Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen putten ondanks enkele missers vertrouwen uit ‘spookduel’

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben zich dinsdagavond gerevancheerd voor de oefennederlaag van vrijdagavond tegen Engeland. Het team van coach Mark Parsons won de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland met vrij overtuigende cijfers: 3-0. In de Grolsch Veste maakten Jill Roord, Aniek Nouwen en Lineth Beerensteyn de doelpunten. Met de overwinning nemen de Leeuwinnen de koppositie in poule C over van IJsland. De KNVB besloot eerder de wedstrijd tegen Wit-Rusland te boycotten vanwege de invasie van Rusland in Oekraïne, maar mede door het aandringen van de UEFA kwam de bond later op deze beslissing terug.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Engeland begon Vivianne Miedema tegen Wit-Rusland wel in de basis. De topscorer aller tijden kreeg daarmee de voorkeur boven Beerensteyn. Daniëlle van de Donk begon net als vrijdagavond ook tegen Wit-Rusland als wissel. Ze is nog herstellende van een voetblessure, maar aanvallende middenvelder van Olympique Lyon viel kon in het tweede bedrijf wel minuten maken. De wedstrijd tegen Wit-Rusland werd gespeeld zonder publiek, volksliederen en interviews om een signaal af te geven naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne.

In de eerste helft was het voornamelijk Nederland dat de boventoon voerde. Het al uitgeschakelde Wit-Rusland creëerde weinig dreiging, terwijl Oranje in de openingsfase erg effeciënt was. Roord schoof na goed voorbereidend werk van Lieke Martens van dichtbij binnen en verzorgde de 1-0. De Leeuwinnen kregen daarna veel kansen, al kwam er aan de stand op het scorebord geen verandering meer. Het ontbrak onder meer bij Miedema aanscherpte en nauwkeurigheid in de afronding.

In de tweede helft wist Nouwen eindelijk het verlossende tweede doelpunt te maken. Na een uur spelen kopte de verdediger een vrije trap van Sherida Spitse over de keeper van Wit-Rusland heen. Na de tweede goal voetbalden de Leeuwinnen duidelijk vrijer en uiteindelijk vond Oranje nog de derde goal. Na een subtiele steekpass van Martens bleef Beerensteyn rustig en bepaalde ze vijf minuten voor tijd de eindstand op 3-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Genoten van Martens. Ook positief verrast over de poging tot tiki taka van de Wit-Russen. Achterin konden ze nog wel met één keer raken, maar als ze dertig meter verder kwamen, raakten ze de bal weer te makkelijk kwijt. Toch, met zo'n jong team en dan tegen Nederland... mag gewaardeerd worden.

Ondanks dat ze niets te doen heeft gehad snap ik niet waarom die Van Veenendaal opgesteld blijft worden. Ze hebben een betere op de bank zitten en Sari blijft fouten maken. Al heb ik het gevoel dat Nederland sowieso niet durft door te selecteren. Hetzelfde geldt voor Spitse, al is zij tegen mindere tegenstanders nog wel oke.

28 juni 2022 om 23:10

Wie is dan die betere die op de bank zit?

28 juni 2022 om 23:31

Van domselaar (als ik de naam goed spel). Al hele seizoen beter in vorm.

29 juni 2022 om 12:14

Volg je het vrouwenvoetbal intensief?

28 juni 2022 om 23:20

In een leeg stadion hoor je hoe belangrijk Spitse is voor dit team. Egurrola lijkt me een prima speelster, ik denk zelf beter dan Spitse, maar door haar coaching is Spitse erg belangrijk in dit team. Dus ik snap wel dat zij blijft staan.

2e helft gezien, en me oprecht best vermaakt. Je ziet wel dat die vrouwen veel trainen en ze proberen ook wel echt driehoekjes te maken en goed positiespel te spelen. Martens en jill roord vielen mij positief op. Alleen blijft wel jammer dat een cross pass of een goed afstandschot er gewoon niet in zit. Maakt het wel wat saaier, omdat er dus echt bepaalde aspecten van het voetbal helemaal niet uitgevoerd kunnen worden. Zit ook weinig diepte in.

Maar al met al best lachen om af en toe te kijken. Ga het ek zeker volgen.

Nou toe maar! Een dominant duel tegen een team dat 55e staat op de wereldranglijst, net boven India. Dit zijn wedstrijden die ze met 6/7-0 moeten winnen. Het was beter dan tegen Engeland, maar zeker niet top.

29 juni 2022 om 09:25

Tsja ben zelf redelijk neutraal hierin, dus heel veel boeit de uitslag me niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren