Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mikautadze maakt vlak na veelbesproken Ajax-interview de winnende voor Metz

Laatste update:

Georges Mikautadze was zondagmiddag van grote waarde voor FC Metz. De Georgische spits maakte het winnende doelpunt in het competitieduel met Le Havre: 0-1. Daardoor klimt Metz naar plek vijftien in de Ligue 1, met één punt meer dan nummer zestien Le Havre.

Vlak na rust verzorgde Mikautadze de 0-1, door de bal na een rebound op te pikken, de keeper te omspelen en de bal hard en hoog in het doel te schieten. Dat bleek ook de winnende goal.

Daarmee mag Metz nog altijd serieus hopen op handhaving. Het staat nu vijftiende, terwijl de nummer zestien uiteindelijk play-offs om promotie/degradatie speelt. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het was voor Mikautadze alweer zijn tiende doelpunt van dit seizoen voor Metz, na zestien optredens. Bovendien gaf hij drie assists. In de eerste seizoenshelft bij Ajax noteerde hij geen enkele treffer of assist in de negen duels die hij speelde.

Interview


Mikautadze kwam eerder dit weekend nog in het nieuws vanwege een interview tegenover L’Équipe, waarin de Georgiër terugblikte op zijn tijd bij Ajax.

“Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek”, aldus Mikautadze. “Maar de club hielp me ook niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond.”

Ook over de huidige situatie met Ajax was Mikautadze, die daarmee een terugkeer definitief lijkt uit te sluiten, niet te spreken. “Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax”, stelde de aanvaller.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel pijnlijk, dit interview. Ben benieuwd naar de reactie van Ajax hierop.

21 april 2024 om 17:22

Alsof Ajax publiekelijk gaat reageren op dat interview.

21 april 2024 om 17:23

Dat suggereer ik toch ook nergens?

21 april 2024 om 18:15

Benieuwd waar jij dan benieuwd naar bent.

21 april 2024 om 18:50

Dat ze dit probleem eens een keer aanpakken en hoe. Je hoort dit al meer dan 10 jaar van spelers. Zou best makkelijk op te lossen moeten zijn

21 april 2024 om 19:08

Inderdaad, zo moeilijk is het niet. Je kunt toch ergens wel iemand vinden die zo'n jongen en gezin op weg helpt met huisvesting, taalcursus, auto, etc

Jeetje de begeleiding is net als het niveau van deze speler ver onder de maat.

21 april 2024 om 17:44

Jouw voetbalkennis blijkbaar ook helaas.

21 april 2024 om 18:21

Helaas zijn we niet allemaal van die kenners/ visionairs als jij en deze League deux (dat is twee) spits is niet van het niveau dat je als ajax zijnde moet nastreven zeker voor dat geld wat voor hem is neergelegd.

21 april 2024 om 18:29

Deze jongen presteert toch ook in die Ligue 1? hoger niveau dan de Eredivisie

22 april 2024 om 00:00

Leuk proberen te doen en dan ook nog eens doen alsof Mikautadze maar een Ligue 2 spits is terwijl hij Metz hier gewoon eigenhandig red zo'n beetje. Pijnlijk. Hij is qua potentie in mijn ogen het beste wat Ajax op het moment onder contract heeft staan

21 april 2024 om 18:20

Je begint je toch wel een beetje af te vragen of deze jongen het niveau echt niet heeft. Als ik de berichtgeving een beetje mag geloven voorkomt hij bijna eigenhandig degradatie.

21 april 2024 om 19:58

Is deze spits beter dan brobbey? Kan hij de bal vasthouden voor een eftal. Of is het een 4-4-2 golagetter?

Mikautadze is gewoon een goeie speler. Die heeft alleen de pech gehad de slechtste Ajax trainers ooit boven zich te hebben.

21 april 2024 om 17:28

Hij heeft vooral de pech dat Mislintat dacht dat hij ook op een andere manier dan als (counter)spits gebruikt kan worden. In het Ajax systeem zijn Brobbey en Akpom gewoon veel betere spitsen. Daar kunnen de trainers ook weinig aan doen. Wellicht als Ajax eerder 532 was gaan voetballen dat hij dan van waarde had kunnen zijn.

21 april 2024 om 18:24

Echt hé. Van het schip kan er echt niet veel van.

Prima spits jammer dat ze hem bij Ajax al vanaf dag 1 hebben afgeschreven, overigens weer een masterclass van de nieuwe verlosser De Lang om een koopoptie mee te geven terwijl hij onderhand het dubbele waard is.

21 april 2024 om 17:32

Toch een geweldige deal om een speler die 180 minuten in de eredivisie heeft gespeeld voor 10 miljoen als og te verkopen. Metz wist natuurlijk ook wel dat ze de enige optie waren. Anders had Mikautadze nog een half jaar op de bank gezeten en was hij dat bedrag nooit waard geweest.

21 april 2024 om 19:19

Maar dan accepteer je al direct een verlies. Vind je dat logisch?

21 april 2024 om 20:05

Hangt van een aantal factoren af. Wilde Metz anders Mikautadze huren zonder optie tot koop? Is het bedrag inderdaad 10 miljoen of is er iets met een doorverkooppercentage afgesproken. Is er al een huursom betaald. Dat soort dingen.

Kaal 10 miljoen en dus 6 miljoen verlies vind ik wat karig maar als er al een aanzienlijke huursom is betaald of er nog doorverkooppercentages in zitten dan denk ik dat het goed is om je verlies te nemen en naar de toekomst te kijken.



Het lijkt erop dat hij Metz eigenhandig naar lijfsbehoud schiet. Toch geen slecht halfjaar op deze wijze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren