Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onduidelijkheid over wegsturen Partey; Ghanese bond komt met statement

Laatste update:

Thomas Partey maakt naar verluidt niet langer deel uit van de wedstrijdselectie van Ghana voor de vriendschappelijke interland tegen Marokko van dinsdag. De middenvelder van Arsenal is volgens Ghana Soccernet door bondscoach Charles Akonnor uit de selectie gezet omdat hij zich twee dagen te laat en zonder geldige reden meldde in het trainingskamp van de Ghanese ploeg.

In het Afrikaanse land worden openlijk vraagtekens gezet bij de houding van Partey, nota bene de reserve-aanvoerder van Ghana. Volgens bovengenoemd medium had de Arsenal-speler weinig zin om aan te sluiten bij de nationale ploeg, ondanks het feit dat hij al in Ghana was om vakantie te vieren na een lang seizoen in Engeland. De formatie van Akonnor treft naast Marokko ook Ivoorkust, dat zaterdag als sparringspartner zal fungeren. Maandagochtend werd de reis ingezet richting de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

Volgens Goal echter had Partey juist toestemming gekregen om de vriendschappelijke interlands tegen Marokko en Ivoorkust aan zich voorbij te laten gaan. De Ghanese voetbalbond komt nog deze maandag met een statement omtrent de situatie van de Arsenal-middenvelder, zo klinkt het. Op Instagram was zondag nog te zien dat Partey genoot van zijn vakantie. 'Holiday mood: ON', was het bijschrift bij een foto van de vakantievierende Ghanees. De controleur heeft 28 interlands achter zijn naam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Holiday mode on:

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom de Afrikaanse landen allemaal vriendschappelijk moeten spelen, de spelers hebben een ontzettend zwaar jaar gehad, en als ik het goed begrijp zijn de eerste wedstrijden waar het erom gaat pas in September voor deze landen ?

Dan is het toch totaal onlogische om je spelers niet wat extra rust te gunnen maar om vriendschappelijke wedstrijden te gaan spelen ?

7 juni 2021 om 13:53

2 vriendschappelijke wedstrijden in voorbereiding op het EK dus. Als over 2 weken de Africa cup was begonnen dan waren deze oefenwedstrijden natuurlijk volkomen logisch geweest. Nu wat minder zeg maar.

7 juni 2021 om 13:53

De wedstrijden van het Oranje waren juist om te laten zien dat het 5-3-2 systeem totaal beheerst wordt!

7 juni 2021 om 14:00

@madridinhoo dat is toch ook precies het punt?

7 juni 2021 om 14:58

Als het 2 potjes voor een belangrijk toernooi waren geweest, dan was het indd volkomen logische..
nu speel je je volgende internationale wedstrijd pas in September, dan lijkt het mij idd een beetje overbodig.

7 juni 2021 om 15:25

Ik weet niet waarom jullie allemaal zo makkelijk er over doen, maar die wedstrijden die er aan komen zijn gewoon WK kwalificatie wedstrijden. Nationale elftallen hebben al weinig voorbereidingstijd, een paar weken samen per jaar. Dan zijn dit soort wedstrijden gewoon belangrijk om je materiaal te checken en testen. Daarnaast, voetballers verdienen tonnen en miljoenen. Dat ze een weekje extra moeten voetballen voor hun land in de zomer is echt niet zo zielig als dat jullie doen lijken. Suriname etc. zijn toch ook op het moment bezig met een WK kwalificatie, ik hoor niemand daar over zeuren.

7 juni 2021 om 21:00

als je nu nog je'materiaal' moet gaan testen zit er toch iets mis bij de bond.
misschien eens wedstrijden bekijken van de club van de desbetreffende speler. Is zowieso raar als je voor de oefenwedstrijd nog niet weet hoe een speler die al bij een grote club heeft gespeeld functioneert.
En stel hij deed wel mee met de oefenwedstrijdjes dan heeft die erna vakantie en vervolgens als de kwalificatie wedstrijden komen moeten de spelers weer in vorm komen of denk je dat ze in hun vakantie de hele dag aan de rijst zitten en in het fitness/krachthonk?

7 juni 2021 om 15:48

Centjes hè. Geen vriendschappelijke pot betekent geen tv rechten betekent geen inkomen voor de nationale bonden. Jammer maar helaas werkt het zo wel. Belangen van de spelers zijn secundair

Na zo'n lang en slopend Covid-seizoen (voetballers hebben amper rust gehad sinds hervatting), nog even twee vriendschappelijke interlands spelen? Ik snap wel dat je daar absoluut geen zin in hebt.

7 juni 2021 om 14:00

Huh Madridinhoo, waar heb jij het nu weer over? Ghana (Of welk Afrikaans land dan ook) speelt geen toernooi deze zomer, dus die situatie is totaal onvergelijkbaar. Het zou voor die voetballers toch veel beter zijn om even niets te doen, zeker gezien het feit er verder geen verplichtingen meer zijn.

Dat Europese (en Zuid-Amerikaanse) ploegen wedstrijden spelen in voorbereiding op het EK lijkt me vrij logisch, of vind je dat ze daar volledig onvoorbereid heen moeten gaan?

7 juni 2021 om 14:19

Madridinho, mag jij ons eens gaan vertellen wanneer Ghana haar eerste EK wedstrijd speelt..

Ik hoop dat het gewoon in onderling overleg is besloten.
Partey heeft geen top openingsseizoen gehad bij Arsenal. Buiten de prijzen gevallen, geen Europees voetbal en individueel ook enkele goede potten afgewisseld met wat ''minder goede'' potten. Daarnaast ook wel wat vaak last van blessures gehad, gek genoeg. Zal wel een Arsenal kwaaltje zijn, want hiervoor was hij amper tot nooit geblesseerd (en wellicht dat de intensiviteit van BPL hem ook nog nekt).

Snap hem verder wel als hij af heeft gezegd. Heeft toch, na zo'n Covid seizoen, toch geen enkel nut om nog twee vriendschappelijke interlands te spelen?
Onnodig reizen voor wat vriendschappelijke potten.

Enig wat je kan zeggen is dat hij al in Ghana is, dan valt het ''reizen'' mee.

Hopelijk rust hij lekker uit en keert hij topfit terug volgend seizoen bij Arsenal! Benieuwd na zijn tweede seizoen. Je ziet het ook bij zo'n Pepé. Tegen het einde van het seizoen begon hij echt zijn draai te vinden. Zeker met de lopende mannen/jonkies erbij zoals Saka en Smith-Rowe i.p.v. de opa Willian.

Benieuwd naar volgend seizoen!

Tsja, die jongen had vast een paar houseparteys georganiseerd na zo’n lang seizoen. Ik had die oefenpotjes ook laten schieten om eerlijk te zijn.

Hij zit even mooi te wezen op zijn vakantiebestemming, laat hem. Wat mij betreft spelen de niet-Europese Arsenal-spelers zo min mogelijk wedstrijden deze zomer. We kunnen wel een topfitte selectie gebruiken in de voorbereiding op volgend seizoen.

Moeilijk geval dit, het ene kamp zegt A, het andere zegt B. Ik kies dit keer even geen Partey.

ben er niet rouwig om. heeft afgelopen seizoen al meermaaks gesukkelt met blessures laat hem maar lekker genieten van zijn vakantie zodat hij uitgerust en 'fit' aan het nieuwe seizoen kan beginnen bij Arsenal zodat we eens de Partey van Atletico gaan zien komend seizoen.

Divatjes zijn het allemaal geworden op Instagram. Nog wat nageltjes lakken en hoge hakjes en je kan zo mee met de Kardashians!

Lekker uitrusten, laat de andere jongens die zich moeten bewijzen zich maar es laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren