Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle United officieel te koop gezet: ‘Verplichting aan alle fans’

Laatste update:

Newcastle United is door eigenaar Mike Ashley officieel te koop gezet. De roemruchte Engelse club laat maandag via de officiële kanalen in een verklaring weten dat St. James Holdings Limited, het bedrijf van Ashley, de aandelen bij een goed bod graag van de hand wil doen.

Ashley is sinds 2007 de baas op St. James' Park, maar slaagde er met the Magpies eigenlijk nimmer in zich te onttrekken aan de grijze middenmoot in Engeland. De club eindigde in het seizoen 2011/12 nog wel op een knappe vijfde plaats, maar zakte daarna ver terug. Newcastle United degradeerde twee jaar geleden uit de Premier League, maar is inmiddels weer terug op het hoogste niveau en hoopt de weg naar boven nu definief in te kunnen slaan.

"Als een van de oudste en populairste club in de Premier League heeft Newcastle een duidelijke richting nodig om een succesvolle toekomst te kunnen garanderen. Dat is ook een verplichting aan alle fans", zo valt er te lezen in het statement. "Om de beste voorwaarden te creëren voor het zetten van een nieuwe stap, met de daarmee gepaard gaande investeringen, heeft de huidige eigenaar besloten dat het in het belang van Newcastle en zijn fans is om de club te koop aan te bieden." Volgens de BBC moet de verkoop van de club voor het einde van dit jaar reeds beklonken zijn.

Zie jij Newcastle United zich dit seizoen handhaven in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtige club, hopelijk kunnen ze in de PL blijven en dan weer de aansluiting vinden met de subtop.
Toch wel 1 van mijn favoriete Engelse clubs.

Ik denk dat er geen Newcastle supporter is die hier rauwig over is. Eigenlijk had dit al enkele jaren terug moeten gebeuren, maar gelukkig snapt Ashley dat als hij zo door zou gaan dat Newcastle dan net als Aston Villa in de tweede competitie/vergetelheid zou verdwijnen en er niet meer uit zou komen. Goed nieuws voor Newcastle, goed nieuws voor de totale Premier League denk ik zo

16 oktober 2017 om 21:20

Hij doet dit toch gewoon om winst te maken? Alles in het artikel zijn goedmaakpraatjes.

Hij zou geld genoeg moeten hebben om dit zelf te verwezenlijken. Al kan ik mij inbeelden dat het voor andere mensen/bedrijven iets makkelijker gaat om belachelijk veel geld uit te geven om er een paradepaardje van te maken.

17 oktober 2017 om 18:12

De achterban van Newcastle is nogal kritisch en schreeuwen toch vooral om een goed beleid in plaats van een aantal honderd miljoen euro om een selectie samen te stellen. Ik denk ook dat deze man die geluiden zat is en besloten heeft de aandelen dan maar te verkopen.

Goeie zaak, hopelijk dient hij als inspiratie voor Kroenke.

Dus is St James ook gewoon een sponsornaam eigenlijk? Dat zou voor mij echt een shock zijn haha! Weet iemand dit??

16 oktober 2017 om 20:57

Nee het stadion heet al vanaf het begin St James, de eigenaar heeft de holding opgericht om de club te kunnen kopen, net andersom dus!

16 oktober 2017 om 21:01

Nee St James' Park is geen merknaam Dus wees gerust :P

16 oktober 2017 om 21:43

haha thanks top om te horen. Ik dacht echt even zoiets van ''my life is a lie''

16 oktober 2017 om 21:07

Deze eigenaar heeft het stadion wel tijdelijk veranderd in november 2012. Clubeigenaar Mike Ashley doopte het 119 jaar oude stadion tot woede van de fans tot Sports Direct Arena, om de waarde van de stadionnaam te onderschrijven. Dit is echter door een andere sponsor, ik meen Wonga, in 2013 weer terugveranderd naar het oorspronkelijke St. James.

St James Park heet al sinds jaar en dag St James Park
lijkt mij dat hij z'n bedrijf naar het stadion heeft vernoemd, en niet andersom

16 oktober 2017 om 21:08

Het heeft wel kortstondig Sports Direct Arena geheten maar dit werd niet in dank afgenomen door de fans. Kort na de wijziging besloot men de oorspronkelijke naam weer te gaan gebruiken.

17 oktober 2017 om 18:09

Ik denk ook dat diezelfde fans ook niet staan te springen om 1 of andere miljardair en liever de weg inslaan die Tottenham ook heeft ingeslagen. Beide clubs hebben een soortgelijk karakter en als je de juiste mensen op de juiste plekken hebt zitten, kun je met relatief geringe middelen heel veel bereiken.

Zo dat werd tijd zeg!! Eindelijk vertrekt deze vent bij de club waar ik al 20 jaar gek op ben!

Hopelijk komt er een eigenaar die wel geld in de club wilt stoppen om Newcastle een stabiele subtopper te maken.... ik keek paar jaar geleden met een maat van mij Newcastle puur omdat we het een leuke club vonden en toen speelde er spelers als Hatem ben arfa..... aangezien die ook op een zijspoor is beland heeft hij misschien interesse in een terug keer naar Newcastle!
Voor de rest zijn er genoeg goede spelers die open staan voor een transfer naar BPL en als je subtopper bent dan komen er echt wel goede spelers.
Kijk maar naar Westham ze eindigen vaak rond de 10de plek zijn nogeneens subtoppers maar ze hebben destijds wel Payet weten aantrekken.

17 oktober 2017 om 18:07

Ondanks dat je niet eens zozeer ongelijk hebt, kan ik altijd wel lachen om mensen die geld als argument gebruiken om een club beter te laten presteren. Onder het mum van: "pomp maar een paar honderd miljoen in de selectie en dan komt het wel goed" verliezen clubs hun identiteit en zeker een mooie club als Newcastle heeft te veel karakter om zich te verwerpen van hun identiteit. Ik zie ze liever zoals Tottenham met goed beleid stappen maken.

Prachtige club en ik hoop echt dat ze aansluiting met de (sub)top in Engeland gaan krijgen.
Newcastle is ook een bijzondere stad (ben er twee keer geweest).

Het is natuurlijk ook wel lastig om nu in Engeland proberen structureel aan te haken. Dat zie ik eigenlijk alleen gebeuren met een rijke eigenaar die honderden miljoenen per seizoen in de selectie wil pompen (een beetje zoals bijvoorbeeld Manchester City).

Met de huidige gang van zaken ga je clubs als Arsenal, United, City, Liverpool, Chelsea, Tottenham niet zomaar inhalen en structureel beter presteren. Echter verlies je met zo'n miljardair de identiteit van de club. City mag dan inmiddels richting de top van Europa gaan, maar het is nogal kleurloos naar mijn mening en voor een mooie club als Newcastle zou ik dat jammer vinden. Die zie ik liever een soortgelijk pad bewandelen als Tottenham.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren