Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onder meer Madueke en Aubameyang slachtoffer van kooplust Chelsea

Laatste update:

Chelsea heeft zijn selectie voor de knockout-fase van de Champions League bekendgemaakt. De Londenaren mochten slechts drie van de zeven nieuwe aanwinsten inschrijven. Manager Graham Potter heeft zijn keuze laten vallen op Mykhailo Mudryk, Enzo Fernández en João Félix.

Pierre-Emerick Aubameyang is een van de slachtoffers van de kooplust van Chelsea. De Gabonese aanvaller speelde in de groepsfase van de Champions League nog alle duels mee, maar is nu door the Blues uitgeschreven. Ook de kersverse aanwinsten Noni Madueke, Benôit Badiashile, David Datro Fofana en Andrey Santos zijn buiten de boot gevallen.

Het inschrijven van Fernández is niet heel vreemd. Op Deadline Day bereikten Chelsea en Benfica een akkoord over de transfer van de 22-jarige middenvelder. De Londenaren betaalden de afkoopclausule van 120 miljoen euro voor Fernández en hebben daardoor dit seizoen liefst 610 (!) miljoen euro uitgegeven aan inkomende transfers: een record. Voor Mudryk ontving Dynamo Kyiv 70 miljoen euro. Félix, die eveneens is ingeschreven, werd deze winter voor elf miljoen euro door Chelsea gehuurd van Atlético Madrid.

Potter had al laten weten dat hij sommige spelers moest teleurstellen. "Er gaan inderdaad wat ongemakkelijke gesprekken volgen. Dat is de realiteit bij Chelsea. Alleen elf spelers kunnen spelen en er kan maar een bepaald aantal spelers in de selectie zitten." Chelsea neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Borussia Dortmund. De heenwedstrijd vindt op 15 februari plaats in het Signal Iduna Park.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is balen voor Madueke. Ga je naar Chelsea om eindelijk CL te spelen wordt je niet ingeschreven....en volgend jaar mis je de CL ook. Qua Europees voetbal maak je geen vooruitgang op deze manier.

3 februari 2023 om 18:19

Madueke wist dit al voordat hij aangetrokken werdt. De kans was heel groot dat hij als 1 van de nieuwe aankopen buiten de boot zou vallen. Dit komt echt niet als een schok.

3 februari 2023 om 18:32

Madueke doet het voor het geld. Waarom zou je anders naar Chelsea gaan zou je zeggen.

3 februari 2023 om 18:35

En geef hem eens ongelijk. Madueke heeft 5x de 90 minuten volgemaakt bij PSV, heeft de afgelopen 3 jaar 50+ duels gemist door verschillende blessures. Die jongen heeft zich nu tot midden 2030 verzekerd van een miljoenen salaris. Ik houd mijn hart vast hoe dat zal gaan in de fysieke premier league.

3 februari 2023 om 18:40

Vergeet ook niet dat hij terug naar Londen gaat. Ik verwacht dat hij vaak in de lappenmand gaat zitten. Zolang hij fit blijft kan hij echt een aanwinst worden, want ze zijn nu al lyrisch over Madueke op de trainingen.

3 februari 2023 om 18:42

Ja waarom zou je naar de PL verkassen bij een club die bijna altijd wel meedoet voor alle prijzen als je in de Kabouterplop competitie kan blijven? Verder wel lullig voor Auba dit al begrijp ik de beslissing wel. Voegt weinig toe en aanvallend is Chelsea tot nu toe een ramp. Heb de keuze voor Auba ook nooit begrepen was echt een paniek aankoop onder Tuchel.

4 februari 2023 om 13:09

Nee joh, al speelt die goed. Als er ergens anders een speler goed speelt de rest van het seizoen op zijn positie kopen ze hem in de zomer. Het enige wat hij mee heeft is dat hij Engelsman is.

Het beleid van Chelsea is waanzin natuurlijk. Voor zover je van beleid kan spreken.

3 februari 2023 om 19:09

Grote kans dat ie volgend seizoen wordt verhuurd.

3 februari 2023 om 19:19

Ik geloof sowieso niet dat Madueke heel veel bij Chelsea gaat spelen.

Jammer voor Badiashile. Speelt erg sterk tot nu. Zal vast een lastige keuze voor Potter zijn geweest. En Auba is eruit omdat hij plek moest maken of omdat hij weg moet?

3 februari 2023 om 18:27

Heel erg zonde idd want speelt idd erg sterk. Had zelf ook Badiashile buiten de boot gelaten omdat we Reece, Fofana en Chilwell terug krijgen. Dat lijkt alsof we nieuwe aankopen hebben gehaald. Aanval is echt zwak bij Chelsea dus begrijp heel goed dat Mudryk en Felix de voorkeur kregen.

3 februari 2023 om 18:43

Zou ook zonde zijn om Felix niet in te schrijven terwijl je zoveel huur betaald.

3 februari 2023 om 19:06

Eens inderdaad, verdedigend staat het binnenkort wel weer, vooral aanvallend komen we te kort

4 februari 2023 om 13:11

Je haalt een speler met het talent van J.Felix en je schrijft hem niet in. Wat een idioterie.

Ik vraag me af of de trainer enige inspraak heeft op de spelers die gehaald worden. Ik denk niet dat hij op een half bataljon aan spelers zat te wachten.

Zuur voor hen, maar niet geheel onverwacht. Anderzijds denk ik dan: waarom koop je toch al die spelers?

Dit seizoen is de balans helemaal zoek. Inkomende transfers: 611,49 miljoen euro. Uitgaande transfers: 67,83 miljoen. Hoe is dat in godsnaam te verklaren of verdedigen? Waar komt dat geld vandaan? Hier is helemaal niets financieel 'fair play' aan.

3 februari 2023 om 18:23

Omdat ze bezig zijn om een team te bouwen en niet alleen aan dit seizoen denken maar aan de komende periode. Zoek eens op project 2030 Chelsea. Is heel intressant. Kijk bijv Andrey Santos, die hebben ze voor 10 miljoen binnen gehaald en is daarna begonnen aan een zuid amerikaanse toernooi voor landen teams. Speelt de sterren van de hemel en heeft als centrale middenvelder als 4 keer gescoord uit 4 wedstrijden. Dan zou je nu dus moeten concurreren met de elite clubs.

Chelsea koopt niet alleen spelers die er gelijk moeten staan, maar kopen ook toekomst gericht.. veel mensen zeggen dat ze geen visie hebben en zomaar kopen wat absoluut niet waar is. Nkunku en Malo komen in de zomer van 2023 waardoor je de rechtsback probleem hebt getackeld die kan concurreren met Reece James.

3 februari 2023 om 18:26

Dat is niet het grootste probleem. De vraag is: waar is de FFP als je een balans hebt van ongeveer -540 miljoen euro? Dit is totaal niet te verklaren.

3 februari 2023 om 18:28

Door de langdurige contracten die ze aanbieddn kunnen ze de transfersommen over die jaren verspreiden. Onze vriend van Oekraïne kost dan slecht rond de 7 miljoen per jaar

3 februari 2023 om 18:30

Omdat ze alles uitsmeren over contracten van 8 jaar. Dus zo een mudryk staat bijvoorbeeld nu voor 10 miljoen dit jaar in de boeken. Klinkt natuurlijk lekker maar Chelsea heeft nu dus wel de komende 8 jaar echt al een flinke berg aan afschrijvingen elke transferperiode. Dus ze kunnen de komende jaren minder uitgeven per transferperiode. Hopelijk hebben ze goed gescout want als deze groep talenten gaat floppen dan zit je dus nog 8 jaar aan ze vast allemaal. Kan dus heel goed uitpakken maar kan ook net zo goed de ondergang van Chelsea worden. Gaat in ieder geval spannend worden om ze te volgen.

3 februari 2023 om 18:31

Broeder... er zijn wat regels betrekking tot FFP. 1:Als een club wordt overgenomen mag er in de eerste periode een vermogen worden gepompt in de club om bijv aankopen te doen. 2: Roman heeft de club schulden vrij achter gelaten (2 miljard euro niet terug gevraagd). 3: De transfer bedragen worden verspreid over het aantal contract jaren wat Chelsea dus ong 40 mil per jaar kost de komende 7a8 jaar.

3 februari 2023 om 18:53

Da's nauwelijks beleid te noemen. Iedere club koopt tegenwoordig toekomstgericht, want de Mbappe's van deze wereld zijn niet meer te betalen zonder dat je daar erg veel voor opoffert. Echter kun je nou niet bepaald stellen dat er een idee achter het aankoopbeleid zit. Vooral als je kijkt wat voor coach er voor de groep staat. Maar wat is die visie precies dan? Ik hoop dat je er wat meer over kunt vertellen dan "ze kopen toekomstgericht" of "ze willen terug naar de absolute top".

Edit:

"Als een club wordt overgenomen mag er in de eerste periode een vermogen worden gepompt in de club om bijv aankopen te doen"

Da's gewoon niet waar. Daar zitten absoluut restricties aan en dat heeft te maken met wat de club omzet en dat soort zaken. Anders waren clubs als PSG en City al veel eerder zo groot en deed Newcastle het nog erger. Daarbij zou Chelsea natuurlijk nooit dergelijke constructies hanteren (langdurige contracten) als ze lukraak een vermogen mochten spenderen na een overname.

O ja,

"broeder..." *zucht*

3 februari 2023 om 18:54

1: waar haal je dat in hemelsnaam vandaan kerel. De hele ffp is net in het leven geroepen voor een groot stuk om externe kapitaalinjecties van eigenaren enorm te beperken zodat clubs er niet afhankelijk van worden en instorten wanneer die eigenaar het zat is en er de stekker uit trekt. Anders speelde Newcastle nu met Vinicius, Mbappe en Haaland oid

Ze zullen het vast op een 'correcte' manier hebben gedaan hoor maar dit is niet de verklaring.

3 februari 2023 om 19:05

“Chelsea 2030” is helemaal niet speciaal. Dat doet Chelsea al 10 jaar. Alleen betalen ze nu belachelijke bedragen voor al die spelers.

3 februari 2023 om 19:17

Zo heel bijzonder is de verklaring niet. Abramovic heeft heel veel.schuld.kwijt gescholden en Boehly is dat allemaal weer aan het opbouwen met leningen in Amerika. Hebben een schuld van 800 miljoen pond opgebouwd waarvan 500 miljoen leningen en 300 credit. Boehly betaald al die aankopen echt niet uit eigen zak. De eerste Amerikaan die een voetbal club koopt en eigen geld investeert moet nog geboren worden. Je leest nu ook al dat voor volgende zomer een lijst met nieuwe spelers klaar staat, die gek stort de club straks in schulden waar je nooit vanaf komt.

3 februari 2023 om 20:16

Volgens mij ben jij de enige Chelsea fan die zo realistisch is over de risico's van dit project en de eigenaar die het allemaal uitvoert. Hulde.

Ik hoop voor Chelsea fans dat het lukt en er een prachtig elftal komt te staan dat kan meestrijden voor de titels met mooi voetbal. Aan de andere kant hoop je voor voetbal an sich dat dit project gigantisch mislukt en Chelsea inderdaad straks met schulden zit, en spelers die het niet waargemaakt hebben (maar wel lekker blijven zitten, want goed betaald tot 2030). De kans dat meerdere van deze spelers hun potentie niet waarmaken is gewoon best groot.

3 februari 2023 om 21:34

Heeft Abramovic 2 miljard euro aan Chelsea gegund nadat hij door de politiek het land uitgejaagd is en z’n club, waar hij overduidelijk heel veel liefde voor heeft, afgenomen is? Dat is echte clubliefde. Wauw. Wat is die man schandalig behandeld en wat een klasse heeft hij getoond. Respect voor die man. Al dat gel*l omdat ie een Rus is.. Zielig.

3 februari 2023 om 19:05

Eens! Dit soort clubs maken het voetbal kapot.

Het lijkt wel FM bij Chelsea. maar ze moeten misschien dit jaar maar zeker volgend jaar resultaten behalen want anders staan ze voor schut.
want met de nieuwe selectie moet je straks gewoon meedoen om de titel en de Cl.
Mudryk Felix Havertz voorin en Enzo erachter er zijn weinig teams met een betere aanval en dit zijn spelers waar je een seizoenkaart voor koopt

Ik vind het wel erg hard voor Aubameyang, volgens mij zou je door Bettinelli uit te schrijven en dan een keeper van de B lijst als derde keeper te gebruiken precies hetzelfde kunnen bereiken. Potter is dus duidelijk dat Aubameyang onder hem geen toekomst meer heeft bij Chelsea.. Jammer dat Boehly Tuchel dan niet twee weken eerder ontslagen heeft, want Aubameyang is volledig op voorspraak van Tuchel gekomen..

3 februari 2023 om 18:24

Nee, dat gesjoemel met keepers is verboden.

3 februari 2023 om 18:32

Dan begrijp ik het. Zonde, maar goed dit is wat er gebeurt als je je zaken niet goed op orde hebt en halverwege het seizoen zoveel moet veranderen.

3 februari 2023 om 18:49

Hele seizoen dus Havertz in de spits? Of Felix? Beide niet echt een spits. Apart fat ze die niet gehaald hebben de afgelopen 2 transferperiodes (buiten Auba om dan).

3 februari 2023 om 18:50

Nou ja, Aubameyang is gewoon te veel in zichzelf gaan geloven. Hij kon het fysiek niet meer goed bijbenen en vertrok richting Laliga. Daar kwam hij nog goed tot z'n recht omdat techniek daar een veel grotere rol speelt. Hij schiet er daar een aantal in en denkt ineens dat er iets veranderd is. Da's gewoon naief. Los van de koers die Chelsea vaart, was dit avontuur sowieso wel gedoemd te mislukken.

3 februari 2023 om 18:51

Ja dat vond ik ook zo absurd. Haal je een hele waslijst aan spelers met de verzoeken en speelstijl van je coach in acht en dan ontsla je hem 2 weken na deadline day. Ik vond het wel grappig destijds.

3 februari 2023 om 19:07

De grappigste blijft toch wel Everton dat Digne verkoopt omdat Benitez niet met hem door de deur kon, om dan echt een week (of twee) later Benitez buiten te gooien.

3 februari 2023 om 20:15

Dat is bij Chelsea natuurlijk ook gebeurd met Gilmour afgelopen seizoen. Tuchel zag het niet in hem zitten, Brighton en Potter wel dus verkocht Chelsea hem op de laatste dag van de transferperiode aan Brighton om vervolgens Tuchel te ontslaan en Potter bij Brighton weg te halen..

Begrijpelijke keuzes van Potter. Aanvallend is Chelsea echt heel zwak waarmee je die probleem hoopt te tackelen door Felix en Mudryk in te schrijven. Defensie is een zorg minder geworden omdat Reece James, Ben Chilwell, Fofana en zelfs Kante terugkomen.. dat lijkt haast op nieuwe transfers.

De afgelopen periode hier een aantal Chelsea supporters gehoord dat ze blij zijn met de transferwindow. Begrijp ik wel als je Fifa in real life wilt spelen. Trots op het beleid en visie van hun club.... en dan 4 nieuwe spelers niet inschrijven voor de CL. Wow!

3 februari 2023 om 18:25

Absoluut tevreden met de visie en ambitie die het nieuwe bestuur van Chelsea toont. Over de bedragen kan je zeker discussiëren en in twijfel trekken, maar de gehaalde spelers tonen echt een vorm van visie. Er wordt niet zomaar spelers aangetrokken. Zoek eens Chelsea project 2030 op, dat laat een deel van de visie zien die ze voor ogen hebben.

3 februari 2023 om 18:48

Het beleid is gewoon een karrevracht aan spelers kopen en dan maar kijken wie er mogen spelen en wie niet eens speelgerechtigd zijn. Da's geen beleid. Er is geen touw aan vast te knopen, aan dat aankoopbeleid. Er is ook niet een duidelijke speelwijze waarop wordt aangekocht. Het enige dat je nog zou kunnen stellen, is dat ze vooral jongere spelers ophalen. Maar goed, da's ook niet vreemd, want topspelers zijn inmiddels onbetaalbaar geworden. Zeker als je een hele ploeg bij elkaar wilt kopen, zoals Chelsea doet.

Dat Project 2030 wordt nu ook helemaal mooi gemaakt, maar elke relevante profclub heeft zo'n 5- tot 10-jarenplan liggen. Dat zijn gewoon bepaalde richtlijnen over de te varen koers. Maar vertel eens: Buiten het kopen van jonger talent en de standaard praatjes over prijzen pakken en weer richting de absolute top; wat is dan precies de visie(!)?

3 februari 2023 om 18:49

Daar ben ik toch ook sceptisch over hoor. Het is natuurlijk wel zo dat ze allemaal zeer jonge spelers hebben gehaald dus dat is positief maar als ik kijk naar de profielen dan vraag ik me toch oprecht af of ze uberhaupt iets meer voor ogen hebben dan elke positie vullen met een dure 21-jarige.

3 februari 2023 om 18:54

Ik verbaas mij erover dat ze nog steeds geen fatsoenlijke spits gekocht hebben. Voor het geld van 3 van de 5 Centrale verdedigers had he beter Osimen ofzo kunnen halen.

Logische keuzes, Aubamayang presteert niet en Madueke is gehaald voor de toekomst. Ben benieuwd wat voor plan Madueke voorgeschoteld is. Zie hem niet binnen 3 jaar zichzelf in de basis spelen bij Chelsea. Buiten het geld en de grotere club heb ik deze transfer nooit begrepen vanuit beide kanten. Ben bang dat hij komende zomer verhuurd wordt en er niks meer van komt maar ik laat me graat verassen.

3 februari 2023 om 19:03

Ik heb ook mijn vraagtekens bij Madueke en acht hem nog lang niet klaar voor de top. Hopelijk kan hij fit blijven en iedereen verassen.

Aubameyang had net zo goed bij Barça kunnen blijven zit in de zelfde situatie als daar.

De verwachte namen. Jammer wel voor Badiasville vind hem lang niet slecht. Zit wel potentie in.

Ik wil niet meegaan in de aversie jegens Chelsea oid maar het zou op zich toch best lachen zijn als ze tegen Dortmund uitvliegen? Niet dat ik er op hoop, laat me persoonlijk koud wat die beide doen maar humor zou het wel zijn.

3 februari 2023 om 19:02

Het zou vooral erg pijnlijk zijn als zou blijken dat Liverpool slechts een rotjaar heeft, dat United verder blijft bouwen, dat Arsenal verder blijft bouwen en dat City doet wat het al jaren doet. Dan kom je er niet zomaar tussen, zelfs als alles goed valt voor Chelsea. Dan gaat de koopdrift niet stoppen en probeer dan als club het overzicht maar eens te vinden. Dit is niet eens meer beleidsmatig kopen, maar pure overkill. Het pijnlijke is dat je ook maar zelden echte supporters ziet die je goed kunnen uitleggen wat er speelt. Het zijn veelal fanboys die alles goedpraten, maar waar objectiviteit ver te zoeken is helaas.

3 februari 2023 om 19:07

Dat is overal zo natuurlijk. Vraag maar eens een Barca-fan naar hun beleid. De meeste fans zijn enkel bezig met de wedstrijden die ze zien en malen niet om het bestuur, de weinigen die dat wel doen hebben er dan veelal geen enkel verstand van. Beide zijn ook logisch overigens, daar is niets mis mee. Alleen inderdaad wel jammer dat je het als fan dan met hand en tand loopt goed te praten terwijl je zelf best beseft dat je er de ballen van snapt,

Tja was te verwachten als je er maar 3 mocht inschrijven. Dan is het logisch dat je kiest voor Felix, Mudryk en Enzo Fernandez. En over Aubameyang is ook wel een triest verhaal. Vorig jaar enorm belangrijk voor Barcelona en nu een seizoen later gewoon niet eens ingeschreven staan in de UCL. Maar goed hij raakt geen drol meer bij Chelsea. Had beter gewoon bij Barcelona kunnen blijven zelfs als back-up voor Lewandowski.

3 februari 2023 om 19:19

Belangrijk om te kopen destijds bedoel je? Want op het veld is die nooit belangrijk geweest.

3 februari 2023 om 19:40

Bedoelde Barcelona haha

3 februari 2023 om 19:30

Wanneer is Auba precies belangrijk geweest? Ik kan me dat namelijk niet herinneren en is ook 1 van de redenen waarom we nu tiende staan. Doet namelijk niet waar hij voor gehaald is en dat is doelpunten maken.

3 februari 2023 om 19:41

Ik doelde op Barcelona had er per ongeluk Chelsea neergezet. Bedoelde vorig jaar met Barcelona niet Chelsea haha want vorig seizoen speelde die niet eens voor Chelsea…

3 februari 2023 om 19:44

Bij Barcelona heeft hij het wel redelijk tot goed gedaan inderdaad. Maar 'enorm belangrijk' is wel wat overdreven, toch?

3 februari 2023 om 19:52

Ah dan snap ik het ik dacht dat je 2022 bij Chelsea bedoelde en daarom vorig jaar zeiXD. Bij Barca deed hij het zeker goed. Denk dat hij daar beter als back-up had kunnen blijven. Had hij waarschijnlijk nog meer minuten gemaakt ook. Maarja zijn verwachting was natuurlijk om in de basis bij Chelsea te spelen.

3 februari 2023 om 19:43

Volgens mij is hij pas sinds september 2022 speler van Chelsea en heeft, geloof ik, pas 3 keer gescoord, waarvan 1x in de Premier League en 2 in de CL (beide tegen Milan).

Soms denk ik waarom gaan mensen hier nog serieus op dit soort onderwerpen in. Dit zijn toch walgelijke clubs, hopelijk klapt deze ballon straks eens uit elkaar.

Zou Noni Madueke überhaupt gedacht hebben dat hij veel speeltijd zou krijgen bij Chelsea?
Wat een slecht beleid bij Chelsea trouwens, ze zijn in paniek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren