Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ook Ethan Mbappé verlaat Paris Saint-Germain, maar niet voor Real Madrid’

Laatste update:

Ethan Mbappé is hard op weg naar LOSC Lille, zo meldt het Franse Foot Mercato. Waar men in Spanje dacht dat de zeventienjarige middenvelder met broer Kylian mee zou gaan naar Real Madrid, blijft de Franse jeugdinternational actief in de Ligue 1. Met zijn keuze keert ook Ethan Mbappé Paris Saint-Germain na zeven seizoenen de rug toe.

Fayza Lamari, de moeder van de gebroeders Mbappé, bevestigde deze week dat ook Ethan vertrekt bij PSG. “Is er sprake van emotie? Natuurlijk. Allebei mijn kinderen vertrekken bij de club. Het waren zeven mooie jaren. Die jaren waren magisch. Parijs is magisch.”

Ethan Mbappé loopt net als zijn oudere broer uit zijn contract in de Franse hoofdstad, waardoor Lille geen transfersom hoeft te betalen. De linkspoot kiest ervoor om in Frankrijk te blijven spelen, waardoor onder meer Borussia Dortmund en Queens Park Rangers misgrijpen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ethan Mbappé speelde dit seizoen 84 minuten in de hoofdmacht van PSG, verdeeld over 5 optredens. Daarin wist de middenvelder nog geen doelpunten of assist te noteren. Wel mocht hij dit seizoen de Franse landstitel en Supercup aan zijn palmares toevoegen.

Ethan Mbappé is het acht jaar jongere broertje van Kylian, die als defensieve of controlerende middenvelder speelt. De afgelopen jaren maakte hij indruk in de jeugdopleiding van PSG, waar hij samenspeelde met revelatie Warren Zaïre-Emery. Ethan Mbappé liet de afgelopen twee seizoenen in de Youth League zien dat hij net als zijn broer een groot potentieel heeft.

In Lille voegt Ethan Mbappé zich bij een talentvolle groep. De nummer vier van de Ligue 1 heeft met Leny Yoro en Ayyoub Bouaddi twee absolute tienertalenten onder contract staan. Lille zal komende zomer deelnemen aan de voorrondes van de Champions League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een betere keuze!! Die had natuurlijk geen enkele minuut gespeeld bij Madrid.

hier hangt toch wel een hele sterk lucht van nepotisme...
maar goed, hoop dat hij net als zijn broer een leuke carriere kan opbouwen zonder het etiket "broertje van".

22 mei 2024 om 11:32

Waarom nepotisme? Ethan is ook gewoon een heel degelijk talent dus het is niet dat hij puur bij PSG zat door zijn broer en het is toch begrijpelijk dat er voor hem een argument minder is om te blijven bij PSG als zijn grote broer er niet meer speelt?

22 mei 2024 om 11:35

Juist niet, anders was hij wel mee naar Madrid

22 mei 2024 om 12:55

Ik heb geen idee wat zijn niveau is of potentie, maar dat hij niet naar Madrid gaat zegt toch niks over zijn niveau en potentie. Kan best zo zijn dat hij liever in Frankrijk blijft, of dat Madrid genoeg spelers en talenten op zijn positie heeft ?

22 mei 2024 om 13:01

@oreely

Of het is gewoon zo dat als een broer een getalenteerde voetballer is, dat de kans groot is dat het broertje ook kan voetballen?

22 mei 2024 om 21:46

Dat luchtje moet anders zijn geweest want Nepotisme is het niet

De afgelopen jaren bestempeld als toptalent, maar nu Kylian vertrekt mag hij ook opeens vertrekken. Maar verder speelde Ethan niet bij PSG omdat hij het broertje van is hoor...

22 mei 2024 om 11:44

En welke broer van Ethan speelt momenteel bij Lille? Waarom zou hij geen talent kunnen zijn a la de broeders Hazard waarbij de een gewoon een stuk beter is dan de ander?

22 mei 2024 om 12:13

Omdat ook de mindere Hazard-broers naar Chelsea trokken, puur om het meest getalenteerde van de drie tevreden te houden.

22 mei 2024 om 12:31

@mc significant, 8 goals en 6 assist als 16/17 jarige centrale middenvelder in de onder 19 duidt erop dat ie echt niet alleen speelt bij PSG omdat Kylian er zit. Zou me niet eens meer verbazen als het een soort straf is, erg jammer hoe ze met Kylian zijn omgegaan en dat komt van iemand die altijd PSG heeft verdedigend en ze graag succes ziet hebben zolang het niet ten koste gaat van mijn favo ploegen

Lijkt me logisch dat hij niet naar Real gaat haha. Heeft daar geen kans om het eerste elftal te halen. En het is beter voor Ethan dat hij zijn eigen pad gewoon vindt om te groeien. Bij Lille kan dat prima en hopelijk dat hij ook de top kan halen net als zijn broer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren