Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oudste speler ooit op WK maakt na eliminatie einde van loopbaan bekend

Laatste update:

Met de uitschakeling van Colombia op het WK is er een einde gekomen aan de loopbaan van Faryd Mondragón. De 43-jarige doelman was door José Pékerman meegenomen naar het toernooi in Brazilië en werd met zijn invalbeurt tegen Japan, in de groepsfase, de oudste speler ooit op een toernooi om de wereldtitel. Zaterdag heeft Mondragón bekendgemaakt dat hij met pensioen gaat.

/

De keeper had al voor het WK laten doorschemeren dat hij na het toernooi zou stoppen met betaald voetbal, maar heeft dat nu bevestigd. "Dit was mijn laatste avontuur als professional", schrijft Mondragón op Instagram. "Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van deze geweldige groep." Mondragón deed alleen tegen Japan mee; in de overige duels bleef hij op de bank zitten.

De keeper verbrak op 24 juni het mondiale record van de Kameroener Roger Milla. De voormalig aanvaller was 42 jaar en 39 dagen toen hij op het WK van 1994 in de Verenigde Staten actief was. Milla blijft wel de oudste doelpuntenmaker ooit op een WK. Mondragón speelde in zijn loopbaan voor onder meer Real Zaragoza, Galatasaray en 1.FC Köln.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was in zijn hoogtijdagen een goede keeper. Geweldig voor hem dat hij mee mocht naar Brazilie en zelfs nog minuten mocht maken ook.

5 juli 2014 om 16:16

Inderdaad, vond hem toen bijna altijd een voldoende scoren.
Goede lijnkeeper.

Toch een mooie carrière gehad. Respect daarvoor.

5 juli 2014 om 16:19

Hij was mijn idool ik ben blij dat ik hem heb mogen leren kennen wat een bink van man zeg wauw uitstraling 100% gewoon, ik gun m t allerbeste mag god je bijstaan abicim

5 juli 2014 om 16:50

Zullen we hem anders heilig maken

5 juli 2014 om 19:41

Hij kreeg destijds er 6 in tegen Fenerbahce.

Jammer dat zo'n matige speler het record van legende Mila pakt. Gelukkig staat ie met zijn goal nog in de boeken.

5 juli 2014 om 17:15

Laten we dan Mila nog onthouden als oudste veldspeler ooit is inderdaad een legende terwijl Mondragon een doorsnee speler was/is.

Mooi gebaar van Pekerman om hem te laten spelen tegen Japan.

Zat er natuurlijk aan te komen, zeker gezien zijn vorige interviews.
Prachtige voetbalnaam trouwens!

5 juli 2014 om 17:46

Ja op wikipedia kan ik ook zeggen dat het gras blauw is.

Goodbye Legend! We'll never forget you! (Gs)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren