Ongelooflijk snelle hattrick brengt Sevilla verder in Spaanse beker

Door een 5-1 overwinning op eigen veld is Sevilla definitief doorgedrongen tot de achtste finales in de Copa del Rey. Los Rojiblancos, die zich na de nederlaag tegen Feyenoord in De Kuip al prima herstelden in de competitie, wonnen woensdagavond zonder problemen van Sabadell uit de Segunda División. De eerste wedstrijd tussen de twee was eind oktober al geëindigd in een riante 1-6 zege voor Sevilla.

De man die toen driemaal scoorde, Iago Aspas, was nu wéér het middelpunt van alle aandacht. In de competitie komt hij nauwelijks aan de bak en moet hij het hebben van invalbeurten, maar in het bekerduel met Sabadell maakte de flankaanvaller, die gehuurd wordt van Liverpool, weer flink naam voor zichzelf. In de tweede helft had hij minder dan vier minuten nodig voor een hattrick in het shirt van Sevilla.

Voor rust was de score nog geopend door Sabadell: Juan Collantes schoot halverwege de eerste helft een strafschop binnen. Kévin Gameiro nivelleerde de stand binnen het kwartier alweer en in de tweede helft stapte Aspas dus naar voren. In 3 minuten en 52 seconden zette hij Sevilla op 2-1, 3-1 en 4-1 en maakte hij het verschil compleet onoverbrugbaar. Gerard Deulofeu tekende zelfs nog voor de 5-1, tien minuten voor tijd. In de achtste finales treedt Sevilla aan tegen de winnaar van het tweeluik Granada-Córdoba.

Denk je dat Iago Aspas het nu wel zou redden bij Liverpool?