Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw oefenduel FC Utrecht verboden uit angst voor supportersproblemen

Laatste update:

Dat een goede voorbereiding organiseren gemakkelijker gezegd dan gedaan is, merken ze bij FC Utrecht wel. Eerder verbood de burgemeester van Nieuwegein al een oefenpotje tegen Derby County, gepland op 24 juli, en nu heeft de burgemeester van Tegelen een streep gezet door de vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht. Dit duel zou op 10 juli gespeeld worden.

De burgemeester vreesde voor supportersproblemen en heeft de ontmoeting daarom verboden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant is de wedstrijd tegen Anderlecht nu van de baan: voor het oefenduel met Derby County wordt nog naar een nieuwe locatie gezocht.

Utrecht is niet de enige club uit de Eredivisie die hier problemen mee heeft; eerder verbood de burgemeester van Eindhoven al een oefenduel tussen PSV en Borussia Mönchengladbach. ADO Den Haag zou op 31 juli oefenen tegen Real Zaragoza, maar deze club heeft wegens financiële problemen zijn tour naar Nederland geannuleerd. ADO zal nu waarschijnlijk tegen Real Mallorca gaan spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een trieste mensen steeds zeg gewoon een leuke wedstrijd tegen Anderlecht zonder aanleiding verbieden

24 juni 2015 om 19:45

Zonder aanleiding? Kans op rellen noem ik niet zonder aanleiding. Ik vind het begrijpelijk gezien de grote kans op rellen.

24 juni 2015 om 19:46

Nou Utrecht Anderlecht zie ik weldgelijk als een relatief grote risico wedstrijd.
Weet niet wat de situatie tussen beide clubs is, maar weet wel dat ze in ieder geval beide grote harde kernen hebben. Kans op rellen is dan ook relatief groot t.o.v. andere oefenwedstrijden.

De andere wedstrijden zie ik daarentegen totaal niet als risico wedstrijden, slaat dan ook totaal nergens op dat die niet doorgaan.

24 juni 2015 om 20:05

In de hooliganwereld (zoals ik deze op facebook zie) zijn ajax en anderlecht maatjes, en we weten hoe utrecht denkt over anderlechts maatje.

24 juni 2015 om 20:36

dat het een hoog risico is ben ik met je eens de rest slaat kant nog wal

24 juni 2015 om 19:54

'Uit angst voor' dus er is nog helemaal geen aanleiding, waarom zou Utrecht met Anderlecht willen vechten? Dan kan je net zo goed de helft van de wedstrijden van utrecht af zeggen want die harde kern zit er toch altijd

24 juni 2015 om 19:59

En ik ben geen Utrechter maar ik zeg dit als Hagenees want wij mogen niet meer bij Ajax komen voor iets van meer dan 10 jaar geleden, wij mogen niet meer bij Feyenoord komen omdat hun ons uitvak gesloopt hebben en we mogen niet meer naar Utrecht voor een relletje van een paar jaar geleden, dus eigenlijk bij de 3 leukste wedstrijden van het seizoen mogen wij als supporters niet aanwezig zijn vanwege het 'risico' en dat terwijl het in het nieuwe stadion van ADO gewoon onmogelijk is om elkaar op te zoeken, en ook in de kuip en de arena is het onmogelijk om elkaar op te zoeken. Vooral de wedstrijden tegen Ajax waar je als ADO-supporter toch naar uit kijkt zijn zo verschrikkelijk saai de laatste jaren gewoon totaal sfeerloos

24 juni 2015 om 20:00

Ik zie dat veel mensen niet weten. Dat de ajax en anderlecht "Ultras" erg goede vrienden zijn, en die zoeken elkaar tijdens zulke wedstrijden ook op. En ik denk niet dat ik hoef te vertellen dat Ajax nou niet zo populair is in Utrecht, en waar de kans dus groot op is.

24 juni 2015 om 20:08

Kan de uefa daar enigszins geen straffen aan bieden? Rellen in oefenwedstrijden?

24 juni 2015 om 20:24

nou misschien omdat ajax samen met anderlecht utrecht heeft aangevallen een aantal jaar terug 2005 in woerden bij een oefenwedstrijd van utrecht waar ajax en andelecht niets te zoeken hadden en ze vriendelijk van het terrein zijn afgeslagen met een hoop arrestaties tot gevolg

24 juni 2015 om 20:36

@denhaagmauri,

Klopt niet wat je zegt...waar heb je deze info vandaan?

Wij mogen gewoon naar Feyenoord max 850 en Utrecht mochten er afgelopen seizoen max 250 man mee en andersom ook. Komend seizoen mogen er 500 man mee naar Utrecht en zo loopt het ieder jaar op.

Als je naar uitwedstrijden zou gaan had je dit wel geweten..

24 juni 2015 om 20:40

klopt als het goed blijft gaan dan.
ik snap de haat tussen den haag en utrecht ook niet helemaal ja er is vroeger veel gebeurd( club brugge verhaal)maar eigenlijk zijn het twee dezelfde clubs met bijna net zoveel dezelfde vijanden om het maar zo te zeggen

24 juni 2015 om 20:52

Ja sowieso als het goed blijft gaan loopt het aantal ieder jaar op. Heb je dat verhaal van Club Brugge meegemaakt?

24 juni 2015 om 21:12

@moerwijk070 ik ga niet eens meer naar de thuis wedstrijden laat staan de uit wedstrijden maar ik wist inderdaad niet dat er alweer uitsupporters mee mochten naar de kuip maar die aboutaleb heeft ook een hele tijd moeilijk gedaan om niks, ik kan me nog herinneren dat op de vrijdag avond jongeren die uit wouden gaan in rotterdam terug werden gestuurd bij politie controles omdat ze uit den Haag kwamen ook door Aboutaleb door die rel met Feyenoord omdat ze dachten dat ADO supporters dan kwamen rellen in de avond dat is toch te gek voor woorden of niet

24 juni 2015 om 21:26

Er is nog nooit een boycot geweest voor Feyenoord uit, hoezo alweer uitsupporters mee mochten naar de kuip?

24 juni 2015 om 21:35

Feyenoord - ADO Den Haag 2-1
Zondag 28 november 2010

De supporters van ADO Den Haag waren dit keer niet welkom in Rotterdam. Incidenten tijdens eerdere ontmoetingen waren de reden. Inmiddels zijn ze weer welkom. Maar, de mannen van VI konden wel lachen om de oplossing tijdens deze editie

24 juni 2015 om 19:53

helaas is het meer en meer noodzakelijk omdat er overal een groepje droeftoeters rondloopt die zo een wedstrijd aangrijpt om elkaar de hersens in te slaan. en zolang de overheid er niet voor zogt dat deze figuren zich wekelijks bij oom agent moeten melden zal het ook zo blijven

24 juni 2015 om 20:03

Ik begrijp de burgemeester wel. De kernen van Anderlecht en Ajax zijn goed met elkaar. Iedereen weet dat de verhouding tussen de kernen van Utrecht en Ajax op haat is gebaseerd, zie hier het probleem.

24 juni 2015 om 20:36

Als ze zich eens normaal zouden gedragen, en alles relatief zien. Zonder al dat geouwehoer over elkaars club. Had je elke wedstrijd kunnen spelen. Schijnbaar is sport zo lastig

24 juni 2015 om 20:57

De trieste mensen zijn hersenlozen die ervoor gezorgd hebben dat deze burgemeesters zich zeer terecht zorgen maken. En zij gedwongen zijn te kiezen voor de veiligheid van hun burgers. Die gaan ze niet op het spel zetten voor een oefenwedstrijd. Terecht vind ik.

24 juni 2015 om 21:16

De ware reden waarom deze wedstrijden niet doorgaan heeft waarschijnlijk niks te maken met een angst voor rellen. De desbetreffende amateur vereniging in Nieuwegein, waar de wedstrijden gespeeld zouden gaan worden liggen in een conflict met de gemeente. De gemeente heeft de subsidies terug getrokken en de amateurs vereniging jsv wil een vermindering van de huur prijzen van de velden, aangezien de twee andere voetbalverenigingen in Nieuwegein maar de helft betalen. Hiermee is de gemeente niet akkoord gegaan, en om die reden heeft jsv gedreigd haar huurcontract met de gemeente op te zeggen.

Dit politieke spel ligt waarschijnlijk ten grondslag waarom beide wedstrijden geannuleerd zijn. In voorgaande jaren speelde fc Utrecht in de zomer hier ook een aantal oefenwedstrijden en was dit nooit een probleem voor de gemeente.

Heel erg pesterig zeg van de Gemeente. Kijk eerst naar de Tour aub..

24 juni 2015 om 19:44

De tour komen geen hooligans op af.

24 juni 2015 om 19:49

Voetbal in het algemeen ook niet.
95% dat een voetbalwedstrijd bezoekt is meestal gewoon goed in orde z'n hoofd.

In vele gevallen zijn burgemeesters gewoon te bang om voetbalwedstrijden te laten doorgaan als het niet een officiële wedstrijd voor een competitie is.
Want, wanneer het fout gaat -- Ontslag -- Kans op bedreiging/ Staat slecht op de CV.

24 juni 2015 om 19:55

Je kan beter die 5% de schuld geven die het verkloten voor de rest in plaats van de gemeente/burgemeester. Die moeten voor de veiligheid zorgen. Voorkomen is beter als genezen

24 juni 2015 om 19:59

Maar er komt wel stakende politie op af...

24 juni 2015 om 20:27

kijk eens de voorbereidingen zijn weer begonnen mooi moment voor burgemeesters van kleine plaatsen om in de belangstelling te komen staan en hoe kan dat beter dan door een paar wedstrijden te verbieden

24 juni 2015 om 20:35

je kan beter de overheid de schuld geven die het na 30 jaar nog niet voor elkaar krijgen om de daders gelijk op te pakken zodat de 95% van de goedwillende gewoon rustig een pot voetbal kunnen kijken.
nee in plaats daarvan leggen ze liever de goede supporters het vuur aan de schenen met clubkaarts, combiregelingen ,enz enz en het ergste nog ze liggen de verantwoordelijkheid in het stadion bij de clubs die gewoon eigenlijk een bedrijf zijn en heel veel belasting betalen in ruil daarvoor mag je van de overheid toch wel verwachten dat ze optreden bij een strafbaar feit ipv het bij de clubs neer te leggen die ook nog eens voor de politieinzet moeten betalen.
waarom moeten clubs betalen voor politie dat hoeft bij grote feesten of de tour toch ook niet en bij die feesten gebeurd meer dan in een nederlands voetbalstadion gezien het aantal arrestaties

24 juni 2015 om 21:04

Het is makkelijk om de overheid de schuld te geven. Om daders te pakken zijn er meer organisaties nodig om de hooligans aan te pakken. Hier is een hele samenwerkingsverband voor, waar jou club waarschijnlijk ook deel van uitmaakt

24 juni 2015 om 21:48

Je zou zeggen een paar fatsoenlijke camera's in deze tijden moet toch meer dan genoeg zien.
Maar opsporing verzocht tonen ze soms beelden en dan denk Wtf, we leven in 2015 er zijn niet normale goede camera's voor weinig geld. Hoe ben je van plan de daders te vinden?

24 juni 2015 om 23:20

het is een maatschappelijk probleem maar je kan niet van een bedrijf cq club verwachten dat ze voor politieagent gaan spelen

Wat wil de gemeente nou? Nu hebben wij een voorbereiding van niks. Doe ff normaal man

24 juni 2015 om 19:54

De belangrijkste taak van de burgemeester is die van openbare orde en veiligheid. Deze wedstrijd wordt als een (grote) risicowedstrijd gezien. Niet verwonderlijk dat er geen vergunning voor word afgegeven

Waarom wijken ze niet af naar het stadion? Ik snap dat daar extra kosten bijkomen maar kom op zeg

24 juni 2015 om 20:09

Ja en extra kosten? Je kan de deuren ook dicht houden of een tribune open gooien dan maar zo maar kan Utrecht gewoon oefenen! Hoop wel dat ze wakker worden bij Utrecht want ze zijn ondertussen de meest gevreesde supportersgroep van Nederland ! Gezien alle verboden dus wakker worden daar en plekken wegsnijden!!

In 2005 liep de oefenwedstrijd FC Utrecht-Anderlecht in Woerden ook uit op rellen. Tel daarbij op de goede band tussen de harde kern van Ajax en Anderlecht, dan lijkt mij het wel een goede beslissing van de burgemeester. We; jammer natuurlijk. Op papier een leuke wedstrijd.

24 juni 2015 om 20:45

utrecht speelde tegen een andere belgische ploeg in woerden niet tegen anderlecht
de harde kernen van ajax en anderlecht hadden besloten om utrecht in woerden aan te vallen wat overigens fallikant mislukte omdat de meeste voor aankomst al gearresteerd werden en degene die het wel haalde moesten klappen ontvangen en rennen voor hun leven

24 juni 2015 om 20:52

Was wel tegen Anderlecht. Google maar op fcufans.nl

24 juni 2015 om 23:18

was niet tegen andelecht !!!! ik was erbij

25 juni 2015 om 04:42

Ramon waar heb jij het over man pannekoek!! Het was wel tegen anderlecht en daarbij weg geslagen?? Anderlecht heeft het terrein nooit bereikt gezien ze waren ingesloten onder de viaduct na een aanvalt op utrecht supporters bij het station waar ook daadwerkelijk is afgesproken. Maar goed dit is voetbal pagina en geen hooligan pagina maar ga nou niet de kenner uithangen als je helemaal niks weet!

25 juni 2015 om 08:58

de helft lag in de tunnel in de handboeien en de rest liep op het terrein en in de kantine vd voetbalclub woerden waar het ook tot gevechten kwam bij het station ben ik niet geweest en dat staat buiten het voetbal aangezien het niet bij de wedstrijd gebeurde
ook speelde utrecht niet tegen anderlecht zgn kenner je bent zelf een pannenkoek en je weet niet waar je over praat

was wel tegen anderlecht

Ik wist niet dat wij nog een eigen burgemeester hadden ? Ze zullen vast burgermeester van Venlo bedoelen.

Ot;

Ook wedstrijd van PSV werd afgelast, beetje jammer zo.

Het is toch een 'vriendschappelijke' wedstrijd ? Gaat nergens over dit. Gebeuren de vreselijkste dingen en dit soort wedstrijdjes gaan ze verbieden.. ongelooflijk.

nog even voor alle duidelijkheid.

http://www.ad.nl/ad/nl/1401/ad/integration/nmc/fra...

Betreffende wedstrijd was niet tegen Anderlecht, maar tegen Lierse S.k. destijds, dacht ik. Eerder dat seizoen is er overigens wel tegen Anderlecht geoefend.

Maar wat ik totaal niet snap aan dit verhaal, welke clubman heeft verzonnen om een oefenwedstrijd tegen Anderlecht in te plannen, met de wetenschap dat het 10 jaar geleden flink is misgegaan tussen de supportersgroepen? Dit soort dingen zijn moeten toch bekend zijn binnen de club.

Je hoeft geen genie te zijn om te veronderstellen dat zo'n burgemeester de wedstrijd vroeg of laat cancelled.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren