Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar tekent grootste sponsorcontract ter wereld na breuk met Nike

Laatste update:

Door verschillende media in Brazilië en Frankrijk werd enkele weken geleden al gemeld dat Neymar kledingsponsor Nike zou gaan verruilen voor Puma. Het Braziliaanse Veja stelt nu dat de aanvaller van Paris Saint-Germain het grootste sponsorcontract ter wereld heeft getekend. Puma zou Neymar 25 miljoen euro per jaar gaan betalen, wat fors meer is dan Lionel Messi (Adidas) en Cristiano Ronaldo (Nike) van hun kledingsponsors ontvangen.

Neymar werkte al sinds zijn dertiende samen met Nike, dat tevens sponsor is van zijn werkgever PSG. In 2011 tekende de 28-jarige Braziliaanse aanvaller zijn laatste contract met het Amerikaanse sportmerk, dat nog twee jaar doorliep. Neymar kon die verbintenis echter voor 1 september eenzijdig opzeggen, waardoor hij onder de nog doorlopende verbintenis met Nike uit kon komen. Met de overstap van Puma zou Neymar twee keer zoveel gaan verdienen als hij bij Nike deed.

Het was niet bekend wat Nike hem betaalde, maar in 2018 lekten enkele details uit over zijn contractuele bonussen: Neymar zou een miljoen dollar verdienen voor iedere Ballon d'Or die hij wint, 50.000 dollar voor elk gewonnen WK en een extra 200.000 dollar als hij Speler van het Toernooi zou worden op een WK. Die bonussen heeft hij niet kunnen opstrijken, maar met activiteiten als het dragen van Nike-kleding en het plaatsen van gesponsorde posts op social media verdiende hij goed aan de deal.

Puma gaat Neymar nu 25 miljoen euro per jaar betalen, wat de grootste kledingdeal tot nu toe is. Ronaldo (Nike, 16,2 miljoen euro) en Messi (Adidas, 20 miljoen euro) kunnen op jaarbasis een stuk minder bijschrijven van hun kledingsponsor. Puma wist eerder ook onder meer Antoine Griezmann, Romelu Lukaku, Sergio Agüero, Luis Suárez, Marco Reus, David Silva, Jan Oblak, Gianluigi Buffon en Mario Balotelli te strikken, terwijl het Duitse sportmerk tevens kledingsponsor is van bijvoorbeeld PSV, Manchester City en Borussia Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie match. Al jaren garant voor belachelijk lelijke kleding, nu ook gedragen door de lelijkste persoonlijkheid van de voetbalwereld.

19 september 2020 om 08:37

Wat heeft Neymar gedaan dan? Ik vind hem niks in vergelijking met Barton, Giggs, Diego Costa, Adam Johnson...

19 september 2020 om 10:03

Hij is de grootste jankerd aller tijden. Schwalbes, klagen, tijdrekken. Alles wat je niet wilt zien tijdens een wedstrijd. En dat terwijl hij net zo getalenteerd is als een Ronaldo of Messi. Als hij zich meer zou focussen op geweldig spelen en minder op een stoorzender zijn zou hij allang een gouden bal hebben gewonnen. Echt een pestventje vind ik het.

19 september 2020 om 11:46

Kijk eens beter na een wedstrijd en zie hoeveel aanslagen Neymar op zijn enkels krijgt te verwerken elke wedstrijd weer. Kijk ter vergelijking eens een wedstrijdje in Laliga, daar zie je ze allemaal rollebollen.

19 september 2020 om 12:42

Ik kijk goed genoeg naar een wedstrijd. Er zijn zat dribbelaars die net zovaak geschopt worden en toch niet verschrikkelijke, irritante mannetjes zijn geworden die het spel verpesten. Zijn irritante gedrag gaat ook niet alleen richting verdedigers, maar iedereen op het veld. Tot de scheidsrechter aan toe.
Een fantastische voetballer, een verschrikkelijk mannetje. Geen respect voor.

19 september 2020 om 08:40

Vind je dat? Ik vind die shirts van puma best mooi maar dat is mijn mening.

19 september 2020 om 08:43

En die schoen collecties zijn echt geweldig ben al een tijdje aan het overstappen van Nike en Adidas etc.

19 september 2020 om 09:41

Puma Kings, dat zijn imo de beste voetbalschoenen. Veel beter dan die plastic rommel van tegenwoordig. Adidas Copa Mundials zijn ook geweldig, al worden die wat sneller hard wanneer je ze in je tas laat zitten

19 september 2020 om 09:54

Truien van Puma zijn gewoon mooi en fijn in mijn ogen

19 september 2020 om 08:51

Want Nike steekt er bovenuit met mooie kleding. Hou op hoor. Puma is gewoon een prima merk.

19 september 2020 om 08:51

Wat heeft Neymar gedaan om de lelijkste persoonlijkheid te zijn van de voetbalwereld? Ik vind het gedrag van Bale bijv ook niet echt geweldig, maar om ze lelijke persoonlijkheden te noemen.. ik zie ze 1x (max 2x per week) op TV.

19 september 2020 om 11:21

Gewoon lekker laten. Wssn vindt hij dat over zichzelf. Puma produceert echt mooie dingen de laatste tijd.

19 september 2020 om 12:24

Puma maakt de mooiste shirts van allemaal. Adidas en Nike maken alleen voor de topclubs iets moois en de andere clubs laten ze maar stikken met allemaal basic shirts, dat gaat al jarenlang zo. Kijk bv naar de shirts van AZ.

Dit gaat toch werkelijk helemaal nergens meer over. Ik draag al jaren geen merkkleding meer, en als ik zulke artikelen lees is dat voor mij nog een extra bevestiging.

19 september 2020 om 08:42

Hoe kan dit artikel extra bevestiging geven om geen merkkleding meer te dragen? Wat raakt het jou? Omdat voor een merk de marketing ontzettend belangrijk is en zij dus verschillende manieren vinden om nog meer herkenbaarheid te creëren, ga jij het dus niet meer dragen? On: slimme zet van Puma, aangezien Neymar commercieel nog interessanter wordt als Messi en Ronaldo stoppen

19 september 2020 om 09:02

Is toch niet zo lastig te begrijpen? Ik ben gewoon in gaan zien dat het compleet belachelijk is om honderd euro voor een sweater te betalen omdat er Puma opstaat, terwijl je dezelfde kwaliteit zonder bekend merk plus logo, voor 2 tientjes ook kan krijgen. Als het ff kan weiger ik om een wandelende reclamezuil te zijn voor wat voor merk dan ook. In het verlengde daarvan lees ik dit artikel.

19 september 2020 om 09:18

Ze verplichten jou toch niet om als een wandelende reclamezuil rond te lopen of om die kleding te kopen. Je koopt iets omdat je mooi vind, lijkt mij? Ik begrijp je gedachte wel om geen merkkleding meer te kopen voor zulke bedragen, alleen je reactie op dat het je beslissing versterkt door een artikel wat totaal niet strookt... Dus, Neymar tekent sponsorcontract en FTBLLR koopt nu zeker geen merkkleding meer. Dat is wat jij zegt.... anyway, eigenlijk boeit het me ook niet? Dus laten we de conversatie beëindigen.

19 september 2020 om 10:57

Eerst een heel relaas en dan de conversatie beëindigen. Wat kan het leven toch makkelijk zijn .. Verder lijkt het me niet zo complex wat hij zegt. Hij is blij dat hij niet meer meebetaald aan dit soort exorbitante marketing uitgaven, die niets toevoegen aan de kwaliteit van het product, maar slechts een soort "valse" begerenswaardigheid veroorzaken.

Denk niet dat Nike treurig is om het vertrek van Neymar bij het merk Nike. Heeft zich de afgelopen jaren echt belachelijk gemaakt in Parijs. Hij is meer geblesseerd dan hij speelt en gedraagt zich of als een klein kind of als eentje waarbij de stoppen zijn doorgedraaid. Maar ja hij levert geld op als merk zijnde.

19 september 2020 om 08:34

Dan spreek je jezelf tegen en zullen ze wel rouwig zijn als hij veel geld oplevert.

19 september 2020 om 09:23

Hoezo spreek ik op me tegen?

19 september 2020 om 09:42

@klich ze zijn misschien niet treurig om het verlies van de persoon Neymar. Ze zullen zeker wel treurig zijn als ze miljoenen omzet verliezen doordat zijn fans nu ineens kleding kopen van merk B ipv Nike. Dus zijn ze er, ondanks dat ze misschien geen fan zijn van de persoonlijkheid van Neymar wel treurig dat ze hem kwijt zijn. Het gaat immers alleen maar om geld

19 september 2020 om 15:24

Nike boeit het ook vrij weinig of hij speelt of niet. Het gaat om zijn Social Media volgers waar hij er honderden miljoenen van heeft. En dat zal Nike zeker treurig vinden.

Wat verdienen ze weinig tov basketballers valt me op. Had niet gedacht dat Ronaldo jaarlijks 9 miljoen minder zou krijgen dan bv Kevin Durant. Een Zion Williamson heeft ook al een contract voor 12.5 miljoen per jaar getekend voordat hij maar een nba wedstrijd speelde

19 september 2020 om 08:58

NBA is voor Amerikanen veel interessanter dan het voetbal of een voetbalster. Neem daarbij ook de afzetmarkt mee in bijv. China waar basketbal en vooral de NBA ontzettend populair is

19 september 2020 om 09:01

Dat klopt. Basketbal en met name de nba is heel populair in China. Daar is ook veel tijd ingestoken al vanaf de jaren 80. Maar voetbal blijft toch wereldwijd de grootste sport.

Puma; de originele spite store!
On: Puma is de laatste dagen heel erg bezig met grote atleten te strikken, ook al Israël Adesanya en nu dus Neymar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren