Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mike Verweij raadt Ajax alternatief van 5 miljoen euro aan voor falende Sutalo

Laatste update:

Mike Verweij kan bijna niet geloven hoe Ajax afgelopen zomer liefst 20,5 miljoen euro neertelde voor Josip Sutalo. De journalist van De Telegraaf zag de Kroatische verdediger zondag tegen sc Heerenveen (3-2 verlies) andermaal zwak spelen en vindt dat Ajax beter in eigen land had kunnen zoeken naar een nieuwe centrumverdediger. Verweij noemt daarbij Philippe Sandler van NEC.

Ajax betaalde na lange onderhandelingen met Dinamo Zagreb minimaal 20,5 miljoen voor Sutalo. Dat bedrag kan via bonussen zelfs nog oplopen tot 23,5 miljoen euro. "Maar als je Philippe Sandler van NEC had gehaald voor vier, vijf miljoen euro - en dat is al veel betaald voor een speler van NEC - dan had hij het gewoon beter gedaan dan Sutalo", zegt Verweij in de podcast Kick-off.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sandler speelt sinds de zomer van 2022 voor NEC, dat hem transfervrij oppikte bij Feyenoord. In Rotterdam kwam Sandler, die overigens jaren in de jeugd van Ajax speelde, nauwelijks aan spelen toe, maar bij NEC heeft hij de draad opgepikt.

Volgens presentator Pim Sedee wordt Sandler gezien als 'sterkhouder' in Nijmegen. "Dat hebben we gezien in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk" , verzucht Valentijn Driessen, ook aanwezig voor de podcast.

NEC incasseerde afgelopen vrijdag tegen RKC twee tegendoelpunten in de eerste 22 minuten. Sandler maakte een onhandige overtreding op David Min, waarna RKC een strafschop kreeg. "Je moet die jongen niet op één wedstrijd afrekenen hoor, maar...", zegt Driessen, die die zin niet afmaakt.

Driessen zag ook linksback Borna Sosa door de mand vallen tegen Heerenveen. "Je kan Sosa niet eens aanspelen. Je probeert hem te vermijden in de opbouw. Dat lukt heel vaak, soms ook niet. Hij had wel één mooie voorzet in de tweede helft. Die vrije trap richting kruising uit de eerste helft? Het was echt een wijven-vrije trap. Die was zo lang onderweg..."

Ajax heeft al bijna twee seizoenen geen 'normale linksback', concludeert presentator Sedee. "Nee, die loopt nu in Antwerpen", doelt Verweij op Owen Wijndal, die door Ajax is verhuurd aan Royal Antwerp FC. "Daar viel ook van alles op aan te merken hoor. Die deed het echt heel slecht en was ook geblesseerd, maar die zou het beter doen dan Sosa."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Hoeveel had jij er goed??
Reacties

Vond hem bij Feyenoord het goed doen op die spaarzame momenten. Alleen liet Feyenoord hem volgens mij gaan, omdat ze zijn fysiek te onzeker vonden. Ajax heeft toch ook nog Kaplan achter de hand? Of kan die niet op die kant spelen?

12 februari 2024 om 16:11

Hij heeft volgens mij maar iets van 50 minuten gespeeld voor ons. Idd zeker potentie, maar vaak geblesseerd. Is ook wel een gokje of hij het daadwerkelijk consistent in de top van de Eredivisie zou kunnen. Maar goed, bord op het schoot scouting is nog niet dood.

12 februari 2024 om 17:53

Hij is een beetje een eeuwig talent waar het, mede door een groot aantal blessures nooit echt uit is gekomen.

Hij is 27 en heeft 60 prof wedstrijden achter zijn naam, waarvan een behoorlijk deel als invaller. Jongens die vast international zijn bij hun land halen zo'n aantal in een seizoen.

Kaplan heeft er een jaar uitgelegen met verschillende blessures. Die wordt rustig gebracht in Jong op het moment, en oogt daar ook nog lang niet op het niveau wat hij vorig jaar liet zien toen hij kwam en vervolgens in de winterstop (tussen zijn blessures in).

Als NEC'er ben ik erg blij met Sandler in de verdediging, maar deze jongen heeft echt niet de kwaliteiten die Ajax nastreeft nog laat hij die bij NEC zien te hebben. Leuke en goede speler voor ons, maar meer iets voor de subtop als die stapje hoger wilt

12 februari 2024 om 17:47

Qua technische en tactische kwaliteiten heeft ie alles om bij Ajax mee te kunnen. Is met zijn voetballende vermogen, lef en sierlijke techniek m.i. ook in alles een Ajax-speler (wat niet gek is aangezien hij daar uit de opleiding komt dacht ik). Alleen zijn fysiek laat hem nog wel eens in de steek helaas.

12 februari 2024 om 17:48

Nou als ik Sandler vergelijk met alle RCV’s in Nederland dan vind ik het meer dan een leuke speler voor NEC… volgens mij hebben ze zonder hem 7 punten gehaald en met hem 21 ofzo? Kijk wat er bij AZ of Twente rondloopt en dan kan deze jongen nog voetballen…

Voor 5-7 mln zou ik als Ajax de gok wel nemen, desnoods heb je er een goede en ervaren reserve CV bij… nu hebben ze namelijk helemaal niemand als fatsoenlijke reserve.

12 februari 2024 om 19:30

Bij AZ en Twente heb je Hilgers en Goes, twee talenten. Dan kies je niet snel voor een 27-jarige die nog nooit een heel seizoen heeft gespeeld. Laat staan als Ajax zijnde.

Wat ik ervan gezien heb vond ik hem afgelopen wedstrijd minder, maar is voor mij 1 van de beste rechtercentrale verdedigers die in de ED loopt.

12 februari 2024 om 17:02

Oprechte vraag, waarom vind je dat?

12 februari 2024 om 17:15

Ik neem aan dat je het niet over de laatste wedstrijd hebt, maar over mijn algemene mening van Sandler.

Ik vind Sandler de meest complete (rechter) centrale verdediger die in de ED rondloopt. Hij heeft een redelijke lengte, kan goed koppen, is redelijk snel, straalt rust uit en ook aan de bal kan hij echt wel iets. Als je naar alle rechter centrale verdedigers in Nederland kijkt missen ze allemaal wel iets (als ik naar de top ploegen kijk dan vind ik dat Trauner en Ramalho o.a. snelheid missen, Hilgers vind ik vrij wild en Sutalo lijkt heel veel te msisen).

Het grootste nadeel van Sandler blijft zijn blessures. Durf je het risico te nemen om hem aan te trekken ?

Als je hier 10 miljoen voor kan krijgen lekker laten gaan. En Kaplan maar speeltijd geven.

12 februari 2024 om 17:32

Kaplan is LCV dus niet direct een concurent voor Sutalo . Medic is gehaald als concurrent voor Sutalo

Kan niet geloven dat je van Bassey naar Sutalo gaat. Beide die gewoon voor 20 miljoen is aangetrokken om juist gelijk in de Eredivisie te kunnen staan. Had veel meer verwacht van Sutalo maar valt gewoon tegen. Heeft van die instapfouten en ook zijn passing is echt belabberd voor het opbouwen. Heb al zo vaak een pass mis zien gaan bij die kerel. Opbouwend is die gewoon vreselijk terwijl je dat als Ajax verdediger wel zou moeten kunnen.

12 februari 2024 om 16:19

Bizar he, heb jij trouwens gezien je nickname Kroatische roots en kan je ons vertellen hoe hij het bij nationale elftal doet? Zelf heb ik er geen geloof meer in dat het gebrek aan vertrouwen is. Je ziet bij hem echt onkunde

12 februari 2024 om 16:23

Sutalo moet gewoon een opbouwende speler naast zich hebben. De Ligt was ook niet altijd geweldig in de opbouw maar die had Blind daarvoor en Frenkie die de ballen kwam ophalen. Martinez had dan weer Timber voor het opbouwende gedeelte. Je zou hopen dat Hato dat van Sutalo overpakt maar die zit momenteel in een enorme vormdip.

Je mag wel verwachten van een Ajax verdediger dat hij comfortabeler is aan de bal. Ben benieuwd wel of dat te maken heeft met zelfvertrouwen want af en toe kapt hij plots even heel lichtvoetig een aanvaller uit, dan lukt het opeens wel

Het blijft gewoon heel moeilijk te beoordelen dit seizoen hoe goed die spelers nou echt zijn. Zou je 1 of 2 van die spelers inpassen in een ingespeeld team dan ziet de wereld er heel anders uit. Nu moeten 8 van die spelers tegelijkertijd opeens de fundering van het team gaan vormen. Dat kan niet.

12 februari 2024 om 17:20

@jtjvtt

Als Sutalo nu geweldig zou verdedigen zou een voetballer voor en naast hem zeker helpen, maar je kunt nu ook niet zeggen dat hij verdedigend echt sterk is.

Daarbij snap ik trouwens niet dat een tegenstander niet nog meer hem de opbouw laat verzorgen. Hato maakt verdedigend nog best wel veel fouten, maar hij is wel comfortabel aan de bal. Als tegenstander zou ik veel meer druk zetten op Hato en Sutalo veel meer aan de bal laten. Hij straalt gewoon uit dat hij de bal liever niet heeft en hem liever zo risicoloos weer af kan geven.

12 februari 2024 om 17:26

"als Sutalo nu geweldig zou verdedigen zou een voetballer voor en naast hem zeker helpen, maar je kunt nu ook niet zeggen dat hij verdedigend echt sterk is."

Hij ruimt best veel op de laatste weken achterin hoor. Zowel in de lucht als in de onderscheppingen heeft hij zich wat mij betreft in elk geval verdedigend gezien gewoon best oke herpakt, zeker gezien de instabiliteit van het middenveld en het gebrek aan meeverdedigen van de backs.

Dat instappen gaat af en toe mis maar het is vaak genoeg wel succesvol en dan haalt hij gelijk een gevaarlijke bal eruit. Je ziet daar ook dat hij vaak in de steek gelaten wordt door zijn back op rechts die niet doordekt (of het nou Rensch, Gaaei of Gooijer is) wat je op zijn minst wel mag verwachten wanneer de CV instapt. Je ziet bijvoorbeeld Ramalho en Boscagli ook vaak genoeg instappen bij een dieptepassm daar nemen de backs het echter wel gewoon over waardoor die het gelijk dichtlopen mocht de CV mis zitten. Zijn gewoon hele simpele afspraken die je maakt, maar dat krijgt Ajax maar niet voor elkaar dit seizoen.

Dat laatste doen de meeste tegenstanders al toch? Meer druk op Hato en Sutalo aan de bal laten. Voor mijn gevoel is dat een van de eerste taken die trainers van de tegenpartij aan hun spelers meegeven tegen dit Ajax.

12 februari 2024 om 16:24

Dat instappen he. Inderdaad ver schrik ke lijk. Maar kom op, dat is toch te trainen? Ik vraag me echt af wat de staf bij Ajax doet hoor dit jaar. Als je de dramatische omschakeling ziet, de instapmomenten die jij noemt, het slechte druk zetten, de overlap van Sosa die telkens verkeerd loopt, dat soort dingen spelen al het hele seizoen. Daar kan je toch in verbeteren collectief? Ook dat Ajax ooit 18e stond en zo ongeveer de minste gelopen meters per speler had. Dan kan je naar individuele spelers wijzen, maar wtf doen de begeleiders en coaches daar? Zo denk ik af en toe. Ze kunnen toch niet allemaal zo slecht zijn?

12 februari 2024 om 16:28

Terecht hoor, alle kritiek op Sutalo. Ik irriteer me er ook aan, ook zijn nonchalante houding en slappe inzet. Maar misschien zou het ook helpen als er een echte verdediger naast staat ipv Hato.

Ik snap dat hij meer krediet heeft omdat hij 17 is, maar als je hem objectief beoordeelt is dat op dit moment ook nog een hele matige verdediger. Aan de bal goed, maar is nog lang niet van Ajax niveau.

12 februari 2024 om 16:35

Hier ben ik het grotendeels mee eens maar ik vind Hato aan de bal ook traag hij gaat pas kijken als hij de bal heeft hij leest het spel niet mee dat is niet vreemd voor een jonge speler. Maar het is wel iets waar hij aan werken moet. Spelers lopen in of weg maar dat ziet hij niet en legt het balletje breed naar Sutalo maar daarbij geeft hij de tegenpartij de tijd om druk te geven. Is tevens ook de reden dat er niet snel genoeg aangesloten kan worden.

12 februari 2024 om 16:36

Ik heb eerder medelijden met Hato dat hij moet doorbreken naast Sutalo. Denk je misschien ook niet dat Hato stukken beter zou zijn met een betrouwbare partner naast zich?

Blijft een fenomeen hoe Ajacieden Sutalo als een baby blijven behandelen en maar vingers wijzen naar andere spelers als medeplichtig voor zijn falen. Ondertussen zijn er tal van situaties geweest waaraan je hem puur op eigen kunde kan beoordelen en is het gewoon dramatisch tot nu toe.

12 februari 2024 om 16:42

Ik zou hem eens omdraaien, zet naast Hato een echte sterke verdediger neer ipv deze slapjanus. Wat jij zegt is eigenlijk de wereld op zijn kop, je mag toch wel van een aankoop van 20 miljoen verwachten dat hij een 17 jarig broekie op sleeptouw neemt? Anders is hij gewoon geen Ajax materiaal. Want hoe slecht Hato ook speelt in jullie ogen, de absurde fouten die Sutalo geregeld maakt, heb ik bij Hato nog niet gezien. Dus als er iemand behoefte heeft aan een beetje stabiliteit naast zich, is dat eerder Hato dan deze miskoop.

12 februari 2024 om 16:50

"want hoe slecht Hato ook speelt in jullie ogen, de absurde fouten die Sutalo geregeld maakt, heb ik bij Hato nog niet gezien."

Hoe kun je dat nou zeggen? Heb je Ajax zien spelen de afgelopen weken want Hato geeft tweemaal een goal weg en liet zich constant foppen tegen GAE? Stond ook tegen Feyenoord te schutteren.

Verdedigend gezien maakt Hato juist veel grotere en crucialere blunders dan Sutalo. Alleen is hij een broekie van 17, eigen jeugd en heeft hij geen 20 miljoen gekost dus de kritiek op hem is logischerwijs wat milder. Maar we beginnen nu wel op een punt te komen dat het je te vaak de wedstrijd kost en dan zie je ook dat de kritiek gaat groeien.

12 februari 2024 om 16:51

Voor Hato geldt natuurlijk hetzelfde. Ik zeg alleen dat Hato nooit kritiek krijgt maar ook hele simpele fouten maakt. Van Sutalo mag je meer verwachten, maar die krijgt al genoeg terechte kritiek. In mijn ogen hebben we in de hele selectie niet één goede echte verdediger

12 februari 2024 om 17:11

Nergens geschreven dat ik Sutalo goed vind zeker niet voor dat bedrag waar hij voor gekocht is. Wat betreft dat Hato beter zou zijn waarschijnlijk zou hen verteld worden waar hij verbeter punten heeft. Maar het viel me 2 wedstrijden voor deze al op en dan blijf je er op letten. Het is voor mij eerder als positief kritiek bedoeld.

12 februari 2024 om 17:50

Hou toch op man. Sutalo maakt veel meer fouten dan Hato. Waarschijnlijk ben jij Mislintat op een nep account.

12 februari 2024 om 18:05

"waarschijnlijk ben jij Mislintat op een nep account." dat je argumenten op zijn en je het dan maar op dit soort treurige teksten moet gaan gooien

12 februari 2024 om 16:39

Sutalo en Hato maken echt allebei dezelfde kinderlijke fouten... Prima dat een Hato nog jong is etc, bla bla bla... Het is gewoonweg een beetje treurig..

12 februari 2024 om 17:33

Mag een 17 jarige jongen geen fouten maken? Officieel hoort deze jongen nog in de jeugd te spelen, nu wordt er van hem verwacht de leider te zijn achterin terwijl je wekelijks zonder linksback speelt en een Kroaat naast je die zwaar tegenvalt.. Snap echt niet dat Hato de schuld krijgt, in een normaal voetballend Ajax had deze jongen gewoon nog bij JA ervaring op kunnen doen en af en toe met Ajax 1 mee spelen

12 februari 2024 om 18:04

Natuurlijk mag dat, en dat mag de eveneens nog jonge Gooijer ook.
Maar ergens gaat het wel knellen als je ook prestaties wil zien. Van Sutalo mag je, ook gezien zijn leeftijd, meer verwachten, maar die is nog zo veel met zichzelf bezig dat hij niet de fouten van de tieners naast zich op kan lossen.

Het is niet de fout van Hato en Gooijer dat zij moeten spelen, niet hun fout dat het niet loopt, normaal dat spelers van die leeftijd fouten maken, en daar hoeven we ze niet op af te rekenen en het is hun schuld niet. Maar op de korte termijn zijn ze natuurlijk ook gewoon onderdeel van de problemen achterin.

De combinatie van jonge talenten, Sosa die een matige back is en Sutalo waar het denk ik een combinatie is tussen kwaliteit en een gebrek aan ondersteuning is te veel van het goede.

12 februari 2024 om 18:29

Okee dan halen we Hato eruit en wie gaat hem waardig vervangen? Kaplan die meer geblesseerd is dan fit? Is dat de oplossing? Of Gaaei ipv Gooijer, worden we daar beter van? Op dit moment hebben we helaas niet beter en dan vind ik Hato ondanks zijn foutjes nog steeds een grotere meerwaarde dan Sutalo, bij hem krijg ik het idee alsof hij voor het eerst een bal ziet

12 februari 2024 om 18:38

@kokkieafca0341 ik zeg ook niet dat er een oplossing is, of dat Hato/gooijer er uit halen de oplossing zou zijn.

Er is inderdaad helaas niet beter, dus ik betwijfel of er binnen deze selectie een oplossing is. Maar we mogen toch best constateren dat Hato en Gooijer, ondanks dat zij het gezien hun leeftijd en ervaring heel aardig doen, onderdeel zijn van het probleem op dit moment. En nogmaals, dat is niet hun fout gezien hun leeftijd en ervaring, de fout zit hem in de samenstelling van de selectie.

Het belangrijkste verschil met Hato en Gooijer aan de ene kant en Sosa/sutalo is dat ik niet uit sluit dat die eerste twee richting volgend seizoen (dus niet nu) een onderdeel zouden kunnen zijn van de oplossing. Dat is Sosa absoluut niet, en dat Sutalo onderdeel zou kunnen worden van die oplossing daar geloof ik ook steeds iets minder in.

Philippe Sandler, gaf die niet nog een hele goedkope pingel weg tegen RKC. Vond hem in die wedstrijd niet bijzonder sterk overkomen. Heeft een paar goede potten gespeeld maar ik vraag me wel af of hij op hoger niveau meekan.

Het is op het moment bij Ajax ook een beetje stuivertje wisselen wie er slechter speelt centraal, Sutalo of Hato. Wanneer de een het een beetje te pakken heeft laat de ander het opeens weer allemaal lopen. Die twee zijn totaal niet complementair aan elkaar voor mijn gevoel en dat is wel een probleem. Ik vond Sutalo gisteren aan de bal weer dramatisch maar hij loste vervolgens wel redelijk wat verdedigend geblunder van zijn medespelers op waar de backs en Hato het constant lieten lopen. Herpakte zich ook redelijk de tweede helft waardoor Heerenveen na de 3-0 eigenlijk nauwelijks meer tot kansen kwam.

Ik zou het weleens willen zien met Kaplan naast hem en Hato op linksback, het is geen schande dat Hato even een vormdip heeft met zijn 17 jaar maar het kost je op dit moment te veel achterin. Vind het niet terecht dat Sutalo nu weer neer wordt gezet als de grote miskoop waar je van af moet. Die speelde ook tegen PSV gewoon een prima pot.

Het is alleen wel een risico om weer te gaan schuiven achterin maar je vraagt je af of het echt slechter kan qua samenspel dan wat Hato en Sutalo nu regelmatig laten zien.. Ik vrees dat het met die twee samen gewoon niet gaat lopen.

12 februari 2024 om 16:21

Sutalo was inderdaad verdedigend de minst slechte bij Ajax. Opbouwend werd hij door iedereen behalve Henderson overgeslagen en de keren dat hij toch de bal kreeg liet hij ook zien waarom hij overgeslagen werd. Denk dat hij gewoon niet bij Ajax past. De wedstrijden met Rensch en Hato centraal waren het minst slecht. Misschien Rensch en Kaplan met Hato op debackposititie een optie?

12 februari 2024 om 16:27

Ik denk dat je ook niet moet verwachten dat hij de opbouw voor zijn rekening gaat nemen, plaats hierboven net hetzelfde mocht je benieuwd zijn naar mijn mening daarover. Laat hem maar gewoon groeien in zijn verdedigende taken en zet er iemand naast die het opbouwende gedeelte voor zijn rekening neemt.

Rensch vind ik persoonlijk verdedigend echt veel te licht voor de CV positie. Kan prima tegen laagvliegers maar tegen subtop en topclubs verdrink je dan volledig. Als ik kijk naar de laatste 6 wedstrijden van Ajax denk ik dat Sutalo ironisch genoeg op verdedigend vlak misschien wel je beste verdediger is. Hij speelt alleen 6 keer per wedstrijd een bal in de voeten van de tegenstander

Weet jij hoe Kaplan is qua opbouw? Heb te weinig van hem gezien om daarover te oordelen.

12 februari 2024 om 16:28

Nee maar je hebt zwak in de opbouw en je hebt wat deze pannekoek doet met een bal. Die past nergens. Minimaal 4 keer per wedstrijd een totale ziekenhuisbal met cruciaal balverlies. Trillende beentjes. Die past bij een sportpsycholoog op bank of bij mama aan tafel en moet gewoon aan zichzelf werken. Er is geen club ter wereld waar je met zijn angst in de ogen wel rendeert. Ik had gehoopt dat hij langzaam zou aarden, zoals ook Alvarez duidelijk niet goed in zijn vel zat en tijd nodig had. Ik snap het ook wel, lijkt mij ook ingewikkeld om zo uit je omgeving gerukt te worden en dan bij dit Ajax te moeten presteren, zonder leiders in het team, bij een club in crisis. Ik weet nog steeds niet of hij wel of niet bij Ajax past, omdat ik weiger te geloven dat dit zijn niveau is. Maar misschien ben ik delusional.

12 februari 2024 om 16:32

"ik weet nog steeds niet of hij wel of niet bij Ajax past, omdat ik weiger te geloven dat dit zijn niveau is. Maar misschien ben ik delusional."

Dan zijn we samen delusional want ik kan ook niet geloven dat hij echt zo slecht is als hij dit seizoen bij Ajax laat zien.

12 februari 2024 om 16:38

Nee precies. Ik vind ook onze club te veel in crisis en onze staf te matig om spelers echt te kunnen beoordelen. Zul je zien dat zelfs Taylor eigenlijk een topper is als hij bij een club speelt waar de directie stabiel is, er leiders in het team zijn, en er een coach voor de groep staat met visie en autoriteit.

Na de wedstrijd tegen PSV maar ook met de wedstrijd tegen Ajax in het achterhoofd ben ik op Flamingo gaan letten. Hoewel hij nu op 6 speelt vindt ik hem zeer sterk in de duels, opbouwend ook heel goed en zelfs een paar geweldige steekpasses. Als ik een TD van de top 3 was zou ik in Itali√ę informeren wat hij zou moeten kosten.

Mensen die Sutalo nogsteeds beschermen zijn simpelweg niet goed wijs. Die jongen speelt al maandenlang slecht en onzeker. Lacht nooit op foto’s of trainingen. Kijkt altijd nerveus op het veld. Hij speelt heel erg onzeker. Ik weet niet wat er aan de hand is met hem maar ik zou gewoon Medic speeltijd geven.

12 februari 2024 om 16:48

Dat zijn de zelfde mensen die tot de dag van vandaag beweren dat Mislintat nog niet eens zo slecht heeft ingekocht, en dat het voor Ajax beter is dat Bergwijn geblesseerd is. Zulke mensen zijn in mijn ogen mede verantwoordelijk aan deze crisis. Dit waren de zelfde mensen die riepen dat ze Kudus liever kwijt dan rijk waren, omdat hij er onge√Įnteresseerd bin liep. Dezelfde mensen die riepen dat ze blij waren dat geldwolf Gravenberch verkocht werd, want aan een Taylor die graag bij Ajax wilde spelen had ie meer‚Ķ juist die mensen

12 februari 2024 om 17:52

Ik kan me die reacties ook herinneren. Niet normaal wat voor gekke dingen bepaalde mensen uitkramen.

12 februari 2024 om 17:33

"ik weet niet wat er aan de hand is met hem maar ik zou gewoon Medic speeltijd geven."

Bijzondere constatering. Toen Medic Sutalo afloste tegen GAE storte de gehele verdedigende organisatie in en was elke dieptepass van de Eagles opeens een 1-op-1 met Ramaj.

"lacht nooit op foto’s of trainingen."

Wat een bizar argument. Is gewoon de persoonlijkheid van die jongen, dus omdat hij niet lacht is hij niet goed genoeg? wat moet jij een hekel hebben gehad aan Dolberg dan.

Hij speelt inderdaad onzeker, je kan niet zeggen dat hij echt een geweldige landing heeft gehad bij Ajax, geldt overigens voor alle 10 de aankopen. Verdedigend staat hij op het moment gewoon zijn mannetje, aan de bal moet het echt veel en veel beter.

12 februari 2024 om 17:54

Hou toch op man, jij hebt voor elke flop aankoop van Mislintat wel een excuus. Sutalo is simpelweg een miskoop. Best wel grappig dat jij in eerdere reacties Hato de schuld geeft van Sutalo zijn slechte prestaties. Dat verhaal van Andy van der Meijde klopt waarschijnlijk ook. Die gaf namelijk al eerder aan dat Sutalo heimwee heeft en het niet naar zijn zin heeft.

12 februari 2024 om 18:02

" Hou toch op man, jij hebt voor elke flop aankoop van Mislintat wel een excuus."

En ik maar denken dat we hier gewoon inhoudelijke discussies konden voeren? Het lijkt me duidelijk dat Mislintat gefaald heeft en een aantal spelers het niveau echt niet aankunnen, maar moeten we dan met zijn allen letterlijk elke aankoop gaan afbranden en net doen alsof Hato niet regelmatig een doelpunt weggeeft?

De aankopen voldoen op het moment niet, maar de eigen jeugd ook niet. Het is niet het een of het ander. Hato en Sutalo halen allebei op het moment niet het niveau dat je zou verwachten bij Ajax. Daarbij brengt Hato opbouwend gezien net wat meer en Sutalo verdedigend gezien. Opbouwend is Sutalo echter een drama en verdedigend zit Hato de laatste weken heel vaak compleet mis. Hij gaf tegen zowel Heerenveen als Heracles letterlijk een goal weg. Had Sutalo dat gedaan dan was die nog net niet opgehangen aan de Arena door de eigen fans.

12 februari 2024 om 17:38

Sutalo is gewoon een miskoop tot nu toe. Heeft geen wedstrijd gespeeld waarvan je denkt wow dat is nou is een goeie speler. Het is altijd voldoende of hij valt flink door de mand zoals tegen Heerenveen. Dat voor een speler die 20+ miljoen heeft gekost. Voor zulke bedragen mag je wel verwachten dat die gelijk mee kan komen in de Eredivisie tegen ploegen zoals Heerenveen. Eagles etc...

12 februari 2024 om 17:50

"voor zulke bedragen mag je wel verwachten dat die gelijk mee kan komen in de Eredivisie tegen ploegen zoals Heerenveen. Eagles etc... "

Ik blijf dat een raar argument vinden. Je weet nooit of iemand wel of niet goed genoeg is en daarnaast spelen daarbij heel veel factoren mee (team, vorm, taal, hoe makkelijk iemand zich aanpast aan de nieuwe omgeving). Dat iemand veel geld kost betekent niet dat diegene het ook opeens gaat laten zien. Zie Chelsea bijvoorbeeld. Je ziet juist dat heel veel topteams enorm worstelen met het goed investeren van hun geld omdat potentie en eerdere prestaties geen enkele zekerheid bieden dat een speler een succes wordt. Man City heeft ook iets van 5 jaar moeten bouwen met enorme investeringen om daarna pas de vruchten te kunnen plukken van het beleid, en kijk eens naar Psg..

Feit is dat je in de jeugd geen speler hebt rondlopen die op dit moment op RCV kan staan in dit elftal, en dat we juist allemaal deze zomer riepen dat er een kwaliteitsimpuls nodig was. Sutalo was juist de enige aankoop die mensen voorafgaand logisch vonden, maar het kan inderdaad dat iemand dan tegenvalt. Zie bijvoorbeeld ook Lozano, Ivanusec, Ueda, Zerrouki. Dat leken allemaal logische aankopen die makkelijk mee zouden moeten kunnen in de Eredivisie en het komt er vooralsnog totaal niet uit.

12 februari 2024 om 18:03

Je kan de Premier League niet vergelijken met de Eredivisie. Chelsea kan leuk geld uitgeven maar dat kunnen ploegen zoals Man City en United ook. Ajax heeft met bedragen gesmeten die hoger is dan alle 17 clubs van de Eredivisie bij elkaar. Dan mag je inderdaad echt wel verwachten dat spelers die voor zulke bedragen zijn gehaald echt wel met gemak mee moeten kunnen doen met ploegen zoals AZ en Twente. Laat staan Heerenveen of Eagles. Als die dat niet kunnen heb je als bestuur gefaald. En dat heeft vooral Mislintat ook gedaan. Daarnaast vind ik Lozano gewoon een prima jaar hebben. Ja hij is wat minder na die blessure maar daarvoor was het gewoon goed. Een Ueda, Ivanusec en Zerrouki zijn natuurlijk alle 3 gehaald voor het bedrag van Sutalo. Daarom verwacht je dus meer van een aankoop voor 20 miljoen.

12 februari 2024 om 18:16

"dan mag je inderdaad echt wel verwachten dat spelers die voor zulke bedragen zijn gehaald echt wel met gemak mee moeten kunnen doen met ploegen zoals AZ en Twente."

En dat ben ik dus niet met je eens. De ene speler van 20 miljoen is de ander niet en scouting is daarbij cruciaal. Ik denk juist dat het voor Eredivisie clubs veel belangrijker is dat je scout op groeipotentieel en vooral goed kijkt of iemand past in het team en binnen de speelstijl. Dat is dus precies waarop Mislintat keihard gefaald heeft (door vooral 5-3-2 spelers, spelers voor de omschakeling, en spelers die niet goed zijn aan de bal te kopen) en waar Overmars zo goed in was. Dan kun je nog 100 miljoen uitgeven, als de puzzelstukjes niet passen dan passen ze niet dat is een fout die in de eerste instantie in de PL ook gemaakt werd toen die opeens veel meer geld te besteden hadden daar. Die hebben de afgelopen jaren ook geleerd dat je niet zomaar even een team bij elkaar kan kopen op basis van individuele cijfers, alleen Chelsea heeft die fout nu weer gemaakt. Ajax is daarin de eerste maar dit gaan we sowieso vaker te zien krijgen in de ED nu de begrotingen groeien bij de topclubs. Ik noem daarbij Feyenoord omdat die voor mijn gevoel veel beter en creatiever hadden ingekocht toen ze nog minder te besteden hadden vorig jaar.

Feyenoord heeft natuurlijk uberhautp veel minder te besteden dan Ajax dus op de begroting van Feyenoord zijn die aankopen uiteindelijk toch gewoon vergelijkbare risico's financieel gezien?

Oke Sutalo is echt een schande voorlopig. Maar ik weet niet of Sandler dan opeens het niveau omhoog gaat tillen. Los van dat dat een hele goede speler is voor NEC en zelfs voor andere clubs in de eredivisie, moet Sandler dan opeens tussen Gooijer Hato en Sosa de pannen van het dak spelen en Ajax naar Champions League niveau brengen?

12 februari 2024 om 16:31

Sterker nog, de wedstrijden dat Sutalo er niet bij was was het verdedigend gezien allemaal nog veel fragieler (tweede helft GAE uit, uit tegen Heracles en die tegengoal tegen Rkc). Ik denk dat velen zijn verdedigende impact toch wat onderschatten, komt ook omdat hij zo vaak een slechte inspeelpass geeft dat daar nu alle focus op ligt.

Het is ook wel des-Ajax om een verdediger af te branden op zijn gebrek aan voetballend en opbouwend vermogen en daarbij niet te oordelen op zijn verdedigende impact.

12 februari 2024 om 16:36

True, net zoals bij Bergwijn zijn de vervangers niet zomaar beter. Maar Rensch tov Sutalo. Wat denk je daarvan? Dus Gooijer Rensch Hato en dan jij op linksback. Denk dat dat onze beste opstelling is.

12 februari 2024 om 16:38

20 goeie tackles en 100% kopduels winnen maar 3x de bal in de voeten van de tegenstander schuiven; dan hoor je alsnog niet in de verdediging te staan. Harde realiteit. En dan nog eens bedenken dat hij dit soort stats totaal niet heeft (op de ballen weggeven na dan).

12 februari 2024 om 16:47

Soylent: met als kanttekening dat maar 1 middenvelder zich komt aanbieden (henderson) en je beide backs constant in de 16 van de tegenstander hangen. Zo schuift Hato de laatste weken ook weleens een bal in de voeten van een tegenstander omdat iedereen in de dekking staat..

12 februari 2024 om 17:05

Leidse: ik denk dat je er met Rensch ipv Sutalo verdedigend gezien juist enorm op achteruit gaat. Ja hij kan beter opbouwen maar ik zie in hem echt geen CV. Sterker nog ik vind hem ook op RB en LB verdedigend te kort komen voor Ajax. Staat veel te vaak lucht te dekken.

12 februari 2024 om 17:55

Rensch was de afgelopen wedstrijd namelijk super stabiel. Sutalo daar in tegen loopt al maanden te schutteren en te beven van angst.

12 februari 2024 om 18:12

Rensch was helemaal niet super stabiel. Die gozer is super nonchalant alleen kan zijn fouten iets beter op techniek en snelheid herstellen dan Sutalo. Verder gewoon een gevulde koek en totaal ongeschikt als CV en back

12 februari 2024 om 18:35

Haha een gevulde koek... klopt wel. Zo nonchalant.

Wanneer gaan we het eens hebben over Hato? Sutalo dit, Sutalo dat.. Was ongelukkig met die ene bal die hij wegspeelde terwijl hij door drie man werd afgejaagd. Maar daarna hadden zowel Gooijer als Hato nog de kans het te herstellen, maar die deden ook weer niks.

Die Hato. Die voor zo ongeveer de derde keer deze maand schuldig is aan een tegengoal door werkelijk als een kip zonder kop vijf meter achter zijn verdedigende lijn te blijven hangen en zo buitenspel op te heffen.

Sutalo doet het steeds beter, en is momenteel echt onze beste centrale verdediger. Maar nee, alles waar je Sutalo ook maar 10% de schuld van kan geven. Wordt hij voor afgezeken. Maar de ene na de andere grote fout van Hato negeren we lekker.

Misschien speelt Sutalo nog wel wat beter met een fatsoenlijke lcv naast hem. Misschien Medic of Kaplan daar maar eens proberen? Mag Hato lekker banken of linksback spelen.

12 februari 2024 om 16:31

Eens hoor. Maar Hato is uit vorm. Sutalo is nooit in vorm geweest. Dat is wel het verschil voor mij. Plus Hato is jong en veel minder ervaren en kostte geen 20 miljoen. Dat scheelt ook. Maar je hebt natuurlijk gelijk, Hato doet het niet goed de laatste weken. Helaas.

12 februari 2024 om 16:44

Sutalo speelt na een wat moeizaam begin toch ongeveer wat je er van kan verwachten? Defensief best solide. Aan de bal is het niet iemand die tiki taka uitverdedigt. Maar dat doet hij bij Kroati√ę ook niet. Daar speelt zo'n Brozovic dan voor de defensie en levert 'ie vrijwel iedere bal daar in.

Je ziet dat hij soms de lange bal kan vinden. En iets meer vertrouwen krijgt en regelmatig ook wegdraait en een voetballende actie maakt. Maar in principe moet Sutalo iedere bal inleveren bij Henderson. En anders simpel breed naar de lcv of rb. We kunnen toch niet van een voetballer die nooit dit type opbouw heeft gespeeld, verwachten dat hij dat opeens doet. Lisandro en Alvarez hadden daar ook tijd voor nodig.

12 februari 2024 om 16:54

@Martijn met je eens maar Hato is pas 17 en komt net kijken en Sutalo speelt voor het Kroatisch elftal, daar mag je wel wat meer van verwachten.
Hato mag wel eens een schop onder zijn kont krijgen in de vorm door een x te wisselen

12 februari 2024 om 23:35

De 1-0 heft Hato ook weer het buitenspel op

Toen Ajax Sutalo binnenhaalde, schreef ik al dat je zou zien dat hij zwaar tegen zou vallen. Helaas is dat ook het geval. Wat het probleem ook is, is dat Sutalo toen geen woord Engels sprak dus laat staan Nederlands en ik heb het idee dat hij nog steeds geen woord Engels kan. Doordat hij niet kan communiceren verzuipt hij ook regelmatig. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat voetballers niet in ieder geval Engels spreken en het hoeft dan niet perfect Engels te zijn, maar gewoon Engels waarmee je je goed verstaanbaar kan maken in een ander land.

Sutalo zou eigenlijk de leider van de defensie van Ajax moeten worden en moeten zijn, maar hij heeft het helaas al veel te moeilijk met zichzelf plus dat hij dus niet of nauwelijks kan communiceren met de spelers om hem heen. Ik verwacht eigenlijk ook niet dat Sutalo nog wat zal worden bij Ajax. Hij speelt onder van 't Schip wel iets beter, maar valt nog steeds tegen. Heeft hier en daar weleens goede ingrepen en momenten, maar ook heel veel twijfelachtige en foute momenten.

Kaplan is inmiddels al een tijdje fit. Natuurlijk vrijwel direct na zijn komst 1,5-jaar terug zwaar geblesseerd geraakt en natuurlijk moet je nu met hem oppassen. Maar nu hij toch al een tijdje fit is, zou ik hem gewoon uitproberen op de plek van Sutalo. Probleem is wel dat Kaplan linksbenig is en dat is Hato dus ook, dus dan speel je met twee linksbenige verdedigers in het centrum. Je zou eventueel weer met Rensch en Hato centraal kunnen spelen en Rensch vond ik zeker niet verkeerd als centrale verdediger, maar die mist dan weer wat fysiek van een centrum verdediger vind ik en ook wel wat lengte.

Dan speel je maar met 2 linksbenige verdedigers centraal, maar denk dat dit in ieder geval dit seizoen wel het proberen waard is aangezien Sutalo en Rensch rechts centraal niet voldoen of het niet helemaal zijn, en Hato is ook niet foutloos maar die is wel constanter/zelfverzekerder dan bijvoorbeeld Sutalo ondanks de fouten Hato maakt.

Voorlopig zou ik met deze formatie spelen (zie opstelling). Ik las dat van den Boomen afgelopen week weer terug is gekeerd op het trainingsveld en waarschijnlijk weer snel fit zal zijn. Zal aankomende donderdag in de Conference League en zondag in de Eredivisie vast nog niet in de basis staan, maar zodra hij fit is zou ik hem in het elftal plaatsen ten koste van Taylor en dan naast Henderson. Van den Boomen brengt in ieder geval ook voetbal met zich mee, maar in de wedstrijden die hij speelde was hij ook continu druk bezig spelers te coachen in zowel verdedigend als aanvallend opzicht.

Ramaj
Gooijer
Kaplan
Hato
Sosa
Henderson
vd.Boomen
Berghuis
Hlynsson
Forbs
Brobbey
12 februari 2024 om 16:34

Rensch Hato heeft wel mijn voorkeur door die benen inderdaad. Kaplan zie ik ook graag spelen trouwens, maar dan eerder om Hato te laten rusten en in vorm te laten komen. Uiteindelijk is de linksback ons grootste probleem achterin, maar daar zou ik zowel Kaplan als Hato niet willen neerzetten omdat dat volgens mij zonde is. Maar ja, die Sosa... Om af te sluiten met een positieve noot, Gooijer is niet slechter dan Rensch op rechtsback. Die doet het best aardig.

12 februari 2024 om 18:30

Het probleem met Kaplan is een beetje dat hij in Jong ook nog geen onuitwisbare indruk heeft achter gelaten na zijn blessures.

Als je dan toch wil sleutelen aan de verdedeging zou ik beginnen met Sosa er uit te halen.
En als je ook Sutalo er uit wil dan Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato achterin zetten (ik weet dat dat niet de beste positie is van Hato, maar mogelijk is het wel de minst slechte oplossing voor het elftal). En anders, zet misschien Tahirovic is een linie naar achteren, brengt in iedergeval wat lengte/fysiek, en heeft in de verdedeging minder last van zijn beperkte handelingssnelheid. Eventueel kan Rensch ook nog op linksback of links centraal spelen (daar speelde hij in de jeugd ook regelmatig).

Sowieso gaat de combinatie Sosa - vd Boomen niet werken, Sosa is niet de snelste, maar vd Boomen is langzamer en hij heeft ook nog eens geen loop vermogen. Die strooit het liefst in een actieradius van tien meter voor en achter de middenlijn met (vaak hele mooie) lange ballen. Maar kan alleen renderen als om hem heen anderen de gaten dicht lopen (wat Spierings voor hem deed in Frankrijk). Dat lijkt me in dit Ajax niet het geval.

Er zijn maar weinig spelers die het niveau halen wat Ajax verlangt dit seizoen, maar dat is toch geen nieuws? Die Driessen en Verweij zijn twee van die kneuzen die alleen maar achteraf kunnen janken. Ik denk dat er in de amateur journalistiek ook wel een paar gasten te vinden zijn voor een paar tientjes die het beter doen dan deze twee azijnzeikers!

Sandler is geen verbetering voor dit Ajax al denk ik dat als je bijvoorbeeld een Martinez als LCV had staan dat de rest er om heen ook beter zou voetballen of een Timber op plek van Sutalo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren