Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho sarcastisch: ‘Ik zie hem wel terug als het van Spanje mag’

Laatste update:

Chelsea won zaterdagmiddag met 1-2 op bezoek bij Crystal Palace. Topscorer Diego Costa had geen aandeel in de doelpunten van the Blues, want de spits was niet in staat mee te doen. De spits speelde de afgelopen negen dagen twee keer lang mee bij het Spaanse nationale team: negentig minuten tegen Slowakije en tachtig minuten tegen Luxemburg. José Mourinho kreeg hem daarna in belabberde staat terug.

/

Deze week merkte Mourinho reeds op dat hij zijn spits niet zou kunnen gebruiken tegen Crystal Palace, al vermoedden sommigen toen nog dat de trainer wellicht blufpoker speelde. Daar was echter geen sprake van, want Mourinho zette hem niet in. Dat blijft ook nog even zo, onthulde de Portugees enigszins geïrriteerd. Op de vraag wanneer hij Diego Costa weer denkt te kunnen gebruiken, reageerde hij hoorbaar sarcastisch.

“Het enige dat ik kan zeggen, is dat Diego na de wedstrijd tegen Arsenal naar het nationale team vertrok. Hij speelde mee in twee grote affiches tegen Slowakije en Luxemburg en raakte in een staat waarin hij niet in staat is voor zijn club te spelen. Of ik nog gebeld heb met de medische staf van Spanje? Waarom? Om geld uit te geven aan dat telefoongesprek?”, aldus Mourinho.

Op nog sarcastischer toon vervolgde hij: “Ik denk dat Diego Costa half november weer op en top in orde is om in actie te komen voor het nationale elftal. Dat weet ik zeker. Onze medische staf zal hem weer helemaal oplappen en dan is hij tegen die tijd weer perfect in orde. Ik zie hem dan wel weer terug als het mag van Spanje, wanneer hij vrije tijd heeft.”

Moet Vicente del Bosque Diego Costa volgende maand met rust laten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan Mourinho hier geen ongelijk in geven, het is zo gigantisch frustrerend dat belangrijke spelers geblesseerd raken bij vrij onbelangrijke interlands...

19 oktober 2014 om 00:16

Inderdaad.. heel matig van de Spaanse ploeg dit.

19 oktober 2014 om 00:21

Die oefenwedstrijden mogen ze van mij wel afschaffen, 0% kijkplezier voor de neutrale voetballiefhebber.

Maar goed bij Spanje is het altijd al zo geweest dat ook de grote spelers als Iniesta, Xavi, Ramos, Alonso enz ook in oefenwedstrijden tegen kleine landen waar er niets op het spel staat mee doen om geld in de kas te brengen voor de Rfef.

19 oktober 2014 om 00:39

Nou deze "oefenwedstrijden" moeten wel gespeeld worden anders kun je geen EK en WK spelen...

19 oktober 2014 om 01:34

Ben het op zich met je eens maar soms worden jonge talenten uit je land dan uitgenodigd en dan is natuurlijk leuk om te zien, ik zou zeggen voor oefeninterlands mag je alleen spelers oproepen onder de 23 denk dat dat een goeie optie zou zijn.

19 oktober 2014 om 00:22

Nee juist niet, als hij fit is en mee gaat met het nationale elftal heeft Del Bosque het recht om hem op te stellen. Dan had Chelsea of Costa zelf maar moeten zeggen dat hij niet in staat was te spelen.

19 oktober 2014 om 11:19

Chelsea heeft geen inspraak daar in.

19 oktober 2014 om 13:41

Dat is meerdere malen geroepen. Costa was niet 100%, maar Del Bosque had daar maling aan. Mourinho heeft gevraagd hem niet mee te nemen, maar hij maakt 170 minuten en staat nu dus buitenspel.

Die volstrekt zinloze interlands tussendoor dienen gewoon te worden afgeschaft. Doe die maar na het seizoen, dan wordt de invloed van bij interlands opgelopen blessures drastisch ingeperkt en heeft de medische staf van een club ook veel meer controle over een speler, wat de gezondheid van deze speler alleen maar ten goede komt.

19 oktober 2014 om 01:51

Opzich kan je beter een maand vol interlands doen dan vier keer een week. Dan kan je als coach ook echt aan iets bouwen, Van Gaal kon in een maand van een defensief matig elftal een onpasseerbare ploeg maken. Het nadeel is wel dat als een nationaal elftal toevallig die maand een bepalende speler moet missen (bijv. Bale bij Wales of Robben bij Oranje) je ernstig benadeeld bent. Daarnaast moet je als club een maand een speler gewoon zijn salaris geven, terwijl hij niet aanwezig is.

19 oktober 2014 om 10:48

Deze zinloze interlands heten kwalificatie wedstrijden.

20 oktober 2014 om 22:06

Die kunnen, zoals gezegd, ook na het seizoen.

19 oktober 2014 om 00:51

Sinds wanneer zijn kwalificatie interlands onnodig? Of vind jij dat spanje die niet hoeft te spelen?

19 oktober 2014 om 01:06

Ik weet wat je zei maar ook tegen Luxemburg was het gewoon EK kwalificatie dus gewoon een wedstrijd om het eggie.

19 oktober 2014 om 01:08

Dan hadden jullie hem niwt moeten halen! Hij was voor hij naar Chelsea al A international en nu nog steeds. Mourientje moet niet piepen.

19 oktober 2014 om 02:30

Kijken hoe jij piept als Barcelona Messi , Busquets en Neymar kwijt raakt na oefeninterlands

19 oktober 2014 om 02:36

Tegen Luxemburg is nooit voor het echie tegen hun hoef je niet met een A-elftal te verschijnen als je als bondscoach weet dat je spits niet fit is en je genoeg andere spelers hebt om het verschil te maken waarom laat je die spits dan niet gewoon rusten.

19 oktober 2014 om 03:00

Dat is al tig jaar de regel en elke top club heeft er last van. Waarom moet hij dan weer zeuren

19 oktober 2014 om 09:29

@wilianborges

Daarom hebben Nederland Duitsland Spanje Engeland moeite in hun poules. Kleine makkelijke landen bestaan bijna niet meer in Europa

19 oktober 2014 om 09:33

@wilian borges

Wat zielig trouwens want alleen Chelsea heeft hier last van boehoe

19 oktober 2014 om 00:27

Ik vind blessures na interlands ook erg vervelend, maar wat ik van Costa zie, is hij niet op zn mond gevallen. Hij had toch best kunnen aangeven dat hij niet fit was (of heeft hij dat gedaan?) So what als hij dan wat kritiek zou krijgen. Zijn gezondheid gaat voor lijkt me.

19 oktober 2014 om 00:48

Ja... want andere teams staan te springen van blijdschap wanneer hun spelers mogen spelen en de kans mogen lopen geblesseerd te raken...

Maar cheslea is natuurlijk belangrijker dan andere clubs... dus laten we daar andere regels voor maken.

19 oktober 2014 om 01:00

Wat een vreselijke domme reactie, als Costa al geblesseerd was geweest voordat hij zich moest melden bij de nationale ploeg dan had dat door hemzelf of chelskea even gemeld moeten worden. Nu gaat hij ernaartoe om te voetballen iets dat gewoon een eer moet zijn, ja ook voor de Braziliaan Costa. Nu dat hij geblesseerd terug komt hadden ze hem plotseling met rust moeten laten? Dan zal Chelsea voortaan gewoon alleen nog maar middelmatige spelers moeten kopen, zelf opleiden is erg lastig, zodat hun spelers niet meer opgeroepen worden door de nationale teams en ze niet meer tegen dit soort problemen oplopen.

19 oktober 2014 om 01:07

Dan had ie dus sowieso gisteren niet kunnen voetballen.

19 oktober 2014 om 08:26

Kerel wat zeur je nou, dan had je club hem gewoon weg niet moeten laten gaan! Boeit eigg totaal niet welke wedstrijden er voor Spanje gespeeld moeten worden, als die niet fit genoeg is moet die in Londen blijven, en niet met Spanje mee gaan! Ga je mee dan is de kans dat je wordt opgesteld, dat weet elke beetje normaal denkende voetbal volger, dus niet zo janken!

Hahaha ik vond deze opmerking zo grappig. Zuur voor Chelsea wel maarja...hopelijk is hij er volgende week ook niet bij

19 oktober 2014 om 00:25

Ja ik ook maar zal je zien dat hij tegen Utd opeens wel kan spelen

Normaal gesproken mag ik Mourinho totaal niet, maar deze reactie kan ik wel weer waarderen. Het is natuurlijk enorm bagger als een belangrijke spelers geblesseerd raakt bij interlands tegen weinigzeggende landen. Vooral als je in de Premier League actief bent met al haar bekertoernooien en de Champions League. Helaas is er vrij weinig aan te doen.

Was Costa eigenlijk al geblesseerd voordat hij werd opgeroepen of is de blessure ontstaan tijdens de interlandperiode?

19 oktober 2014 om 00:29

Hij is al 3 maanden niet 100% fit maar heeft tijdens interlands sws nog een blessure opgelopen

19 oktober 2014 om 00:52

Tja, als iemand sowieso al een hele tijd niet 100% fit is kun je er als land ook best voor kiezen de speler niet op te roepen, zeker als je met een topland als Spanje tegen een Slovenië en Luxemburg speelt. Uiteindelijk is er altijd wel iemand de dupe.

Misschien moeten er maar voor iedere interlandperiode medische keuringen komen door een orgaan dat los staat van clubs en landenteams. Kom je niet door de keuring, dan mag je niet spelen voor je land.

19 oktober 2014 om 00:56

Ja maar Costa is geen schijterd ofzo. Als hij er echt last van heeft hij kan hij toch z'n mond opentrekken. Het is niet zo dat hij de belangrijkste speler van Spanje is, als je niet kan spelen geef je dat gewoon aan.

Zo voelt LFC zich elke interlandperiode

Erg vervelende situatie dit; Mourinho merkte dat Costa echt nodig was dus liet hem vlak voor de interlandperiode 3 keer in een week spelen.
Del Bosque probeert zijn team te laten wennen aan het spel van Costa, zodat zij eindelijk weer een topspits hebben.
Costa wilt zich bewijzen voor Spanje om het vertrouwen in hem te belonen.

Hierdoor besluit Costa niet aan te geven dat hij eigelijk rust nodig heeft, speelt hij bijna 180 minuten voor Spanje en blijkt hij niet fit terug te keren.. Hij moet simpelweg een lange periode rust krijgen, maar er bestaat in zijn geval geen tijd hiervoor (pas in de zomerstop).

Ik verwacht dat hij nu dus een lange tijd niet zal spelen voor Chelsea om 100% terug te keren (voor het eerst bij Chelsea). Dit kan serieuze gevolgen hebben voor de titel, want vandaag was duidelijk te merken dat een spits ontbrak bij Chelsea. Remy werd amper gevonden omdat hij een compleet ander spel heeft dan Costa, waardoor het niet klikte met zijn teamgenoten. Mourinho heeft al aangegeven dat hij tegen Maribor niet zal spelen, maar ik ben bang dat hij Old Trafford (waar hij een geweldig wapen tegen Blackett zou zijn) niet zal halen.
Hopelijk kan de medische staf wonderen verrichten, want in de strijd met City om het kampioenschap zal de spits ontzettend belangrijk worden - Aguero vs Costa -.

19 oktober 2014 om 00:58

Lol Blackett speelt niet eens op Old Trafford volgende week. We hebben al onze verdedigers weer terug van de blessures etc. Maar jullie zullen hem Costa wel missen als hij niet speelt. Ik vond Remy trouwens wel gewoon een goede spits hoor, ook bij Chelsea...heeft vandaag zeker slecht gespeeld dan?

19 oktober 2014 om 10:12

Zijn ze al terug? Dat wist ik niet, wel mooier voor het affiche, maar ook jammer voor Chelsea haha..
Remy is niet slecht hoor, hij is redelijk snel, sterk en technisch begaafd. Het probleem is alleen dat hij (net als Torres vorig jaar) steeds verkeerd loopt. Hij was vandaag vaak aan de zijkant te vinden, vroeg ballen in de diepte etc. Nooit was hij een aanspeelpunt waardoor de middenvelders de bal kunnen krijgen in de diepte. Hij speelt zodoende gewoon echt anders en dat is jammer, want met dit middenveld is een 'behulpzame' spits extreem van belang.

19 oktober 2014 om 01:09

Te leunen? To rely on?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren