als ze die schuldenlast weten weg te werken, dan pas kunnen ze aankopen doen en mag je pas weer spreken over de titel.

goed stuk, fantaseren is weer geoorloofd nu maar hopen dat we het ook echt gaan waarmaken nu

Prima stuk. Positief, leuk en onderhoudend.

Als onze spelers door groeien, weet ik zker dat we binnen een paar jaar kampioen worden!

Feyenoord4life

challaaa

Misschien moet ik je er even op attenderen, dat Feyenoord waarschijnlijk 1,5 miljoen minder uitgeeft als de schulden gehalveerd worden. Dit zal volledig betaald moeten worden aan het dichten van gaten in de begroting en het aflossen van schulden. Feyenoord komt er niet zo makkelijk op. Als deze supporters nou 50 miljoen in de club steken, zijn de schulden afgelost en kunnen ze ook nog gaan investeren. Dan kunnen ze jonge jongens als strootman en boerrigter gaan halen. Maar dan zal het alsnog vrijwel onmogelijk worden om te concurreren met Ajax, PSV en ook Twente. Ik vind het jammer voor Feyenoord, maar ze zullen gewoon geen gooi kunnen doen naar de titel. Ze hebben hem al heel lang gewonnen en ik vrees dat dit (net als Liverpool) nog wel even gaat duren

Overigens wel een goed geschreven clubexpert, 4 sterren, Maar inhoudelijk veel te rooskleurig. Ik begrijp je wel, want je wil natuurlijk ook dat het je club goed vergaat

gast...feyenoord is al 12 jaar geen kampioen geworden.. Ook niet toen het nog goed ging begin deze eeuw. Nu gaat het super slecht...jij hoort iets over een beetje geld en denkt aan het kampioenschap.

Met al dat geld zijn ze nog steeds niet uit de schulden. De transferwaarde van Fer, Wijnaldum en Vlaar waar je over droomt is op dit moment dramatisch laag en dan kom je met versleten spelers als Paauwe op de knoppen.

Dat je achter je club blijft staan is terecht, dat je hoop houdt voor de toekomst is terecht, maar Feyenoord wordt de eerste 10 jaar geen kampioen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor Paix√£oAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren