Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Na veertien maanden nog altijd geen glimp van Tyrell Malacia bij Manchester United’

Laatste update:

Manchester United is zonder Tyrell Malacia aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen, zo laat Samuel Luckhurst weten namens de Manchester Evening News. De Nederlander, die al veertien maanden in de lappenmand zit, is nog niet hersteld van zijn knieblessure.

Het kalenderjaar 2023 was voor Malacia in meerdere opzichten een horrorjaar. De linksback raakte geblesseerd aan zijn knie en zag gedurende zijn revalidatie van alles misgaan.

De Nederlandse linksback speelde zijn laatste wedstrijd voor Manchester United op 28 mei 2023 en ging vervolgens onder het mes vanwege een knieblessure.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Malacia leek in februari van dit jaar dicht bij zijn rentree in de wedstrijdselectie te zijn, echter gaf zijn manager Erik ten Hag een maand later aan dat de verdediger waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie zou komen.

In de voorbereiding op het afgelopen seizoen maakte Manchester United ook al bekend dat Malacia niet meereisde op trainingskamp. De voormalig speler van Feyenoord fungeerde een seizoen eerder als stand-in voor de blessuregevoelige Luke Shaw, maar kreeg tegen het einde van het seizoen last van zijn meniscus.

Hierop werd besloten om Malacia in de zomer van 2023 te opereren aan zijn knie. Manchester United wilde dat de linkspoot in Londen onder het mes ging, maar de speler wilde zelf liever revalideren in Nederland en werd geopereerd in zijn geboorteland. Buiten het toezicht van de club.

Bronnen die dicht bij Malacia staan, wijzen al een tijdje met de beschuldigende vinger naar de club. Volgens hen was de medische staf van de club niet altijd in staat om hem genoeg aandacht te geven.

In april van dit jaar bleek Malacia eindelijk op de weg terug. Hij trainde met een externe expert in Barcelona, Nederland en Manchester en naderde de laatste fase van zijn herstel. Over een paar weken kon hij de groepstraining hervatten, zo was de verwachting destijds.

Naar nu blijkt is Malacia toch nog niet voldoende hersteld om terug te keren bij de club. Wanneer hij weer aansluit is niet bekend. United oefent volgende week maandag voor het eerst deze voorbereiding. In Noorwegen is dan Rosenborg de tegenstander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dit moet wel een mentale gezondheid kwestie zijn. Solksjaer heeft al aangegeven in een interview dat een aantal spelers bij Man Utd mentale problemen hebben. Zou me niet verbazen als Malacia, Rashford en Sancho degene zijn naar wie hij verwees.

9 juli 2024 om 19:17

Maar Malacia werd pas gehaald onder Ten Hag. Dus lijkt me sterk dat Solksjaer contact had met Malacia.

9 juli 2024 om 22:32

Het lijkt mij wel dat Solksjaer nog goed contact onderhoud met mensen binnen Man Utd. Het interview heeft hij pas een paar maanden geleden plaatsgevonden.

9 juli 2024 om 19:18

Er speelt idd veel meer dan alleen een “knie blessure”

Maar men weet het goed voor zich te houden

9 juli 2024 om 19:57

Bijzonder suggestief, heb je enig bewijs hiervoor?

9 juli 2024 om 20:46

Is vorig al eens naar buiten gebracht dat mentale problemen meespeelden.

9 juli 2024 om 21:23

Dat is geroepen door een Duitse journalist zonder onderbouwing of toelichting.

Dit klinkt niet best. Als je zolang eruit ligt vraag ik me af of je uberhaupt nog terug op niveau kan komen. Doet me denken aan Owen Hargreaves.

9 juli 2024 om 19:52

Poeh, maar Owen hargreaves gaf wel thuis ALS hij speelde, geweldige voetballer.

Ai dat is niet zo best om te horen, was zijn knieblesseure zo erngstig dan? Of gaat het herstellen hiervan niet goed?

"bronnen die dicht bij Malacia staan, wijzen al een tijdje met de beschuldigende vinger naar de club. Volgens hen was de medische staf van de club niet altijd in staat om hem genoeg aandacht te geven."

Als dit waar is is het toch wel zielig hoe ver Manchester United als cluppie is gezakt zeg, was het er absoluut niet mee eens dat Ronaldo zo kinderachtig een interview deed maar als je van die interview hoord dat het verschil tussen United en Madrid/juventus zo groot is kwa faciliteiten, herstel, sport arenas etc dan vraag je je toch wel af waar het zo mis kon gaan bij United, wel lekker met 100 miljoen strooien voor middelmatige spelers als Anthony tegerlijk.

9 juli 2024 om 20:36

De club wilde dat hij in Engeland bleef en daar ging revalideren. Hij gaat zelf naar Nederland om buiten de club om te revalideren. Beetje raar om dan te zeggen dat de club niet naar hem omkeek.

9 juli 2024 om 23:02

Dat is net een kip en ei verhaal. Of hij wilde graag naar Nederland om met een extern iemand te gaan revalideren, omdat hij toch vond dat hij in Engeland niet genoeg aandacht kreeg om te revalideren. Volgens mij kwam dat verhaal dat hij naar Nederland ging, ook pas heel ver in zijn herstel. Niet gelijk aan het begin dus heeft zat vooraf kunnen spelen

Ik had een tijd geleden ergens gelezen dat hij een zware depressie heeft. Dus dat kan veel verklaren.

Is destijds naar buiten gebracht dat hij met zware mentale problemen kampt.

Wat het ook is, hoop voor hem dat hij oke is. Je zou soms haast vergeten dat voetballers ook maar mensen zijn en ook gewoon kunnen lijden aan mentale gezondheidsproblemen die je carriere volledig kunnen verpesten. Als hij nog terugkeert als voetballer zal het een karwei worden om weer op niveau te komen, als dat ooit al lukt.

Vreselijk voor hem! Beterschap!

Er is nog weinig van bekend, laat staan gelinkt spelers voor de linksback positie. Lijkt mij dat daar zeker een speler voor moet komen. Aangezien Shaw ook blessure gevoelig is.

Ten Hag heeft toch wel veel flops uit Nederland gekocht.
Deze jongen komt in alle opzichten gewoon tekort voor het europese niveau.

Jammer dit te horen ia nog erger dan vd Beek transfer. Hoop dat hij er weer komt. En anders terug naar feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren