Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC dendert door in Jupiler League: ‘Dan kunnen we kampioen worden’

Laatste update:

NEC ligt op koers voor promotie naar de Eredivisie. De Nijmegenaren zagen het puntenverschil met de concurrentie vrijdagavond oplopen naar twaalf punten, want er werd met 0-3 gewonnen bij Fortuna Sittard en achtervolger FC Eindhoven verloor van Roda JC Kerkrade. Middenvelder Christian Santos beseft dat NEC op de goede weg is.

/

“We staan nu twaalf punten voor op de concurrenten. Een mooie voorsprong die we verder kunnen uitbouwen, maar toch moeten we geconcentreerd blijven en dan kunnen we kampioen worden”, zegt de in Venezuela geboren Duitser in gesprek met Omroep Gelderland.

“'Twaalf punten voor staan is lekker, maar we moeten vooral het hoofdje koel houden”, voegt clubicoon en verdediger Jeffrey Leiwakabessy er aan toe. Coach Ruud Brood wil nog niet te ver vooruitkijken: “Het is lekker dat we zijn uitgelopen. We gaan hier van genieten, maar daarna gaat de focus op maandag (Jong PSV, thuis).”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benieuwd hoe NEC het volgend jaar in de Eredivisie gaat doen, kunnen ze net als Cambuur en PEC in de middenmoot spelen of gaan ze weer vechten tegen degradatie zoals vorig jaar.
Verder ben ik ook benieuwd of ze veel nieuwe spelers gaan halen of dat NEC het met deze selectie gaat doen.

7 februari 2015 om 11:54

Er zal zeker wat bij moeten. 8/9 spelers die van eredivisie nivo zijn. Dat is niet voldoende voor eventueel volgend jaar.

7 februari 2015 om 12:43

Dat vind ik nogal optimistisch. Er van uitgaande dat een Conboy zeker vertrekt en met wat pech Van Eijden en Ali ook blijft er heel weinig over. Met name verdedigend.
Appiah, Breinburg, Santos en misschien Ars voor de breedte. Rest is jupiler niveau.

7 februari 2015 om 13:16

Je vergeet Limbombe en misschien Emilsson en van Moorsel als hij blijft.

7 februari 2015 om 13:19

Heb het ook over het team van nu. Limbombe kan ook nog groeien. Smits is twijfelgeval oogt erg laconiek af en toe.

7 februari 2015 om 14:17

Mensen gaan er wel al heel snel vanuit dat een gepromoveerde club gelijk net zo goed kan presteren als Zwolle of Cambuur..

Duidelijk dat NEC niet thuishoort in de Jupiler League. Die zien we volgend jaar wel weer terug in de Eredivisie! Klasse van de supporters overigens ook dat het stadion steeds nog zo vol zit! (van wat ik gezien heb tenminste)

7 februari 2015 om 13:07

Vol? Stadion trekt minder bezoekers. Ja een boel suppoerters komen nu richting promotie terug in het stadion

7 februari 2015 om 13:26

Logisch dat er nu minder supporters komen dan vorig seizoen in de Eredivisie, toch zit het stadion steeds redelijk vol. Overigens van kleine stukjes wat ik gezien heb dit seizoen van samenvattingen van Nec.

7 februari 2015 om 13:46

weet niet hoor ref, maar voor jupiler league zit er het hele seizoen al aardig wat supporters in de goffert en het is echt niet zo dat het aantal meer is geworden nu het lijkt dat we kampioen gaan worden.

7 februari 2015 om 15:32

@reff

Is onzin wat je zegt, want het stadion is het gehele seizoen al goed bezet geweest en niet pas in de loop van het seizoen. Daarnaast heeft NEC dit jaar erg veel uitsupporters, gemiddeld meer dan de meeste Eredivisieclub, zoals bijvoorbeeld het clubje waar jij fan van bent. Ik denk dat je daar best wel trots op mag zijn als club zijnde.

Verder ben ik ook erg benieuwd wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Het is niet vanzelfsprekend dat je zomaar even weer makkelijk meedraait in de eredivisie. Als je het eerste seizoen niet degradeert heb je het denk ik goed gedaan.

Ik ben in ieder geval erg blij met de huidige stand. Degradatie kan nu weleens goed zijn geweest voor de club. Vorig jaar was er wel het vreemdelinglegioen wel erg groot, nu is de club weer terug gegaan naar de basis. Blijf je echter langer in de JL, dan wordt het steeds lastiger zoals je ook ziet bij Sparta en Fortuna. Ik hoop dat Roda het daarom ook gaat redden.

7 februari 2015 om 17:09

Dat je serieus reageert... Reff heeft besloten een anti-NEC-meneer te zijn. Zie ook zijn reactie hieronder. Natuurlijk zit het behoorlijk voor bij Nec. Voor een Jupiler-ploeg een hele prestatie!

Nog ff de koppies erbij houden. Hard gewerkt om in deze positie te komen, nu nog ten volste uitbuiten. Komen wat lastige potjes aan komende tijd, te beginnen maandag met Jong PSV dat door competitievervalsing waarschijnlijk (veel) sterker zal zijn dan normaal.

7 februari 2015 om 13:09

Degraderen om kampioen te worden. Zal wel feesten worden in de molenstraat..

7 februari 2015 om 17:44

En niet zo zuinig ook!

Mooi dat het goed gaat met Nec!!! hoe zit het met suikeroom Broekhoorn, heeft die er al wat meer te zeggen? Steekt die er al geld in? Wie kan me even weer tot de dag brengen?

7 februari 2015 om 12:44

Vooralsnog is geloof ik het enige dat hij doet zorgen dat Alireza er nog zit. Maar eerlijk is eerlijk, dat is niet onbelangrijk.

Wat mij altijd opvalt is het feit dat bij de verliezende club al onvoldoendes staan voor de spelers en uiteraard het winnende team altijd ruime voldoendes. Wie geeft deze cijfers of is dat een automatische instelling van VZ

7 februari 2015 om 13:21

De cijfers worden gegeven door de gebruikers van voetbalzone.

7 februari 2015 om 14:18

Tja die cijfers moet je met een korrel zout nemen, laatste had willems van psv ook een 8.5 voor die hele 30 seconden dat hij in het veld stond.

Mooi werk van. NEC op naar de derby!

7 februari 2015 om 13:54

Precies. Lekker volhouden dit en volgend jaar weer Vitesse - NEK!

7 februari 2015 om 14:36

Haha Vitesse-NEK haha
Helemaal zelf bedacht?!
Met dit elftal heb je niks te zoeken in de eredivisie!
Spelen rommelig en vaak komen ze met geluk weg.
Leuk dat we bovenaan staan maar was liever als periodekampioen gepromoveerd en wél goed voetbal dan op zo'n manier.
Maar goed, de club NEC hoort toch wel in de eredivisie!

7 februari 2015 om 15:16

Toch mis ik ze niet. Als je kijkt welke clubs er voor in de plaats zijn gekomen GA Eagles, Cambuur bijvoorbeeld ook Zwolle.. Een Sparta of de Graafschap zie ik liever terug komen. Maar toch komen ze weer terug. Daar ben ik zeker van!

7 februari 2015 om 15:34

Wat is het voordeel van promoveren als periodekampioen? Als ze vroeg kampioen worden, kan het bestuur veel makkelijker spelers aantrekken omdat eredivisievoetbal dan verzekerd is. In het andere geval moet je de nacompetitie afwachten.

7 februari 2015 om 15:36

Die clubs die jij noemt zijn ook allemaal mooie clubs. Daarnaast heb je in de JL wel meer clubs waarbij ik het mooi zou vinden als ze weer promoveren, zoals bijvoorbeeld veel van de Limburgse clubs. Ik denk dat alleen clubs als Excelsior en Dordrecht (gezien de geringe achterban o.a.) niet echt eredivisewaardig zijn.

7 februari 2015 om 16:22

Het gaat mij om de manier van spelen.
NEC speelt als een natte krant en worden ogenschijnlijk makkelijk kampioen, maar met deze selectie redt je het niet in de eredivisie.
Aangezien ik NEC al eeuwen volg en trouw ben weet ik dat ze zuinig blijven met versterken.
Hier en daar wat spelers aantrekken die het bij de concurrenten niet redden of leuke talentjes die nog niks bijzonders hebben laten zien.
Daarom had ik nu liever een goed team gezien die iedere pot voetbal met kop en schouder boven de rest uitsteekt. Dan zou je misschien nog een kwaliteits injectie kunnen doen en kun je wel mee met clubs als PEC of Cambuur.
Op tijd kampioen worden is geen garantie voor goede aankopen. Zeker bij NEC niet. Die wachten sowieso altijd tot het laatst. Ze denken dan voor een appel en een ei topspelers aan te trekken maar komen vaak te laat en zijn die spelers al voorzien.
Daardoor zijn we ook steeds verder afgezakt met degradatie tot gevolg.

7 februari 2015 om 18:09

Je mag NEC dan al 'eeuwen' volgen, maar NEC speelt als een natte krant? Ze spelen dit jaar juist eindelijk weer een beetje goed voetbal. Met standaard een mindere eerste helft.

7 februari 2015 om 18:56

Nou jongen, als jij dit goed voetbal vindt dan ben jij snel tevreden.
Ik vind het een slappe zooi met af en toe een lichtelijke opleving.

7 februari 2015 om 19:25

Geweldig is het misschien niet maar met kop en schouders boven de rest uit toch echt wel. Komop he, wat had je verwacht.

7 februari 2015 om 20:47

Ik kan je hele verhaal moeilijk volgen moet ik eerlijk zeggen. Volgens mij was de reden van het te laat aantrekken van spelers in het jaar dat ze degradeerden, het feit dat de investeerders (Boekhoorn) geen vertrouwen in Pastoor hadden. Het jaar daarop, na degradatie, hadden ze het team volgens mij snel op orde met als resultaat dat je nu 12 punten voorstaat, veel wedstrijden domineert, maar soms wat slordig in de afwerking bent.

Toen ze degradeerden was de situatie qua technisch beleid inderdaad waardeloos, maar in die zin is de degradatie goed geweest en staat het beleid van nu weer een stuk dichter bij de beleving van de gemiddelde supporter.


Ik vind je daarom erg negatief, want een ploeg die met twee vingers in de neus kampioen wordt in het eerste jaar zie je niet snel. Als Rodafan Zou ik de nacompetitie vrezen, want als je het dan niet red, zit je pas echt in de problemen.

Natuurlijk moet het team straks worden aangepast op een aantal posities, lijkt me ook logisch. Dat geldt voor elk team dat promoveert. Los daarvan telt het team sowieso een aantal spelers die zo mee kunnen, dus ik snap het 'genuil' niet zo eigenlijk.

7 februari 2015 om 21:53

@ Necbemmel. Je zegt dat je al 'eeuwen' bij NEC komt. In je reacties lijkt het echter alsof je dit jaar voor het eerst in De Goffert komt.

De eerste fout die jij al maakt is; spreken over 'goed voetbal'. Sinds wanneer komt een NEC-supporter naar de Goffert voor goed voetbal?

De tweede fout die jij maakt, is het team niet vergelijken met de teams van afgelopen jaren. NEC heeft eindelijk een team dat in balans is, spelers die voor elkaar willen vechten en ook nog eens alle thuiswedstrijden wint. Het team vorig jaar, dat was een slap zooitje. Dit team speelt niet de sterren van de hemel, maar maakt prachtige goals.

Je reacties tonen dus geen enkel inzicht en kennis van Nec. Jammer.

NEC hoort niet in de jupiler leaugue, als je ziet wat ze afgelopen jaren allemaal gepresteert hebben ook nog eens de groepsfase doorgekomen en overwintert in de europa leaugue en daarnaast vrij vaak om de play off strijden, ze hadden afgelopen jaar in de ereidivisie gewoon te vaak gelijk gespeeld weet zeker dat nec weer om de play offs gaat strijden....

NEC hoort in de eredivisie , zou ook Sparta terug willen zien denk dat de graafschap het sowieso dit seizoen niet gaat redden

7 februari 2015 om 18:05

Helemaal mee eens! Roda hoort er ook niet toch wel raar dat Sparta de degradatie van 2009-2010 nooit meer te boven is gekomen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren