Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mike Verweij: ‘Belgen vrezen de terugkeer van Marc Overmars bij Ajax’

Laatste update:

In België leeft de vrees dat Ajax Marc Overmars zal vragen om terug te keren in de Johan Cruijff ArenA, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De Ajax-watcher voegt daar meteen aan toe dat het onwaarschijnlijk is dat de technisch directeur van Royal Antwerp FC daadwerkelijk teruggaat naar Amsterdam.

Ajax beleefde zondag een ontluisterende middag tegen Feyenoord (0-3 achterstand bij staking in minuut 55). Sven Mislintat, die pas vier maanden in dienst was bij de club, werd diezelfde avond nog ontslagen. De harde kern van Ajax schreeuwde in het stadion om een rentree van Overmars, die in februari 2022 op non-actief gezet werd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De oud-linksbuiten ging die zomer aan de slag bij Antwerp en wordt ook daar bewierookt om zijn vakmanschap. Antwerp werd onder leiding van trainer Mark van Bommel, die door Overmars werd aangesteld, in mei op een zinderende slotdag kampioen van België.

"De Gazet van Antwerpen wilde vandaag met me bellen, vooral om te horen dat Overmars niet deze kant op zou komen", aldus Verweij. "Die vreest leeft echt in België. Ze zijn er een beetje bang voor, maar ik denk dat dat niet nodig is. De harde kern van Ajax riep daar om, maar die heeft volgens mij even geen recht van spreken meer." Na de staking tegen Feyenoord braken rellen uit rond de Johan Cruijff ArenA en moest de ME optreden met onder meer politiepaarden en traangas.

Verweij denkt dat Overmars zelf ook niet terug zou willen. "Ik denk niet dat hij nog een keer dat wespennest in zou willen, ook gezien de situatie rondom zijn hart." De technisch directeur liep eind 2022 een hartinfarct op, waardoor 45 procent van het orgaan afstierf. Overmars kampt nog altijd met de nasleep daarvan. "Ik denk ook niet dat de familie van Overmars erop zit te wachten om terug te gaan naar Ajax."

Ook vanuit Ajax-perspectief ligt een nieuwe functie voor Overmars lastig, legt Verweij uit. "Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient, maar Ajax heeft besloten om het op deze manier te doen." Overmars werd zonder pardon op straat gezet. "Ze hadden hem ook kunnen schorsen voor een paar maanden om aan zichzelf te werken. Cursussen kunnen laten doen, excuses maken aan die vrouwen... Maar dat is allemaal niet gebeurd. Die vrouwen werken ook nog bij Ajax. Hun belang staat nu voorop."

Moet Ajax gaan voor Marc Overmars?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neem aan dat Ajax niet zo verschrikkelijk achterlijk is om dit te doen?

25 september 2023 om 17:47

Robjones denk vooral dat overmars niet zo achterlijk is.

25 september 2023 om 17:52

Overmars had toegegeven onvriendelijk naar vrouwen te zijn geweest toch? Komt er überhaupt nog een rechtszaak en krijgt Overmars nog straf?Edit: spellingsfout

25 september 2023 om 18:02

Nr.11 je eerste zin/vraag begrijp ik niet.
En volgens mij komt er geen rechtzaak. Er is geen aanklacht en het OM heeft er bij mijn weten ook niets mee gedaan. Weet ook niet hoe onwettig wat hij gedaan heeft is/was. Klonk meer als zeer onwenselijk.

25 september 2023 om 18:07

Hij heeft geen sex gehad met de vrouwen. Het versturen van een foto van je pikkie is niet strafbaar zolang de ontvanger niet minderjarig is.

25 september 2023 om 18:22

Toch wel:

"net zoals dat met de ouderwetse potloodventer ook het geval is, is het sturen van een foto van een penis strafbaar. 'het is niet toegestaan om 'een afbeelding of voorwerp dat aanstotelijk is voor de eerbaarheid aan iemand, anders dan op diens verzoek, toe te zenden'."

25 september 2023 om 18:23

Is dat serieus niet strafbaar? Ongewenst een foto van je lul sturen lijkt mij een zedendelict, een beetje de digitiale variant van een potloodventer.

25 september 2023 om 18:24

4fRedondo@ .Dus jij vind dat moet kunnen of zo? Het zou je dochter zijn zeg die zo’n foto krijgt gestuurd. Ik hoop niet dat je het meent.

25 september 2023 om 18:24

“Een dickpic versturen is strafbaar op het moment dat de ontvanger deze niet wil krijgen, maar ook als dat ongevraagd toch gebeurt. Dat staat in artikel 240 lid 2 van het Wetboek van Strafrecht. Er kan zelfs een gevangenisstraf van 2 maanden worden opgelegd.”

Aldus een aantal strafrechtadvocaten.

25 september 2023 om 18:43

Wat wil je nu zeggen? De man wil niet meer naar Ajax, niet goed voor zijn hart!

25 september 2023 om 19:05

Ik wordt hier zo moe van. We kennen het verhaal niet. Denk je echt dat Overmars een leuk meisje zag zitten en dacht: ‘ laat ik die eens een dickpic sturen’ ? Welnee, daar speelde veel meer. Eerst de app volledig openbaren ( foto weglaten aub) en pas dan ga ik een oordeel vellen.

25 september 2023 om 19:08

Mogen we wel een oordeel vellen over DTjes?

25 september 2023 om 19:18

@eenopinie

Mag ik je glazen bol lenen als je het dan toch beter weet!?

25 september 2023 om 19:21

eenop...hij en ajax vonden het zelf in ieder geval heel ongepast op zijn minst, maar jij weet het nog niet zeker. Denk je nou echt dat ajax zijn gouden kip had laten gaan als het niet heel dik over de grens was gegaan?

25 september 2023 om 19:44

De gehele rvc van ajax kan nooit meer in het bedrijfsleven terecht als ze dit doen.

25 september 2023 om 20:05

djdan... zal wel meevallen. Gemiddelde rvc trekt zich niet veel aan van dat soort zaken. Zitten zal mensen die veel meer op hun geweten hebben.

25 september 2023 om 17:49

Inderdaad. Dus om morele normen en waarden hem er uit te gooien. Gaat het sportief minder kunnen deze waarden overboord. De imagoschade die Ajax vandaag al heeft opgelopen zal er niet beter door worden.

25 september 2023 om 18:01

Dan nog maar dat beetje imago schade op de koop toe nemen of zelfs de vrouwen die er problemen mee hebben uitkopen. Overmars is een van de weinige die dit zooitje kan redden, de ander is Louis, maar die wil niet.

25 september 2023 om 18:12

Vrouwen, die door hem zijn lastig gevallen, uitkopen omdat het even niet loopt. Dat zou te gek voor woorden zijn. Dan heb je echt geen greintje fatsoen in je donder.

25 september 2023 om 18:15

Mooi he om te zien hoe snel het omslaat.
Als ze echt ( wat ik me niet kan voorstellen) overmars terug vragen dan is het wel een steek naar een aantal mensen.
Vergeven en vergeten slaat nergens op als hij gewoon weer zijn oude plek oppakt.

25 september 2023 om 18:32

Louis moet je niet willen. Die heeft destijds juist Ajax na de afgrond geholpen tijdens zijn succesvolle periode. Ja dat klinkt raar, maar hij had destijds de jeugdopleiding kapot gemaakt. Dit veroorzaakte uiteindelijk later de Cruijff revolutie.

25 september 2023 om 18:33

@L0348 We hebben het hier over iemand die foto’s naar vrouwen stuurden en berichtjes. Doordat hij dit deed hadden vrouwen letterlijk alle macht om hem uit te buiten. Maar door de softe samenleving waarin we leven wordt hij neergezet als een serieverkrachter, hou alsjeblieft op zeg wat een overgedreven gedoe weer.

Ik vind het grappig dat supporters van andere clubs er zoveel over te zeggen hebben, alsof er bij andere clubs nooit wat gebeurd of is gebeurd. Begrijp dat wat afgelopen weekend gebeurt is totaal niet kan maar de manier waarop mensen hier gebruik van maken is echt te bizar voor woorden.

25 september 2023 om 18:46

Praat het maar goed,het lag dus aan de vrouwen, door Overmars voelden een hoop vrouwen zich geïntimideerd en zijn gedrag kan niet. Maak het maar klein, ongelofelijk!

25 september 2023 om 18:48

FCVoetbal. Is goed, knul. Tot het je eigen dochter betreft die ranzige foto's en teksten ontvangt van een oudere vent in hogere functie. Wedden dat je dan woedend op je achterste poten staat...

25 september 2023 om 18:53

Zou me niets verbazen bij dat opportunistische zootje daar. De slaan de ene flater na de andere. GTST is er niets bij.

25 september 2023 om 18:05

Volgens mij hebben we vandaag gezien dat Ajax alle schaamte voorbij is. Dit zou mij dus niet verbazen.

25 september 2023 om 18:07

Moet hij eeuwig gecanceld worden wat jouw betreft?

25 september 2023 om 18:15

"Beste Truus van de receptie. We weten dat Marc je destijds onheus heeft bejegend, maar het loopt bij Ajax even niet dus we halen hem terug. Jij bent slechts een nummertje in onze organisatie, dus ik hoop dat je het niet erg vindt en kijk maar even wat je ermee doet"

25 september 2023 om 18:34

Beste truus van de receptie bestaat niet, want het was anoniem. Los daarvan wil ik best als interim dit aan het mededelen. Zal voor niet anders zijn als bij andere reorganisaties.

25 september 2023 om 18:45

Goed argument hoor. Wat een niveau...

25 september 2023 om 18:12

Of ze daadwerkelijk zullen doen ? Dan heb je wel een gezicht verlies voor je hele leven. Overmars eruit geknikkerd. En nu zitten ze in de malaise en dan hem weer terug halen ben je ongeloof waardig. Dat moet Ajax niet willen vind ik.

25 september 2023 om 18:34

Wat zou daar achterlijk aan zijn? Iedereen maakt fouten kerel. Overmars blijft ook maar een mens.

25 september 2023 om 18:48

En dan is het goed? zou Marc zijn vrouw ook terug willen denk je?

25 september 2023 om 19:13

Niet zo janken man, die overmars maakt een fout.. heb je dan geen recht op leven en kansen meer?
Enge gedachte van je

25 september 2023 om 22:19

Hij heeft toch een kans gekregen bij Antwerp? Lijkt me alleen niet zo slim om weer terug te gaan naar Ajax, maar bij een andere club mag ie weer z´n werk doen.

25 september 2023 om 18:39

Waarom niet? Moet je iemand blijven cancellen? Iedereen verdient toch een tweede kans? Of zijn alle mensen die ooit in de gevangenis hebben gezeten ook meteen kansloos voor de rest van hun leven? Daarnaast is hij ook nooit veroordeeld. Ik zou hem graag terug willen zien bij Ajax in goed overleg met de betrokken vrouwen hoe zij dat zouden vinden.

25 september 2023 om 18:49

Gaat om een beurs gerelateerd bedrijf, aandeelhouders ook om denk j? Gebruik je verstand.

25 september 2023 om 19:25

Er zitten mensen voor het leven in de cel na een fout uit hun verleden dus die kunnen een tweede kans dan wel vergeten om maar even een voorbeeld te geven.

Feit is wel dat Overmars wel nog een kans verdient... Het is inderdaad vies wat hij gedaan heeft maar er zitten mensen hier op Voetbalzone die net doen alsof hij een moord op zijn geweten heeft terwijl de realiteit heel anders is!

25 september 2023 om 20:28

Als je voor het leven in de bak zit heb je geen "fout gemaakt". Enkel mensen die de zwaarste misdrijven hebben gepleegd komen daarvoor in aanmerking. Daaronder vallen seriemoord, terrorisme en aanslagen op de regering of het koningshuis. De 57 mensen die levenslang vastzitten in Nederland hebben dit niet per ongeluk gedaan, maar die hebben hun misdaden geplanned en hadden natuurlijk kunnen weten dat ze levenslang zouden krijgen als ze gepakt werden.

25 september 2023 om 20:36

Ook hij verdient een tweede kans. Publieke opinie hoeft niet te oordelen over slachtoffers en dader, maar als zij samen op één werkvloer verder zouden kunnen, dan zie ik niet in waarom niet. Wel in die volgorde.

Dan moet Ajax hem zeker benaderen, hij is de beste!

25 september 2023 om 22:32

Denk dat Overmars niet zo achterlijk is om dit te doen. Zou een domme zet van hem zijn.

Alleen als die desbetreffende dames niet meer bij Ajax werken, of er geen probleem mee hebben door een afspraken of een goed dialoog. En anders moeten we dat niet doen, ondanks we die man natuurlijk vreselijk missen.

25 september 2023 om 17:52

En daarbovenop hem sowieso niet meer over personeelszaken laten gaan. Laat hem gewoon zuiver op het sportieve focussen.

Dan zou het inderdaad moeten kunnen.

25 september 2023 om 18:03

Denk niet dat kan als TD zijnde. Je bent dan natuurlijk verantwoordelijk voor de scouting, trainers en spelers. Je hebt voldoende mensen die je moet aansturen. Dan kan je niet personeelszaken aan iemand anders overlaten.

25 september 2023 om 18:13

Dat zijn toch niet alle personeelszaken? Verder moet je ook echt niet met allen dagelijks intensief contact hebben.

25 september 2023 om 18:18

Lierse dat is helemaal een goed idee.

25 september 2023 om 18:38

Vergeten dat hij ook ongewenst aan vrouwen heeft gezeten in de massagekamers? En natuurlijk is hij een potloodventer. Geen enkel weldenkend mens zou hem terughalen bij Ajax.

25 september 2023 om 18:41

@juvedef: je kan toch ook zeggen dat personeelszaken onder de AD gaat vallen? Dan is de TD er niet meer verantwoordelijk voor.

25 september 2023 om 18:45

Elk individu verdient na strafuitzitting (die gerechtelijk bepaald moet worden) een tweede kans.

25 september 2023 om 18:47

Ja je verdient een tweede kans. Daarom is hij ook TD van Antwerpen. Dat wil niet zeggen dat je vrolijk verder kan waar je gebleven was. Of denk je dat als docenten dit doen dat ze dan vrolijk verder mogen bij dezelfde school na hun straf?

25 september 2023 om 18:50

Arsenal ongewenst aan vrouwen heeft gezeten in massage kamers? Ben je serieus? Ik weet alleen van die foto's!

25 september 2023 om 18:50

Als het je uitkomt!

25 september 2023 om 18:52

Als er sprake is van schuldinzicht, een verandering van gedrag en er geen betrokkenen meer aanwezig zijn (of geen problemen hebben met de terugkeer). Waarom niet?

25 september 2023 om 19:08

Sulejmanii,

Ja zoek maar op internet. Meerdere verhalen over.

Lierse,

Omdat het ongepast is? Geen enkel persoon die seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoont krijgt precies dezelfde plek in het bedrijf waar het gebeurt is. Dat is ongepast. Tweede kans? Prima maar bij een ander bedrijf. Jij noemt 3 voorwaarden en hij voldoet aan geen van deze voorwaarden. Dus hoezo moet het kunnen dat hij terugkomt? Zie je het al voor je dat Ali B terugkomt hij de Voice? De docenten weer terug bij dezelfde school?

25 september 2023 om 19:13

Nogal een non-argument dat alleen op subjectieve gevoelens gebaseerd is niet?

Als zo iemand geschikt is een dergelijke functie uit te voeren dan is de plek irrelevant als de randfactoren (die hier al uitvoerig besproken zijn) gunstig zijn.

25 september 2023 om 19:29

De reden dat het niet wordt gedaan is omdat het ongepast is. Ongepast omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is, ongepast richting de vrouwen en slachtoffers. Je kan het een non argument vinden maar dat is wel de reden waarom mensen niet bij hun oude bedrijf aan de slag gaan.

Ik zelf denk dat de randvoorwaarden in vrijwel geen enkele situatie gunstig is. Vandaar ook dat het bijna nooit voorkomt.

25 september 2023 om 19:50

En waarom is het ongepast bij die club en niet bij een andere? Want de randvoorwaarden zijn dat er geen betrokken meer aanwezig zijn of dat ze geen probleem hebben bij zijn terugkeer.

Het lijkt me eerder zo te lijken omdat het gewoon als normaal gezien wordt. Maar het feit dat iets zo gedaan wordt, is natuurlijk geen onderbouwing voor waarom het zo hoort te gaan.

25 september 2023 om 20:43

Dat hij aan vrouwen heeft gezeten in massagekamers lijkt me fictie. Anders had iedereen het daar wel over en niet over z’n fotootje. Het verspreiden van dit soort onzin en verkopen als feiten moet je misschien ook wat voorzichtig mee zijn.

Daarnaast je voorbeeld over docenten: die komen nergens meer aan de bak als ze geen VOG hebben. Het vergelijk gaat alleen niet op.

26 september 2023 om 12:55

Meerdere vrouwen die het zeggen en jij noemt het fictie?

het gaat over tweede kansen geven, je krijgt geen tweede kans bij hetzelfde bedrijf. Een docent krijgt nooit een tweede kans, dat is logisch. Net zoals het logisch is dat Overmars niet terugkomt bij ajax.

25 september 2023 om 19:01

Je moet dat sowieso niet doen. Zo'n situatie is onhoudbaar en het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat die dames niet meer bij Ajax werken. Bovendien is het wel heel triest gesteld als je als Ajax-zijnde niet eens een capabele technisch directeur kunt vinden. Alleen 'capabel' is momenteel al ruim voldoende.

25 september 2023 om 21:34

Eens. Er zijn 2 zaken:

1) Juridisch gezien is er zonder aanklacht geen strafzaak.
2) Moreel gezien verdient iedereen een tweede kans, maar zo lang de vrouwen in kwestie nog bij Ajax werken heb je dit met hen af te stemmen en hebben zij het laatste woord, zonder hen bloot te stellen aan externe druk.

Gezien de reden waarom Overmars vertrokken is, kun je als (beursgenoteerd) bedrijf het niet maken om hem terug te halen. Dat zou echt een dikke middenvinger naar de betreffende personen maar ook naar de organisatie en het hele beleid zijn.

25 september 2023 om 18:46

Dat kan zeker wel. De beurs geeft hier weinig om. Die gasten denken alleen aan geld. Sterker nog denk dat het aandeel omhoog schiet als Overmars terugkeert. Als de betreffende vrouwen hem vergeven dan zie ik niet in waarom het niet kan. Als je voor Ajax werkt is jouw belang dat het goed gaat met Ajax dus die middelvinger snap ik even niet.

25 september 2023 om 18:54

Die vrouwen zijn gek als ze hem vergeven, gaat niet gebeuren. Gaat zijn vrouw hem ook vergeven?

25 september 2023 om 18:56

Als je als bedrijf accepteert dat een directeur zich misdraagt en niet aan normen en waarden houdt dan heb je er weinig van begrepen en zorg je niet voor een veilige cultuur. Prestaties doen dan niet ter zaken en iemand terug halen die zich O misdragen heeft is een signaal naar iedereen dat je ongepast gedrag mag vertonen en dat een veilige werkvloer niet ter zaken doet. Het is een vrijbrief voor dit soort gedrag en je laat ook duidelijk blijken dat sommige mensen kennelijk boven de regels staan. Dus ja, dikke middelvinger naar de betrokkenen en de organisatie

25 september 2023 om 20:49

Waarom niet? Voor het versturen van een foto? Hij heeft ze niet aangerand, verkracht of vermoord…

Als hij en de betreffende werknemers wel kans zien tot een nieuwe samenwerking, omdat alles toch een beetje groter is gemaakt door de media en publieke opinie. Hij persoonlijk spijt zou betuigen, wie ben jij dan om iemand nu al voor gek te verklaren? Je was er niet bij en je weet niks.

Ik zeg niet dat het gebeurt en dat die ruimte er is, maar het nu al voor gek verklaren is ook gewoon dom. Ajax zou gek zijn als ze het niet zouden proberen.

25 september 2023 om 21:46

Het ongewenst betasten van vrouwen in de massagekamer; waar schaar jij dat onder?

26 september 2023 om 07:36

Als dat waar is. Maar er ligt geen aanklacht, geen strafzaak, dus is het niet meer dan een uit de hand gelopen hetze tegen een flirterige man met een verkeerd gevoel voor professioneel gedrag. Hij had nooit in die ruimtes mogen komen, deed dit waarschijnlijk wel, met foute grappen. Maar hij heeft ze niet verkracht, anders hing hij al lang.

De pers die dit opschrijft zonder bronvermelding is minstens zo triest als de hoofdpersoon wat mij betreft. En die werken ook nog bij dezelfde krant.

Kan me dit niet voorstellen eerlijk gezegd. De ophef om hem nu opnieuw aan te stellen zal nog groter zijn dan hem destijds, na excuses, aan te laten blijven. Al zou het wel een zegen voor (het technische gedeelte van) Ajax zijn als hij terug zou komen

Je hebt nu (tijdelijk) enorme imageschade zowel op sportief vlak als bij de publieke opinie. Dat ga je dan proberen op te lossen door iemand te halen die seksueel onwenselijk (wan)gedrag heeft vertoond bij de club?

Lijkt mij geen goed idee. Ik wens de mensen op de PR-afdeling veel succes.

25 september 2023 om 18:11

Je kan maar beter de gehele strontemmer in 1x leeg gooien, dan kan je daarna weer lekker opbouwen.

25 september 2023 om 19:03

Eén belgische journalist heeft Mike Verweij gebeld om te vragen of Overmars wellicht terug keert naar Ajax. Mike: Nee denk het niet.

Meer is dit artikel niet.

Dat moet je Overmars helemaal niet aan willen doen, wat is het toch een puinhoop bij ons…

Dit kan echt niet. Dan had je hem ook niet de deur moeten wijzen en het intern op moeten lossen. Nu is het te laat.

Wel de ideale man voor deze taak! En ja de zondes uit het verleden zijn ook wel een keertje vergeven uiteraard. Ik zou het een superslimme zet vinden. Desnoods moet je 10 miljoen betalen als afkoopsom, hij verdient zichzelf 100% zeker terug!

25 september 2023 om 17:55

Vergeven? Ik heb Overmars zich nooit over de kwestie uit horen spreken, dus van vergeving is nog geen sprake

25 september 2023 om 18:45

@EnriqueD: alsof jij weet wat er allemaal binnenskamers gebeurd is? Volgens mij weet je alleen maar wat er in het nieuws is gebracht maar ook daarbij weet je lang niet wat klopt en wat niet.

25 september 2023 om 18:57

Is hij voor niks weggegaan dan?

25 september 2023 om 18:00

Ik denk dat de dames die nu nog bij Ajax werken en door hem langdurig zijn lastiggevallen er anders over denken.

25 september 2023 om 18:16

Tijd voor een nieuwe avatar ...

Dickpic van Marc?

25 september 2023 om 18:20

😁🤦🏾‍♂️

25 september 2023 om 18:10

Waarom zou die terug willen, heeft voor een groot gedeelte gezorgd dat ajax sportief en financieel weer aan de top is gekomen en is vervolgens als afval buiten de deur gezet omdat die een foto van ze pielemoos had verstuurd. Zou lekker bij Antwerp blijven waar ze ook een leuk project hebben ipv de troep bij ajax te gaan moeten opruimen.

25 september 2023 om 18:21

Er is een verschil tussen zonden vergeven en zonden vergeten. De vrouwen die hij onheus behandeld heeft zitten er nog. Hij mag wat mij betreft overal weer werken, maar Ajax zou ik niet doen.

Kan je als Ajax zijnde nog meer gezichtsverlies lijden.
Al zou ik het graag willen, dit kun je niet maken

Als je nog meer imagoschade wil, dan moet je dat zeker doen.

Overmars heeft kwaliteiten maar vergeet ook niet dat hij ook deels verantwoordelijk is voor de huidige situatie. Dikke salarissen en transfersommen aan middelmaat uitgegeven, toezeggingen gedaan waardoor Ajax binnen 2 jaar het gros van de eerste 15 spelers kwijt is geraakt. Ajax piekte natuurlijk op sportief gebied en ook deels dankzij hem. Maar ook hij heeft wat miskleunen gehad.

Tijd voor iets nieuws met weer focus op de jeugd. Wim Jonk is een goede kandidaat.

Dat zou in de lijn van de laatste ontwikkelingen liggen. Als je Overmars terughaalt gooi je je moreel kompas weg. Ajax is toch een voorbeeld voor de jwugd?

25 september 2023 om 18:04

Want hij heeft iets gedaan wat nooit meer vergeven kan worden?

25 september 2023 om 18:14

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat wat hij gedaan heeft niet past bij een professionele voetbalclub. En blijkbaar was Ajax het daarmee eens, anders hadden ze hem niet weggestuurd. Daarboven op leek Overmars niet heel echt onder de indruk van wat hij heeft gedaan

25 september 2023 om 18:25

Hij heeft iets gedaan waardoor vrouwen, die mogelijk nog steeds voor Ajax werken, zich onveilig en geïntimideerd voelen.

25 september 2023 om 18:27

Klopt dat was ook een verklaarbare reactie van Ajax. Echter zijn we inmiddels ruim anderhalfjaar verder. Dat Overmars niet onder de indruk was kunnen wij niet van een afstand beoordelen. We moeten er ook niet meer van maken dan het is. Iedereen maakt fouten en hij heeft iets gedaan wat vergeven kan worden. Dat verhaal van morele kompas is puur voor de buhne.

25 september 2023 om 18:33

De enige die over vergeving gaan, zijn de vrouwen die hij heeft lastig gevallen.

25 september 2023 om 18:45

Ali Bommetje ik vraag mij af of je ook zo had gereageerd als het om je moeder, dochter, zus, vrouw of vriendin ging. Het is pas een anderhalf jaar geleden gebeurd en dat lijkt mij heel recent maar morele kompas komt niet voor in jouw vocabulaire.

25 september 2023 om 18:50

Lekker puntjes scoren Patronas goed bezig. De moraalridders zullen lovend zijn. Gefeliciteerd.

25 september 2023 om 18:52

Ga eens op zijn reactie in dan. Of wordt het nu te moeilijk?

25 september 2023 om 19:18

Ik geef wel een antwoord erop, als het mijn zus, dochter etc had geweest had ik gehoopt dat ze hem keihard hadden uitgelachen en gemeld bij HR.
Daarna door met je leven, wat een soft gedoe tegenwoordig.

25 september 2023 om 19:18

Zeker niet. Ik zou dan van mijn zus willen weten wat er precies is gebeurt. Want een dickpick krijg je niet zomaar van de directeur. Het is allemaal zo makkelijk wat Patronas hier doet. Uiteindelijk weet niemand wat er precies is voorgevallen. Schijnbaar heb je geen moreel kompas als je niet mee schreeuwt met de meute. Ooit gehoord van uitlokking en omhoog neuken? Niks nieuws hoor. Alleen dat mag niet gezegd worden want dat past niet in het deugnieten plaatje, die doen liever alsof de vrouwen tot de dag van vandaag iedere nacht huilend in slaap vallen. Je gaat mij niet vertellen dat Marc dacht. Hey Sarah, laten we de week doornemen en btw hier heb je een foto van mijn lul. Ik denk eerder dat het een uit de hand gelopen flirt was.

25 september 2023 om 18:41

Moreel heeft nog nooit een land of bedrijf echt beter gemaakt. Zakelijk zijn gaat het om. Ik zeg niet dat je echt terug moet halen, maar je moet je ook niet tegen laten houden. Persoonlijk vond ik het belachelijk om hem eruit te zetten.

25 september 2023 om 18:56

Oei ... ga jij eens gauw je geschiedenisboekjes nog eens lezen.

Moreel besef van de vrije naties heeft er toe geleid dat je nu geen Duits praat en hele volkeren (nog verder) zouden zijn uitgemoord.

26 september 2023 om 00:06

Absoluut niet. De amerikanen zijn ons gaan helpen, omdat ze zelf werden aangevallen. Anders waren ze hier nog nooit geweest. De russen aan de andere kant werden ook aangevallen en wilden meer grond. Dus misschien moet je zelf even beter in de boeken duiken.

26 september 2023 om 09:44

Hahaha precies dit. Vermoeiend om een discussie dood te slaan door weer over de oorlog te beginnen. Helemaal als je zelf de plank misslaat. De Amerikanen bemoeide zich er pas mee na Pearl Harbour. Daarvoor verdiende ze alleen maar aan de oorlog door Engeland te bevoorraden. Dat Hitler zo stom was om na Pearl Harbour gelijk Amerika de oorlog te verklaren is zijn eigen fout geweest.

Als je de inleiding hebt gelezen is de rest van het artikel vrij nutteloos haha.
In België is men bang dat Overmars teruggaat naar Ajax, maar de gebeurt toch niet. Okay.... goed verhaal.

Wow, ik wist dat Marc een hartinfarct heeft gehad.Maar dat zijn hart daarbij voor 45 procent!! is afgestorven. Kan me nauwelijks voorstellen hoe beperkend (fysiek) dat voor een mens moet zijn, om met een half hart te moeten leven.

Zou geweldig zijn als hij terug komt maar denk niet dat het gaat gebeuren ajax moet proberen 1 van deze namen aan te stellen voor TD functie:

Jordi Cruijf (is vrij)
Christopher Vivell (is vrij)
Vincent Mannaert (brugge)

Zou natuurlijk de beste oplossing zijn, maar dan worden ze helemaal niet meer serieus genomen, dat plassertje blijft m nog wel even achtervolgen!
De paniekvoetbal om Opa Louis is natuurlijk ook nergens op gebaseerd.
Transferzomer is voorbij, op naar de winterstop!
Al die mafklappers er gefaseerd uitgooien en met Kroes opnieuw gaan bouwen.
Haal oud ajaxieden binnen en begin opnieuw!

25 september 2023 om 18:07

Ja en oud Ajacieden die kwaliteiten hebben. Geen Sneijdertjes dus.

25 september 2023 om 18:22

Tja of hij nou volgend jaar weer bij Ajax zou beginnen of over 10 jaar. Dat fotootje blijft hem toch wel achtervolgen. Ik zou me daar niet al te druk om maken. Vertessen voetbalt toch ook gewoon nog bij Psv? Heeft ooit iets vergelijkbaars gedaan.

Opportunistisch wereldje de voetbalwereld. Overmars terughalen zou toch wel een afgang zijn voor ajax. Waarom ontsla je hem dan?
Maareh. Vind eens een opvolger...

Er zijn veel namen gepasseerd van mensen die terug moeten keren naar Ajax. Louis van Gaal
Marc Overmars. Van Gaal doet het niet vanwege zijn gezondheid evenals Overmars die ook gezondheidsproblemen heeft. De huidige directeur van Az komt volgend jaar pas
Wie o wie moet het nu oplossen op korte
termijn ? De huidige directie is niet capabel genoeg. Iemand met Ajax dna? Onzin. Ze moeten mensen hebben die kunnen besturen en niet als blinde paarden achter de ontslagen directeur aanliepen
Dit om te zeggen van ik werk Ajax en verder niets kunnen zoals een Jan van Halst o.a.
Ik wens ze veel wijsheid in de toekomst ondanks dat ik geen fan ben


Marc Overmars is dan misschien de gedroomde TD maar waarom zou hij zelf terug willen keren naar de slangenkuil die Ajax heet? In Nederland is hij na zijn dick-pics behoorlijk uitgekotst. Deugend Nederland en Woke Nederland hebben hem definitief gecanceld en daarnaast vermoed ik dat het meer bourgondische leven in België hem prima bevalt. Daarbovenop heeft hij momenteel ook nog succes met FC Antwerp waar het afbraakrisico voor hem ook nog eens veel minder is.
**** Nog maar eens Het Goede Doel met België opzetten doet ****

Ik kan niet wachten tot deze soap voorbij is. Het gaat echt allang niet meer over voetbal. En nog 1 foto met Mislintat die in de verte staart en ik word helemaal gek.

Meteen doen.
Bij een topsport bedrijf moet je jenover het verleden heen zetten en presteren.

Overmars hadden we nooit moeten laten gaan.
Whatsapp heeft gewoon een blokkeer functie als je het zo erg vind.

Gaat VZ ook nog het stuk posten van de AD over Mislintat?.
Over dat hij bijv de scouting wilde hervormen?..
Of is dat tegen het zere been van hun TG maatjes?.

25 september 2023 om 18:22

Waar vind je dat stuk? Kan het niet vinden op de ad website.

25 september 2023 om 18:27

https://archive.ph/tWCmK

Het is een premium artikel. Hier kan je het in zijn geheel lezen als je dat niet hebt.

25 september 2023 om 19:08

Dat is wel een heel genuanceerd verhaal.

25 september 2023 om 20:13

Dankjewel kerel met de Romeinse cijfers. 😊

Ajax kan wel willen maar ik geloof niet dat Marc hier voor openstaat. Zet iets geweldigs neer bij Antwerp. Er is voor hem geen eer te behalen bij Ajax.

25 september 2023 om 18:26

Want dat heeft hij jou vertelt? Misschien gaat het wel aan zijn hart hoe het nu gaat met Ajax. Hij ziet wat hij allemaal heeft opgebouwd in een korte tijd is afgebroken. Dat sluit ik ook niet uit eerlijk gezegd maar dat is net zo'n speculatie als wat jij doet. Juist wel eer te behalen. De rust laten terug keren en Ajax weer gezond maken. Blijft toch een Ajacied die ergens heus wel spijt heeft van zijn daden

Dit is echt lachwekkend, Overmars komt echt nooit terug als TD.

Achteraf heeft iedereen gelijk, mijnheer Verweij. Lekker makkelijk.

Ik vrees zijn terugkeer ook. Nee laat maar, die wil zelf sowieso al niet terug. En beter ook. Heeft Ajax veel slechter achtergelaten dan men denkt en is na 2019 ook helemaal de weg kwijtgeraakt. Verdient eigenlijk bijna net zoveel kritiek als H2 en der Svenmeister.

25 september 2023 om 18:29

Wat een onzin. Heeft ajax helemaal niet slecht achtergelaten. Zijn laatste aankopen waren Daramy en Kudus die voor dikke winst zijn verkocht. Sws is zijn transferbalans uiterst positief. Wel + 300% ofzo. H2 en Sven hebben nog 0 goede spelers gehaald, laat staan spelers die voor winst kunnen worden doorverkocht

25 september 2023 om 18:53

Daramy is geluk bij een ongeluk, die is in waarde gestegen door zijn verhuurperiode dus daar mag je eerder H2 de credits voor geven. Bij Ajax heeft ie niks laten zien. Kudus is wel een goede.

Hij haalt na 2018 ook gewoon Magallan, Marin, Promes, Alvarez en Klaassen gehaald, spelers die echt enorm duur waren en veel moeite hebben met de speelwijze van Ajax. Een aantal heeft geluk gehad, een aantal ook weer niet. Daarnaast enorme salarissen uitgedeeld, jeugd op een lager pitje gezet en noem maar op. Om over z'n gedrag nog maar te zwijgen.

Als Sutalo, Sosa en Borges ontploffen, maken zij het verlies op de andere 9 ruimschoots goed. Een typische Overmars-zomer dus.

Niet alleen de Belgen vrezen hiervoor... ook iedereen die PSV of Feyenoord een warm hart toedraagt

Het belang van die vrouwen staat voorop????????? Het belang van Ajax staat voorop. Niets meer niets minder. Indien er een paar vrouwen via een reorganisatie eruit worden gezet, waardoor Ajax weer de weg omhoog kan gaan, dan moet je dit direct doen.

25 september 2023 om 18:35

Walgelijke reactie. Geeft aan hoe ver een aantal van jullie gezonken zijn, uit pure wanhoop.

25 september 2023 om 18:45

Mag je walgelijk vinden, maar ik heb in mijn leven al veel mensen moeten ontslaan via een reorganisatie en zakelijk gezien is dit niet anders.

25 september 2023 om 18:35

Het is echt ongekend om dit soort reacties te lezen. Die vrouwen worden gewoon als schuldigen weggezet voor de huidige sportieve malaise, echt schandalig.

25 september 2023 om 18:36

Woke 2.0

Liever vandaag nog dan morgen.

Zou die Julian Ward niet weer 'gewoon' in beeld komen? Volgens Engelse media zou hij dit voorjaar niet in hebben willen stappen omdat hij wat tijd voor zijn familie wilde hebben terwijl Ajax gelijk iemand nodig had. Nou, die tijd heeft hij nu wel gehad lijkt me?

Niet aan beginnen! Die heeft er pas een puinhoop van gemaakt, 2 jaar geen cl en de club zou failliet gegaan zijn. Contracten die hij uitdeelde krijgen de meesten in Engeland niet eens. Marc is een soort van heilig verklaard in Amsterdam, wat een flauwekul zeg.

Natuurlijk keert Overmars niet terug. Mocht Ajax dit toch overwegen, dan steken ze een middelvinger op naar alle vrouwen en geven ze een signaal af dat ongewenst gedrag gewoonweg getolereerd wordt.
Nou, dan sta je er mooi op!

Dit zou natuurlijk de beste man zijn voor nu. Echter is dit natuurlijk totaal onrealistisch. Zou een hele dikke middelvinger zijn naar alle vrouwelijke werknemers saar.

Kom mark kom terug! Je bent lang genoeg in ballingsschap geweest.

In ieder bedrijf in Nederland is een positie onhoudbaar wanneer je foto’s van je geslachtsdeel stuurt (naar meerdere vrouwelijke collega’s). Dan ben je gewoon een ontzettende smeerlap. En om zo’n smeerlap nota bene terug te nemen, zou de kroon spannen.

Daarbij moet ik wel zeggen - als iemand berouw toont, verdient diegene nog een tweede kans. Die krijgt hij nu, bij Royal Antwerp. En daar moet die het mee doen.

Puur vanuit een voetbaltechnisch oogpunt zou het geweldig zijn als Overmars terugkeert bij Ajax, maar ik vrees dat Verweij hier gelijk heeft. Ajax heeft de situatie toendertijd niet zo handig aangepakt. Dat in combinatie met zijn gezondheidstoestand maakt denk ik dat Overmars zelf ook niet zo'n trek in heeft in een terugkeer.

Haha de veroorzaker van alle ellende terughalen! Haha wat een grap zou dat zijn.

Overmars is de aanstichter van van Ajax een koopclub maken, met geld smijten en extreme salarissen, aan jeugd voorbij gaan, de technische alleenmacht bij de TD leggen, en Overmars gaf als almachtige TD ook nog eens heel veel macht weg aan zijn bevriende trainer.

Iedereen die Overmars terug wil zien, spoort gewoon niet, heeft geen brein of weet deze niet te gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren