Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

NAC-tiener uit selectie gezet na curieuze Snapchat-publicatie

Dinsdag, 11 januari 2022 om 16:01Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:01

Hij begon het seizoen bij NAC Onder 18, maar de teller van de zestienjarige Ezechiel Banzuzi bij het eerste team staat op tien wedstrijden. Het heeft er echter alle schijn van dat het daar ook bij gaat blijven. De middenvelder deelde zaterdagavond voor aanvang van de wedstrijd tegen FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie een raadselachtig bericht met de tekst 'One last time' via Snapchat. Club en speler zijn al enige tijd in gesprek over een eerste profcontract. NAC heeft enkele dagen na het incident besloten om Banzuzi tijdelijk uit de A-selectie te verbannen. Hij sluit voorlopig aan in de jeugdopleiding in Breda.

NAC, Banzuzi en zijn management hebben na overleg besloten om 'rust te creëren rondom Ezechiel en hem voorlopig mee te laten trainen bij de jeugd'. Op een later tijdstip zal de samenwerking wederom tegen het licht worden gehouden. "Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden met Ezechiel. Hij gaf hierin te kennen ook geschrokken te zijn van de reacties die het social media bericht teweeg heeft gebracht en dat het geen handig bericht was. Om weer rust te creëren rondom het 16-jarige talent zal hij dus voorlopig weer meetrainen met NAC Onder 18", laat NAC dinsdag weten in een verklaring.

"Ezechiel en NAC onderzoeken de komende dagen de mogelijkheid om alsnog verder te gaan bij NAC. Hij krijgt nu de tijd en rust om na te denken over zijn toekomst en met name waar deze ligt. De club hoopt op korte termijn een update te kunnen geven over de ontwikkelingen rondom Ezechiel", voegt de leiding van NAC daaraan toe.

Trainer Edwin de Graaf deed in de doelpuntloze remise tegen FC Eindhoven geen beroep op Banzuzi. Na afloop reageerde hij bij ESPN op de publicatie van de tiener. “Ik heb hem nog niet gesproken, maar als dat zo is, zou ik dat wel een beetje respectloos vinden. Dat hij dat dan niet communiceert met ons, maar dat dan zo naar buiten gooit”, benadrukte De Graaf. “Het enige wat ik wel weet is dat we voor NAC-begrippen een topaanbieding hebben gedaan, zeker voor zo’n jonge jongen.”

“Hij moet nog alles bewijzen. Het is een groot talent en we willen hem een podium bieden. Maar nogmaals, als het zo is wat jij zegt, dan vind ik dat wel respectloos. Het is een jonge jongen en hij moet nog veel leren. Ik heb ook wel het idee dat hij een beetje gek wordt gemaakt door de mensen die om hem heen zitten”, vervolgde de oefenmeester van NAC. “Kijk, wij hebben er alles aan gedaan. Wat ik al zeg: we hebben echt een topaanbieding gedaan voor een jongen van zestien die alles nog moet bewijzen.”

“We moeten maar gaan kijken hoe we dit gaan oplossen. We hebben er alles gedaan om hem binnenboord te houden. Blijkbaar gooit hij nu op internet dat hij zijn laatste wedstrijd voor NAC heeft gespeeld.” Banzuzi kan sowieso niet zomaar vertrekken en lijkt zichzelf in de nesten te hebben gewerkt. “Als een speler niet graag voor ons wil spelen of weg wil, ga ik natuurlijk liever door met jongens die wel graag voor NAC willen spelen", benadrukte De Graaf.

Banzuzi speelde vijf wedstrijden in de Onder 18, daarna nog twee met Jong NAC en maakte op 26 oktober vorig jaar zijn debuut in het eerste van NAC. De middenvelder, die in november zijn debuut voor Oranje Onder 17 maakte, speelde op 17 december voor het laatst voor de Bredase club: in de 4-1 nederlaag tegen ADO Den Haag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door yelle)

Tegenwoordig stijgt het ze te snel naar het hoofd. Potverdikkie 16 jaar!!

Lekker afscheid van nemen, en heel veel succes wensen zou ik zeggen.

Het komt vast goed met hem….

9 januari 2022 om 15:24

Dit is de nieuwe tijd. De jeugd uit zich op sociale media zoals Snapchat en Tiktak.
Wellicht moet hij goed begeleid worden

9 januari 2022 om 15:37

Ach, wij hadden vroeger ook TikTak, werd iedere dag uitgezonden op tv.

9 januari 2022 om 22:29

Zijn ook lekkere snoepjes! Ideaal voor 16-jarigen ook.

Gevalletje fatsoenlijke begeleiding is spoorloos lijkt me.

Tenzij NAC hem echt voor een fooi 5 jaar wil vastleggen, maar dan kan je hier heel feitelijk op reageren en niet via Snapchat.

11 januari 2022 om 20:33

Gevalletje fatsoen is spoorloos.

Eigenlijk zou je met dit soort gevallen bij alle clubs onderling moeten afspreken dat ze deze jongen dan geen contract aanbieden (in ieder geval de prof clubs). Man je bent 16 en kan lekker je eerste contract krijgen en spelen in het eerste van NAC wat wil je nog meer? Een tonnen salaris ofzo? Neem genoegen met wat ze je aanbieden en gebruik het als leerschool op deze leeftijd. Als je echt zo goed bent dan komt het zakkenvullen echt nog wel.

9 januari 2022 om 10:56

Dit is natuurlijk ook wel heel makkelijk. Wat als die jongen een topaanbieding kan tekenen bij bijvoorbeeld Ajax of PSV? Naar het buitenland gaan zou ik ook onverstandig vinden van hem, maar als je van Nac naar bijvoorbeeld Ajax kan dan is dat toch ook hartstikke mooi waarschijnlijk verdient hij ook meer geld bij clubs als Ajax of PSV.

Buiten dat had dit natuurlijk nooit uit mogen lekken, op zijn zachtst gezegd niet heel netjes. Maar misschien heeft iemand uit zijn privé omgeving het gelekt.

9 januari 2022 om 12:51

De foto die als eerste rond ging was een screenshot van snapchat inderdaad, dat heeft iemand dus online gegooid. Banzuzi is ook niet gek, die weet ook wat oud-teamgenoten bij PSV en Ajax verdienen, staat zelf bij Nederlandse top in belangstelling en heeft afgelopen half jaar zijn positie verbeterd. Op dit moment ga ik uit van vertrek naar top 3 club, als ik zou moeten gokken PSV. Dit soort dingen lekken op snapchat vaak uit, alleen zelden doet iemand zoiets lekken.

9 januari 2022 om 11:11

En als hij dan minder speelt, ziek wordt of zijn alles afscheurt dan biedt NAC hem zeker ook een goed contract aan? Als NAC zoveel vertrouwen heeft kunnen ze hem toch gewoon bieden wat hij vraagt?

Nu speelt een volwassen vent het via de media inplaats van het binnenkamers te houden.

9 januari 2022 om 11:50

Hem bieden wat hij vraagt? Dus hij kan alles vragen wat hij wil?? Je kent duidelijk de situatie van Nac niet en het wereldvreemde van veel jongeren / mensen

9 januari 2022 om 12:25

Ja, natuurlijk kan hij vragen wat hij wil. Daarna is het aan NAC om daar iets van te vinden. Dat contract moet voor alle partijen goed voelen en anders moeten de wegen gewoon scheiden. Moet die jongen maar akkoord gaan met wat NAC biedt ongeacht wat hij elders aangeboden krijgt?

9 januari 2022 om 12:33

@100% meijer, hij kan inderdaad alles vragen wat hij wil wat hij bij een andere club kan krijgen. NAC kan op haar beurt dan weer kiezen hoe ver ze willen / kunnen gaan. Hij weet dondersgoed dat andere clubs hem dit wel kunnen bieden, niks wereldvreemds aan. Dan weet je juist heel goed wat er in de wereld te verkrijgen is buiten Breda

Hij heeft er wel droevige oogjes bij staan. Dus kan ook zijn dat hij ervan baalt dat ze er niet uit lijken te komen. Of je dat dan via de media moet uitspelen is wat anders, maar we hoeven ook niet meteen aan te nemen dat hij al ergens anders heeft getekend.

9 januari 2022 om 09:41

Als je inderdaad dit gaat uitspelen op deze wijze, voor een betere aanbieding. Ben je gewoon een dramatische vent. Ten alle tijden heb je het recht om jezelf te verdedigen als je er niet uitkomt of wat ook, enkel als je zo smakeloos dit naar buiten brengt en niemand is er op de hoogte van binnen de club. Moet je niet eens willen, dit is een jongen van 16 die nu leert hiervan. Echter zou ik me niet graag branden dit soort jongens.

Waarschijnlijk bedoelt het kereltje het niet verkeerd aan z'n smiley te zien. Het is nu eenmaal hoe de jeugd op dit moment in elkaar zit. Respect en fatsoen zijn niet in overvloed aanwezig. Desalniettemin bijzonder dat zo'n kereltje niet wil verlengen. Zal nu wel voor een financieel interessante transfer kiezen om straks op z'n 23e in de bouw te gaan werken.

9 januari 2022 om 09:45

Heel leuk hoe de jeugd is, totaal niet..

Kom op, het is hierbij gewoon niet netjes om zo dit to communiceren want waarom respect naar je Snapchat buddy's die je niet betalen voor je hobby maar niet naar je huidige werkgever? Het is smerig om dan dit naar buiten te brengen om wat voor redenen dan ook

9 januari 2022 om 09:56

Helemaal mee eens, maar ga dat maar eens uitleggen aan een ondankbare 16-jarige die denkt dat de hele wereld om hem draait.... Sommige jeugd is helaas in mentaal opzicht haast niet meer te redden.

9 januari 2022 om 11:22

Ondankbaar? Weet je hoeveel jeugdspelers er zonder contract worden uitgestuurd? Denk je dat die jongens niet alles hebben gegeven en een hoop hebben opgeofferd? Is het dan ook ondankbaar van NAC als ze die jongens wegsturen?

9 januari 2022 om 11:43

@sashhaha in dit geval vind ik deze jeugdspeler zeer ondankbaar. Het is zijn recht om meer te vragen, of wat dan ook. Enkel betreft de blaam bij mij de communicatie van deze jongen, en dat hij vrijwel van zijn generatie als eerste een contract krijgt voor bij heren van NAC.

9 januari 2022 om 12:29

Ja, maar dankbaarheid heeft hier voor mij weinig mee op te maken. NAC wil deze overeenkomst tot stand brengen, omdat dat voor het bedrijf goed is. Niet omdat ze het deze sympathieke knul zo gunnen. Als hij niet interessant was zou hij net als vele generatiegenoten gedwongen de opleiding verlaten..

9 januari 2022 om 16:21

Tuurlijk wil NAC deze jongen vastleggen, en inderdaad omdat het winstgevend kan zijn als hij mocht blijven toch. Ik denk toch dat het kwestie is van beiden, ik zou graag ook vooruitgaan in mijn ontwikkeling als ik andere leeftijdgenoten bij de top 3 zie spelen, enkel blijft het bij een vorm van respect naar je werkgever want NAC heeft hem hierbij wel hulp geboden om je zo vroeg te laten debuteren. Als er betere communicatie geweest van weerskanten dan had je mij niet gehoord dat ik hem ondankbaar zou vinden..

9 januari 2022 om 19:41

Voor NAC is het sowieso zuur dat veel toptalent voor club als NAC tussen 14 en 18 voor andere clubs hebben gekozen Agougil naar Ajax, Simons naar PSV, Il Moussaoui en Troost naar Feyenoord, Hardley naar Man U met nu dan Banzuzi wat naar buitenland en Nederlandse top kan en Mekkaoui (ook uit 2005) die nadrukkelijk in belangstelling staat van Nederlandse top. Dat had voor NAC serieuze waarde kunnen creëren. Hardley zat al op de bank bij eerste van Man U. Simons was beste speler van eerste helft van o17 competitie namens PSV. Agougil was één van jongste debutanten in de YL namens Ajax en Banzuzi met zijn 16 al ervaring in eerste. Hele goede 2005 lichting waar volgensmij niemand van contract heeft getekend bij NAC.

10 januari 2022 om 08:51

En zo houdt het systeem zichzelf in stand, waarbij de grote clubs steeds groter worden en de kleintjes geen kans krijgen om serieus te groeien.

Die opleidingsvergoedingen tussen profclubs moeten fors omhoog. Voor deze jongens zou NAC gewoon een ton per opleidingsjaar moeten kunnen vangen. Dan blijven ze of langer bij de club zodat je er in het eerste van kan profiteren. Of je krijgt serieus geld zodat je de opleiding verder kunt versterken.

11 januari 2022 om 16:14

Uiteindelijk kun je als club zijnde maar 11 spelers opstellen. Die spelers kunnen beter kijken of ze kiezen voor een duurzame carriere of 'quick bucks'. Bij NAC krijg je uiteindelijk sneller kansen dan bij Ajax (kwantiteit en kwaliteitsverschil). Daar heb je dus wel een hele nuchtere en eerlijke zaakwaarnemer bij nodig. Die jonge gasten kunnen objectief toch nog niet inschatten waar ze staan.

11 januari 2022 om 16:23

@wolterx. Als ik dit zo lees over al die talenten die voor andere clubs kiezen, zou het dan niet aan NAC kunnen liggen dat ze zo jong vertrekken?

11 januari 2022 om 18:05

NAC heeft niet middelen talent te behouden momenteel, zeker talent dat bij Oranje elftallen zit en daar bevriend raakt met spelers van andere clubs.

11 januari 2022 om 22:58

Nou ja hoezo zuur, ze slapen bij Nac zelf ook (Niet alleen bij Nac trouwens). Deze speler mocht vorig jaar of misschien zelfs jaar ervoor februari al een contract tekenen, waarom nu pas een bod neerleggen? Hardley heeft niet eens een bod ontvangen kon naar gehele engelse top, maar Nac wou het nog even aankijken.

De clubs (vooral onder top 6) willen altijd maar tot laatste moment wachten met een contract en dan als de speler een andere keuze maakt, maken ze de speler zwart in de media. Nu ook zo een jongen gelijk terug zetten.

Den Bosch ook vorig jaar met Klas, lekker aan het lijntje houden en maakt die jongen een andere keuze hup de media ermee.

Handig nee maar goed dat kan ook jeugdigheid zijn dat geen kwaad zag in een berichtje sturen. Schijnbaar denkt hij dat hij zijn laatste wedstrijd voor NAC heeft gespeeld. Hoezo ga je als NAC zijnde niet eerst met hem praten wat hij met die snap bedoelde? Ze doen nu precies hetzelfde in mijn ogen.

Als er op jou als, beoogd talent, geen beroep wordt gedaan in de wedstrijd die we hebben gespeeld (ontiegelijk zwak), dan zou ik toch wat minder hoog van de toren blazen.

Vroeger kregen dergelijke vlerken gewoon billenkoek of een draai om hun oren. Mag schijnbaar tegenwoordig niet meer. Maar voor je het weet, zit je met een hele, niet meer te redden, generatie Noa Langs opgescheept.

11 januari 2022 om 16:06

Hoho dat mag je niet meer zeggen want dat komen de kwakzalvers wel even langs om te vertellen dat je alleen maar moet pappen en nathouden. En zie hier, de voorbeeldjeugd in de huidige maatschappij

11 januari 2022 om 16:12

Overdreven gedoe. Enige verschil is dat het nu door social media meer zichtbaar is. Bazoer in zijn jonge jaren, Bakalli, Depay of zelfs Davids, Kluivert en Seedorf had je vroeger ook. Dat waren net zulke 'diva's', maar dan zonder online platform. Dit ventje is 16. Heel zijn omgeving praat hem de hemel in. Dan ga je een beetje puberaal doen. Niks om hem voor af te fakkelen.

En wat als hij het bedoelde als een laatste keer zonder prof contract? Zal wel niet maar wat als? Dan word ie hier flink aan de paal genageld als 16 jaar joch

Ik moet meteen denken aan dat filmpje:

What's your name?
- What?
WHAT IS YOUR Name?
- Ezekiel
Fuck you Ezekiel

Ach en laten we een kereltje van 16 nou niet meteen met de grond gelijk maken. Jeugdelijke onbezonnenheid en pubergedrag. Moet je niet al te zwaar aan tillen

11 januari 2022 om 16:29

Als ik dit dan weer lees, moet ik denken aan een stukje uit Pulp Fiction. Do they speak English in What?

Deze jongen wordt natuurlijk ook gevoed door zijn zaakwaarnemer, die hun alleen bij brengen dat clubs er zijn om zo snel mogelijk je bankrekening vol te laten lopen. Het maakt niet uit wie die club is. Voetbal is een fantastisch spel wat zo langzamerhand gespeeld wordt door heel veel enge mannetjes.

Mag een jochie van 16 jaar dit niet posten? Waar slaat deze ophef op zeg. Overtrokken reactie van wat verveelde PR mensen. Die knul zegt niets wat ook maar in de buurt komt van provocatie.

11 januari 2022 om 19:12

Helemaal met je eens. Hij weet nu alleen wel dat je social media af en toe gewoon beter even kan laten voor wat het is. Een onschuldig lijkend berichtje kan gigantisch opgeblazen worden blijkt wel weer.

Grote woorden worden hier gebruikt: "met de grond gelijk maken", "aan de schandpaal nagelen" etc.

Als ik vroeger ongepast gedrag vertoonde, kreeg ik een duidelijke waarschuwing van mijn vader. Bij herhaling volgde een oorvijg. Ik voelde me dan niet aan de schandpaal genageld en ik heb er ook niets aan overgehouden. Ik leerde mijn grenzen kennen, dat is alles. Ik ben natuurlijk tegen elke vorm van terrorisering of mishandeling van kinderen, maar een draai om de oren af en toe behoort daar m.i. niet toe. Als je alles, wat zo'n puber doet en zegt, altijd met de mantel der liefde bedekt, creëer je een onuitstaanbare en verwende volwassene.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Jong AZ240
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. BoereAanvaller153
R. KuijpersAanvaller141
S. HaugenAanvaller132
R. KortsmitKeeper100
A. OmgbaAanvaller72
T. TroostKeeper60
R. BesselinkVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren