Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt trekt opmerkelijke uitspraak in: ‘Ik heb daar spijt van’

Laatste update:

Matthijs de Ligt heeft spijt van zijn uitspraak na de wedstrijd tegen Senegal (0-2 winst) op het afgelopen WK in Qatar. De verdediger van Bayern München liet zich destijds ontvallen zich niet helemaal thuis te voelen in een systeem met drie centrumverdedigers, maar komt daar nu volledig op terug. "Ik heb spijt van die uitspraak", aldus De Ligt maandag op de persconferentie van het Nederlands elftal.

De Ligt stond op het WK slechts één keer in de basis, in de openingswedstrijd tegen Senegal. Nederland won, maar De Ligt maakte geen sterke indruk als rechtercentrale verdediger in een vijfmansdefensie, zo beaamde hij ook zelf.

"Ik had het lastig", zei De Ligt anderhalf jaar geleden in Qatar. "Ik ben geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Helemaal omdat ik bij Bayern aan de linkerkant speel, is dit even wennen en compleet anders voor me. Helemaal tegen een vleugelspeler is het lastig."

De Ligt wordt maandag door Noa Vahle gevraagd of hij daar nog steeds zo tegenaan kijkt. "Dat is wel veranderd. Ik heb ook wel spijt gehad van die opmerking op het WK."

"Die uitspraak deed ik ook in the heat of the moment na een wedstrijd, op een moment dat je dan misschien een minder goed gevoel hebt. Ik wil het geen frustratie noemen, maar ik voelde daarover toch wat onzekerheid misschien."

Sinds dit seizoen werkt De Ligt bij Bayern samen met Thomas Tuchel, die zijn elftal regelmatig in een soortgelijk systeem met drie centrale verdedigers laat opereren.

"Bij Bayern kom ik de laatste tijd ook vaak met drie centrumverdedigers uit, of het nu met bal of zonder bal is. Ik heb daar geen twijfels over of ik dat zou kunnen. Of ik te eerlijk ben soms? Nee, te eerlijk niet, maar het is soms in the heat of the moment moeilijk om echt te zeggen wat je wil en om geen opmerkingen te maken die daarna negatieve gevolgen voor je hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, De Ligt is bij Oranje altijd kind van de rekening. Deels terecht, maar ook deels omdat hij wel ingrijpt. Afgelopen vrijdag hebben we gezien wat je krijgt als je vrij apathisch staat te verdedigen tegen met alle respect een middenmoot land: ontzettend veel kansen tegen. Met meer geluk dan wijsheid geen doelpunt tegen. Tegen Duitsland begrijp ik heel goed dat je een daadkrachtig verdediger opstelt, of het in die 352/532 met De Ligt lukt zal morgen uitwijzen.

25 maart 2024 om 19:47

Ik snap precies wat je bedoelt. En we weten allemaal wel wie je bedoelt met het niet ingrijpen zodat het de fout van een teamgenoot lijkt. Daar is Virgil echt de allerbeste in. De Ligt kreeg veel ballen tegen zijn hand in het verleden, maar dat gebeurde meermaals omdat hij het schot van de tegenstander wel wilde blokken. En niet zoals onze schaatser met de handen op de rug lekker afwachten wat de aanvaller gaat doen.

25 maart 2024 om 19:52

Exact. De Ligt loopt doorgaans naar de bal en aanvaller toe, anderen lopen mee of achteruit.

25 maart 2024 om 19:59

Ja ja, de beste verdediger ter wereld kan er niets van. Ongelofelijk hoeveel kritiek Van Dijk altijd krijgt. Ik vond de zijde Frimpong/Geertruida zeer matig, Van Dijk zag er inderdaad twee keer ook zwak uit. Echter is hij nog wel een klasse beter dan bijvoorbeeld een De Ligt. Leuk dat De Ligt zogenaamd ingrijpt, maar het spel beter lezen levert dan meer op.

25 maart 2024 om 20:05

Inderdaad en dan durven ze te beweren dat De Ligt 'altijd' de kind van de rekening is. Van Dijk krijgt juist altijd de schuld van alles, het is niet normaal meer. Als Van Dijk tegen oekrainie meedeed en rood had gepakt... man, kan me niet inbeelden wat voor kritiek hij gekregen had. De Ligt heeft amper iets over zich hee ngekregen.

25 maart 2024 om 20:18

Ja, dat klopt! Badr Hari is de laatste tijd ook vaak KO gegaan omdat hij de vuist van zijn tegenstander met zijn hoofd wilde blokkeren. Mathijs de Ligt heeft tot nu toe gewoon niet helemaal kunnen waarmaken wat van hem werd verwacht, en dat is ook niet erg, want er is nog voldoende ruimte voor verbetering. Maar om Van Dijk hiervan de schuld te geven, dan ben je wat mij betreft het spoor bijster.

25 maart 2024 om 20:28

Hahahah hou toch op zeg. Mag verdomme blij zijn dat we een verdediger als van dijk hebben. Die constante belachelijke kritiek begint echt zielige vormen aan te nemen.

25 maart 2024 om 20:47

Haha dus je geeft Van Dijk de schuld van de handballen en rode kaarten van De Ligt....hou toch op zeg. Van Dijk is een van de beste verdedigers ter wereld die een paar weken terug nog geweldig stond te verdedigen tegen Haaland

25 maart 2024 om 19:58

Bijzondere redenatie. Van Dijk heeft zoveel interlands al op zn naam, en dat we nu op basis van vrijdag klaarblijkelijk concluderen dat De Ligt een betere verdediger is. Ben ook wel benieuwd op basis waarvan je dat concludeeert. Ook bij bayern schippert hij van bank en basis.

25 maart 2024 om 20:50

Als je me een beetje hebt gevolgd de afgelopen pakweg 5 jaar weet je dat ik altijd kritiek heb op Van Dijk z'n vaak niet ingrijpen. Ik ben meer fan van de type verdediger die De Ligt is en dat heeft niets met vrijdag te maken gezien Virgil vrijdag nog best aardig voor de dag vond komen.

Dat De Ligt onder Tuchel tussen bank en basis hangt zegt me niet zoveel gezien Bayern onder Tuchel ongeveer het slechtste Bayern is van de afgelopen jaren.

25 maart 2024 om 22:01

Hij is toch gewoon kind van de rekening omdat hij als 17 jarige met een grote blunder de kwalificatiekansen om zeep hielp en op het laatste EK ons persoonlijk het toernooi uit handbalde? De Ligt is op clubgebied een topper (vind ik), maar in Oranje tot nog toe een drama.

De Ligt moet gewoon spelen, is de beste optie op RCV als we met drie mannen achterop spelen. Beter dan De Vrij of Geertruida.

25 maart 2024 om 20:25

De Vrij speelde de vorige keer echt meesterlijk. Was 100% MOTM. En dat doet hij wel vaker. Is heel degelijk en een stuk rustiger en comfortabeler aan de bal. De Ligt is een pure verdediger. Ik denk dat hij spijt heeft van een opmerking, maar dat die wel klopt.

25 maart 2024 om 20:26

Je schrijft achterin verkeerd.. Wie is met dat voorop en acherop begonnen? Iedereen papegaait elkaar maar blind na. Een van de vaste gasten van AD Voetbalpodcast sprak zich daar een klein jaar geleden al over tegen uit. Gaf de presentator even een oorwassing. En terecht. Slaat helemaal nergens op. On: Helemaal mee eens. De Ligt is gewoon een top verdediger. Bij Juve was hij op jonge leeftijd al reserve aanvoerder. Bij een (ook Europees) succesvol Ajax op zeer jonge leeftijd aanvoerder. Bij Bayern speelt hij ook vaker wel dan niet ondanks dat hij in Tüchel zo’n populaire uitvinder als trainer heeft.

Misschien snap ik het niet, maar in hoeverre moet je een uitspraak intrekken die je op dat moment meende? En het was geen racistische uitspraak of iets dergelijks, maar simpelweg erkenning van het feit dat je moet wennen aan iets en dat het nu dus nog onwennig is....we slaan wel een beetje door met het tot de verantwoording roepen voor elke uitspraak.

25 maart 2024 om 19:49

Ik heb soms ook weleens ruzie met mijn vrouw. Dan zeg ik ook dingen die ik op dat moment meen, en dan naderhand terug neem.

25 maart 2024 om 20:56

Misschien denkt hij dat het hem zijn plaats heeft gekost, want sinds dat WK staat hij er vaker niet in dan wel. Als je uitspreekt dat zo’n systeem je niet ligt en dat ook blijkt uit de prestaties, dan zal de coach je wellicht liever niet opstellen als hij goede alternatieven heeft, die kwalitatief misschien iets minder zijn, maar wel goed renderen in zo’n systeem.

Ja de bondscoach en vooral qua innovatie ligt Nederland gewoon mijlenver als je kijkt naar Michel van Girona, Xabi Alonso van Leverkusen, Klopp en Guardiola en Bosz. Dat zijn in mijn optiek de innovators die weten hoe je moet door evalueren. Koeman, Blind Van Gaal dat zijn coaches die totaal niet echt bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van Oranje. Iedereen pist over de Oranje spelers heen. Maar eerlijk zie ik liever Slot, Ten Hag, Van Bronckhorst of Bosz voor de huidige groep staan. Doe je nu niks aan, maar ik weet 100% zeker dat Bosz een Frimpong, Xavi 20x beter laten voetballen dan wat zij nu laten zien. Misschien is het zelfs tijd om nog een stap verder te gaan door de generatie Van Persie, Robben voor zo een groep te laten staan. Van Bommel is ook een goeie. Wat is ervaring tegenwoordig als je kijkt naar Michel van Girona en Xabi Alonso.

Waarom spijt hebben van een uitspraak als de taktiek je gewoon niet ligt? Net als toen hij tussen club en bij oranje steeds moest schakelen tussen zonedekking en mandekking. Sterk zijn in het een betekend niet automatisch dat je ook sterk bent in het ander. Misschien dat hij dat nu onder de knie heeft, maar ik zou daar geen excuus voor aanbieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren