Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mexicaanse WK-ganger transfereert voor miljoenen naar Villarreal

Laatste update:

Miguel Layún vervolgt zijn loopbaan in LaLiga. Villarreal maakt bekend dat men de dertigjarige rechtsback voor drie seizoenen heeft vastgelegd. Layún is afkomstig van FC Porto en kwam op het WK in Rusland in vier wedstrijden in actie.

De 67-voudig international van Mexico speelde in eigen land voor onder meer América en voetbalde later voor Granada, Watford, Sevilla en FC Porto. Hij had in Portugal nog een contract voor één seizoen, maar dat is nu voor naar verluidt vier miljoen euro afgekocht door het Villarreal van trainer Javier Calleja.

Layún kwam in dienst van os Dragões tot 11 doelpunten en 23 assists in 80 officiële wedstrijden en werd afgelopen seizoen kampioen in de Liga NOS. Met América won hij eerder, in 2013 en 2014, de Clausura en Apertura-competitie. Met Mexico sleepte Layún de Gold Cup en CONCACAF Cup in de wacht in 2015.

Layún is zeker niet de eerste Mexicaan die het geel van Villarreal om zijn schouders gaat dragen. Antonio De Nigris was in het seizoen 2002/03 de eerste en later volgden de landgenoten Guille Franco, Javier Aquino, Giovani dos Santos en Jonathan dos Santos.

Een goede aanwinst voor Villarreal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 miljoen? Dat is tegenwoordig kleingeld dat je nog ergens tussen de bank vindt. Voor dat geld had Ajax ook wel mogen toeslaan. Denk niet dat Orejuela het ooit waar gaat maken, Mazraoui doet het i.m.o. (nog) beter op het middenveld en Kristensen mag fungeren als back-up. Veltman kan je namelijk - indien weer fit - ook centraal posteren.

11 juli 2018 om 10:46

Haha lol. Ajax had CR7 ook wel kunnen halen, geld zat. Maar hij zou, net als Layun, natuurlijk liever in een Europese topcompetitie willen blijven. Groot gelijk.

11 juli 2018 om 10:52

Wel echt fijn dat er in elk transfertopic direct over Ajax gepraat wordt. Hoe zouden we anders onze dag op Voetbalzone kunnen overleven

11 juli 2018 om 12:00

@Redy32, haha ik in ieder geval niet. Het ging mij meer om de kleine transfersom. Had ook andere Nederlandse clubs kunnen noemen, maar de meeste clubs kunnen geen 4 miljoen ophoesten. AZ, Feyenoord, PSV en Ajax (wellicht) wel, maar PSV heeft net Dumfries gehaald, betwijfel of je van Porto overstapt naar AZ, Feyenoord heeft net 2 miljoen uitgegeven aan een buitenspeler dus die zullen krap bij kas zitten, dus blijft Ajax over. Dan spelen er uiteraard veel meer factoren een rol, maar het ging mij om de kleine transfersom.

11 doelpunten en 23 assists zijn zeer goede cijfers waarom laat FC Porto hem zo makkelijk gaan?

11 juli 2018 om 10:52

Zijn eerste seizoen was fantastisch met 15 assist en 5 doelpunten in 27 wedstrijden, alleen seizoen daarna is hij niet meer in de buurt gekomen van dat aantal en veel blessures gekend en nooit meer de oude geworden.

Fantastisch eerste seizoen gedraaid bij Porto, longen als een paard en een fantastisch loopvermogen en drive, daarna is het alleen maar minder geworden jammer genoeg en kon het vorig seizoen bij Sevilla ook niet opnieuw oppakken.

Zijn kansen bij Porto waren verkeken met de komst van Janko en Joao Pedro waar beide miljoenen voor is betaald en daarnaast heb je als back-up altijd nog Maxi.

Als die zijn oude niveau kan herpakken dan is het zeker een toevoeging voor Villareal als back-up van Gaspar, die hebben nog wel behoefte aan een defensieve middenvelder in mijn ogen en zullen hopelijk ook Bacca definitief aantrekken.

Deze man moest PSV halen, al 2 seizoenen lang is hij op te halen voor minder dan 8 miljoen! Ookal is hij 30 jaar. Mexicaantje erbij en een ervaren rechtsback voor 2 jaar erbij!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren