Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlander kan Oranje namens Engeland pijn doen in eventuele penaltyserie

Laatste update:

Engeland heeft tijdens het EK in Duitsland nog niet bepaald weten te overtuigen met oogstrelend voetbal. Toch staan the Three Lions woensdagavond in de halve finale tegen Oranje. In de kwartfinale werd na strafschoppen afgerekend met Zwitserland en de Nederlander Jimmy Floyd Hasselbaink speelde daarbij een cruciale rol.

De oud-spits van onder meer AZ en Chelsea is een van de assistent-coaches in de staf van Gareth Southgate. Hij bereidt Engeland optimaal voor op strafschoppen. Dat de Engelsen hun hoofd koel hielden tijdens de beslissende strafschoppenserie komt mede door Hasselbaink, zo geeft aanvaller Phil Foden aan.

“Hasselbaink heeft ongelooflijk hard gewerkt met ons aan het nemen van strafschoppen. Na elke training deed hij dat voor het geval het op een strafschoppenserie zou aankomen”, zegt de Engels international in een radio-interview met BBC 5 Live.

Foden is louter lovend over Hasselbaink, die zelf 23 keer uitkwam voor het Nederlands elftal en daarin goed was voor 9 treffers. De aanvaller werd zelf tijdens de verlenging tegen de Zwitsers gewisseld, maar zag zijn ploeggenoten vervolgens tijdens de penaltyserie het verschil maken.

“Dat deden ze dankzij Jimmy Floyd Hasselbaink. Iedere speler was echt vol vertrouwen. Ze knalden ze achter elkaar binnen”, vervolgt Foden. “Kijk, Jimmy heeft heel veel ervaring, heeft als speler alles meegemaakt en weet waarover hij praat. Hij besloot een aantal van ons apart te nemen na bepaalde trainingen om op strafschoppen te oefenen.”

De 24-jarige Foden ziet dat op het gebied van het oefenen op strafschoppen door de jaren heen iets is veranderd bij de Engelse nationale ploeg. “Toen ik net bij het Engelse elftal kwam, vond ik dat we er veel te veel op oefenden en er was ook helemaal geen coach die zo’n sessie vorm gaf of zelf iets liet zien. Nu hebben we Jimmy daarvoor en die laat er steeds een paar nemen. Doe het niet oneindig, zegt hij. Kies je hoek en blijf bij die hoek. Er is best wat werk mee gemoeid om de goede balans te vinden.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hasselbaink geweldige oud-voetballer. Waarom zit hij niet bij ons? Deze man zal nooit benaderd worden door Nederlandse coaches.

Wij hebben Erwin Koeman. Niemand weet wat hij daar doet, is gewoon mee als familielid.

9 juli 2024 om 07:52

Erwin Koeman is speler en trainer bij grote clubs geweest, los van dat het familie is kon de beste man aardig ballen en heeft veel ervaring als trainer.
Je weet trouwens ook dat hij in ‘88 speler was?

9 juli 2024 om 16:19

Goed gezegd, bij grote clubs geweest. Voor de rest niks gedaan.

9 juli 2024 om 08:03

Hasselbaink zal geen netwerk hebben in Nederland. In Engeland mocht hij aan de slag bij Burton en QPR, terwijl hij in Nederland zelfs niet genoemd zal worden bij de Vvv's en Telstar's van deze wereld. Ik vind het heel raar, maar hij zal bij de Engelse bond nu lekker verdienen dus zal een Eredivisie club trainen voor een relatieve fooi ook niet echt heel aantrekkelijk klinken.

9 juli 2024 om 08:20

Ik vind het dus niet gek. Zoals je zegt zal zijn netwerk in Nederland klein zijn aangezien hij bijna niet (op niveau) in Nederland heeft gespeeld en zijn weg via Portugal en Engeland is gegaan in toch wel een andere tijd. Hij staat er in Engeland gewoon veel beter op dan in Nederland en wellicht is hier ook voor hem een persoonlijke voorkeur voor de Engelse clubs en competitie, dat weten we natuurlijk niet en kunnen we alleen maar gissen

9 juli 2024 om 08:42

Ik zou het een logische verklaring vinden als hij inderdaad een voorkeur heeft voor het Engelse voetbal, maar ik vind het wel vreemd dat bijvoorbeeld Heerenveen eerder uitkomt bij Van Persie dan bij Hasselbaink. De beste man heeft ook een verleden bij AZ, maar is daar ook nooit in beeld geweest voor een eventuele functie. Dat vind ik vreemd, we hebben het niet over een spits waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben.. Het gaat hier over één van de beste spitsen die Nederland in de afgelopen 30 jaar gehad heeft!

9 juli 2024 om 09:07

Heeft een verleden bij AZ, maar daar heeft hij het niet best gedaan. Van wikipedia:
Hasselbaink begon zijn carrière bij eerstedivisionist Telstar in het seizoen 1990/91, en speelde dat seizoen 4 wedstrijden. In datzelfde seizoen vertrok hij naar AZ, en eindigde daarmee op de vierde plek van de Eerste Divisie. Bij deze club zou hij tot 1993 spelen, maar wist er niet door te breken. Hij speelde 46 wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde. Na zijn vertrek bij AZ wist hij geen nieuwe profclub te vinden, zodat hij in het amateurvoetbal terechtkwam. In deze periode speelde hij bij Neerlandia/sltovv.

En als ik ga kijken naar betere spitsen/ aanvallers:
Bergkamp, Kluivert, Van Nistelrooy, Kluivert, Kuijt, Robben, Huntelaar, Depay dan heb ik er al heel wat

9 juli 2024 om 09:25

Kuijt? Huntelaar? Robben is geen spits. Jimmy Floyd schoot begin jaren 2000 de Premier League kapot voor Chelsea als 1 van de topspitsen uit de competitie (voordat Chelsea geld had dus geen grote prijzen gewonnen maar toch gerespecteerd spits)

9 juli 2024 om 10:24

@vedet, Maar zijn naam is dus niet onbekend in Nederland, zoals men wel vaak doet lijken. Robben was geen spits, Kuijt net zo min. Depay beter dan Hasselbaink? Doe eens even normaal alsjeblieft.. Ik durf ook best te beweren en ik denk dat het goed hard te maken is dat hij een betere spits was dan Kluivert. Wat mij betreft staan Van Persie, Bergkamp (als je die al als spits wil rekenen), Van Nistelrooy boven Hasselbaink, maar verder niemand.

Of gaan we Seedorf over 5 jaar ook wegzetten als middelmatige speler omdat hij niet genoeg interlands gespeeld heeft?

9 juli 2024 om 11:20

Hij is oenalty trainer geen assistent coach dan wel hoofdcoach. Waar hebben we het over. 😞

9 juli 2024 om 15:06

Depay beter dan Hasselbaink? Ga je mond spoelen! Ook Huntelaar of Kuijt schat ik zeker niet hoger in... Jij bent zeker geen 30+!

9 juli 2024 om 15:08

@yoericfc. Kluivert niet beter dan Hasselbaink? Asjeblieft zeg... Daarom stond Kluivert er in 1998 en 2000 in en Hasselbaink niet... Wel met je eens dat Depay zeker niet beter is dan Hasselbaink was.

9 juli 2024 om 15:21

@patrickwijnen, soms worden de beste spelers niet opgesteld. Mijn voorbeeld met Seedorf noem ik daarom expliciet. Bovendien heb ik het over de hele carrière van Kluivert en Hasselbaink. Ik vind dat Hasselbaink over de hele linie een betere spits was dan Kluivert. In '98 overigens kan ik me best voorstellen dat de spits van Barcelona eerder opgesteld werd dan de spits van Leed. Hasselbaink was tussen '99 en '04 op zijn top, toen was hij (wat mij betreft) op een niveau wat Kluivert nooit aangetikt heeft.

9 juli 2024 om 09:59

Erwin Koeman was ook een uitstekende voetballer en heeft in het Nederlands Elftal een stuk meer bereikt dan Hasselbaink. Als trainer trouwens ook

Op het eerste oog is een eventuele strafschoppenserie weinig hoopgevend. Met Kane, Toney en Palmer toch wel specialisten in huis, heeft Saka geloof ik na die EK finale ook niet meer gemist en als je zag hoe ook Bellingham en Trent hem binnen schoten.. bij Oranje helaas weinig tot geen echte specialisten, extra zuur dat Koopmeiners is uitgevallen. Ik kan me daarnaast ook geen series van Verbruggen herinneren behalve Az - Anderlecht waar hij niks wist te pakken, daarentegen heeft die griezel van een Pickford daar meer ervaring in. Laten we het aub maar in 90 min beslissen ,)

9 juli 2024 om 07:54

Penals zijn gewoon altijd wel min of meer een coinflip maar qua ervaring doen we zeker onder voor die Engelsen

9 juli 2024 om 08:22

We hebben er niet veel, maar in principe is Bergwijn wel een echte specialist. Verder als ik de media mag geloven is Verbruggen een penalty killer. Ik blijf het een loterij vinden haha

9 juli 2024 om 08:27

Een loterij die Nederland toevallig vrijwel altijd verliest?
Onzin natuurlijk.

9 juli 2024 om 08:30

Het is vaak een loterij, maar indien een ploeg specialisten heeft op het gebied van binnen schieten of juist stoppen sta je echt wel psychologisch met 1-0 voor. Ik had bij die series van Argentinie met die Martinez op doel geen seconde de illusie dat Oranje of Frankrijk zou winnen

9 juli 2024 om 08:47

2 van de 8 keer gewonnen is best wel een goed percentage voor een loterij

Maar snap wat je bedoelt. Als ik kijk naar de penaltyseries die we hebben gehad zie je dat mannen als Sneijder en Van Basten beslissende strafschoppen missen. Mannen die je als een zekerheidje opschrijft. Frank de Boer heeft een vaste en sterke trap maar mist er zelfs twee in 1 wedstrijd op het Ek.
Dus ja een loterij. Het is mensen werk, er is op te trainen maar het is niet geheel na te bootsen en je heb met zenuwen te maken en ook met een keeper die je bespeelt en de hoek in kan duiken waar je hem inschiet.

Even ter vergelijking, Messi heeft 31 strafschoppen gemist van zijn 140. Voor Ronaldo geldt 30 van zijn 194.

Echt ik vind het een loterij, maar dat mag jij heel goed onzin vinden. No problem

9 juli 2024 om 10:24

Ben niet boos hoor gap! 😉

De spanning valt niet na te bootsen, maar je kan voor de rest zoveel mogelijk uitsluiten en zekerheden inbouwen.
Maar door op de voorhand te zeggen ‘het is een loterij’ dan leg je jezelf op de voorhand op neer bij een nederlaag imo.

9 juli 2024 om 08:40

Weghorst, Depay, Bergwijn, van Dijk, Gakpo en Malen lijken mij toch prima penalty nemers.

9 juli 2024 om 08:49

Strafschopcijfers Oranje
Steven Bergwijn - 10 penalty's, 10 raak (100 procent)
Joshua Zirkzee, 4 penalty's, 4 raak (100 procent)
Denzel Dumfries - 3 penalty's, 3 raak (100 procent)
Daley Blind - 2 penalty's, 2 raak (100 procent)
Tijjani Reijnders - 2 penalty's, 2 raak (100 procent)
Stefan De Vrij - 1 penalty, 1 raak (100 procent)
Bart Verbruggen - 1 penalty, 1 raak (100 procent)
Lutsharel Geertruida - 1 penalty, 1 raak (100 procent)
Cody Gakpo - 5 penalty's, 4 raak (80 procent)
Memphis Depay - 44 penalty's, 33 raak (75 procent)
Xavi Simons - 4 penalty's, 3 raak (75 procent)
Georginio Wijnaldum - 13 penalty's, 9 raak (69,2 procent)
Wout Weghorst - 31 penalty's, 21 raak 67,7 procent)
Virgil van Dijk - 3 penalty's, 2 raak (66,7 procent)
Donyell Malen - 5 penalty's, 3 raak (60 procent)
Joey Veerman - 7 penalty's, 4 raak (57,1 procent)
Brian Brobbey - 7 penalty's, 4 raak (57,1 procent)
Matthijs de Ligt - 2 penalty, 0 raak (0 procent)
Nathan Aké - nam nooit een penalty
Micky van de Ven - nam nooit een penalty
Ian Maatsen - nam nooit een penalty
Jeremie Frimpong - nam nooit een penalty
Ryan Gravenberch - nam nooit een penalty
Jerdy Schouten - nam nooit een penalty
Justin Bijlow - nam nooit een penalty
Mark Flekken - nam nooit een penalty

9 juli 2024 om 09:32

Ook prima penalty nemers kunnen missen, van dijk vergeten tegen Argentinië? Kane tegen Frankrijk?

9 juli 2024 om 11:52

Mooie stats veder. Laten we a.u.b. zorgen dat we gewoon op de stats blijven letten en niet op gevoel of omdat het nou eenmaal moet.

9 juli 2024 om 09:23

Heb je Toney gezien? Die neemt hem gewoon no look. Wat een baas!

9 juli 2024 om 10:46

Verbruggen heeft in de EL ook eens een Costa’tje gedaan en alle penalties van de tegenstander gestopt.

er staat oranje dus maar een ding te doen, gewoon snel met 3-0 voor komen, dan heb je ook helemaal niks met die penalties te maken, en kunnen ze er nog zo goed in zijn

Ik vond Hasselbaink echt één van de saaiste mensen die ik ooit op tv heb gezien destijds bij VTBL. Leuk om te zien dat het hem nu zo goed af gaat bij Engeland

9 juli 2024 om 09:42

Haha, daarom past ie perfect bij Southgate waarschijnlijk

9 juli 2024 om 10:18

Haha goed punt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren