voetbalzone

'Met de wetenschap van nu is de landstitel van FC Twente niks waard'

Matthijs van Laar16 dec 2015, 17:30
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 17:30
Advertentie
voetbalzone

Pierre van Hooijdonk heeft zijn column in Voetbal International aangegrepen om hard uit te halen naar FC Twente. De club verkeert in zwaar weer en werd dinsdag opnieuw bestraft door de KNVB. Eerder dit jaar werden de Enschedeërs al geconfronteerd met puntaftrek. “Met de wetenschap van nu kun je je afvragen wat de landstitel in 2010 waard is. Niks”, vindt de oud-international.

FC Twente heeft onder het bewind van de vertrokken Joop Munsterman vals gespeeld, stelt Van Hooijdonk. Het succes van de club is te danken aan spelers die enkel en alleen naar Enschede kwamen voor een waanzinnig salaris. Zij werden betaald van geld dat er dus eigenlijk niet was. “Natuurlijk is het sneu dat het voortbestaan op de tocht staat, maar ze hebben de misère aan zich zelf te wijten.”

Dat het zo ver heeft kunnen komen, wijt Van Hooijdonk aan slapheid bij de KNVB. “Henk Kesler was bij de KNVB de ideale man om de clubbelangen te behartigen. Voorzitter Joop Munsterman werd gedekt door Johan Derksen en in scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg hadden ze een pionnetje op het arbitragevlak. Jan van Halst mocht op televisie vertellen wat voor een mooie club FC Twente wel niet was.” De oud-speler van onder meer Feyenoord en Benfica vindt het dan ook niet meer dan terecht dat FC Twente nu de tol betaalt.

Bezig met laden …