Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislintat ‘vierde’ eerste transferperiode bij Ajax met groot diner: ‘Schande’

Laatste update:

Sven Mislintat was na afloop van de zomerse transferperiode van 2023 uiterst tevreden, zo blijkt uit berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de Amsterdamse krant organiseerde de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax de dag na het verstrijken van de transferdeadline 'een diner en een borrel' om 'de goede afloop te vieren'.

Het uitje kon meteen op weerstand rekenen. Volgens De Telegraaf vonden vele medewerkers bij Ajax het destijds al 'ongepast' en met de kennis van nu 'wordt er met terugwerkende kracht al helemaal schande van gesproken'.

Mislintat nodigde naar verluidt slechts 'een aantal mensen van de voetbaltak, onder wie scouts en zijn vertrouweling en landgenoot Max Lesser uit'. Financieel directeur Susan Lenderink greep in en zorgde ervoor dat ook collega's van de juridische en financiële afdeling welkom waren.

"Opvallend was dat de man op wiens voorspraak Mislintat naar Ajax kwam, Maurits Hendriks, geen uitnodiging kreeg", schrijft Mike Verweij namens de ochtendkrant. "Het tweetal dat zich aanvankelijk als een Siamese tweeling over De Toekomst bewoog, was op dat moment dus al gebrouilleerd."

In april 2023 maakte Ajax wereldkundig dat het Mislintat had aangesteld. De Duitser, eerder werkzaam bij onder meer VfB Stuttgart, Borussia Dortmund en Arsenal, was in de praktijk de opvolger van Marc Overmars. Tussen het vertrek van laatstgenoemde en de aanstelling van Mislintat werd het technische beleid in de Johan Cruijff ArenA uitgevoerd door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

In de transferzomer van 2023 was Mislintat verantwoordelijk voor een aanzienlijke transformatie binnen de selectie van Ajax. De inmiddels ontslagen directeur trok meer dan een elftal aan spelers aan en liet vaste namen als Dusan Tadic en Davy Klaassen transfervrij vertrekken.

Mislintat werd uiteindelijk in september vorig jaar 'vanwege een gebrek aan draagvlak' ontslagen door de Amsterdammers. Ajax kende, mede door de gebrekkige selectie, een dramatische seizoenstart en Mislintat werd daarvoor verantwoordelijk gehouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit nu ook al nieuws? Hij dacht dat ie t goed gedaan had en de drukke periode was voorbij. Mooi moment om even te eten met collega's. Prima toch

14 maart 2024 om 07:56

Inderdaad zeg, ik snap dat Mislintat artikels het altijd goed doen op voetbalzone, maar kom op zeg... het is nu wel een keer klaar. Ik ben overigens nog steeds van mening dat Steijn meer schade heeft aangericht dan Mislintat. Maar even serieus, als je hier schande van spreekt, dan ben je wel echt een droeftoeter hoor.

14 maart 2024 om 08:08

Nee, je ziet John van 't Schip ook gewoon niet goed presteren met dit team. Steijn was het niet, dat klopt, maar vergeet niet dat hij een compleet nieuw elftal kreeg voorschotelt met spelers die het nu nog steeds niet laten zien en op dat moment achtereenvolgens kon aantreden tegen Twente, Feyenoord, AZ, Utrecht en PSV. Mislintat heeft dra-ma-tisch werk geleverd. Doen 1 a 2 goeie treffers niks aan af als je ziet wat die heeft uitgegeven.

14 maart 2024 om 08:14

Mislintat heeft enorme missers gemaakt, maar Steijn heeft alles daarna alleen nog maar veel en veel erger gemaakt door letterlijk alles fout te doen. Kijk even naar hoeveel punten hij gehaald heeft. Nog los van zijn manier van praten over spelers en dat Ibiza incidentje. Zelfs met goede aankopen was hij een gigantische flop geweest. Het is de slechtste trainer van Ajax ooit. Vergeet dat niet he. Zonder hem was er nooit gesproken over angst voor degradatie. Daar ben ik van overtuigd.

14 maart 2024 om 08:56

Hoezo komen mensen nog steeds aanzetten met een compleet nieuw elftal?
Een Gorter, Rudi, Hato, Rensch, Gooijer , Hlynsson, Taylor, Brobbey, Berghuis, Bergwijn, van der Boomen, Tahirović, Salah-Eddine, Godts waren er allemaal al op de eerste training van Steijn.

14 maart 2024 om 09:45

Spelers die nog nooit een wedstrijd voor het eerste van Ajax hebben gespeeld zijn wat mij betreft ook gewoon nieuw. Continuïteit en stabiliteit is belangrijk in een team.

Niet dat ik het voor Steijn wil opnemen. Hij is een prutser eerste klas wat mij betreft, die niets goed heeft gedaan.

14 maart 2024 om 11:15

"een Gorter, Rudi, Hato, Rensch, Gooijer , Hlynsson, Taylor, Brobbey, Berghuis, Bergwijn, van der Boomen, Tahiroviä‡, Salah-Eddine, Godts waren er allemaal al op de eerste training van Steijn".

Alle internationals van Ajax waren in juni nog op pad met hun nationale elftal of waren nog op vakantie omdat ze dat waren geweest. Bergwijn en Timber hebben met Oranje de finales van de Nations League gespeeld eind juni en hebben het grootste deel van de voorbereiding gemist. Geldt ook voor Brobbey, Taylor en Rensch omdat ze met Jong Oranje het WK in Roemeniã« hebben afgewerkt. En daarna nog op vakantie moesten. Ook de buitenlandse internationals hebben om diezelfde redenen de voorbereiding slechts gedeeltelijk mee gemaakt. Gooijer en Hlynsson hebben de voorbereiding slechts gedeeltelijk mee gemaakt omdat ze na de terugkeer van de internationals terug moesten naar Jong Ajax.

Ga even googelen op "het gras bij Ajax ruikt heerlijk tijdens de eerste training" en je komt vanzelf uit bij een stukje uit het Parool van Willem Vissers waaruit blijkt dat er op de eerste training van Ajax maar liefst 15(!) internationals ontbraken. Jij vertelt dan ook gewoon sprookjes.

14 maart 2024 om 07:57

Sterker nog: op dat moment heel logisch.

Ook de meeste Ajacieden waren behoorlijk tevreden op dat moment en niemand kon op dat moment -denk ik- bevroeden dat Ajax zo'n desastreus seizoen tegemoet zou gaan.

14 maart 2024 om 09:31

De meeste Ajacieden waren behoorlijk tevreden? Ik woon in Amsterdam en ken er nogal wat.. maar iedereen zag dit al aankomen.
Je haalt spelers uit rechter rijtje Denemarken, Lique 2... afdankertjes van City... Geen rechtsbuiten gehaald, geen nr 10.
Owja en Mourinho zei dat we het beste talent ter wereld kochten... toen wisten we al dat we een kat in de zak hadden gekocht.

14 maart 2024 om 09:48

Hier op VZ voerden de tevreden reacties -in mijn herinnering- de boventoon na een ware lading nieuwelingen.misschien werd het beeld vertroebeld door dominante reaguurders als D.bergkamp.

14 maart 2024 om 09:49

Ik ken er geen een die tevreden was. Het varieerde in mijn directe omgeving van cynisch tot zeer sceptisch, maar niet beter dan dat.

Toegegeven, ik zat niet op voetbalzone destijds.

14 maart 2024 om 10:19

Ik woon zelf in Amsterdam en ben Ajacied. Ik heb het juist tegenovergesteld meegemaakt. Iedereen was heel kritisch, spelers werden al afgeschreven voor ze begonnen. Alleen Sutalo werd heel goed ontvangen en ook bij Forbs hadden mensen hoop. Zelfs die 2 renderen momenteel niet.

14 maart 2024 om 11:27

Ik wel, de gehele Sven Sekte van VZ waarvan 2 leden beloofden 'dat Ajax kampioen zou worden'. Toen ik kritisch was over de slagvaardigheid was het collectief mij afblaffen en roepen 'geduld ... zolang ze er in september maar staan' ... Ik kan zo nog even verder gaan met quotes. Soccerfan88 spande de kroon en was ook voorzitter van de Sekte, alle kritiek op Sven was ie schuimbekkend aan het goed praten. Tot zijn profiel foto aan toe was Sven hahahaha

Dit is toch niet zo gek? Op dat moment leek het er toch nog op dat er aardig ingekocht was ? Met Suralo en Sosa leken er 2 toppers binnen te zijn gehaald en met Forbs en Manssverk 2 top talenten..

14 maart 2024 om 08:00

Alleen toen bleek Suralo toch Sutalo te zijn en die kon er nou net niks van ;-)

14 maart 2024 om 08:29

En hij had nog eens 40 miljoen netto winst gemaakt ook.

14 maart 2024 om 09:13

Nou niet alleen de kwaliteit was nog maar een vraagteken, ik vond ook dat hij veel spelers pas laat haalde waardoor we al een aantal wedstrijden in het seizoen bezig waren

14 maart 2024 om 09:40

Maar dat hij te laat spelers haalden dat lag niet aan hem, hij moest eerst spelers verkopen en daarna wachtten op de toestemming van Susan Lenderink.

14 maart 2024 om 13:45

Dat het niet aan hem lag dat zal wel, maar het feit dat het zo lang heeft geduurd kan toch bij voorbaat al niet een succesvolle transferperiode zijn?
De voorbereidingsuitslagen zeiden al genoeg.... Alleen gewonnen van Sjachtar en een 3e rangs amateurclub uit Duitsland.

Het feestje werd gegeven op 2 september als ik de Telegraaf mag geloven, toen hadden we al een keer verloren en gelijk gespeeld in de competitie en ook al verloren in EL kwalificatie, en een dag later speelde we gelijk tegen Fortuna (waarna Steijn al zei dat niets was gehaald naar zijn wens).

WOW, Deze man is wat gaan eten en drinken. Hoe durft hij, wat een schande. Water en brood lijkt me beter.

14 maart 2024 om 07:41

Pas op hoor, de voetbalzone brigade gaat je reactie niet leuk vinden. Die houden er niet van als je met sarcasme reageert op hun o zo sensationele post.

14 maart 2024 om 07:59

Ik zeg: reactie verwijderen en een ban! Kan echt niet dit

14 maart 2024 om 08:02

Geloof me. Ik heb me al eerder negatief uitgesproken over het gespam van mislintat artikels. 9 van de 10 keer wordt het verwijderd. Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren nu letterlijk iedereen zich er negatief over uitspreekt.

14 maart 2024 om 08:08

Ik heb je opmerking gerapporteerd Grovertje. Als je weet dat dit soort bijdragen niet gewaardeerd wordt dan moet je ermee stoppen. Foei!

14 maart 2024 om 08:18

Level100, Je hebt helemaal gelijk. Het spijt me zeer en ik zal mijn best doen om mij in de toekomst beter te beheersen. Fijn om af en toe even die spiegel voorgehouden te krijgen!

Ik vind het niet zo gek dat hij een feestje wilde vieren. Die man had een geweldige financiële slag geslagen... Maar dit is wel een beetje non-nieuws.

Maar voor de rest is de Telegraaf totaal niet partijdig. Ze doen net alsof het iets zwaar crimineels is dat mislintat na een drukke periode zijn collegas uitnodigde voor een etentje. God ! Ik hoop dat mijn leidinggevende maar niet op dit achterlijke idee komt binnenkort ! Mocht dit wel zo zijn bel ik meteen falentijn en miky kunnen ze er mooi een stukje over schrijven

14 maart 2024 om 13:51

Voor de Telegraaf kan je beter op vakantie gaan naar Ibiza blijkbaar.

Wat een overdreven stemmingmakerij van de Telegraaf zeg.. De transferperiode is een vreselijk drukke periode, als die voorbij is en je vindt zelf dat je dan aardig werk verricht hebt, is het toch niet zo gek om even wat te eten met de mensen die dat mede mogelijk gemaakt hebben?

Wellicht was het ook bedoeld als een soort opstekertje? "het is niet helemaal verlopen zoals we voor ogen hadden, maar vanaf nu gaan we knallen voor de volgende periode!

De Telegraaf is er natuurlijk meester in om alles wat er nu naar buiten gaat komen over die man in een absoluut kwaad daglicht te zetten.. Wat voor loser moet je in het dagelijks leven zijn om dagelijks dit soort bullshit te willen lezen?

Ik begrijp niet helemaal wat hier mis mee is? Dit is toch de normaalste zaak bij elk bedrijf? En alsof mensen toen al wisten hoe het seizoen zou verlopen. Overdreven stemmingmakerij is dit

Mochten we echt een buitenlandse trainer krijgen straks hoop ik dat diegene sterk in z'n schoenen staat. Er zal vanaf dag 1 oorlog gevoerd worden door Valentijn en Mike in hun podcastje en de Televaag. Waar gaat dit over jongens...

14 maart 2024 om 08:02

Er sijpelt langzaamaan door dat wij het met een Nederlandse trainer moeten doen, of dat dat in ieder geval momenteel de voorkeur geniet. Ik bereid mij vast op Pascal Jansen voor. Wat een armoe. Dan kan het alleen maar meevallen.

14 maart 2024 om 09:24

Ik ben er inderdaad ook bang voor. Pascal wordt langzaamaan al naar voren geschoven door iedereen

14 maart 2024 om 09:45

We zijn inmiddels blijkbaar op het punt dat afdankers van Twente en AZ bij Ajax aan de bak kunnen (Schreuder, evt Jansen). Met het aanstellen van hem zou voor het derde jaar op rij blijken dat deze club geen ambitie heeft.

Dit soort berichten hebben werkelijk 0,00 nieuwswaarde. Jammer dat VZ zich tot dit niveau laat zinken. Want dit lijkt meer een haat campagne tegen een persoon gericht in plaats van een echte nieuwsbericht publiceren. Hier staat echt niemand op te wachten...

Schrijf eens wat nieuws. 😕

Wat hoop ik dat Mislintat achter de Telegraaf aangaat als de resultaten van het onderzoek ooit vrij komen, had al weken geleden moeten gebeuren overigens, Ajax vertraagt de boel.

Kunnen we misschien stoppen met deze verhalen, dat mislintat en ajax geen gelukkig huwelijk weten we nu wel

Wat een gezeik joh! Dit zijn echt zinloze berichten gezien hij gewoon dacht goed werk te hebben geleverd..

De standaard bij de Telegraaf is dat als je iets te vieren hebt, dit met een colaatje en een bitterbal doet. Daarnaast hebben ze bij Telesport ook niet echt veel te vieren. Ik begrijp Verweij wel dat hij dan over ‘schande’ schrijft.

14 maart 2024 om 08:45

Dan kan hij van onze clicks toch weer mooi een colaatje en bitterballen bestellen!

14 maart 2024 om 09:22

Jij denkt dat de Telegraaf geld verdiend door dit soort clickbait van VZ? DIt soort knip en plak sites zijn juist de doodsteek voor organisaties als de Telegraaf. Stukken die normaal in de krant staan of achter een betaalmuur staan worden hier open en blood uitgemeten. Klanten hebben geen reden meer om de telegraaf te kopen, want alle onzin uit die krant staat toch al gratis op VZ en de andere zogenoemde nieuwssites.

Als het allemaal topaankopen blijken, dan heeft niemand het hier nog over. Doodnormaal om succes te vieren met het team mensen waar je het mee hebt voor elkaar gekregen.

Bovendien als je toen je mond kon houden, kan dat nu ook nog wel. Deze Ajax medewerkers, als ze al bestaan en het verhaal klopt, zijn onderdeel van het probleem.

Wel heel bijzonder hoor, de meeste van die jongens werden echt in de laatste 2 weken van de transferperiode gehaald en waren pas een aantal wedstrijden in het seizoen pas klaar om te spelen, we stonden toen al met 1-0 achter omdat al die transfers zo laat waren. Hoe kan je dat nou vieren..

Vroeger had je Spits en Metro en nog meer bladen die veel schreven maar niets nieuwswaardig. Dat gevoel krijg ik met dit soort nieuws.
Een bestuurder geeft een feest.Wow
Het ergste is dat dit nieuws een half jaar later wordt gedeeld met het publiek.

Misschien werden diner en borrel wel door Feyenoord en PSV bekostigd als dank voor bewezen diensten, het van binnenuit vernietigen van Ajax voor de komende 3-5 jaar. Missie geslaagd, de verhoogde Champions League inkomsten zijn voor Feyenoord en PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren