Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi: ‘Elke dag stak ik het in een been, ik begon toen ik elf jaar was’

Laatste update:

Lionel Messi wordt alom beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden, maar volgens de Argentijn heeft het weinig gescheeld of hij had nooit kunnen deelnemen aan het profvoetbal. De aanvaller van Barcelona zegt in gesprek met het Argentijnse América TV dat hem werd verteld dat hij niet groter dan 1 meter en 40 centimeter zou worden.

"Ik injecteerde mezelf met groeihormonen toen ik klein was, een keer per nacht", begint de dertigjarige sterspeler. "Elke dag stak ik het in een been. Ik begon er mee toen ik ongeveer elf jaar was. Eerst deden mijn ouders het, daarna leerde ik het. Het was net als een potlood, een heel kleine. Het deed niet meteen pijn en ik vond het na een tijdje gewoon normaal."

Messi geeft aan dat zijn spel in de loop der jaren flink is veranderd. "Vroeger nam ik de bal aan en probeerde ik mijn spel te maken. Nu probeer ik meer in dienst van het team te spelen. Ik laat de bal meer rondgaan en, tussen haakjes, niet zo egoïstisch te zijn. Ik probeer de ploeg op een andere plek te helpen. Ik blijf rennen zoals ik altijd al heb gedaan, maar op een andere manier."

De Argentijn had het ook over zijn naderende pensioen. "Het zal heel erg moeilijk zijn om niet meer die routine te hebben van trainen en wedstrijden spelen. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen of waar ik wil wonen. Of dat in Barcelona of Rosario is", aldus Messi, die doelt op de problemen in zijn thuisland: "Het doet me pijn om te zien hoe het nu gaat. De onzekerheid. Ik maak mij zorgen over de overvallen. Het zou mij ook kunnen overkomen. Vroeger kon ik nog de hele dag de straat op en er kon mij niks overkomen."

Verwacht jij dat Lionel Messi zijn voetbalcarrière afsluit bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wanneer Messi deze behandeling niet had ondergaan, denk ik niet dat hij profvoetballer geworden was. Grappig, sneu en bijzonder is het dan ook dat er zoveel sterren in de dop zijn (geweest) die het niet hebben gemaakt of niet zullen maken om wat voor reden dan ook en dat we daar geen flauw benul van hebben.
Stel dat er een jongen in Namibië (ofzo) was die geen injecties heeft kunnen krijgen maar potentieel wel net zo goed als Messi en Ronaldo zou zijn, dat we het over de grote drie van deze periode zouden hebben. Daar hebben we dus geen idee van, net als dat Messi hier (mede) staat dankzij zijn beschikbaarheid over groeihormonen. Wat als, wat als..

19 maart 2018 om 14:56

Joh, zou hij dan geen profvoetballer zijn geworden als hij 1.40 zou worden? denk dat het niets uitgemaakt had :D

19 maart 2018 om 14:58

Fysiek was het onmogelijk geweest voor hem om dan mee te doen in het voetbal. Het lichaam had dat gewoon niet getrokken.

19 maart 2018 om 15:00

Je hebt officieel dwerggroei bij een lengte van 145cm of kleiner dus ik durf hardop te twijfelen of Messi dan prof was geworden. Valbuena wordt vaak belachelijk gemaakt, maar hij is zelfs 167 lang dus dan ben je nog bijna een lineaal kleiner dan Valbuena. Fysiek zou dat niet te doen zijn geweest lijkt me.

19 maart 2018 om 15:04

@bolatelli

Laten we voorop stellen dat die 30 cm die dat gescheeld had zeker wel een groot verschil zou hebben gemaakt in Messi's kansen om de echte top te bereiken.

19 maart 2018 om 15:08

Jij denkt dat het niets uitmaakt indien hij de lengte had om gedefinieerd te worden als dwerg? Natuurlijk had dat wel uitgemaakt. Ik denk dat hij dan fysiek het teveel zou gaan afleggen, met een 'normale' lengte kan je ook fatsoenlijk en normaal bewegen, dat zal indien hij maar 1,40 was verschillend zijn.

19 maart 2018 om 15:59

ook bizar dat Messi dus eigenlijk een dwerg is

19 maart 2018 om 16:31

Nee Gaal meister, want dat zou betekenen dat hij kleiner dat 1m45 zou zijn.

19 maart 2018 om 15:02

Messi had de beschikbaarheid tot groeihormonen omdat hij zo'n groot talent was.
Dat is net even de andere kant op. In Argentinië kon hij dit niet krijgen, maar Barcelona haalde hem en betaalde zijn behandelingen. Barcelona nam hierin de gok en puur het talent in voetbal gaf hem die kans. Een kans die hij niet kreeg bij andere clubs waar hij voor stage was.

19 maart 2018 om 16:53

Als je de Messi documentaire moet geloven begon hij al met de groeihormoonbehandeling in Argentinie. Het werd op 11 jarige gediagnoseerd en de eerste twee jaar betaalden z'n ouders het.

20 maart 2018 om 08:29

Ja dat is waar, maar zijn ouders konden het niet langer meer betalen en zijn club wilde hem niet helpen toen toch? toen kwam Barcelona met de uitkomst.

zoiets was het dacht ik.

19 maart 2018 om 16:34

Ook voor Messi had het gemakkelijk anders kunnen lopen, Barca herkende zijn talent en heeft de hele behandeling betaald. Ik ben er blij mee want daardoor kunnen we nu 1 van de beste spelers ooit elke week zien spelen. Ik hoop dat clubs ook het volgende mega talent ontdekken die misschien een behandeling nodig hebben om echt de absolute top te kunnen halen.

21 maart 2018 om 00:43

Ach Insigne kan het, dan had een Mini-Me(ssi) het ook wel gekund.

Hebben groeihormonen geen bijwerkingen? Misschien haalt hij er nu veel voordelen van. Is bijna nooit geblesseerd en speelt alles.

19 maart 2018 om 14:58

Lijkt me dat zoiets op de dopinglijst zou staan als het zulke voordelen gaf..

19 maart 2018 om 15:15

Dat staat er ook op. Maar het is toegestaan mits het medisch noodzakelijk is.

19 maart 2018 om 15:23

Precies zoals Floyd A. aangeeft en helaas worden er daarmee veel gefraudeerd. En dan bedoel ik niet in het specifieke geval van Messi, maar zoals in andere sporten als tennis en wielrennen. Je zou bijvoorbeeld denken dat het hebben van astma tegen je zou werken bij het wielrennen, maar "schijnbaar" hebben er veel topwielrenners astma (en daardoor dus ook toegang tot medicatie die op de dopinglijst staan).

19 maart 2018 om 15:51

Ga je nu serieus Astma met groeihormonen vergelijken? Los van het feit dat ik durf te wedden dat er ook heel veel voetballers met "astma" rondlopen. Het is ook heel goed mogelijk dat veel atleten dit op latere leeftijd krijgen door jarenlang intensieve inspanning. Daarnaast staat het Astma medicijn zelf niet op de dopinglijst dus hoef je er niet mee te frauderen en het is tevens ook niet bewezen dat het positieve bijwerkingen heeft als je het inhaleer.

Als er één sport is waar ongetwijfeld veel met doping gefraudeerd wordt is het voetbal wel. Ze praten ook rustig over injecties etc, dingen die in andere sporten niet eens zijn toegestaan.

19 maart 2018 om 16:17

Het Astma medicijn staat er wel op maar het hangt af van de hoeveelheid je inneemt.

19 maart 2018 om 16:22

Ach gut een wielrenfan (anders kan ik je reactie niet verklaren) is op zijn teentjes getrapt.

Nee ik verzin het allemaal en het grootste nieuws op wielrengebied, namelijk de mogelijke schorsing van Froome vanwege zijn veel te hoge salbutamol waardes is totaal niet relevant *rolleyes*.

19 maart 2018 om 16:55

Ik ben zowel voetbal als wielerfan en niet op mijn teentjes getrapt. Ik vind het alleen altijd grappig wanneer mensen naar wielrennen wijzen omdat dat de sport is waar het strengst gecontroleerd wordt en niet eens de meest betrapte sporters vandaan komen. Zo stond voetbal van 1 jan tot 30 juni vorig jaar boven wielrennen met betrapte dopers. Daarnaast komen die mensen vaak met halve waarheden. Wat je nu zegt slaat ook totaal niet op mijn reactie aangezien ik nergens claim dat Froome onschuldig is. Ik zeg alleen dat Salbutamol ansich niet verboden is, als dat het geval zou zijn was Froome direcht geschorst geweest. Het is een medicijn waar een max hoeveelheid aan zit wat de zaak anders maakt. Tevens heb ik nooit in Froome zijn onschuld geloofd en het was wachten tot hij een keer tegen de lamp aan zou lopen. Niemand komt uit het niks van onbekende renner/laatbloeier naar meermaals TDF winnaar.

Wat betreft salbutamol is het onwaarschijnlijk dat Froome aan zo'n grote hoeveelheid via een inhaler komt, vandaar dat ik bewust benoemde dat er geen bewezen positieve bijwerkingen aan zitten als je het oraal neemt. De kans is dus groter dat het bij Froome mogelijk op een andere manier naar binnen is gekomen aangezien Sky niet bepaalt de meest etisch verantwoorde ploeg is.
Ik claim ook nergens dat wielrennen schoon is, overal waar geld of roem aan verbonden zit wordt valsgespeeld, dus je verzin helemaal niks en leest mijn reactie (zelf op de teentjes getrapt?) verkeerd. Mijn basis ging namelijk om de vergelijking van groeihormonen en Astma en dat laat jij totaal links liggen.

19 maart 2018 om 17:37

Vraag is dan wel waarom die groeihormonen van Messi wel toegestaan zijn.
Feit is dat een beruchte dokter ooit werkzaam bij Juventus, nu in dienst is bij Barcelona.
Als ik het over berucht heb, dan bedoel ik eentje uit de tijd dat spelers als Zidane en Davids bij Juve op doping werden betrapt.
Het is niet voor niets dat een oude Barcelona bestuurder, een belangrijke functie beklede bij de Uefa als hoofd medische zaken.

Ach gelukkig zijn er nog zoveel naieve mensen op deze wereld. Stel je voor dat iedereen schuldig is, in plaats van onschuldig....

Over het kotsen wegens chocolade en frisdrank: Ik heb marathons gelopen zonder dat ik ooit gestopt ben met Coca Cola drinken. gem. 1,5 liter per dag.
In de weken voorafgaande aan een marathon trainde ik 5x in de week en verloor ik 3 kilo als ik op woensdag 21 danwel 28 km liep. Cal verbruik 1400-1900. Dat laatste is vergelijkbaar met 3 voetbalwedstrijden voor L. Messi. die zo'n beetje het minst loopt in de Liga.
Emn ook de witte chocoladerepen heb ik nooit laten staan. Kotsen heb ik echter nooit hoeven doen. Alleen mijn golden retriever wordt doodziek van chocolade.

19 maart 2018 om 19:38

Waarom zeg je dit allemaal Louis?

19 maart 2018 om 19:56

Als het gebruikt wordt bij kinderen is het een medicijn, het lichaam maakt het hormoon niet meer aan dus moet het via de groeihormonen aangevuld worden. Bij een volgroeid iemand, een volwassene dus, is het natuurlijk geen medicijn meer.
En Messi was natuurlijk een kind en nog niet volgroeid.

19 maart 2018 om 15:04

Ligt er aan waarvoor je de hormonen gebruikt. Om daadwerkelijk in lengte te groeien, of om fysiek sterker te worden. Misbruik van hormonen heb je voordelen van, bij "normaal" gebruik zal dit niet leiden tot echte fysieke voordelen (behalve de extra 27 cm die hij nu langer is).

19 maart 2018 om 15:39

In veel situaties bevorderen deze middelen ook je zicht schijnbaar. Verder zijn er geen grote bijwerkingen (bekend)

19 maart 2018 om 17:14

Daardoor ziet Messi alles dubbel zo snel op het veld als een gewone sterveling haha. Visie.

19 maart 2018 om 15:45

@quar3sma

Uit ervaring kan ik vertellen dat er geen bijwerkingen zijn. Althans niet in dien aard die je doet voorkomen

19 maart 2018 om 16:19

...En je denkt dat al de teams die Messi week in en week uit al jaren vernedert geen dokters/specialisten hebben ingehuurd om te kijken of wat hij doet niet door de hormonen komt?
Gast, real heeft allang een hele leger aan dokters ingehuurd en bij bond tig keer aangeklopt hierover. Messi is medeverantwoordelijk dat er een droogte aan landelijk prijzen is bij Real de laatste 10(?)jaren. Real is zelfs gedwongen om zich te focussen op de "Champions" League omdat ze al jaren zowat als kansloos zijn in La Liga...En de reden is Messi want zonder Messi levert Barça veel voetbalvermogen in.
Dus geloof mij maar, ze hebben allang onderzocht of er geen connectie zit tussen zijn talent en die hormonen.

19 maart 2018 om 16:34

Ben zelf een Messi liefhebber maar wat jij nu zegt hoor ik voor het eerst Andresolo

Als het zo is gelieve te onderbouwen met bronnen.

19 maart 2018 om 16:44

Origami...

Wat hoor je precies voor het eerst?

19 maart 2018 om 16:49

edit: had de reactie van Andre Solo slecht gelezen. Verwijder maar

19 maart 2018 om 17:04

Dat allemaal teams doktoren zouden inhuren om vast te stellen dat Messi zich schuldig maakt aan doping.

19 maart 2018 om 17:40

Origami...

Ben je serieus 29?
Je hersens zijn allang rijp dus gebruik ze even. Denk even na. Dat Barcelona zonder Messi niet zoveel prijzen de laatste jaren zou winnen is eigenlijk een feit. Want zonder levert Barça veel voetbal en scoringvermogen. Als je bekijkt wat hij allemaal doet dan kun je gerust beweren dat Messi 50% is van Barça. Minstens 50.
Dus prijzen = geld.
Dankzij Messi Dus, heeft real in spanje dus veel prijzen en imago verloren. De 14 prijzen die Giardiola won met Barca kwamen dankzij Messi. Die TikTaka zonder individuele skills stelt niet veel voor. Het is zelfs saai en voorspelbaar.

Nu even terug naar Real. Wat zou je doen als jij de grote Real Madrid was. En je weet dat de reden dat jouw grootste concurrent zoveel prijzen pakt en zelfs jou vernedert in jouw eigen huis is een klein mannetje dat waarschijnlijk verboden middelen heeft gebruikt. Zou je dan de belangrijkste speler van jouw grootste concurrent niet willen " uitschakelen"?

19 maart 2018 om 17:42

GtoOtoD...
Een team hoeft niet per se een eigen medisch team te hebben. Er zijn genoeg onafhankelijke doktors die te huren zijn.

19 maart 2018 om 18:29

Andresolo
Wat een belachelijke reactie: Real gedwongen om zich op de CL te richten...ha ha.
Vreselijk he die CL. Dat is toch wel het laatste wat je wil winnen met je club toch?

19 maart 2018 om 18:39

Messi heeft de laatste jaren ook niet veel meer gewonnen.
1 CL in 6 jaar. Ronaldo 3 en een Europese titel.
2 Ballon D'or, Ronaldo 4.

Terwijl jij lag te snurken, ging Ronaldo Messi voorbij als CL topscorer en heeft ondertussen een voorsprong van zeg maar 2 jaar.

19 maart 2018 om 19:14

Louismanuel...
Ik zal alleen een keer op jou reageren want ik lees niets inhoudelijks in jouw reacties. Alleen maar haat.
Luister, spuit jezelf maar plat met die hormonen misschien groeien ook paar cellen in je hersens en je word je een genie. What about that.

Erg fijn dat er toch voor zulke fysieke problemen een oplossing bestaat zoals de toediening van groeihormonen. Messi is voor West-Europese normen nog vrij klein met 1.70, maar die groeihormonen hebben hem zeker geholpen te worden wie hij nu is. Doordat hij een normale groei kon doorlopen heeft hij zijn talenten ten volle kunnen benutten en voor het voetbal is dat natuurlijk een absolute zegen geweest, dat lijkt me duidelijk.

Ik vind overigens niet dat Messi zijn spel zo enorm is veranderd, hij was vroeger bepalend en is dat nu nog steeds. Misschien iets meer met de focus op het team, maar dat past hem ook qua type speler en persoonlijkheid. Blijft een genot die man aan het werk te zien, alles oogt zo natuurlijk en soepel.

Jammer van de huidige situatie in Argentinie. Ondanks dat Messi natuurlijk veel met Barcelona heeft (club en stad) merk je echt (ook aan zijn accent) dat hij een Argentijn in hart en nieren is. Het was voor het land prachtig geweest als hij daar zijn carriere had kunnen afsluiten. Zoals de situatie momenteel is zal hij dat liever bij Barca doen en daar mogen wij Europeanen niet over klagen. Een paar jaartjes extra deze balvirtuoos aanschouwen. Heerlijk toch.

19 maart 2018 om 15:10

Messi zijn speelstijl is juist compleet veranderd. Vroeger was hij het eindstation en speelde hij hoe Salah nu een beetje bij Liverpool speelt. Voortaan speelt Messi meer in een Iniesta/Xavi rol. Het tempo van Barcelona wordt nu puur door Messi bepaalt. Het is ook niet meer de Messi die continue iedereen voorbijloopt(nog steeds wel eigenlijk, maar zijn beweeglijkheid wordt ook al minder) Tegenwoordig begint de aanval vaak bij Messi en eindigt het bij hem. Ronaldo en Messi zijn al samen 10 jaar de beste op afstand van de rest en hebben allebei wel een transformatie begaan qua speelstijl. Wel mooi om te zien.

Messi - Ronaldo(Messi is voor mij de beste tho)
Niks
Niks
Niks
Neymar de Bruyne etc

Zo zie ik het

19 maart 2018 om 15:17

Dat heeft meer met zijn positie te maken. Doordat hij ergens anders wordt neergezet is zijn invloed ook op een andere manier te zien in het veld. Zijn capaciteiten zijn echter hetzelfde en ik denk dat hij ook tot dit instaat was geweest tien jaar terug. Het past zijn spel perfect.

19 maart 2018 om 16:57

Messi kan ook gewoon op elke positie uit de voeten waar die niet hoeft te verdedigen. Was onder Pep eerst buitenspeler daarna Spits, en nu speelt die ook regelmatig terug getrokken op het middenveld. Die man loopt tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan, verdeelt het spel en bepaalt het tempo, zet teamgenoten vrij voor de keeper met heerlijke steekpases, en scoort nog steeds aan de lopende band. In mijn ogen de beste speler ooit.

19 maart 2018 om 15:15

Je benoemt dat Messi een normale groei kon doorlopen. Ik las zojuist dat hij groeihormonen nodig had om dit lichaam te krijgen. Misschien heeft hij hierdoor juist niet zijn talenten ten volle kunnen benutten?

19 maart 2018 om 15:18

Groeihormonen hebben inderdaad geholpen hem een normale groei te laten doorlopen.

19 maart 2018 om 15:07

Ja gemaakt door zijn ouders.

Ik durf eerlijk gezegd nog niet te denken aan de periode na de Messi en Ronaldo tijdperk 😩 want los van Neymar zie ik niemand die in de buurt van hun niveau komt.

19 maart 2018 om 15:05

Nou ik schat Mbappe toch ook erg hoog in. Wat hij al aan cijfers kan overleggen op zijn leeftijd, haalde messi niet toen die zo oud was.

19 maart 2018 om 15:18

Ik ken nog een Fransman van Lyon tijd geleden. Mega groot talent was dat. Ene Benzema.

Laten we maar gewoon even afwachten hoe mbappe zich ontwikkeld

19 maart 2018 om 16:30

Tsja. De beste speler aller tijden en de op 1 na beste speler aller tijden.

Ik heb medelijden met de volgende generatie die ze niet hebben meegemaakt.

Weet iemand ook te vertellen of er nadelen kleven aan het gebruik van dergelijke hormonen? ik ben blij dat zoiets in deze tijd gewoon mogelijk is maar ben wel sceptisch voor eventuele gevolgen.

19 maart 2018 om 15:22

Ik denk het niet. Tenzij het onnodig en op een verkeerde manier wordt gebruikt. In het geval van Messi heeft hij het enkel genomen (onder het toeziend oog van artsen) ten tijden dat het lichaam dit niet (of niet genoeg) produceerde. Er ontstaat dan nooit een overschot of een onnatuurlijke situatie. Het kan pas nadelig of gevaarlijk worden als je dit bijvoorbeeld op volwassen leeftijd gaat toedienen zoals bijvoorbeeld onder bodybuilders wel gebeurt.

19 maart 2018 om 16:16

Ja precies. Dus als ik het goed lees heeft dit middel enkel de natuurlijke groei dan gestimuleerd maar meer dan dat ook niet. En doordat het natuurlijk gegroeid is om het zo te zeggen kleven er geen nadelen aan? Goed om te horen, het zou zonde zijn als zoiets een effect met zich mee neemt dat je later sneller aftakelt bijvoorbeeld. Thanks voor de aanvullende informatie!

19 maart 2018 om 15:48

@JK-Ajax

Zoals het bij Messi is gebruikt zijn er geen nadelige gevolgen. En dat weet ik uit ervaring.

19 maart 2018 om 16:20

Goed om te horen, nogmaals prettig dat zulke ontwikkelingen mogelijk zijn en in jouw geval zal het dan louter voordelen met zich meegenomen hebben lijkt me! Zoals ik hierboven ook al aangaf had ik het idee dat zoiets wellicht kon leiden tot problemen later. Maar ik lees hier dat het enkel de natuurlijke groei eigenlijk bevordert, ik leer elke dag bij.

19 maart 2018 om 21:10

Had zeker gekund, maar zolang je het 1 keer per dag gebruikt, zoals beschreven in het artikel is het alleen ter bevordering van de groei. Je moet het waar mogelijk ook het liefst op hetzelfde tijdstip elke dag doen.

In de zomer wordt hij alweer 31 mensen. We beginnen oud te worden. Het blijft een genot om hem te zien toveren met de bal. De beste, zo niet een van de beste ooit. Deze man kan letterlijk alles. In de 16 is het een echte killer, op de flank is het net als met skieën hoe hij langs verdediger beweegt en op het middenveld is het een sniper die ballen op maat neerlegd waar hij wilt. We moeten blij zijn dat hij door medicatie alsnog mocht voetballen. Barca zal geen Barca meer zijn als jij er niet meer bent, Leo.

Reageer bijna nooit maar kom op zeg, mensen die gaan beweren dat Messi een gemaakt persoon is door groeihormonen? Sorry hoor maar, als een gezond persoon groeihormonen gebruikt dan snap ik zulke reacties wel. Sowieso wordt in de topsport erg veel gebruikt, maar mensen vergeten dat Messi een groeistoornis heeft, DUS hij begon al met een achterstand.. Deze groeihormonen waren noodzakelijk voor hem om hem zeg maar een "normaal" leven te geven.. Dat hij dan ook nog een van de beste voetballers ter wereld werd is mooi mee genomen, maar wie weet zonder die groeistoornis hoe goed die dan wel niet was geweest.. of misschien was die dan scheikunde docent geworden, wie weet

19 maart 2018 om 15:48

Zie Messi al voor me die beteuterd naar voetbal zit te kijken met een Breaking Bad deuntje op de achtegrond om dan te besluiten een meth kingpin te worden. 😂

19 maart 2018 om 16:12

Je moet ook niet teveel verwachten van de personen op VZ natuurlijk, die zien het als een wonderprikje waardoor die ineens zo goed is geworden blijkbaar, maar inzien dat het juist iemand was met medische klachten en een achterstand is al te moeilijk. Ik denk juist als die een normale groei had dat die misschien nog beter zou zijn voor zover dat kan dan XD

Nadelen van groeihormonen zijn dat ook je organen gaan groeien, bevordert botgroei (ook goede kaaklijn) en zorgt ook voor een lager vet %.

Het aantal cellen in je lichaam verdubbelen en delen sneller, je huid verbeterd. Er zijn vele voordelen maar er is een groot nadeel naast de dure prijs, ook k***celllen delen zich sneller dus het risico op k*** neemt aanzienlijk toe.

Verder de ideale doping voor een mooi uiterlijk, het is voor vrouwen perfect, vet % verlagend en geen bijwerkingen die je van anabolen krijgt.

Zou ie dat in zijn linkerbeen gestoken hebben?

On: wat mij betreft de beste die ik ooit gezien heb, zowel live als op tv. Ik weet niet wat een speler nog meer moet doen om de beste ooit te zijn. Ik kan me vinden in argumenten zoals dat topspelers allemaal goed zijn op hun eigen manier en dat smaken verschillen, maar dat is op Messi amper van toepassing. De meerderheid wint altijd zeggen ze, en dat is nu toch wel duidelijk geworden. Tegenstanders zal je altijd hebben, dat is nu eenmaal zo. Dat komt uit onderbuikgevoelens, vaak redenen die totaal niks te maken hebben met voetbal.

was eigenlijk niet van plan om ooit iets te plaatsen, maar nu voor de verandering een keer wel.
heb vroeger net als messi ook groeihormoon gehad. zonder was ik 1 meter 50 geworden, het heeft goed uitgepakt en ben zo toch mooi 1,75 geworden.
ik ben blij dat de medische wereld zover is dat dit voor personen als messi en mij een mooie uitweg is. zou mezelf nooit in een rijtje samen met messi willen plaatsen, maar ditmaal kan het niet anders haha.
het leven is toch een stuk moeilijker als je een manneke van 1 meter 50 bent, hoe je het ook wendt of keert.

het grappige is overigens dat messi helemaal gelijk heeft over die prikken. vroeger kreeg ik vaak de vragen of dat niet pijn doet, maar dat is gelukkig niet zo (tenzij je een ader raakt). je leert voor jezelf op een gegeven moment wat de goede plekjes zijn (bij mij veelal mijn been). daarnaast is het ook grappig dat het op een gegeven moment heel normaal wordt. ook mijn vrienden vonden het op een gegeven moment redelijk "normaal" (godzijdank).

voor zover ikzelf heb ondervonden zitten er nog geen gevolgen aan die ik heb kunnen merken. die zullen er best zijn, maar heb er nooit iets ernstigs over vernomen van artsen. al met al vindt ik het gewoon heel leuk dat 's werelds beste voetballer er een keer een boekje over open doet en vandaar dat ik ook even een keer een verhaaltje wilde typen voor degenen die het leuk vinden. maargoed aju paraplu, en wellicht dat ik ooit weer een keer reageer, haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren