Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstelling Ajax op meerdere posities gewijzigd; basisplaats Kudus

Laatste update:

Ajax sluit speelronde 23 van de Eredivisie zondagavond vanaf 20.00 uur af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Trainer Erik ten Hag voert een aantal wijzigingen door ten opzichte van het duel van afgelopen donderdag in de Europa League met Lille OSC (1-2 winst). Mohammed Kudus start voor het eerst dit kalenderjaar vanuit de basis. Hij krijgt als aanvallende middenvelder de voorkeur boven Davy Klaassen, die rust lijkt te krijgen.

Kudus stond op 21 oktober voor het laatst in de basis bij Ajax. In de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Hij maakte als invaller al zijn rentree en krijgt nu vanaf het eerste fluitsignaal het vertrouwen van de trainer. Ook Sébastien Haller keert terug in de basis. De spits is in de Europa League niet speelgerechtigd en werd tegen Lille in de punt van de aanval vervangen door Dusan Tadic, die op zijn beurt weer naar de linksbuitenpositie verhuist.

Ryan Gravenberch verschijnt ook weer aan de aftrap. Hij was geschorst tegen Lille en werd op het middenveld vervangen door Daley Blind. Laatstgenoemde speelt tegen Sparta als linksback. Nicolás Tagliafico liep tegen Lille een blessure op en ontbreekt zondagavond in de wedstrijdselectie. Jurriën Timber donderdag nog centrumverdediger in de Europa League, start als rechtsback. Zijn plek in de achterhoede wordt ingevuld door Perr Schuurs.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Timber, Schuurs, Martínez, Blind; Álvarez, Kudus, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye; Abels, Beugelsdijk, Vriends, Heylen, Pinto; Harroui, Fortes, Smeets, Duarte; Thy

Wat verwacht jij van Ajax - Sparta Rotterdam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke, maar verwachte opstelling.

Klaiber inmiddels dus 4e keuze op linksback. Duur geintje zeg. Ben benieuwd of je daar nog iets voor gaat vangen of dat je nog jaren aan hem vast zit. Voor de rest een goede opstelling. Ben benieuwd hoelang het nog duurt voor we Blind horen over dat hij niet te veel door het elftal geslingerd wil worden.

21 februari 2021 om 18:59

Probeer je een beetje te stoken jongen. Klaiber is trouwens een rechtsback.

21 februari 2021 om 19:04

Het is inderdaad een rechtsback, maar voor de rest heeft hij toch gewoon gelijk dat Klaiber inmiddels 4e keuze is achter Nous, Timber en Rensch. Ook meer dan logisch overigens want Nous heeft een sterk seizoen en die andere twee hebben zich waanzinnig sterk ontwikkeld dit jaar. Timber heeft zich in de basis gespeeld en Rensch zit daar heel dicht tegen aan

21 februari 2021 om 19:38

Stoken? Ik ben ajacied maar onze Sean the pornstar Klaiber met z'n gladde kale kop is toch gewoon best wel prijzig voor een vierde rechtsback achter Mazraoui Rensch en Timber? Aankoop nummer zoveel van onze trainer die niet heel goed is. Haller gelukkig wel een knaller!

21 februari 2021 om 19:00

Ik hoop dat een championship club met 2 miljoen langs komt deze zomer. Wat een matige speler is het. Sowieso tijd dat Ajax in de zomer door gaat selecteren met oa Ekkelenkamp, Labyad en Klauber.

21 februari 2021 om 19:04

Voor Ajax misschien wel, maar Klaiber is voor elke club onder de top 3 plus AZ gewoon een versterking.

21 februari 2021 om 19:39

Daar hoort hij dus ook te spelen. En dat is prima.

21 februari 2021 om 19:11

Hij kostte 4 miljoen, wat had je dan van hem verwacht? Dat hij de nieuwe Dani Alves zou zijn? Ajax wilde gewoon een degelijke optie voor als de talenten nog niet ver genoeg zouden zijn.

21 februari 2021 om 19:58

Blind heeft enkele weken terug nog aangegeven dat het hem niet uitmaakt waar hij speelt, zolang het systeem maar klopt. CV had zijn voorkeur, maar hij vond het ook leuk om meer aanwezig te zijn op het middenveld. Denk dus niet dat dat geluid er ooit komt.

Jaa, Kudus! Eindelijk weer! Verder goeie opstelling. Hoop dat Nico en Nous snel terug zijn.

Mooi ben benieuwd naar Kudus. Zal nog wel wat ritme missen.

Top dat ajax het weekend nog even mag afsluiten. Ben wel toe aan goed positiespel en jongens die de goede kleur kunnen vinden na deze ellende overal. 5-0

21 februari 2021 om 19:40

Maar serieus wat was er aan de hand met het niveau in de eredivisie dit weekend. Wauw.

21 februari 2021 om 19:44

Ja klopt al schrok ik ook van porto juve van de week

21 februari 2021 om 20:00

Iedereen verwacht een overwinning voor Ajax, ik ook. Maar als Sparta boven haar niveau uit kan komen hebben wij het lastig. Fortuna vergeten?

Begrijpelijke opstelling ben zo benieuwd naar kudus

Kudus speelt Klaassen uit de basis

21 februari 2021 om 19:14

Waarschijnlijk krijgt klaassen gewoon rust voor donderdag. Heeft veel gespeeld

21 februari 2021 om 19:14

Niet overdrijven Klaassen en Tagliafico krijgen duidelijk gewoon rust. Op termijn kan hij Klaassen zeker uit de basis spelen, maar vandaag nog niet.

21 februari 2021 om 19:40

Op welke termijn precies?

21 februari 2021 om 21:18

Ik zou zeggen dat hij hem volgend seizoen zeker voorbij is.

22 februari 2021 om 10:17

I doubt it echt waar. Klaassen is zo'n speler als Blind die nog beter gaat worden en altijd terugkomt. Kudus is nog jong en gaat een periode van terugval meemaken. Klaassen niet.

22 februari 2021 om 11:50

Ze zullen elkaar zeker veel afwisselen, maar in mijn ogen is Kudus echt een groot talent. Ik verwacht dat hij op termijn de absolute top gaat halen. Wanneer hij dan verkocht wordt hebben wij gelukkig Klaassen nog achter de hand.

Mooi om Kudus weer terug in de basis te zien. Maar was dit ook niet de perfecte moment om spelers als Tadic rust te geven en Idrissi lekker de kans te geven tegen een met alle respect Sparta!?

21 februari 2021 om 19:21

Dat iemand als Tadic al drie jaar lang eigenlijk alles speelt op zijn leeftijd zegt meer over zijn fysieke gesteldheid. Denk dat hij geen rust krijgt omdat hij geen rust nodig heeft.

21 februari 2021 om 19:31

En niet wil, geloof dat hij en ten Hag daar wel een of ander dealtje over hebben.

Ik snap dat spelers eventueel pijntjes en rust nodig hebben, maar ik houd er nooit echt van als er redelijk wat wijzigingen zijn in een opstelling. Nu zijn er dan toch 4 (positie)wisselingen en dat vind ik best aan de hoge kant. Neemt verder niet weg dat Ajax vandaag gewoon moet winnen, maar zulke wisselingen is vaak vragen om problemen.

21 februari 2021 om 19:22

Dat doet Ten hag vaker en tot nu toe geen enkele problemen geweest.

21 februari 2021 om 19:26

Is ook zeker waar ja, maar gaat ook vaak zat fout bij genoeg ploegen. Ga wel uit van een overwinning, maar ik houd er gewoon niet van.

21 februari 2021 om 20:18

Als hij dat niet doet krijgen we te veel blessures. Geen keuze

Wat ik dus niet begrijp is dat je in deze wedstrijd dan Tadic niet wat rust geeft en Idrissi gewoon de kans gunt op links. Zo moeilijk is dat toch niet? Waarom moet Tadic altijd spelen. Zo heb je Idrissi voor jan doedel gehuurd.

21 februari 2021 om 19:30

Omdat Tadic onze beste man is en topfit.

21 februari 2021 om 20:19

Je speelt tegen Sparta. Tussen 2 belangrijke Europese wedstrijden in. Geen nood om tadic wat rust te geven en meneer kan dan zeggen dat hij geen wissel
wil staan maar hij is onderdeel van een team. Die nog heel wat belangrijke wedstrijden moeten spelen. Dan is dit juist een wedstrijd om iemand anders te laten spelen en ritme op te laten doen.

21 februari 2021 om 19:34

Soccerfan_1,

Tadic wordt meestal gewisseld als de score daar aanleiding voor geeft.

Hij heeft al meerdere keren tegen ten Hag gezegd dat hij niet graag wissel staat, gelukkig is het een goede speler met een geweldige conditie.

Welkom terug, Kudus! Hopelijk kan hij weer terugkomen op het niveau van voor zijn blessure, dan is hij echt enorm gevaarlijk. Klaassen lijkt overigens rust te krijgen, want ik kan me niet voorstellen dat dit ten Hag’s ideale basisformatie is.

Dit is dus het verschil met Psv dit seizoen. Psv gaat er flink op achteruit wanneer het enkele reserves in zet, bij Ajax behoud je kwaliteit op elke positie. Nou moet ik daarbij aangeven dat onze jeugdspelers nog genoeg te bewijzen hebben maar dat ze op het moment goed bezig zijn. Timber heeft mij volledig overtuigd, maar kan nog gewoon een terugslag krijgen natuurlijk. Rensch vind ik eigenlijk niet zo overtuigend, in ieder geval niet zo overtuigend als Timber. Ik vind het ook raar dat Klaiber niet speelt. Klaiber is geen klasbak maar toch gewoon degelijk als back-up? Zou er iets gebeurd zijn intern? Een paar maanden geleden zat hij er standaard bij en maakte hij ook zo nu en dan wat minuten. Nu niks meer.. nee idd, ik ben niet zozeer tegen Klaiber. Ik vond 4 a 5 miljoen net iets te duur maar meer niet.

Lekker relaxed potje voetbal 3 - 0 ruststand, zullen straks wel weer een aantal wissels komen.

Punten zijn weer binnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren