Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Media buigen zich over opvallende ‘ramadanblessure’ rondom Sofyan Amrabat

Laatste update:

Een situatie rondom Sofyan Amrabat maakt momenteel flink de tongen los op social media. Lucas Ranieri, zijn ploeggenoot bij Fiorentina, zou in extremis van het duel met Internazionale (0-1 winst) namelijk een blessure in scène hebben gezet, zodat de Marokkaans international zijn vast kon verbreken. Fiorentina stond op dat moment echter ook al voor.

Giacomo Bonaventura zette Fiorentina zaterdag vlak na rust op voorsprong en ook in blessuretijd leidden i Viola nog altijd in het Giuseppe Meazza. In minuut 92 ging Ranieri naar de grond, terwijl hij druk gebaarde naar de medische staf dat hij hulp nodig had. Op dat moment wisselden de camera's van focuspunt en werd Amrabat in beeld gebracht. De voormalig Eredivisie-speler pakte een sportdrankje aan en schoof gauw een banaan in zijn mond om zijn lichaam van snelle energie te voorzien.

Amrabat doet vanwege zijn geloof namelijk mee aan de ramadan, die in 2023 loopt van 22 maart tot 20 april. Hij mag daarbij van zonsopkomst tot zonsondergang niets eten of drinken. Het duel in het Giuseppe Meazza werd afgetrapt om zes uur Italiaanse tijd, enkele tijd voordat de zon onder zou gaan. Toen dat eenmaal gebeurd was, deed 'de ramadan-blessure' zich al gauw voor. Amrabat begon zaterdag op de bank bij Fiorentina, vermoedelijk ook vanwege ramadan-overwegingen. In de 66ste minuut viel hij in.

Ramadan levert ook hoofdbrekens op in Frankrijk
Ook over de grens zorgt de ramadan voor veel ophef. Jaouen Hadjam, speler van Nantes, werd namelijk buiten de selectie gelaten voor het duel met Stade Reims omdat hij zijn vast weigerde de verbreken. Trainer Antoine Kombouare was zich echter van geen kwaad beuwst. "Jaouen? Er is geen controverse. Zij die vasten, steun ik. Maar op wedstrijddagen moet je dat niet doen. Het is geen straf. Het zijn regels. Het is zijn keuze en die respecteer ik."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar waar je je druk om maakt zeg. Klinkt voor mij vooral zo dat Ranieri tijd wilde rekken en Amrabat de mogelijkheid greep.

4 april 2023 om 08:56

Lijkt mij ook inderdaad een beetje ver gezocht dat iemand in minuut 90 + 2 dat nog eens voor zijn teamgenoot gaat doen

4 april 2023 om 09:08

Haha, precies dat dus. In minuut 35 snap ik hem nog, maar in minuut 93? Dat is echt veel te ver gezocht.

4 april 2023 om 09:09

Je verwacht idd dat je nog wel 3 minuten door zou kunnen spelen zonder dat drankje en banaantje. Aan de andere kant rent hij wel naar de zijlijn voor deze versnaperingen.

4 april 2023 om 09:38

Weten wij veel hoe hij zich voelde. Hij heeft de hele dag niet gegeten en gedronken, al lang voor de wedstrijd niet. Als je hongerklop hebt of voelt aankomen dan kan dat net betekenen dat je nog 3 minuten je vol in kan zetten, in plaats van slap en nutteloos zijn.

4 april 2023 om 09:07

Dat is een win-win voor Amrabat. Je club staat voor, teamgenoot rekt tijd en Amrabat kan even snel een banaantje weg eten.
Een teamgenoot van mij deed dat ook weleens, even snel een paar dadels naar binnen schuiven als het spel even stil lag.
Maar nu wordt het gefilmd, dus gaan we er iets sensationeels van maken.

4 april 2023 om 09:10

Je hebt er ook wel echt helemaal niks te doen als je dit een paar keer terugkijkt en vervolgens vermoedt dat Ranieri dit speciaal voor Amrabat doet in blessuretijd. Dit is gewoon een mooie situatie voor Amrabat om snel iets weg te werken.

4 april 2023 om 10:23

klopt, om je ramadan te verbreken is een dadel genoeg. en toen Reinerie ging liggen maakte hij gebruik van de gelegenheid om nog wat extra te eten/drinken.

Die laatste 3 min had hij ook nog wel gered zonder dat banaantje denk ik..
Wellicht dat het er iets mee te maken had dat ze 3 min voor tijd met 0-1 voor stonden ?

“Het is zijn keuze en die respecteer ik maar er zijn regels blabla” Welke regels zijn er anders dan dat je goed genoeg moet zijn om te spelen? Rare trainers daar in Frankrijk. En voor zei die zeggen: maar het is niet gezond om dat op topniveau te doen blabla…

Marokko won van Brazilie terwijl een heel elftal aan het vasten was…

4 april 2023 om 09:20

Als de speler door niet te eten zijn benodigde energielevel niet kan halen is het toch een goed recht van de trainer om hem niet te selecteren. Stel dat data aangeeft dat hij maar 5 km rent, terwijl hij daarvoor 8 km rende per wedstrijd. Waarom kreeg je, in ieder geval vroeger, pasta als brunch?

Ik ben van mening dat je start met je sterkste 11, en als iemand die ramadan houdt daardoor eerder gewisseld moet worden zij het zo. Hij kan ook geblesseerd raken en dan moet je degene ook eerder wisselen. Maar een ieder heeft daar een ander zienswijze over.

De trainer zegt, dit zijn de regels en als ik dan uitzondering ga maken, dan blijf ik uitzonderingen maken. Je had ook vooraf een regel kunnen opnemen voor ramadan, maar nogmaals ieder zijn eigen zienswijze.

4 april 2023 om 11:01

Ik snap je argument helemaal alleen voetbal is geen marathon lopen de belangrijkste data zijn nog altijd goals en assist. Zelfs als een speler minder loopt kan hij een bepaalde kwaliteit hebben die een ander niet heeft in je selectie.

4 april 2023 om 11:03

Goed genoeg zijn om te spelen is toch allesomvattend? Kan je leuk met je 5 km aankomen, maar dat slaat nergens op. Als de trainer zegt: je moet minimaal zoveel kunnen lopen en dat kan iemand niet, dan kan je zeggen dat hij dus niet goed genoeg is en dan stel je die speler niet op. Dat staat volledig los van het vasten. Er zijn zoveel spelers die vasten en nog steeds beter zijn dan de alternatieven in hun team, daarom worden ze opgesteld. Die Fransman is dus wel degelijk een clown om de ramadan te verbieden op een wedstrijddag. Zolang de speler goed genoeg is, kan je hem altijd overwegen. Wat ik wel een redelijk argument zou vinden is: “voetballers die vasten zullen sneller last hebben van kramp, waardoor ik als trainer wellicht eerder moet wisselen. Dat kan ten koste gaan van mijn team.” Daarop zou ik alsnog zeggen dat ik een normaal gesproken onbetwiste basisspeler die nu maar 70 minuten kan maken liever opstel dan een alternatieve jongen die significant minder goed is. Dus ja, tldr: Het is flauwekul, die regel van de Fransman.

4 april 2023 om 12:20

@armani,

Heb je de rest van mijn comment niet gelezen? Ik schrijf in mijn 2e alinea precies hetzelfde als wat jij hier met +/- 150 woorden probeert te zeggen.

Desondanks blijft het de keuze van de trainer. Er zijn genoeg trainers die spelers op de bank houden omdat ze terugkomen van een blessure en nog geen 90 minuten kunnen voetballen, maar max. 70. Dan hoor je niemand, omdat het dan niet om een bepaalde geloofsovertuiging gaat.

4 april 2023 om 12:22

Dat klopt, maar als deze speler nu juist de speler is die alles moet afjagen? Zeg maar, de Alvarez van Ajax, de Sangare van PSV, de Amrabat van Fiorentina.

4 april 2023 om 09:24

Grootste verschil is ook dat die wedstrijd natuurlijk helemaal nergens om ging. Dus niet echt een argument.

4 april 2023 om 09:51

Benzema die hattrickje scoort tijdens het vasten is zeker ook geen argument. Mahrez tegen liverpool was ook niet echt best, of wel?

4 april 2023 om 09:56

Je kan zeggen wat je wil maar wat ik zeg klopt gewoon en daar kan je niet omheen. Zoals je zelf benoemt zijn er altijd uitzonderingen. Nou moeten we niet gaan doen alsof een jochie uit frankrijk dezelfde status of impact heeft binnen zijn club als een Benzema of Mahrez. Dus nee ik vind het nog steeds geen onverklaarbare keuze van die trainer.

4 april 2023 om 10:05

Malle

Benzema paar jasr terug ook in de CL finale zelfs.

En op wat lager niveau, maar qua prestaties ongelooflijk.
Playoffs tussen Utrecht en AZ. Volgens mij won AZ eerste wedstrijd thuis. Daarna uit.
Tegen zomer, snikhete dag en wedstrijd vroeg middag. Was echt heel warm.
Erik ten Hag nog trainer en Utrecht met paar vastenden. Gewoon van AZ gewonnen 3-0 dacht ik.

4 april 2023 om 10:28

MrKrillin, zonder eten speel je natuurlijk minder. Leuk dat je een paar uitzonderingen benoemd. Ik zag van het weekend Zerrouki bijvoorbeeld superslecht spelen. Vooral in de avond sporten op een lege maag is gewoon niet gezond.

4 april 2023 om 10:47

Zonder te eten presteer je op alle vlakken juist beter. Je lichaam is dan op z'n sterkst, omdat het eten moet vinden. Als je wilt presteren kun je beter niet eten. Het enige probleem met deze zwakke generatie, is dat we gewend zijn altijd maar te eten en mentaal niet om kunnen gaan met "niet eten, terwijl we wél kunnen eten". Bij ramadan zie je dat mensen die knop wel om kunnen zetten, omdat eten dan ineens geen optie meer is. De enige reden waarom jij denkt dat je moet eten om te presteren, is omdat je je hele leve lang marketing hebt zitten kijken van voedingsmerken zoals Kelloggs. Niks doen voordat je gaat eten is het meest onnatuurlijke wat er bestaat, eerst werken, sporten, jagen? en dan pas eten. Zo is natur

4 april 2023 om 10:56

Ik heb nog nooit zoiets naïefs gelezen. Dat je vroeger niet kon eten voordat je ging jagen wil niet zeggen dat dat beter is. Eerst voedingsstoffen verbranden voordat je je eigen lichaamstoffen gebruikt om te presteren is wetenschappenlijk bewezen beter te zijn voor je lichaam. Als jij dat wil ontkennen, ga je gang, tegenwoordig mag je over feiten ook een mening hebben.

4 april 2023 om 11:03

Info333, je verhaal klopt niet. Je kunt wel gaan sporten zonder eten, dan ga je eten halen uit je eigen lichaam (waaronder vet). Dit moet je echter langdurig trainen, zoals schaatsers die trainen om op hoogte te schaatsen. Echter liggen prestaties zonder voedsel vaak wat lager dan met gezonde voeding.

4 april 2023 om 11:09

@malle Joepe: Vasten die twee ook echt, of halen ze het vasten later in? Want indien je afhankelijk bent van je fysieke inspanning (zoals voetballers dat zijn) mag je er ook voor kiezen om op een later moment te vasten.

4 april 2023 om 11:12

Waarom eten die kerels dan zo snel mogelijk als de zon onder is?

4 april 2023 om 09:46

Een oefenpotje winnen bewijst ook echt dat het niet gezond is... Vasten voor een korte periode kan gezond zijn voor het lichaam maar de meesten gaan zich waarschijnlijk volproppen na een dag vasten en dat is dan weer niet gezond. Ook kan het voor mensen met bepaalde aandoeningen/ziektes gevaarlijk zijn. Echter blijft het gewoon eigen keuze, in Frankrijk zitten de trainers ook gewoon bij een prof club die wedstrijden wil winnen en als de speler minder presteert dan stel je hem niet op.

4 april 2023 om 10:07

Ajax

"ook kan het voor mensen met bepaalde aandoeningen/ziektes gevaarlijk zijn"

Die mogen niet vasten.

" zitten de trainers ook gewoon bij een prof club die wedstrijden wil winnen"

Die jongen zal vast geen basisspeler zijn. De trainer zegt wel leuk: "maar op wedstrijddagen moet je dat niet doen. " maar als hij een Benzema, Kante (prime), Riberey (prime), Salah, Sane, etc had, zou hij niet zo stellig zijn.

4 april 2023 om 10:31

MrKrillin, dat is toch ook logisch. Tijdens de ramadan is de kans op minder presteren erg groot. Dan laat je sterren die een hoog niveau laten zien natuurlijk eerder spelen dan spelers die sowieso al wat minder zijn.

Dat het “ramadan blessure” wordt genoemd verbaast me al aangezien het gewoon tijdrekken was en Amrabat daar optimaal gebruik van maakte.

Maar wat mij het meest zorgen baart is dat laatste stukje over Frankrijk. Een speler die wordt buitengesloten omdat hij vast? Dacht dat we in het “vrije westen” leefden? En waar komt alle commotie betreft de ramadan ineens vandaan?? In de 25 jaar dat ik voetbal kijk nooit commotie meegemaakt en nu heeft ineens iedereen er een mening over…

4 april 2023 om 09:12

Dat is tegenwoordig een onderdeel van de woke.

4 april 2023 om 09:41

Als het een onderdeel van "de woke" (houdt er eens mee op om alles wat je niet aanstaat woke te noemen) zou zijn, dan zouden wedstrijden na zonsondergang om de 10 min. worden stilgelegd om energie te tanken. Dat zou pas "woke" zijn...🙄🙃😶

4 april 2023 om 13:57

Was in NL toch ook? Die korte “eet onderbreking”? Heeft volgens mij allemaal vrij weinig met woke te maken.
Of word geloof nu ook al geclaimd? Dat staan dan weer haaks op lhbti enzo 😂

4 april 2023 om 09:29

tja ergens snap ik de trainer uit frankrijk wel, een tijd vasten heeft toch impact op je fysiek, je hebt minder brandstof in je lichaam. dat hij hem uit de selectie laat vind ik dan wel weer raar, maar had hem dan gewoon op de bank gezet.

4 april 2023 om 10:10

'impact op je lichaam'

Volgens mij was Benzema op zijn best in de ramadan vorig jaar. Een paar supergoals tegen Chelsea onder andere.

4 april 2023 om 11:07

oh sorry, ik wist niet dat ik weer in de schoolbanken zat, excuus meester.
één zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk, maar misschien had benzema dan dus altijd de regels van de ramadan moeten volgen, dan had hij er misschien nog wel veel meer gemaakt.

4 april 2023 om 09:47

We leven toch ook in het vrij westen. De trainer mag helemaal zelf bepalen wie hij meeneemt en wie niet.

4 april 2023 om 10:19

Niet als die keuze racistisch is. Zou die trainer ook Benzema, Mahrez of Kante thuis laten?

4 april 2023 om 11:18

De keuze is niet racistisch. Als trainer mag je van je spelers verwachten dat zij alle moeite nemen om zo fit mogelijk te zijn. Deze speler kiest er zelf voor om zijn fitheid even op het tweede plan te zetten en te vasten.

Dat die speler dat doet op religieuze gronden maakt het niet racistisch. Hij wordt niet op basis van zijn huidskleur of afkomst buiten de selectie gehouden, maar op basis van zijn eigen keuze om een geloof aan te hangen waarin deze vastenperiode conflicteert met de basisprincipes van topsport. Bovendien is het in de islam toegestaan om je vastenperiode te verbreken of uit te stellen wanneer je zware fysieke inspanning moet leveren, op voorwaarde dat je die gemiste dagen later inhaalt. Dat die speler dat niet wil is zijn keuze, waarvan hij de gevolgen dient te accepteren.

4 april 2023 om 10:04

Hij wordt niet buitengesloten en heeft keuzevrijheid.

4 april 2023 om 10:14

Daarnaast heeft hij het over het hele Westen, terwijl er naar mijn weet alleen in Frankrijk een verbod is op een Ramadanpauze tijdens de wedstrijd. Ach ja, roepen om het roepen

4 april 2023 om 11:01

Als moslims nou ook eens daadwerkelijk hun gedachtegoed aanpassen aan dat vrije Westen m.b.t. homo rechten en hoofddoek wel of niet dragen dan mag je dat argument gebruiken anders is het zwaar hypocriet te noemen om onze waardes te misbruiken voor een voordeel te verwerven voor mensen die de Ramadan volgen.. Wellicht dat er nu meer commotie is juist omdat moslims nu meer geaccepteerd worden en dat het dus zichtbaarder is omdat we er meer van zien en van meekrijgen maar blijf vooral volhouden dat dit weer puur buitensluiten is, dat zal de kloof wellicht dichten

4 april 2023 om 16:01

Mag je aan de christelijke of protestanten ook vragen toch? Die denken over lhbti acceptatie toch precies hetzelfde

4 april 2023 om 11:36

Er is niet zo veel commotie, elk jaar zie je dit wel.

En die speler leeft in het vrije westen, en hij kan en mag daarom ongestoord de ramadan volgen. Alleen als zijn werkgever zegt: ik verwacht daardoor mindere prestaties, we kiezen even voor een ander, dan kan dat ook.

4 april 2023 om 11:44

Klopt we leven in het vrije westen waar de trainer de vrijheid heeft om op te stellen wie hij wil. Wat is precies het probleem? Ik vond de oplossing in Nederland ook prima waarbij er even een pauze was zodat ze wat konden eten,maar los daarvan heeft de trainer vrije keuze

4 april 2023 om 13:45

Er moet gewoon opgehouden worden met religieuze zaken erbij te halen. Ramadan pauze, Spakenburg die eventueel niet op zondag wil spelen. Als je bij een religie wil horen, prima, maar laten we ophouden om daar rechten aan te ontlenen. Religie is cultuur en daar kun je al dan niet aan meedoen, je eigen vrije keuze. Maar dan horen daar ook eventuele consequenties bij.

Mooi toch… afgelopen weken sowieso veel paniek onder xenofoben voor de ingelaste Ramadan pauzes. ‘Spel ligt dan weer stil’ ‘niet goed voor het tempo’ ‘blessuretijd’… maar even 5 minuten pauze op warme dagen vinden dezelfde xenofoben dan wel weer prima.

Of het vasten zelf.. ‘ongezond’ ‘kan nooit goed zijn’ etc… maar noem het intermittent fasting (waarin je zelfs 16 uur vast, langer dan Ramadan) zoals steeds meer mensen doen en dezelfde mensen vinden het ‘hip’ ‘gezond’

Aan een ieder die begrip heeft voor de Ramadan pauzes: bedankt!

4 april 2023 om 09:37



Xenofoben?
Goh wat typisch, wel begrip willen ontvangen, maar iemand die er anders over denkt die is meteen een xenofoob. Wat zijn we weer lekker hypocriet en wat is het toch weer een toeval dat het uit de religieuze hoek komt.
Misschien moet jij eens begrip op brengen dat mensen in dit land andere meningen hebben dan jij en zeker over iets achterhaalt als religie.
En je vergelijking met water drinken op warme dagen slaat ook nergens op. Klimaat is heel iets anders dan 1 of ander sprookje waar sommige mensen in geloven. Wat is het volgende? Straks in de rust ook nog even de tijd krijgen om een gebedje te doen?
Hou je religie gewoon lekker thuis en val andere mensen er niet mee lastig. Maar dat is iets heel moeilijks voor religieuze mensen.

4 april 2023 om 10:00

Uiteindelijk betekent het “angst voor het vreemde” of “angst voor een vreemde”. Ik ben het wel met hem eens dat veel nutteloze kritiek of commentaar daar vandaan komt.

4 april 2023 om 10:21

Wie ben jij om dat te zeggen? Arrogante atheïsten zijn de engste mensen die er rondlopen. Bah.

4 april 2023 om 10:41

Haha precies, reageer nog hypocrieter. Bedankt voor het bevestigen van mijn eerder reactie

4 april 2023 om 10:59

Dat arrogante atheïsten de engste mensen zijn die er rondlopen is onjuist.
De engste mensen zijn de mensen die de samenleving willen ontwrichten en mensen hun levenswijze willen opdringen aan anderen.
Dat kan zijn door indoctrinatie en geweld.
Deze eeuw zijn de meeste dodelijke slachtoffers gevallen uit naam van de Islam door moslims.
Vorige eeuwen waren het vooral de Christenen.
In Nederland zien we ook dat de moslims het meest geweldadige zijn, dat bewijzen de cijfers van het CBS en de dossiers die wij bij het Openbaar Ministerie behandelen.
67% van de misdaden in Nederland wordt gepleegd door niet Westerse allochtonen.
55% van die niet Westerse zijn moslims.
Aangezien 15% van de inwoners in Nederland niet Westers is, zijn ze veel geweldadiger dan de Westerse inwoners in Nederland.
Dus om arrogante Atheïsten de meest enge mensen te noemen, is niet te onderbouwen met cijfers.
De cijfers spreken het juist tegen.

4 april 2023 om 09:48

Dit zou niet eens een topic .oefen zijn, want op dat moment gaan niet alleen de spelers die vasten wat eten of drinken je ziet vaak ge oeg dat bij een blessure ofzo de speler bijna allemaal wat gaan drinken. Effe voor de trainer ook goed kan je mog effe bij sturen snap die gezeik allemaal niet man shit ik ben een voorstander van spelen zonder extra tijd. Gewoon de klok stil zetten. Als de spel word onderbroken stop je de tijd en als je verder gaat zet je het aan. De scheidsrechters wijzen nu toch al vaak genoeg naar de klok. 45 mij klaar tweede helft zelfde verhaal klaar. Geen gezeik meer

4 april 2023 om 11:42

@nederturk: Het heeft weinig met xenofobie te maken. Die drinkpauzes op warme dagen zijn er omdat die hitte ongezond kan zijn voor de spelers. Met uitzondering van de airconditioned stations in Qatar heb je daar als club of speler ook weinig invloed op, warm weer is geen keuze

Een geloof aanhangen en dat uitoefenen op een manier waardoor je werk eronder kan lijden is dat wel. De spelers zijn vrij om een ander geloof aan te hangen waarbij ze niet verplicht hoeven te vasten, en zijn ook vrij om zoals dat binnen de Islam toegestaan is het vasten te verbreken of later in te halen vanwege hun beroep dat zware lichamelijke inspanning vereist. Als ze er dan voor kiezen om toch te vasten is dat hun keuze, en zouden ze de gevolgen ervan ook moeten dragen. Daarvoor zou een KNVB geen aanpassingen hoeven te doen.

Bovendien vind ik de vergelijking met intermitted fasting ook niet heel erg sterk, want je start en eindperiode van het intermitted fasting wordt niet bepaald door de stand van de maan en je vasttijden worden niet bepaald door zons op- en ondergang. Dat kun je netjes plannen op een manier waarop je werk er niet onder hoeft te lijden en je 100% fit je inspanningen kunt leveren.

4 april 2023 om 16:58

Beetje slap dit. Je kunt er voor kiezen om een ander geloof aan te hangen... Je kunt er ook voor kiezen om niet te voetballen als het warm is. Dan hoeven ze het spel ook niet stil te zetten daarvoor. Ik snap dit probleem echt niet. Er zijn mensen die om welke reden dan ook erbij gebaat zijn om een eet en drinkpauze te hebben tijdens de wedstrijd. Waarom dit dan niet doen? Geef ze 1 minuut, voeg het toe aan de extra tijd en er is werkelijk niks aan de hand. Maar nee hoor, laten we er over gaan klagen en het probleem bij hun zoeken ipv gewoon voor inclusiviteit te staan.

Ik heb de bewuste wedstrijd zitten kijken. Was geen hoogstaande pot. Wel een goede overwinning van Fiorentina. Ik kreeg bij de blessure die door Raniera wat overdreven was niet het idee dat hij dit deed met het idee om Amrabat te kunnen laten eten. Ze stonden wat onder druk en probeerde eerder het spel te ontregelen in de slotfase. Maar goed, ook dit is speculeren. Niemand behalve de spelers zelf weten wat er is afgesproken.

Wat een passie waarmee die banaan in zijn mond gaat! Je kan zien: dat doet die jongen vaker.

Dit is toch vooral tijdrekken en dat amrabat dan wat kan eten lijkt mij gewoon toeval?!
Tijdrekken doen spelers altijd al, niks nieuws 😂



wat een storm in een glas water... of hij het speciaal amrabat deed, of om gewoon tijd te rekken, who cares. die tijd wordt er toch gewoon weer bij getrokken aan het eind.

daarnaast vind ik het vreemd dat er niet even 1-2 minuten pauze kan worden ingelast (wanneer de mogelijkheid daar is en toestaat in de wedstrijd) om die ramadan-deelnemers even snel wat te laten eten drinken. Daarnaast als het zo laat in de wedstrijd is, vraag ik me ook af wat het nut er dan van is en wacht gewoon ff tot het fluitsignaal aan het eind.. maar goed, dat hier ophef over is blijkbaar is heel vreemd. Ik vind het persoonlijk vreemder dat Inter in eigen huis verliest van fiorentina.

Dit maakt zeker flink wat tongen los. Ik sla er stijl van achterover

Toen ik de foto zag dacht ik even dat het om een OneLove-actie ging.

Ontopic: Kom op zeg, het gebeurt toch iedere wedstrijd dat spelers tijdens een blessurebehandeling even snel water gaan drinken en wie weet ook soms een hapje eten. Alleen wordt dit nu in beeld gebracht, omdat het ramadan is. Spelers die een blessure faken als ze voor staan om tijd te rekken gebeurt overigens ook iedere week.

Ze staan 1-0 voor in de 92ste minuut. Ook buiten Ramadan duren blessurebehandelingen dan net wat langer.

Al met al kan je dat toch best overhebben voor je collega’s? In de premier League en de eredivisie lassen ze gewoon even pauze in. Net als drinken als het heet is. Zoveel tijd mis je niet hoor. En het spel gaat er doorgaans sneller van omdat iedereen weer is opgeladen. We maken soms zulke grote problemen als iemand om een tegemoetkoming vraagt. En uiteindelijk hoor ik in dit geval zowel met as zonder pauze niemand klagen.

Blijf het nog steeds belachelijk vinden dat wedstrijden hier voor onderbroken worden. En dan hoor ik mensen zeggen dat het niet zo lang duurt. Nou prima toch, dan spelen ze ook niet zo lang met 10 als er iemand moet eten en drinken. Als er iemand moet poepen of zijn veter is geknapt wordt de wedstrijd daar ook niet voor onderbroken. Zelfs niet als er een niet moslim een keer iets wil eten of drinken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren