OGC Nice vervolgt titeljacht met klinkende overwinning op Toulouse

/

OGC Nice heeft de koppositie weer ingenomen. Op eigen veld werd Toulouse met 3-0 opzij gezet in een wedstrijd waarin Dante een hoofdrol opeiste met twee fraaie assists. Door de 2-0 voorsprong na nog geen half uur spelen, was het duel al vroeg gespeeld.

De thuisploeg was de betere en kwam na 23 minuten spelen op voorsprong via Alassane Pléa. Met een splijtende pass stuurde verdediger Dante de aanvaller de diepte in, waardoor hij oog in oog kwam te staan met doelman Alban Lafont en de thuisploeg aan de 1-0 hielp.Younes Belhanda scoorde drie minuten later op vrijwel identieke wijze. Opnieuw was het Dante met een prachtige pass, waarna de middenvelder de bal controleerde en over de uitgekomen Lafont schoot: 2-0.

Nice speelde een gewonnen wedstrijd en wist de score na rust nog verder uit te breiden. De wedstrijd werd in de 65ste minuut definitief beslist toen Jean Michaël Seri een fraaie aanval afrondde op aangeven van Pléa. Door de zege komt Nice op 39 punten, drie meer dan achtervolger AS Monaco. Paris Saint-Germain is terug te vinden op de derde plaats met 35 punten.

Wordt OGC Nice dit seizoen kampioen van de Ligue 1?