Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mogelijke concurrent haakt af: FC Twente op vinkentouw voor Wout Weghorst

Laatste update:

TSG Hoffenheim gaat niet in gesprek met Burnley om Wout Weghorst definitief over te nemen, zo meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zit FC Twente daardoor op het vinkentouw voor de handtekening van de 31-jarige spits. Weghorst ligt in Engeland nog tot medio 2025 vast, waardoor de Tukkers eerst een akkoord moeten bereiken met Burnley.

Hoffenheim heeft Weghorst bedankt voor zijn bewezen diensten. De 31-voudig international van Nederland werd dit seizoen gehuurd van Burnley. Weghorst speelde in totaal dertig officiële wedstrijden namens die Kraichgauer, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en vier assists.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Trainer Pellegrino Matarazzo is niet ontevreden over de prestaties van Weghorst, maar heeft besloten verder te gaan zonder de boomlange spits. Twente volgt de situatie rondom Weghorst nauwlettend, daar hij deze zomer het belangrijkste transferdoelwit is bij de club uit Enschede.

Vooralsnog is het de vraag hoe hoog Burnley in de boom gaat zitten voor Weghorst, die volgens Transfermarkt nog altijd 7 miljoen euro waard is. Zaakwaarnemer Simon Cziommer onthulde tegenover Voetbal International wel al dat Weghorst tegen een contractueel vastgelegde afkoopsom kan vertrekken.

De spits zelf droomt ervan om aan de slag te gaan in de Grolsch Veste, daar hij van jongs af aan fan is van Twente. In Nederland stond Weghorst eerder wel al onder contract bij Willem II, FC Emmen, Heracles Almelo en AZ.

Duidelijk is dat Burnley wel iets aan het vertrek van Weghorst wil overhouden. The Clarets betaalden in januari 2022 liefst 17,5 miljoen euro voor de spraakmakende spits. Een succesverhaal werd dat echter nog niet, daar Weghorst in twintig officiële wedstrijden slechts twee keer wist te scoren.

In de afgelopen twee jaar stalde Burnley Weghorst achtereenvolgens bij Besiktas, Manchester United en Hoffenheim. Middels de ontvangen huursommen is een deel van de financiële schade inmiddels gedekt. Toch zal Twente in de buidel moeten tasten om Weghorst terug naar de Eredivisie te halen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon een gek idee, zou dit wat voor Ajax zijn mochten ze Akpom verkopen ?

Als je dan Brobbey weet te houden als eerste spits met Weghorst en Rijkhoff achter de hand.

24 mei 2024 om 09:59

Ajax maakt geen kans. Weghorst wil alleen maar naar twente toe deze zomer. Er zijn genoeg andere clubs die interesse hebben in hem.

24 mei 2024 om 10:00

Weghorst gaat echt niet bij Ajax op de bank zitten hoor. Dat snap je zelf hopelijk ook wel toch?
Die is fan van Twente, heeft daar een basisplaats en speelt voorronde CL.

24 mei 2024 om 10:27

Ik snap dat als hij zelf de keuze moet maken hij voor Twente kiest, was meer benieuwd of meer mensen het met me eens waren dat het een leuke optie was hoe ik het zei.

24 mei 2024 om 10:00

Kun je uit het hoofd zetten. De man reed als kind met de trein langs het Twente stadion en zei letterlijk tegen vrienden '' daar speel ik ooit ''. Weghorst is een Twente fan. Die gaat niet voor een andere club spelen.

24 mei 2024 om 10:31

Ik zeg niet dat het gaat gebeuren maar hij heeft al voor drie andere clubs gespeeld waaronder Heracles Almelo. Dat die fan is van Twente dat klopt

24 mei 2024 om 10:38

Is zeker zo. Maar ik vraag mij af of hij dat in deze fase van zijn carrière nog wil. Kan nu nog iets betekenen voor de club, is waarschijnlijk klaar voor de stap, is al langere tijd bezig met Twente.

Kan natuurlijk altijd, maar ik zie hem bijna zeker naar Twente gaaan.

24 mei 2024 om 12:30

@jajoh89 - Heracles was wel in een tijd waarin hij weinig te kiezen had. Hij kwam van Emmen. Verder vind ik dat sentiment sowieso onzin voor een voetballer. Ook als FC Twente-supporter moet je prima in staat kunnen zijn om voor Heracles te spelen en dat met plezier te doen.

24 mei 2024 om 10:02

Mwaa Twente is aantrekkelijker voor die jongen. Naast dat hij fan is van die club, kan hij ook gelijk een heldendom vertolken door ze de CL in te knallen en hij dus gelijk meer uitdaging heeft. Daarnaast kan hij bij Twente echt de concurrentie aangaan voor de eerste spits positie, terwijl bij Ajax Brobbey als jongen van de club die positie heeft en echt hele gekke dingen moet gaan doen voordat hij die positie kwijt raakt. Logisch ook, ik verwacht namelijk niet dat Twente perse veel geld moet verdienen op van Wolfswinkel, terwijl Ajax dat wel moet op Brobbey. Overall is Twenye gewoon de veel betere en logischere optie voor Weghorst.

24 mei 2024 om 10:26

Haha oke duidelijk, ik heb ook even gemist dat hij fan van Twente is.

Sowieso een leuke speler voor Twente en de eredivisie.

24 mei 2024 om 10:32

OT: ik denk dat Burnley echt minimaal 7 miljoen euro voor deze gast wil hebben en dat gaat Twente echt niet kunnen betalen.

Btw als ik Ajax was zou ik niet voor houterige 31jarige Weghorst gaan, maar voor Sam Lammers. Ik zeg het al sinds de jeugd van PSV, dat is echt een ideale AJax spits. Kan ook op 10 maar is technisch, kan een bal vasthouden, kan combineren....

24 mei 2024 om 10:53

Lammers zie ik ook erg graag komen bij Twente, mochten ze er niet uitkomen met Weghorst. Bij Ajax zie ik dat niet gebeuren. Dan zit Lammers weer op de bank (bij een zoekend team), omdat Brobbey er echt niet uit gaat.

24 mei 2024 om 10:54

De vraag is dan: wie gaat dat wel betalen, en wil Weghorst daar heen? Ook de speler zelf heeft hierin zijn wensen/eisen. Gaat Burnley te hoog in de boom zitten, dan heb je een dure bankzitter die volgend jaar gratis wegloopt.

24 mei 2024 om 14:39

Dat is inderdaad een gek idee. Weghorst heeft nu al talloze malen bewezen een wat hoger niveau niet aan te kunnen. Weinig rendement en van alleen goeie mentaliteit moet Ajax het komend jaar ook niet hebben.

Het zou onderhand wel een deceptie worden mocht dit niet meer rond gaan komen. Volgens mij gaat dit niet meer aan Twente en Weghorst liggen en is het voor iedereen te hopen dat Burnley ‘goedgezind’ is. Al kan ik het me goed voorstellen dat Burnley vasthoudt aan een voor Twente te hoge afkoopsom. Ben heel benieuwd wat die clausule eventueel inhoudt.

Voor Twente is Weghorst toch wel de gedroomde aanwinst die hopelijk de club naar een eventueel nog hoger niveau kan brengen waarmee je Europees wat meer gewapend bent.

Het is allang rond , hij heeft een huis al gekocht !
Het moet alleen nog even stilgehouden worden

24 mei 2024 om 11:59

En omdat het is stilgehouden, weet jij het? Of ben jij z’n makelaar?

24 mei 2024 om 12:19

Oké, sensatiezoeker. Waarom zou het stilgehouden moeten worden? Dat hij, een jongen uit Borne in het hart van Twente, een huis in Twente gekocht heeft, met het einde van z’n carrière toch langzamerhand een beetje in zicht, lijkt me niet direct gerelateerd aan een overstap naar FC Twente.

24 mei 2024 om 12:32

Als het allang rond was, hadden we dat ook allang gelezen. De vraag is of Burnley bereid is water bij de wijn te doen. Zijn ze dat niet, is Weghorst niet te betalen en zullen ze een jaar moeten wachten.

Al vrij zeker dat hij komt. Lijkt me een goede spits voor Twente. Die prikt er wel een paar in.

Best knap dat om op je 37e jaar blijkbaar 31 jaar bent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren