Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Omstreden Dinamo Zagreb-voorzitter gaat 74-jarige toeschouwer te lijf

Laatste update:

Zdravko Mamic heeft weer eens voor opschudding gezorgd in Kroatië. De algemeen directeur van Dinamo Zagreb heeft al geen smetteloze reputatie en probeerde zaterdag, tijdens de derby tegen Hajduk Split (0-2), op de eretribune op de vuist te gaan met voormalig Hajduk-speler Ivo Bego. De twee hadden een ‘woordenwisseling’ gehad, zo schrijven Kroatische media.

/

De 54-jarige Mamic was vroeger zaakwaarnemer van Luka Modric en Eduardo da Silva, maar werd vooral bekend als de grote baas van Dinamo Zagreb. De gewezen kussentjesverkoper ontsloeg sinds 2003 al 15 trainers en bouwde ook een flink strafblad op. Het crapuul betastte buikdanseressen, sloeg een bestuurder van de Kroatische bond in elkaar, gooide een directeur van Dinamo over een hek, brak de hand van de burgemeester, bedreigde journalisten, ging een agent te lijf, kocht wedstrijden om en vierde een zege van Dinamo met de Hitlergroet.

Zaterdag was het tijdens de Hrvatski derbi dus opnieuw raak. Mamic kreeg het in de tweede helft al aan de stok met Mije Pasalica, een vriend van de voorzitter van Hajduk, en vierde de twee doelpunten van Zagreb bovendien uitgebreid en keerde daarmee het thuispubliek van Hajduk tegen zich. Bego, een 74-jarige oud-speler van Hajduk dus, ergerde zich kapot aan Mamic en er werd over en weer geroepen. Mamic stormde in de slotfase naar beneden en wilde op de vuist gaan met Bego, maar omstanders blusten de brand.

Mamic, van wie de Bad Blue Boys van Dinamo Zagreb al jaren willen dat hij opstapt, moest onder politiebegeleiding het stadion van Hajduk verlaten. Zowel Mamic als Bego heeft een boete gekregen voor het verstoren van de openbare orde, zo schrijven de Kroatische media. Mamic lachte vermoedelijk het laatst, want zijn Dinamo Zagreb won de beladen wedstrijd dus met 0-2.

Bekijk de beelden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren