Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje-opponent Oostenrijk breekt record: snelste doelpunt ooit in interland

Laatste update:

Christoph Baumgartner heeft zaterdagavond een record gebroken. De 24-jarige middenvelder was al na zes seconden trefzeker namens Oostenrijk tegen Slowakije. Dat is het snelste doelpunt ooit in een interland. De wedstrijd werd uiteindelijk overigens ook gewonnen door Oostenrijk: 0-2.

Bij de Slowaken stond Feyenoorder Dávid Hancko in de basis, net als voormalig Eredivisionisten Tomás Suslov en Róbert Bozeník. Feyenoord-talent Leo Sauer zou het hele duel op de bank zitten. Aan de kant van Oostenrijk was voormalig PSV’er Phillipp Mwene de linksback.

Het oefenduel begon geweldig voor Oostenrijk. Baumgartner ging er vanaf de aftrap meteen met de bal vandoor, omspeelde een paar Slowaken en haalde vanaf een meter of twintig doeltreffend uit: 0-1.

Dat bleek dus de snelste interlandgoal ooit. Het vorige record stond op naam van Lukas Podolski, die in mei 2013 na zeven seconden scoorde namens Duitsland tegen Ecuador.

Oostenrijk won het duel uiteindelijk met 0-2. Andreas Weimann verdubbelde tien minuten voor tijd de score, door een lage voorzet hard en hoog binnen te schieten.

Komende dinsdag speelt Oostenrijk nog een oefenwedstrijd: tegen Turkije. Slowakije neemt het diezelfde avond op tegen Noorwegen.

Oostenrijk zit op het EK komende zomer in de poule bij het Nederlands elftal, Frankrijk en de winnaar van Wales - Polen. Ook Slowakije zullen actief zijn op het EK: dat land zit in de poule bij België, Roemenië en de winnaar van Oekraïne - IJsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snelste doelpunt ooit op een interland in het algemeen? Of snelste interland goal namens Oostenrijk?

23 maart 2024 om 21:42

Algemeen.

23 maart 2024 om 21:45

Serieus?de Koos waslander namens de landenploegen

Oostenrijk heeft een leuke ploeg. Hebben het EK ook met 2 vingers in de neus gehaald. Denk dat ze met Nederland gaan strijden voor plek 2 achter Frankrijk.

24 maart 2024 om 02:05

Ja, natuurlijk gaan ze met Nederland strijden om plek 2. Wat anders? Ze gaan met Wales of Polen "strijden om plek 3"? Iedereen dacht dit al man

24 maart 2024 om 10:01

Heb je lekker geslapen Bongiorno?

24 maart 2024 om 18:42

Was een beetje aangeschoten en kon me niet weerhouden tegen wat ik zo'n domme reactie vond

Dan deed Florian Wirtz er maar langer over met zijn 7 seconden. Mooie goal ook, net als deze trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren