Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Bayern vliegt ook Dortmund uit de beker na kansloze avond in Leipzig

Laatste update:

RB Leipzig heeft zich geplaatst voor de halve finale van de DFB-Pokal. Die Roten Bullen wonnen volledig verdiend met 2-0 van Borussia Dortmund. Timo Werner maakte in de eerste helft de 1-0, waarna Kevin Kampl diep in blessuretijd de eindstand bepaalde. De loting gaat uitwijzen wie de tegenstander van Leipzig in de halve finale wordt.

Leipzig was vanaf het begin de betere ploeg. Zo probeerde Dani Olmo het met een goed schoot, maar zag de Spanjaard dat Gregor Kobel een fraaie redding in huis had. Tien minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant kon worden binnengelopen door Werner: 1-0. Zowel Werner als Olmo kregen nog voor rust de kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar beide spelers stuitten op Kobel.

Dortmund mocht van geluk spreken dat het even na een half uur spelen niet 2-0 stond. Gvardiol werd in alle vrijheid gevonden, maar de kopbal van de Kroaat ging millimeters over. Leipzig domineerde en kwam er met grote regelmaat gevaarlijk uit. Het leidde nog tot enkele kansjes, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Na rust moest Dortmund het over een andere boeg gooien, maar het lukte de ploeg van Edin Terzic maar niet om gevaarlijk te worden. Donyell Malen, die een basisplaats kreeg toebedeeld, leek vlak na rust geblesseerd uit te vallen, maar gelukkig viel de schade mee. Kansen werden schaarser in de tweede helft. Wel kreeg Konrad Laimer een mogelijkheid, maar wederom was Kobel, de absolute uitblinker bij Dortmund, een hinderlijke obstakel voor Leipzig.

Vlak voor tijd kreeg Dortmund het pas voor de eerste keer voor elkaar om een schot tussen de palen te krijgen. Malen probeerde het, maar Janis Blaswich werd niet nerveus van de poging van de Nederlander. Blaswich onderscheidde zich diep in blessuretijd opnieuw, door een schot van de bezoekers uit de hoek te tikken. Aan de andere kant maakte Kampl het karwei af door uit een counter in een leeg doel raak te schieten: 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor Leipzig. De DFB Pokal zou een mooie prijs zijn voor ze en eentje die ze jaarlijks erg serieus zouden moeten nemen zolang ze niet structureel mee kunnen doen om de winst in de Bundesliga. Leuke finale in ieder geval tussen Leipzig en Freiburg, dat gaat een leuke pot worden!

5 april 2023 om 22:59

Hoe weet je dat? Frankfurt en Stuttgart zitten er ook nog in. En dit jaar was juist hun kans, 10 speeldagen geleden stonden ze nog boven Dortmund, die hebben juist een 10 punten achterstand op Bayern goed gemaakt. Ze hadden gewoon versterkingen moeten halen in de winter door blessureleed van Nkunku en Olmo.

5 april 2023 om 23:04

Dat weet ik helemaal niet, ik dacht dat de afgelopen week de halve finales waren😂😅

5 april 2023 om 23:06

Haha kan zomaar. Zal zelfde finale als vorig jaar zijn overigens.

Dortmund werd volledug overklast. Kobel hield ze op de been. Je vraagt je toch af of Leipzig met een fitte Olmo en Nkunku (her gehele seizoen) niet gewoon de dubbel had kunnen winnen. Samen met Szoboszlai heb je dan de beste aanval van de liga. Van Olmo naar Forsberg en van Nkunku naar Silva / Werner is als of je een snelle ferrari inwisseld voor een slome fiets.

Waardeloze wedstrijd van BvB, alle hoeken van het veld gezien en mogen Kobel op de blote knietjes bedanken dat het geen mega score is geworden. Mag toch niet hopen dat dit commercie bedrijfje wederom een prijs pakt. Schande voor het Duitse voetbal. Het is aan een van de 3 andere geweldige clubs de taak om voetbal Duitsland trots te maken “ in die Farbe getrennt, in der sache vereint” een mooie veel gebruikte quote tegen clubs als Hoppenheim en Leipzig. Ik hoop persoonlijk op een overwinning van Freiburg, vorig seizoen heel erg dichtbij een overwinning en de sympathieke Christian Streich gun je als Bundesliga liefhebber een prijs. Zonder Streich zou Freiburg helemaal nergens zijn, hij zit er nu al zolang en het zou geweldig zijn als hij ooit zijn carriere bij de Breisgau-Brasilianer afsluit met een mooie DFB pokal. erg leuk voor de trouwe aanhang die Freiburg heeft👍🏽

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren