Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meesterscout Piet de Visser breekt lans voor Afrika Cup: ‘Kan zo bij Ajax mee'

Laatste update:

Piet de Visser is groot fan van de Afrika Cup. De meesterscout vindt dat het toernooi meer eer toekomt dan het krijgt, omdat er veel opportunistischer wordt gespeeld dan in de 'afwachtende' westerse wereld. Daarnaast zouden er genoeg pareltjes te spotten zijn. "Sikou Niakaté kan zo bij Ajax mee", deelt De Visser in een groot interview met Voetbal International.

De 89-jarige De Visser ging tot aan de pandemie steevast naar de Afrika Cup, waarna zijn gezondheid hem parten begon te spelen.

De Zeeuw volgt zijn lievelingstoernooi dit jaar dan ook noodgedwongen voor televisie. "Het leuke aan de Afrika Cup is dat je nooit weet wat je krijgt. Het zit altijd vol verrassingen."

De hartstochtelijke talentenspeurder vindt het spel op het toernooi een stuk boeiender dan wat hij doorgaans op de westerse velden ziet. "Het spel is veel meer opportunistisch dan we het hier gewend zijn. Niet terugspelen, niet dat breedtespel. Lekker vooruit, lekker fel!"

Wel geeft De Visser toe dat ook leedvermaak soms aan zijn lol ten grondslag ligt. "Je ziet ook hele domme dingen. Vreselijke overtredingen ook, met twee benen vooruit. Maar er breken ook altijd talenten door. Goed kijken, dan zie je ze."

'Hij kan zo mee bij Ajax'
Niakaté is zo'n talent volgens De Visser. De meesterscout neemt de 24-jarige centrumverdediger van Mali op in zijn elftal van toekomststerren.

"Hij is ietsje ouder al, maar echt een heel goede speler", licht De Visser toe. "Hij is 1 meter 86, een linkspoot van SC Braga. Hij is een verdediger met een fantastische lange trap. Bij Ajax kan hij zo mee."

Niakaté miste tot dusver geen minuut bij Mali, dat zich met vijf punten uit drie duels kroonde tot groepshoofd in Groep E op de Afrika Cup. Dinsdag staat een ontmoeting met Burkina Faso te wachten.

Bij zijn club Braga is Niakaté, mits fit, doorgaans basisspeler. Hij kwam dit seizoen tot dusver tot achttien duels (twee goals) over alle competities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Soms is het zo jammer dat bepaalde mensen ooit komen te vervallen.
Zo'n Piet Visser bijvoorbeeld.
89 jaar...

Letterlijk een meesterscout

26 januari 2024 om 09:12

Ik moet zeggen, ik zag zijn naam en dacht 'nee toch'.. Maar gelukkig geniet hij nog heerlijk van de Afrika Cup. Mooie man.

26 januari 2024 om 10:50

Een enorme liefhebber van het spelletje en uiteraard heeft hij er de afgelopen jaren weleens naast gezeten maar welke scout niet..

Toch klopt het niet wat De Visser zegt, want de Afrika cup staat vooral bekend om zijn 0-0 wedstrijden alleen dit jaar zijn er hoge uitslagen .

26 januari 2024 om 09:38

Er kan toch opportunistisch gespeeld worden zonder hoge score? Ook in een 0-0 kan het veldspel erg opportunistisch zijn.

26 januari 2024 om 09:49



@liverpoolk

Ik volg je hiermee. Tot deze editie was 1 fout dodelijk en kon deze je match beslissen. Ik zie nu vooral een hoger niveau dan vorige edities en ploegen die van achteruit ook willen voetballen. Deels ook omdat Ivoorkust toch een goede organisatie heeft neergezet en dat de terreinen er vrij goed bijliggen. Dat had je in de vorige Afcon’s minder waardoor je veel meer fysiek spel en lange ballen had omdat voetballen moeilijk bleek.

Zou Piet à la Jack Sparrow mensen die hem gewoon Piet de Visser noemen verbeteren met “meesterscout Piet de Visser”? Want het is toch opvallend hoe vaak die als meesterscout omschreven wordt haha.

26 januari 2024 om 09:51

"Remember this day as the day you almost caught Meesterscout Piet de Visser."

26 januari 2024 om 10:00

“He’s probably the best meesterscout I have ever seen.”

Ik kan ook zo mee bij het huidige Ajax.

26 januari 2024 om 11:32

Maar jij bent dan ook Kevin de Bruine..

26 januari 2024 om 12:32

Nee nee goed lezen hij is Bruine Kevin

26 januari 2024 om 12:33

Het een sluit het ander niet uit

bij zo'n afrika cup (en ook andere continentale toernooien) spelen toch andere wetten om het zo maar even te noemen. Het zijn juist vaak de tactisch sterke landen die ver komen, en niet per se de landen met meest getalenteerde spelers... wanneer dat wordt gecombineerd heb je natuurlijk een titelfavoriet.
maar landen die het moeten hebben van inzet, fel spelen en direct voetbal spelen kunnen het iedereen lastig maken, dat wordt elke editie wel weer duidelijk. Helaas zijn dat ook vaak de landen met de spelers die op een lager niveau uitkomen en het ook niet een heel toernooi, of zelfs 1 wedstrijd volhouden.

deze niakate trouwens, zou je bijwijze van voordat zo'n groot toernooi aan de gang is al gescout moeten hebben... heeft niet voor niks in het verleden al bij franse jeugdploegen gezeten. Daarnaast vind ik braga ook gewoon een prima ploeg. Alhoewel ajax (qua naam en faam) natuurlijk groter is.. of het iets voor ajax is durf ik niet te zeggen, daarvoor heb ik deze jongen niet genoeg gezien. Maar lijkt me dat ajax wel scouts heeft rondlopen in portugal.

Het feit dat het allemaal wat opportunistischer is en dat er meer 'drang naar voren is' heeft er volgens mij mee te maken dat het Afrikaanse voetbal nog niet zo ver doorontwikkeld is als het Europese voetbal. Ontwikkeling brengt tactiek en een behoudende speelstijl met zich mee. Alleen de allergrootsten kunnen zich onderscheiden met voetbal wat 2 kanten op goed in elkaar zit.

Meneer de Visser vecht een beetje tegen het stigma en ik snap wat Piet bedoelt en ik begrijp ook echt wel dat het niet allemaal van amateur niveau is, maar de Afrika Cup blijft een toernooi waar je echt momenten uit kunt halen die regelrecht uit 'lachen om home videos' hadden kunnen komen.. De reputatie die de Afrika Cup over de jaren heeft opgebouwd is niet uit de lucht komen vallen, we kunnen dagelijks zien dat nog niet ieder land zo ver is als de grote Europese - of Zuid-Amerikaanse landen.

26 januari 2024 om 12:35

Het enige wat het Afrikaanse voetbal vaak mist zijn een topcoach. Als je de meeste spelers individueel bekijkt zitten er vaak wereldspelers tussen. Maar dan spelen ze voor hun land en opeens lukt niets meer. En ik als liefhebber heb me dan vaak de vraag gesteld waar ligt dat aan. Maar als je dan de opstelling bekijkt en de gekozen tactiek zie je daar vaak het probleem. Er staan vaak alleen maar namen in het elftal het is bijna nooit een team

Een beetje off-topic, maar ik kende Niakate niet dus was een beetje hem en de hele selectie van Braga aan het kijken. Maar die Jose Fonte, die speelt er verdikkie nog steeds. Die gast is afgelopen december 40 geworden en speelt nog steeds in de basis van Braga. Wat heeft die gast een mooie carriere gehad. Mede omdat hij vrij laat in zijn carriere onder Poch en Koeman bij Southampton echt een boost heeft gekregen qua kwaliteit (hijzelf was al 29 toen Poch aantrad als coach van Soton). Maar vervolgens de beker en kampioen geworden met Lille, basisspeler van een EK-winnend en nations league winnend Portugal. En die heeft ook pas zijn debuut gemaakt op zijn 30ste bij Portugal (alsnog 50 caps gespeeld) en werd kampioen met Lille toen hij 37 was. Wel even de credits geven voor zo'n ondergewaardeerde verdediger.

26 januari 2024 om 12:16

Heb jij aan een baan? Ze zoeken nog content creators hier op VZ.

26 januari 2024 om 12:20

Zekers heb ik een baan. Zal het opzich wel geinig vinden om het parttime te doen naast mijn huidige baan (niet op vrijwillige basis natuurlijk, want een goed stuk uittikken kost wel tijd).

26 januari 2024 om 12:34

Bij deze: je bent aangenomen! Interessant stukje

27 januari 2024 om 00:47

Hoe hij terecht kwam bij Southampton is ook wel een toevoeging. Toen hij tekende daar waren ze afgedaald naar League One. Uiteindelijk dus twee keer gepromoveerd een aanvoerder geworden. Erg bijzonder voorbeeld van een absolute laatbloeier.

Liever geen spelers uit Afrika halen. Je mist ze altijd 2 maanden per jaar door de Africa cup.

26 januari 2024 om 11:52

Om het jaar, bedoel je.

Kan de Africa Cup zo mee bij Ajax? Hoe doe je dat precies?

Die speler werd op zijn achttiende als talent al voor 2,5 miljoen euro gekocht waarna hij nog bij zijn oude club mocht blijven om te rijpen. Het talent kwam er toch niet helemaal uit waardoor Braga hem in 2022 via een huurdeal met koop achteraf voor 1,8 miljoen euro op wist te pikken.

Wil je dit soort spelers oppikken, dan moet je hem zelf op zijn 17de al scouten. Maar dat is erg lastig.

Een basisspeler van de nummer 4 van Portugal bestempelen als iemand die bij de nummer 5 van Nederland mee kan. Dan moet je het een meesterscout zijn om dat inzicht te hebben

Lijkt me echt een droomberoep. In de krochten van de voetbalwereld talentjes opsporen en met een beetje geluk ontdek je speler die het helemaal gaat maken in Europa. Deze mensen maken wel zo verschrikkelijk veel mooie dingen mee. Om jaloers op te worden!

26 januari 2024 om 12:09

Ik denk dat het wel mee valt. Veel reizen lijkt leuk , maar geloof me het kan best vervelend zijn. Daarnaast kom je soms in landen waar niet alles zo goed geregeld is. Ook moet je natuurlijk wel presteren en talenten aanleveren. En zeker als je pas begint lijkt het me niet een makkelijk beroep.

Het is momenteel niet heel moeilijk om mee te kunnen met het niveau van Ajax

Niveau is juist schrikbarend slecht. Lachwekkende dingen zoals het scoreverloop. Nsue, rechtsback op het 3de niveau in Spanje, is topscorer van de competitie als spits..

26 januari 2024 om 14:08

Is dit seizoen niet rechtsback, heeft ook voor zijn club meer wedstrijden in de spits gestaan dan op rechtsback. 7 doelpunten dit seizoen in 11 wedstrijden, waarvan 6 in de spits en 1 op rechtsbuiten. Dus wat je zegt klopt niet helemaal… Buiten dat is het niveau af en toe niet best, maar individueel lopen er vaak best interessante spelers rond. En die scout je, individuen, niet hele teams.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren