Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen bereiken hoogste positie ooit op FIFA-ranglijst

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen reikten eerder deze maand tot de finale van het WK voor vrouwen, die uiteindelijk verloren werd van de Verenigde Staten. De prestaties van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman hebben voor een opmars gezorgd in de wereldranglijst van voetbalbond FIFA, aangezien het Nederlands elftal nu de hoogste positie ooit bezet.

Oranje gaat vanwege de resultaten op het WK van plek acht naar drie op de vrijdag bekendgemaakte ranglijst en is daarmee de grootste stijger in de top tien. Nog nooit eerder bezette Nederland een derde plek op de ranglijst bij de vrouwen. De Oranje Leeuwinnen moeten nog voorrang verlenen aan nummer twee Duitsland en nummer een Verenigde Staten.

De Amerikaanse vrouwen, die de wereldtitel prolongeerden, hebben hun voorsprong tot recordhoogte uitgebouwd. Alex Morgan, Megan Rapinoe en consorten hebben maar liefst 121 punten meer dan nummer twee Duitsland, de grootste voorsprong in de geschiedenis van de ranglijst.

Zweden, dat derde werd op het onlangs afgesloten WK, profiteert eveneens en stijgt van negen naar zes. Vroege uitschakelingen voor Canada (van vijf naar zeven) en Australië (van zes naar acht) en een vierde plaats op het WK voor Engeland (van drie naar vijf) betekenen dat deze landen allemaal een paar plekken toe moeten geven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op hun eigen niveau een prima prestatie. Ben zelf ook wel s kampioen geworden in de zondag 4e klasse, was voor mij ook een prima prestatie.

12 juli 2019 om 10:36

verschil is dat zij bij de vrouwen nog steeds bij de besten van de wereld kunnen en jij er gewoon werkelijk helemaal niks van kunt ;-)

12 juli 2019 om 12:06

Haha, niet zo happen man. Hier moet je toch om kunnen lachen? Niet iedereen hoeft het vrouwenvoetbal serieus te nemen.

12 juli 2019 om 13:12

ik hap ook niet. Ben t helemaal met hem eens dat het niveau van vrouwen voetbal niet zo hoog is.

12 juli 2019 om 10:40

Ga je dit soort dingen ook zeggen als Kiki Bertens een toernooi wint?

12 juli 2019 om 10:53

@mrguide

"op hun eigen niveau een prima prestatie. Ben zelf ook wel s kampioen geworden in de zondag 4e klasse, was voor mij ook een prima prestatie."

Denigrerende opmerking. Als je derde bent van de wereld betekent dat dat je van wereldklasse bent en dat kan je niet zeggen van iemand die kampioen is geworden van de 4e klasse. Je vergelijkt dus appels met peren. Ik vraag me altijd af hoe het toch komt dat sommige mannen zoveel moeite hebben met vrouwen die op hoog niveau presteren en het nodig vinden om de prestaties die zij boeken, te marginaliseren. De vrouwen staan voorlopig derde op hun wereldranglijst waar de mannen op dit moment alleen maar van kunnen dromen. Het vrouwenvoetbal is een sport in opkomst, maar dat heeft de vrouwen er niet van weerhouden om de prestaties waar NL tientallen jaren voor nodig heeft gehad, in relatief korte tijd met een Europese titel en het zilver op een WK te benaderen. En daar zou je gewoon respect voor moeten hebben ipv dat resultaat te minimaliseren.

12 juli 2019 om 10:58

Dat kun je toch niet met elkaar vergelijken. Mannen voetbal is van veel hoger niveau met kleinere verschillen. Ook met de kleinere landen, uitslagen als 10-0 komen nog zelden voor. Bij vrouwen is verschil veel groter.

12 juli 2019 om 10:59

Van mij niets dan lof op je sterke reactie @Scepticus38! Voor velen blijft het heel moeilijk om vrouwenvoetbal en hun prestaties als positief te bestempelen.

12 juli 2019 om 11:04

Tuurlijk wel, ze doen het super goed niets dan lof. Een aantal jaar van nu komen alle meisjes/dames omhoog die vanaf vroege jeugd hebben gespeeld. Dan wordt het niveau alleen maar beter. Dan verslaan we zeker USA die al 20 jaar top zijn in vrouwen voetbal. Maar mannen voetbal en vrouwen voetbal vergelijken is niet eerlijk vanaf beide kanten. Waarom zou je over jaloersheid hebben. Iedereen is toch blij als een Nederlands team goed presteerd. Man of vrouw is daar volgens mij ondergeschikt in.

12 juli 2019 om 12:37

champmanus

" Dat kun je toch niet met elkaar vergelijken. Mannen voetbal is van veel hoger niveau met kleinere verschillen. Ook met de kleinere landen, uitslagen als 10-0 komen nog zelden voor. Bij vrouwen is verschil veel groter. "

Exact! Je kunt het mannenvoetbal niet met het vrouwenvoetbal vergelijken en toch gebruiken veel mensen die vergelijking om het vrouwenvoetbal omlaag te halen en te marginaliseren. Vrouwen spelen in een andere competitie dan mannen en dus moet je de vrouwen beoordelen op de resultaten die ze in hun eigen competities behalen en niet meten met de resultaten van de mannencompetitie. Dat is hetzelfde als je de voetbalcompetitie gaat vergelijken met de hockeycompetitie.

12 juli 2019 om 14:58

Even speciaal een account aan gemaakt om maar eens te reageren op deze teenkrommende discussie, ja mannen en vrouwen voetbal is WEL te vergelijken... het zijn één dezelfde sporten dus vergelijkbaar en niet zoals jij al aangeeft voetbal met hockey vergelijken ja dat is appels met peren vergelijken. En ik weet 100% zeker dat als bijv. Ireen wust dezelfde fysieke gesteldheid heeft als bijv. Sven kramer ze in staat is dezelfde prestaties te leveren als hem dit omdat hier wel de techniek van beide even goed zijn en dat is juist wat er zo vergeleken wordt tussen de mannen en vrouwen bij het voetbal, de techniek en niet de fysiekheid van t geslacht..

12 juli 2019 om 20:04

Bengaaier

"even speciaal een account aan gemaakt om maar eens te reageren op deze teenkrommende discussie, ja mannen en vrouwen voetbal is WEL te vergelijken... het zijn éã©n dezelfde sporten dus vergelijkbaar en niet zoals jij al aangeeft voetbal met hockey vergelijken ja dat is appels met peren vergelijken. En ik weet 100 zeker dat als bijv. Ireen wust dezelfde fysieke gesteldheid heeft als bijv. Sven kramer ze in staat is dezelfde prestaties te leveren als hem dit omdat hier wel de techniek van beide even goed zijn en dat is juist wat er zo vergeleken wordt tussen de mannen en vrouwen bij het voetbal, de techniek en niet de fysiekheid van t geslacht.."

Je spreekt je zelf tegen in je reactie. Eerst zeg je dat het mannen- en vrouwenvoetbal wel zijn te vergelijken om jezelf vervolgens tegen te spreken met het voorbeeld dat je noemt. Als Wust hetzelfde fysiek had als Kramer zou je ze inderdaad kunnen vergelijken, alleen is dat niet het geval waardoor die vergelijking mank gaat. Bij het mannen- en vrouwenvoetbal geldt natuurlijk exact hetzelfde omdat het ook daar om mannen en vrouwen gaat. Bovendien zijn de omstandigheden bij het vrouwenvoetbal totaal anders dan bij die van de vrouwen, waardoor ook een vergelijking tussen die twee volstrekt mank gaat en als je die toch maakt de uitkomst exact hetzelfde is als je het voetbal met het hockey zou vergelijken. Maar dat heb ik al gezegd.

De vraag is overigens waarom mensen het nodig vinden om mannen en vrouwenvoetbal met elkaar te vergelijken. Ik zie daar eerlijk gezegd de noodzaak niet van in, je kunt ook gewoon iedereen in zijn waarde laten. Ik kan persoonlijk maar 1 reden bedenken waarom bepaalde mensen de behoefte en de neiging hebben om het toch doen en die heb ik mijn eerste bijdrage al genoemd: er zijn kennelijk mannen die er moeite mee hebben dat vrouwen op hoog niveau presteren. In sommige sporten, zoals het hockey, zijn de vrouwen de mannen inmiddels voorbij gestreefd wellicht hebben sommigen angst dat dat op de lange termijn ook in het voetbal dreigt te gebeuren.

12 juli 2019 om 12:42

En dat is nog steeds een hoger niveau dan het Nederlands damesvoetbal. Dus jij bent eigenlijk een gruwelijke eindbaas

12 juli 2019 om 12:48

Ik denk dat je het niveau 4e klasse wat overschat...

12 juli 2019 om 12:51

Ik denk dat je het niveau van de dames wat overschat...

12 juli 2019 om 13:18

Nee hoor, Timba69 heeft aardig gelijk.

De gemiddelde speler in de 4e klasse heeft al moeite met lopen en begint te huilen als er een bal in de buurt komt.
Die zullen over 90 minuten weinig te vertellen hebben tegen de amerikaanse dames die in ieder geval een atletisch lichaam, normale motoriek, balgevoel en conditie hebben.
Dat ze qua voetbal veel en veel minder zijn dan de heren op het hoogste niveau klopt helemaal. Maar ja...kijk naar de verschillen in tijd bij dames en heren schaatsen, of atletiek. Of vergelijk dames volleybal, handbal, hockey met de heren. Das ook een wereld van verschil. En bij het voetbal is het verschil idd nog wat groter, omdat dat nu pas serieus op komt bij de dames.

Maar er is maar weinig zo triest als mannen van onder de 40 die in de 4e klasse of lager spelen (er vanuit gaande dat ze geen lichamelijke afwijking hebben).

12 juli 2019 om 13:32

Jeetje je sabelt MrGuide wel even neer met je reactie zeg

12 juli 2019 om 16:05

Alleen reizen zij echter de gehele wereld over, terwijl jij op de zolderkamer van je ouders zit.

Blijft natuurlijk een lachwekkende lijst met Duitsland op plek 2, terwijl die de laatste 2 grote toernooien (EK 17/wk 19) niet verder dan de kwartfinale zijn gekomen. Een toernooi als de Algarve cup doen ze ook al niet aan mee, dus ook daar halen ze geen punten voor de ranglijst. Dan blijft er wel heel weinig over op basis waarvan ze 2e horen te staan.

12 juli 2019 om 10:58

Ik ben nog wel het meest onder de indruk van Noord Korea, van positie 11 naar 9 zonder ook maar 1 wedstrijd te hebben gespeeld op het WK.

Schiet mij maar lek, maar ik snap dit soort lijsten niet zo goed. Hoe kan de Europees kampioen en de best Europese ploeg op het WK niet het hoogst geplaatste team zijn op een dergelijke ranglijst?

12 juli 2019 om 11:01

Hoe kan het dat België zo hoog staat op de Fifa ranglijst...?

12 juli 2019 om 11:31

Vanaf juli 2018 (de eerst ranglijst ná het wereldkampioenschap voetbal 2018) hanteerde de Fifa een nieuw systeem. Omdat er al jaren kritiek was op het berekenen van de Fifa ranking, heeft de Fifa besloten om op 10 juni 2018 een nieuwe rekenmethode te introduceren, die vanaf de ranglijst in juli zou meetellen. Deze rekenmethode wordt ook wel de ‘sum formula’ genoemd. De ‘sum formula’ is gebaseerd op de Elo-rating, komt ter vervanging van de oude berekeningswijze, die sinds 2006 geldig was. Voorafgaand aan dit besluit heeft de Fifa 2 jaar studie en onderzoek gedaan naar een betere en eerlijkere berekening van de Fifa ranking. Omdat de ranglijst mede bepalend is voor de loting van toekomstige toernooien, was het de Fifa er veel aangelegen om tot een betere ranking te komen. Met de nieuwe methodiek is er “minder ruimte voor het manipuleren van de ranking en zijn er gelijke kansen voor alle teams”, aldus Fifa. Zo krijgen landen binnen de nieuwe rekenwijze, meer ruimte om vriendschappelijke wedstrijden te spelen, zonder dat direct hun ranking wordt aangetast.[2][3]

Per gespeelde wedstrijd kan het puntenaantal voor de Fifa ranking veranderen. Het puntenaantal voor de Fifa ranking bestaat uit het huidige aantal Fifa ranking punten voorafgaand aan de wedstrijd, waaraan het Fifa puntenaantal dat in een wedstrijd behaald (kan negatief zijn) wordt, wordt toegevoegd.

Formule: P = Pvooraf + I * (W – Wverwacht)

P Puntenaantal Fifa ranking Pvooraf Puntenaantal Fifa ranking voorafgaand aan de wedstrijd I Wegingsfactor belang van de wedstrijd (0.5 tot 6.0);

Vriendschappelijke wedstrijd (buiten Imcw: I=0.5; binnen Imcw: I=1.0. Imcw=international Match Calendar Window);
Nations League (groepsfase: I=1.5; play-offs/finales: I=2.5);
Kwalificatiewedstrijden voor eindronde Fifa WK of eindronde van een Confederations toernooi zoals Europees Kampioenschap of Africa Cup (i=2.5);
Eindronde Confederations toernooi, bijvoorbeeld EK of Africa Cup (tot kwartfinale: I=3.5; vanaf kwartfinale: I=4.0);
Eindronde Fifa WK (tot kwartfinale: I=5.0; vanaf kwartfinale: I=6.0).
W resultaat van de wedstrijd (winst: W=1; gelijkspel: W=0.5; verlies: W=0) Wverwacht Vooraf verwachte resultaat van de wedstrijd (1 /(10*(-vf/600) + 1));

vf = verschil in Fifa ranking punten tussen beide teams, voorafgaand aan de wedstrijd: [pvooraf team A – Pvooraf team B]
Aanvullende bepalingen:

In het geval dat de wedstrijd eindigt in een Penalty Shoot Out wordt de W-factor afwijkend bepaald. Een nederlaag wordt als een gelijkspel gezien en een overwinning als een ‘halve overwinning’. De W-factor wordt dan: winnende team: factor W=0.75; verliezende team: factor W=0.5.
Als een team negatieve punten verzamelt in een knock-outronde of eindronde, worden deze geschrapt. Negatieve punten kunnen ontstaan als een team verliest, of zelfs wint na een Penalty Shoot Out, van een lager geplaatst team.

Misschien maakt dit het duidelijker

Heel leuk natuurlijk maar...., er moet nog een grote inhaalslag gemaakt worden willen ze de VS inhalen.

12 juli 2019 om 11:34

kan natuurlijk vrij snel gaan, omdat de coefficientenlijst maar een bepaald aantal jaren historie meeneemt.
Voor nu is het wel belangrijk dat de sport in Nederland eerst verder professionaliseert en dat er geld vrij gemaakt wordt om dat te realiseren

12 juli 2019 om 12:10

Qua niveau moeten de Oranjevrouwen de vrouwenhockey als voorbeeld nemen die soms op een hoger niveau zitten als de heren en dat zie je nu ook bij de andere vrouwenteamsporten als het handbal, waterpolo en Volleybal. 8 a 9 clubs op semiprofbasis is veel te weinig.

12 juli 2019 om 12:34

precies. Waar veel mensen denken dat vrouwenvoetbal de mannen voetballers als voorbeeld moeten nemen, verwacht ik ook dat de vrouwen beter de vrouwen in andere sporten als voorbeeld kunnen nemen.
Toewerken naar een aantal vrouwen profploegen in Nederland en talenten vanaf jonger opleiden. Qua kracht en snelheid zullen ze het af blijven leggen tegen mannen, maar techniek en spelinzicht kan je zo prima verbeteren.

12 juli 2019 om 12:05

Dat klopt. Daar wordt vrouwenvoetbal dan ook al veel langer professioneel benaderd. En zelfs dan moet je geluk hebben met een goede lichting , want aangezien voetbal in de usa voor vrouwen een van de populairste sporten is , zullen ze altijd veel meer speelsters hebben .

12 juli 2019 om 16:54

Dus misschien krijgen we dan een eredivisie met bv buitenveldert en ter leede en cto
Nee dan wordt het pas spannend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren