Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nachtmerrie met een bescheiden glimlach

Laatste update:

Roder kon het gezichtje van de achtjarige Valentin echt niet meer worden, hoe hard hij het ook probeerde. Vol schaamte, vol boosheid en vol tranen liep hij stampvoetend het trainingsveld af, voor de laatste keer in zijn leven, zo waren zijn stoute plannen. Twaalf keer had het jonge spitsje van CEDAC, de lokale trots van een wijk in Nice, het geprobeerd tijdens het afwerken op de training, maar twaalf keer werd zijn inzet gekeerd door de nieuwe doelman. Het enige wat de felle zon, zo geliefd bij de zonnebadende toeristen op het strand vlakbij, nog kon bereiken bij Valentin, was dat hij nog meer oververhit raakte. Hij zou zich nooit meer op een trainingsveld vertonen, dacht hij. Vijf jaar later pas was hij er overheen en meldde hij zich weer aan op de vereniging, waar hij het toch nog tot het eerste elftal wist te schoppen. Zo'n doelman kwam hij nimmer meer tegen en zulke frustraties op het voetbalveld dus ook niet meer.

/

Hugo was de naam van die nieuwe doelman. Twee jaar nadat hij Valentin onbedoeld vijf voetbaljaren had ontnomen, had ook OGC Nice hem ontdekt. Nog eens dertien jaar later, nadat Nice hem had verkocht voor liefst 8,5 miljoen euro, stond hij Kaká en Higuaín te frustreren in het Santiago Bernabeú en hielp hij Olympique Lyon hoogstpersoonlijk naar de halve finale van de Champions League door ook Bordeaux in de weg te staan. In de weg te glijden, te duiken en te vliegen wel te verstaan, want een goede doelman is geen stijve muur, maar een acrobatische, een swingende.

En swingen doet Hugo op de kalme melodieën van Florent Pagny (Hugo's favoriet is 'Ma Liberté de Penser', voor de liefhebbers), een zanger van wie veel ploeggenoten met hun grote koptelefoons geen liedje op hun iPod zullen hebben staan. Het tekent het goedmoedige karakter van Hugo, die in het doel echter niet swingt op de melodieën van rustige liedjes, maar op door tegenstanders afgevuurde kanonskogels.

Buiten het doel is hij slechts eenmaal boos gesignaleerd. Het was nadat Lyon via een tweede strafschop (de eerste, in de reguliere speeltijd, had Hugo nog gekeerd) en een handsbal, beide in blessuretijd, een 0-2 voorsprong had weggegeven in Hugo's geboortestad Nice. Toen ontaardde zijn boosheid in een scheldkanonnade, die hij een tijdje later overigens weer heel kalm en vriendelijk glimlachend uitlegde voor de Franse televisie: hij wordt niet snel boos, maar als topsporter liepen hier de frustraties toch echt te hoog op.

En een topsporter is de 188 centimeter lange Hugo zeker. Hoewel hij met Lyon noch met Nice een clubprijs won, reeg hij de afgelopen jaren de persoonlijke prijzen aaneen: beste speler van Nice in 2008, beste speler van Lyon in 2010 en 2011 (volgens de Nice respectievelijk Lyon-supporters), beste Ligue 1-doelman van de seizoenen 2007/08, 2009/10 en 2010/11 volgens het toonaangevende France Football... Op het WK van 2010 was hij afwezig bij de schandalen, maar aanwezig in het doel, waar hij, ondanks het geblunder van de rest van het team, toch maar vier doelpunten in drie wedstrijden incasseerde. Hugo hield zijn reputatie opnieuw hoog, zelfs tijdens het dieptepunt van de 21'ste eeuw tot nu toe in het Franse voetbal; niet voor niets was Lloris de laatste twee kwalificatiewedstrijden van Les Bleus aanvoerder, destijds slechts 24 jaar oud.

De ideale schoonzoon wordt de nu 25-jarige Niçois wel eens genoemd, onder andere vanwege zijn altijd kalme en nette mediaoptredens, zijn sympathieke uitstraling en zijn afwezigheid bij opstootjes. Voor een ideale schoonzoon, die toch eigenlijk niet meer talent mag hebben dan de eigen zoon, heeft hij echter veel te veel kwaliteiten. Niet alleen als doelman excelleert Hugo, geboren dankzij een huwelijk tussen een bankier en een advocate, maar vroeger blonk hij ook als tennisser en zelfs als leerling uit.

Het aantal fenomenale reddingen van Hugo benadert ondertussen het aantal rake vrije trappen van Juninho Pernambucano (wat zouden dat fantastische beelden zijn op de training trouwens, Juninho die z'n vrije trappen oefent op Hugo...). Of het nu in het Stade de Gerland, in het Santiago Bernabeú of op Anfield is, Hugo staat, zweeft en vliegt er altijd om zijn ploeg te redden. Zelfs in Zagreb; het zal weinig Nederlanders zijn opgevallen, maar de dubbele redding van Hugo vlak voordat de 1-0 dan toch viel, is weergaloos. Vanuit zittende positie ziet hij hoe de Zagreb-aanvaller een paar meter voor hem voor de tweede keer de trekker overhaalt en sneller dan iemand zijn ogen kan knipperen vliegt hij door de lucht en houdt hij de bal tegen. Het is de vraag of er iemand anders op deze planeet rondloopt die een dergelijke redding kan verrichten.

De grootste fout die Hugo heeft gemaakt is, naast zijn zeldzame blunders tijdens de 5-5 tegen Marseille in 2009, waarschijnlijk dat hij zijn ploeg ook in de dubbele confrontatie tegen Ierland op de been hield. In 210 minuten tegen de Ieren kreeg Frankrijk slechts één tegendoelpunt, en dat is iets wat Frankrijk niet aan Henry, noch aan de scheidsrechter, noch aan de eigen verdediging te danken had, maar puur aan een magische Hugo. Naast de ballen die hij zoals gewoonlijk uit het doel haalde, voorkwam hij ook dat een Ier doeltreffend uithaalde door met gevaar voor eigen ledematen en met uitgestoken arm de bal nog net weg te tikken. Een actie die tekenend was voor de enige Fransman op het veld die liet zien wat strijden voor je land betekent. En wat had ene Valentin uit Nice zelf graag gestreden voor zijn land, daar in dat Stade de France...

Toen Valentin, net teruggekomen van zijn eerste werkdag als sportpsycholoog, op 3 oktober 2011 de televisie op het journaal programmeerde, kwam het berichtje voorbij dat Hugo Lloris zijn contract bij Olympique Lyon met twee jaar verlengde tot 2015. Die nacht zette Valentins hoofd dat berichtje om in een droom waarin hij bij een 0-1 stand in de laatste minuut van de wedstrijd een allesvernietigende uithaal plaatste in de linkerbovenhoek. Hugo vloog erheen, pakte de bal klemvast, alsof het niets was, en glimlachte bescheiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt super geschreven, geweldige titel vind ik het ook!

Prachtig zoals al de Ce's die je geschreven hebt!

Allez l'' OL

Heel mooi stuk van een van de beste clubexperts van deze site!

Leuk geschreven, leest zeker goed weg. Volg de franse competitie nauwelijks, en zie Lyon dan ook alleen in de CL / EL.

Maar wat ik dan niet snap he, Lloris is echt een fantastische keeper, waarom wordt hij niet weggehaald door een echte topclub( met alle respect, maar Lyon vind ik geen europese topper). Man United bijvoorbeeld, hij is maar 4(?) jaar ouder dan De Gea en is echt wel een paar klasse's beter dan De Gea. Wilt hij zelf niet weg, uitleg aub?

'' Zelfs in Zagreb; het zal weinig Nederlanders zijn opgevallen, maar de dubbele redding van Hugo vlak voordat de 1-0 dan toch viel, is weergaloos. Vanuit zittende positie ziet hij hoe de Zagreb-aanvaller een paar meter voor hem voor de tweede keer de trekker overhaalt en sneller dan iemand zijn ogen kan knipperen vliegt hij door de lucht en houdt hij de bal tegen. Het is de vraag of er iemand anders op deze planeet rondloopt die een dergelijke redding kan verrichten.''

Haha, toen ik de foto zag dacht ik juist meteen aan dát moment. En om meteen je vraag te beantwoorden; Iker heeft het 2x laten zien, dit seizoen 1x en al een tijdje geleden (weet niet meer tegen wie..)

Al met al, 5 sterren.

6 januari 2012 om 13:37

Lyon is wel een vaste klant in de knock-outfase van de Champions League (negen keer op rij, al is dat wel een klein wondertje...), dus hij speelt ieder jaar wel op het hoogste niveau, ook al is Lyon geen absolute topclub. Ik heb het idee dat hij zich gewoon goed voelt in z'n thuisland bij een club waar iedere supporter dol op hem is, waar hij zijn eigen taal kan spreken, waar hij zijn familie makkelijk kan opzoeken en waar hij ook gewoon een miljoenensalaris ontvangt. Dus waarom zou hij weggaan? Daarnaast, Italië en Duitsland zijn geen echt grote stappen vooruit, bij Barcelona en Real is de keeperpositie al bezet en in Engeland ziet hij ook wel wat er met De Gea gebeurt als die één foutje maakt: hij wordt helemaal afgekraakt, dat gebeurt in Frankrijk niet zo snel. En hij is pas net 25, een goede doelman gaat minstens mee tot z''n 38''ste. Hij heeft dus nog een zee van tijd om het buitenland te verkennen.

Verder iedereen bedankt voor de complimenten en de 5 sterren.

Leuk stukje, al begrijp ik niet waarom iedereen toch zo graag dure woorden gebruikt..

(volgens de Nice respectievelijk Lyon-supporters)

Respectievelijk betekent : in de genoemde volgorde.. dat is hier dus helemaal niet aan de orde.

Chique woorden zijn niet nodig voor een leuk stuk.. onthoud dat

6 januari 2012 om 13:43

Je kunt het wel zo gebruiken hoor, volgens de Van Dale heeft het twee betekenissen: 'onderscheidenlijk' of 'achtereenvolgens'. Ik bedoelde de eerste, maar zelfs de tweede betekenis zou je toe kunnen passen. Lees maar: 'beste speler van Nice in 2008, beste speler van Lyon in 2010 en 2011 (volgens de Nice respectievelijk Lyon-supporters)'. In 2008 door de Nice supporters, in 2010 en 2011 door de Lyon-supporters.

Af en toe een mooi woord gebruiken is niet nodig inderdaad, maar dit woord is volgens mij voor iedereen wel begrijpelijk. Daarnaast hoeft het ook niet altijd Jip en Janneke-taal te zijn.

8 januari 2012 om 22:33

Ik wist dat duidelijk dus niet, dus is het woord niet goed om hier te gebruiken toch, je zit hier op een voetbalforum, niet in een literair dispuut :P

8 januari 2012 om 22:47

'respectievelijk' was je niet eens totaal onbekend hé, want je wist dat het in de genoemde volgorde betekent en die betekenis lijkt toch wel erg veel op 'achtereenvolgens', wat gewoon past in de zin. De hele zinsconstructie was alleen iets te ingewikkeld, waar Otiebtie me terecht ook al op wees.

Verder kan ik natuurlijk niet inschatten of letterlijk iedereen elk woord kent. Als ik alleen maar woorden zou gebruiken die iedereen honderd procent zeker kent, wordt het een veel eentoniger tekst met storende woordherhalingen. Daarnaast valt het volgens mij ontzettend mee met moeilijke woorden, met dit soort teksten kan ik in ieder geval wat het gebruik van moeilijke woorden betreft in een literair dispuut niet aankomen hoor.

Toch bedankt voor je kritiek, ik weet nu in ieder geval zeker dat het niet slim is om hier moeilijkere woorden te gebruiken dan ik in deze clubexpert heb gedaan.

5 sterren er is niks te verbetere

Mooi geschreven, leuke uitsmijter ook op het einde!

Man wat kan jij schrijven... Ga er geen woorden aan vuil maken, 5 sterren;

6 januari 2012 om 18:09

Je neemt de woorden uit me mond ;

Prachtige CE 5 Sterren!

Geeeweeeldig stuk dit! mijn complimenten voor je schrijfstijl. het leest lekker vlot weg en je schrijft er boeiend!

hier mag je zeker trots op zijn!

* * * * *

In mijn opzicht staat Lloris ook deze zomer bij Frankrijk onder de lat. Hij keept dit jaar op een wederom hoog niveau en laat zien de kapitein van een elftal te zijn. Lloris heeft echter nog altijd zijn verbeterpunten. Zo vind ik hem niet overtuigend in de lucht. Op het WK in Zuid-afrika van nu alweer 1,5 jaar geleden werd het pijnlijk duidelijk bij het openingsdoelpunt in de laatste groepsmatch tegen de gastheren. Echter zijn de reflaxen van Lloris fantastisch, misschien wel een van de betere reflexen op het Europees continent.

Je beschrijft Lloris goed. Hij staat er altijd voor zijn team/frankrijk, hij laat de moed nooit zakken. De kalme uitstraling van hem siert hem, hij is toch weer iets anders dan Fabien Barthez onder de lat bij Frankrijk.

Verder een leuk stuk om te lezen. Af en toe had ik er moeite door de tekst heen te komen, maar het verhaal rondom Valentin compenseert de boel weer! Ga zo door!

6 januari 2012 om 16:41

Die fout tegen Zuid-afrika (de eerste wedstrijd nadat z'n hele team uit elkaar was gevallen met interne conflicten, tijdens die wedstrijd was hij dus niet echt in normale doen) is wel de enige fout in de lucht eigenlijk die ik me kan herinneren. Verder vind ik hem altijd wel overtuigend in de lucht, hij klemt veel ballen, is moedig en is lang.

Verder ben ik benieuwd over waarom je moeite had er doorheen te komen, zaten er rare zinsconstructies in (en waar dan?) of kon je het niet meer volgen? In ieder geval bedankt voor je vijf sterren.

6 januari 2012 om 16:57

Het stuk was wel goed te volgen hoor. Ik had af en toe moeite met bepaalde zinsdelen die tussen haakjes stonden, daar kwam ik soms niet echt lekker door. Zoals sommigen hierboven al aangaven:

(volgens de Nice respectievelijk Lyon-supporters)

(wat zouden dat fantastische beelden zijn op de training trouwens, Juninho die z'n vrije trappen oefent op Hugo...)

Toen moest ik echt even kijken wat er stond. De laatste van de twee voorbeelden die ik in mijn reactie heb genoemd, had je misschien wel als een leuke uitsmijter kunnen gebruiken in je stuk. Maar het verwerken van Valentin in het verhaal maakt dat niet meer nodig! ;

Het is echt een goed stuk. Je begint het verhaal zo dat mensen nieuwschierig worden. De inhoud is ook erg goed. Ik weet niet of je het bewust gedaan hebt, maar je verteld de minpunten van Loris zo dat ze niet opvallen. Viel mij op. ;

Verder heb ik nog wat kritiek op je schrijfstijl: je gebruikt heel erg veel komma's. Je moet veel meer punten gebruiken, waardoor er ook kortere zinnen ontstaan. Dat leest namelijk fijner. Velen zullen het ook niet door hebben, want ze zullen de komma's onbewust als punten lezen. Verder heb ik niks op je aan te merken, het is gewoon een erg goed stuk.

Edit: Kom er nu achter dat er 4 sterren zijn gegeven in plaats van vijf, sorry!

Geweldig hoe je van een eenvoudig berichtje (lloris verlengt zijn contract tot 2015) zo'n boeiend verhaaltje kan maken. Lloris de Van der Sar van Frankrijk.
De franse competitie boeit me helemaal niets maar toch heb ik dit verhaal met plezier gelezen. Zegt genoeg.

Ik dacht op het begin dat je over benzema ging schrijven.

Topstuk over één van de beste keepers die nu op de aardbol rondloopt (met Neuer en Casillas)!

Geweldig stuk over een van mijn favoriete keepers (altijd de eerste keeper die ik koop in carrière-mode van Fifa 10, 11 en 12 voor Barça). Mijn favoriete stuk moet toch wel dit stukje zijn.

"en hielp hij Olympique Lyon hoogstpersoonlijk naar de halve finale van de Champions League door ook Bordeaux in de weg te staan. In de weg te glijden, te duiken en te vliegen wel te verstaan, want een goede doelman is geen stijve muur, maar een acrobatische, een swingende."

Prachtig geschreven. Volgens mij heb je er echt talent voor. Ook leuk dat je er ene Valentin in verwerkt. Zoiets maakt zo'n halve biografie veel minder feitelijk en voegt er wat menselijks aan toe.

8 januari 2012 om 20:07

Dank je voor je lofzang over mijn stuk. Ik probeer in mijn schrijfstijl altijd stijlfiguren te verwerken, zoals de climax (opeenvolgende woorden die steeds spectaculairder klinken: glijden, duiken, vliegen) en weglating van het woord 'en' (een goede doelman is geen stijve muur, maar een acrobatische, een swingende). Dat maakt een tekst veel minder saai.

Dat heb ik trouwens gewoon geleerd bij de lessen schrijfvaardigheid bij Nederlands, als aspirant-schrijver is het dus echt handig om extra goed op te letten bij die lessen: de tips die je daar krijgt ook echt toepassen maakt een tekst veel aantrekkelijker om te lezen.

8 januari 2012 om 20:28

Ik heb zeker gemerkt dat dat het verhaal veel leuker maakt om te lezen. Tijdens het hele verhaal leek het alsof iemand in real life een verhaal vol passie vertelde.

Grappig, ik let bij dat soort dingen ook altijd op tijdens lessen Nederlands. Persoonlijk denk ik wel dat ik schrijftalent heb (nooit lager dan een 8 als het gaat om schrijven;), maar ik heb niet echt een onderwerp waar ik over zou willen schrijven. Maar ik zal zeker je tips onthouden over het leuk maken van een tekst.

Uitstekend! 5 sterren

Leuk geschreven, ik volg de frnase competitie zelf niet. Ik hoor er ook nooit iets over. Dat Lloris een goede keeper is wist ik wel. Maar dat hij zo goed is verbaast mij toch wel. Je zou zeggen. Waarom koopt arsenal of tottenham hem niet met hun keepersprobleem? Want ik vind Arsenal en tottenham momenteel toch wel beter dan lyon. Als je kijkt naar hun vorm in de PL ten minste.

5 sterren

7 januari 2012 om 14:53

Heel simpel: Lloris hoeft zelf niet zo nodig weg, daarom verlengde hij z'n contract drie maanden geleden nog.

De beste Clubexpert , het mooiste text
5 sterren

goeie tekst en de mooiste titel 5 sterren

Geweldig stuk, 5 sterren.

Alleen 1 typfoutje: '' In 210 minuten tegen de Ieren kreeg Frankrijk slechts één tegendoelpunt'' .

8 januari 2012 om 15:34

Volgens mij was Frankrijk - Ierland verlenging, dus klopt het wel.

8 januari 2012 om 17:10

Ja, alleen is een wedstrijd met verlenging volgens mij niet 210 minuten lang..

8 januari 2012 om 17:21

Het waren 2 wedstrijden, 1 van 90 minuten en 1 van 90 minuten+30 minuten verlening. Dat is dus gewoon 210 minuten.

8 januari 2012 om 17:49

@diontev, maar Frankrijk moest toch 210 minuten tegen de Ieren?

8 januari 2012 om 19:49

Ol1950 en Merijnwvf hebben gelijk (en in mijn stukje klopte het dus), het ging om twee wedstrijden tegen Ierland waarvan één met verlenging: 120 plus 90 minuten dus en dat maakt samen 210 minuten tegen Ierland waarin Lloris maar één bal doorliet, ondanks dat de rest van het team er niet veel van bakte.

Iedereen nogmaals bedankt voor de complimenten, de hoge beoordelingen en ook voor de kritische opmerkingen. Het is toch iedere keer weer spannend hoe een nieuwe clubexpert ontvangen word, goed dus om te zien dat het gewaardeerd wordt wat ik heb geschreven. Ik vind het ook wel een eer dat ik nu de best beoordeelde clubexpert ben van VZ, ook al heeft dat er vooral mee te maken dat toontje99 het afgelopen jaar niet genoeg gepubliceerd heeft om in dat lijstje te komen.

Heeft iemand al 'Ma liberté de penser' van Pagny beluisterd trouwens?

8 januari 2012 om 20:30

@psv_lyon, gefeliciteerd met 'de best beoordeelde clubexpert ben van Vz', maar dat heb je wel verdiend.

Heb het liedje net geluisterd, niet mijn muziek, maar kan het wel waarderen ;

Mijn vader is 2 november 2010 overleden aan deze vreselijke ziekte....daarom zie ik geen hoop voor Theo.als de ka....er in de kop van de alvleesklier zit is er echt niks aan te doen.zit het midden of onderin kunnen ze opereren maar dat is een hele zware operatie waarbij diverse organen weg gehaald worden.ziekte beeld van mijn vader.in mei 2010 ondekt nadat hij vreselijk afviel...opgegeven drie weken later door het Amc...toch ghemokuur om zijn leven te verlengen.....8 oktober 2012 na 3 maanden chemo de uitslag van de scan.de ka..er zat al in de buik en lever.....daarna ging het snel . Aan de morfinepomp..en dan domicompomp.... 5 dagen in coma gebracht . Op 2 november overleden met nog een gewicht van 25 kilo ( was 76 kilo ).ik wens Theo en zijn vrienden en familie veel sterkte toe als hij werkelijk deze ziekte heeft dan word het een vreselijke tijd voor hun.sterkte Allemaal

Een heel aantrekkelijke CE met slechts een klein foutje (al is dat naar mijn idee).

"in de weg te glijden, te duiken en te vliegen wel te verstaan, want een goede doelman is geen stijve muur, maar een acrobatische, een swingende."

Ik heb een beetje moeite met het abrupte einde van de zin en had hem langer later doorlopen.

In de weg te glijden, te duiken en te vliegen wel te verstaan, want een goede doelman is geen stijve muur maar een acrobatische en een swingende doelman die ...

Daarnaast vraag ik me ook nog af wat nou precies de grote fout is van Lloris. Omdat hij Frankrijk op de been hield, ging Frankrijk naar het WK en daardoor ontstond er een hoop rotzooi rondom het Franse elftal? Het is hopelijk met licht sarcasme bedoeld;

Ik geef je 5 sterren omdat de rest van het stuk alleen maar uitnodigt tot doorlezen.

9 januari 2012 om 16:09

De grote fout van Lloris is inderdaad dat hij Frankrijk naar het WK wist te brengen, en dat was inderdaad enigszins sarcastisch.

'een goede doelman is geen stijve muur, maar een acrobatische en een swingende doelman die...' zou trouwens een hele rare zin zijn, 'acrobatische' en 'swingende' horen namelijk bij 'muur' en niet bij 'doelman'. Ik heb die zin overigens expres zo laten eindigen, ik vond dat de zin er op deze manier mooi uitsprong, juist omdat hij zo abrupt eindigt. Iemand boven je vond het zelfs de mooiste zin uit het hele stukje, smaken verschillen.

Bedankt in ieder geval voor je kritiek, voor je complimenten en natuurlijk ook voor de 5 sterren.

9 januari 2012 om 16:42

Ah oké zo. Ik dacht dat het inderdaad bij doelman hoorde, maar je hebt gelijk. Vind persoonlijk Lloris een mooie opvolger van Casillas bij Real. Hoop echt dat dat nog een keer gaat gebeuren.

Prachtig stukje man! Ga is bij VI solliciteren

5 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren