Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mathieu bevrijdt zwak Barcelona uit greep Celta

Laatste update:

Barcelona is ternauwernood aan puntverlies ontsnapt. De Catalanen speelden waarschijnlijk een van de slechtste wedstrijden van hun seizoen, maar wonnen op bezoek bij Celta de Vigo toch nog met 0-1. Jérémy Mathieu kopte een kwartier voor tijd raak uit een vrije trap van Xavi Hernández en kroonde zich daarmee tot de matchwinner in Galicië. Barcelona boekte zijn vijfde competitiezege op rij en heeft weer vier punten meer dan Real Madrid.

/

Barcelona zag titeluitdager Real eerder op de zondag met 9-1 winnen van Granada en wist dus dat bij Celta alleen de drie punten telden. De formatie van Luis Enrique speelde echter een zwakke eerste helft en werd in de persoonlijke duels vaak afgetroefd door de thuisploeg. De bezoekers creëerden maar één serieuze doelkans: Neymar schoot na een klein kwartier naast nadat een krulbal van Lionel Messi was gekeerd door Sergio Álvarez. Het middenveld van Barcelona stond welhaast stil en de voorwaartsen werden dan ook nauwelijks in stelling gebracht.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was overigens voor Celta, maar Claudio Bravo hield Joaquin Larrivey na tien minuten van scoren af. In de slotfase van de eerste helft werd er nog een treffer van Celta afgekeurd, omdat Fabian Orellana buitenspel stond. Later mikte Larrivey naast. Luis Enrique kan onmogelijk tevreden zijn geweest over de manier waarop zijn elftal zich in de eerste helft presenteerde en in de eerste minuut na rust ging het al een stuk beter. Neymar werd namelijk in stelling gebracht en leek zo door te kunnen lopen naar doelman Álvarez. De Braziliaan rondde zijn actie doeltreffend af, maar werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. Het leek in ieder geval wel beter te gaan draaien bij Barcelona.

/

Zo kreeg Xavi een goede mogelijkheid na een knappe beweging, maar mikte hij naast. Twintig minuten voor tijd ontsnapten de rozehemden weer aan de 1-0, doordat Gerard Piqué een knappe tackle in huis had in het strafschopgebied. Een paar minuten later kopte Mathieu de bal bij de tweede paal en via de lat in het doel en besliste hij daardoor het duel in Balaídos. Celta's Orellana kreeg in de slotfase nog een rode kaart omdat hij een graspol naar het gezicht van Sergio Busquets had gegooid. In de slotminuut had Messi het duel definitief in het slot kunnen gooien, maar hij lobte de bal op het dak. Barcelona kan zich nu voorbereiden op de thuiswedstrijd van woensdag tegen Almería.

Een terechte zege voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor alle mensen die, vreemd genoeg, dachten dat we de treble zouden winnen: hier heb je de reden waarom we het niet gaan winnen.

Een slap Barca dat afhankelijk was van Xavi. Weer.

5 april 2015 om 22:55

Wtf?? Wa is dit voor een argument

5 april 2015 om 22:55

Denk dat Barca terug met Xavi, Iniesta, en Busquets op het middenveld moet gaan spelen.
Xavi speelt telkens goed als hij invalt.

5 april 2015 om 23:14

@tipi09 ik kijk bijna nooit naar Barcelona, maar komt Rakitic niet te kort? Ik vond het vreemd dat hij gehaald werd en Cesc ging.

5 april 2015 om 23:16

Dan kan je beter Xavi, Busquets en Rakitic laten spelen want Iniesta is niet meer beslissend.

Zou mooi zijn als Barcelona Xavi nog een jaar kan behouden en daarna laat gaan, aangezien Barca nog een transferverbod heeft.

5 april 2015 om 23:16

Rakitic komt niet tekort. Hij is voetballend sterk, denkt snel en heeft daarnaast een uitstekend schot in de voeten. Op defensief vlak brengt hij dan weer meer kracht en evenwicht op het middenveld. Kan natuurlijk nooit tippen aan de Xavi/iniesta van de beste jaren :D

5 april 2015 om 23:16

Rakitic doet het wel goed en ik vind hem ook beter dan trage cesc

5 april 2015 om 23:21

Rakitic doet het niet slecht, maar een echte Barca speler is het niet.
In loeikijke matchen waar veel druk wordt gezet vind ik hem niet zo goed.
Als hij wat ruimte heeft speelt hij vrij goed.
Heb liever Veratti of Thiago ofzo

5 april 2015 om 23:25

Absoluut mee eens.

Barca met xavi en iniesta mist teveel kracht omdat de voorhoede niet meewerkt

5 april 2015 om 23:30

@ A Ramsey

Rakitic doet het niet slecht. Ik heb hem nog steeds veel liever dan Cesc.

6 april 2015 om 00:02

Sorry man maar cesc heeft echt weinig gedaan voor Barcelona

5 april 2015 om 22:56

Dus op basis van deze wedstrijd concludeer jij dat de treble onmogelijk is? Zulke wedstrijden heeft elke club erbij zitten. Dat je zo slecht speelt en dan uit toch wint, tsja zo word je ook kampioen. Als je Bayern gaat beoordelen op de wedstrijden tegen BMG, Dortmund gister of Wolfsburg dan kun je ook zeggen dat ze de treble niet gaan winnen omdat ze zo slecht speelden

5 april 2015 om 23:04

Blijkbaar is het voor sommige mensen hier teveel gevraagd om alles te lezen. Ik zei "weer". Duss niet op basis van een wedstrijd.

Maar als Messi niet actief meedoet of bereikt kan worden, houden de ideeen aardig op.
Kampioen worden zit er nog in. Denken dat dit Barca de treble gaat winnen is naief.

5 april 2015 om 23:07

@almogaver

De beker natuurlijk ook. Titel is reëel. CL gaat niet gemakkelijk worden.

Het is al weken dat Barca zwak speelt. Kwestie van tijd voor puntenverlies. Al hoop ik dat het dan tegen een zware tegenstander is en niet tegen een ploeg waarvan Barca zou moeten winnen.

5 april 2015 om 23:14

oja, want real madrid speelt natuurlijk geweldig de laatste tijd.

vandaag was een mooi zege voor barcelona, hebben ze goed gedaan.

vandaag speelde barcelona tegen de nummer 11 die het goed doet en zelfs van atlético madrid hebben gewonnen.

laat real madrid eerst maar eens winnen van atlético madrid. volgens mij heeft barcelona de laatste wedstrijden tegen atlético madrid gewonnen. real madrid heeft dit seizoen nog niet gewonnen van atlético madrid.

cl gaat dit jaar naar barcelona toe of naar bayern denk ik.

5 april 2015 om 23:21

Real Madrid heeft vandaag gewonnen dus snap ik jouw reactie van 'laat real maar eerst een wedstrijd winnen' niet. Bayern München heeft de grootste kans om de CL dit jaar te winnen (wat ze waarschijnlijk gaan doen ook) doordat ze een van de beste teams zijn op dit moment en ze het kampioenschap al binnen hebben, Barca daar in tegen speelt nog en in de beker en is niet zeker van de titel. Ik zie Barca het minst kans maken op de CL (na porto en Monaco natuurlijk) en Bayern en atletico het meest.

6 april 2015 om 05:16

De beker is ook nog niet binnen en als we zo spelen als vandaag, wat reeel is gezien de laatste weken, dan kan het zomaar zijn dat Athletic er met de beker vandoor gaat.

6 april 2015 om 13:23

En men mag ook niet vergeten dat Barca achtereenvolgens Psg, Atletico 3x achter elkaar Man City 2x en Real madrid heeft verslagen. Ze hebben al bewezen aardig opgewassen te zijn tegen menig grote ploeg. Dus ik denk dat Barca een van de kanshebbers is met daarachter Bayern en Real. Alle drie de genoemde ploegen hebben hun goede momenten en hun mindere momenten gehad. Bayern werd niet zo lang geleden nog gewoon geklopt door Monchen Gladbach terwijl ze even daarvoor ploegen met 7 en 8-0 van de mat veegden, net als Real

De winst in de CL gaat hem echt in de details zitten. Geluk (bal op paal/lat) Vorm (van de dag), blessures, schorsingen, programma in de competitie, loting, scheidsrechter etc.

6 april 2015 om 13:49

Barca was overwegend de mindere tijdens de Classic, Man City was uitermate zwak en Barca verre van stabiel. Van PSG hebben we ook verloren en de enige tegenstander die jij opnoemt waar we daadwerkelijk overtuigend van hebben gewonnen is Atletico.

5 april 2015 om 22:58

Klopt, barca mist een ramires. Denk, mede doordat hij pas haalbaar is in januari, dat hij voor rond de 50 miljoen beschikbaar is.

5 april 2015 om 23:04

Haha ramires is uw man wel he, ma idd, zou zo slecht nog nie zijn

5 april 2015 om 23:13

Dat renpaard van Chelsea dat alleen maar kaarten kan pakken, en dan nog wel voor 50 miljoen. Sorry, maar heb jij enig verstand van voetbal?

5 april 2015 om 23:45

Pff gaat die mijn verstand in twijfel trekken. Ramires is een speler dat Barca eigenhandig naar een volgende niveau kan tillen. Zeker gezien het feit dat Xavi en Iniesta tegenwoordig tekort komen. 50 miljoen is daarnaast een koopje.

5 april 2015 om 23:53

Hoezo dan? (Geen aanval, maar heb nog geen argumenten in het voordeel van Ramires gehoord en kan er zelf geen zo 1, 2, 3 bedenken)

6 april 2015 om 00:06

Jij bent de nieuwe zaakwaarnemer van Ramires? Ramires is een leuke renpaard, maar komt voor alles net te kort om tot de top te horen. Ik noem een bal afpakken, passing, schieten. Als je een all round cm wilt. Kan je hem halen, maar dat is niets voor een top ploeg. Die alleen de beste wilt.

6 april 2015 om 01:40

Ramirez is van cruzerio naar porto gegaan vervolgens naar chelsea waar hij al jaren speelt en regelmatig in de basis staat (ook in topwedstrijden), speelt al jaren in het nationaal elftal van Brazilië waar hij regelmatig in de basis staat (ook in topwedstrijden) en jij zegt dat hij te kort komt voor de top? Hij speelt al jaren in de top wat dacht je daarvan?

6 april 2015 om 03:24

Hij is van Benfica gekomen en niet van Porto

6 april 2015 om 12:31

Al jaren in de top? En al jaren een uitblinker? Hazard is top. Terry is/was top. Matic is top. Ivanovic is top. Ramires? is net niet top. En ook die spelers zijn nodig. Voor op de bank. Waar hij vaak genoeg zit.

5 april 2015 om 22:59

Wat een onzin! Tegen een fel Celta de Vigo uit, ondanks matig spel toch nog winnen. Dat is winnaarsgeluk. Treble zit er gewoon in.

5 april 2015 om 23:35

Haha ramires. We hebben song laten gaan die 10 x beter is. Pfff

6 april 2015 om 03:30

Ja want song speelt z'n wedstrijden nu bij WestHam en Ramires bij Chelsea..

6 april 2015 om 13:13

Almogaver,

Vandaag zagen we juist de reden dat de treble er voor Barca wel degelijk in zit. Ze winnen namelijk een slechte wedstrijd.

De mensen hier zijn blijkbaar vergeten dat Celta gewoon met 0-1 in Camp Nou eerder dit seizoen en ook uit bij Atletico had gewonnen, dus een niet te onderschatten tegenstander die de sterkere ploegen het behoorlijk moeijlijk kan maken.

En afhankelijk van Xavi ben ik het niet helemaal mee eens. Het klopt dat het beter begon te draaien met Xavi in het veld. Maar Louis Enrique had misschien nog beter kunnen opteren voor Rakitic in de basis. Dat is een van de meest bepalende spelers dit seizoen geweest.

Wat een belachelijk slechte eerste helft, gelukkig was de tweede helft iets beter. Pique en Busquets vond ik de beste deze wedstrijd, Pique heeft echt veel weggehaald en Busquets heeft ook veel onderschept, vooral de tweede helft. Neymar was erg zwak de eerste helft, tweede helft veel beter. Nu deze wedstrijd snel vergeten en door naar de midweekse thuiswedstrijd tegen Almeria.

Het belangrijkste is dat hier de 3 punten meegenomen zijn. Maar het afronden moet écht beter.

Celta had toch zeker een gelijkspel verdiend, jammer voor ze.

Zoals ik al zei tijdens het live meepraten topic, het kan me niks schelen op welke manier ze vandaag gingen winnen, als ze maar de 3 punten pakken.

Neymar, Rafinha, Adriano, Suarez. Deze jongens waren vandaag geen 5 waard.

5 april 2015 om 22:57

Messi ook niet maar volgens mij hadden ze hem beter rust kunnen geven want hij was niet fit volgens mij want bij de interlands werd hij ook niet fit verklaard.

Volgens mij had hij tegen City een tik gehad.

5 april 2015 om 23:00

Gewoon je mond dicht houden Messi was niet fantastisch maar hij heeft niet slecht gespeeld dus ik weet niet waar jij het op baseert

5 april 2015 om 23:07

Hij zeg toch niks verkeert, wedstrijdfit betekent niet dat je ook 100 procent bent!

Als ze Messi rust hadden gegeven dan wilde ik wel de uitslag weten van vandaag. Het is niet dankzij hem dat ze hebben gewonnen, maar de meeste aanvallen werden door hem gestart.

Tegen Almeria rust geven is geen slecht idee.

5 april 2015 om 23:08

Pardon?

Kun je ook fatsoenlijk reageren of niet?

Hij speelde niet goed nee en dat was tegen Real ook zo.

6 april 2015 om 00:14

Volgens mij zeg jij wel heel vaak volgens mij?

6 april 2015 om 00:31

Volgens mij wel ja

Maar het klopt wel wat ik zeg.

Dit was te verwachten na interlands.....maar dit zijn ongeloofelijk heerlijk zuur verdiende 3 punten!!!

5 april 2015 om 23:00

celta verdiende hier de 3 punten. barca heeft hier geluk.

6 april 2015 om 00:31

Waarom heeft celta die 3 punten verdiend volgens jou, oke ze hadden een paar leuke kansen maar barcelona ook en het is niet dat celta barca helemaal weg tikte

Een heel zwak Barca in de 1ste helft.
2de helft was een pak beter, maar bog niet goed genoeg.
Het belangrijkste is de winst, die volgens mij wel verdient is.
Ik had wel een moeilijke wedstrijd verwacht, uit bij Celta nooit makkelijke, en zeker ni na die interlands

Extreem zwak Barcelona gelukkig we de drie punten. Piqué speelde opnieuw fenomenaal. Voor mij dit jaar de beste verdediger van Europa. Neymar zit in een flinke vormdip zeg. Misschien 2 wedstrijden wissel zetten zodat hij enorm gebrand is tegen Psg.

Nog 9 wedstrijden hopelijk verliest barcelona een paar real madrid verdient het om kampioen te worden!!!

5 april 2015 om 22:57

Op basis van wat?

5 april 2015 om 23:15

Op basis van het spel wat ze lieten zien dit seizoen toen ze een volledig fitte selectie hadden

5 april 2015 om 22:58

Waarom dat? Degene die aan het einde op de eerste plaats staat heeft het verdiend.

Kan iemand mij vertellen waarom Neymar steeds mag blijven staan? Die man speelt al maanden slecht

5 april 2015 om 23:02

Niet alleen Neymar, Iniesta heeft nog niet de helft van zijn niveau. Daarnaast was Suarez vandaag veel te slecht. Pedro mag de komende 2 wedstrijden starten. Busquets is er niet bij volgende match maar Macherano is er dan weer bij, een zeer fitte Macherano weliswaar.

Opstelling tegen Almeria:

Hoelang is Alba nog geblesseerd?

Bravo
Montoya
Bartra
Mathieu
Adriano
Xavi
Macherano
Rakitic
Messi
Suarez
Pedro
5 april 2015 om 23:04

Vandaag vond ik Neymar het goed doen. Je ziet dat hij los komt en steeds meer met de bal dribbelt en meer durft. Ik denk dat dat ook goed is voor zijn ervaring en helemaal goed is voor het team.

celta is ook geen slecht ploegje hoor, hebben ook weinig goals tegen vgm (scoren er ook niet zoveel)

5 april 2015 om 22:58

Had net even gekeken wat ze gewonnen hadden en zelfs Atletico uit hebben ze met 0-2 gewonnen en is gewoon een goede ploeg.

totaal niet onder de indruk van luis enrique. het was vandaag zo ontzettend slecht. ben blij dat alves weg gaat. helemaal klaar met die gast. verder wat een verschil weer toen xavi er in kwam. ongelovelijk hoe xavi barca perfect geeft wat het nodig heeft. jammer dat hij niet meer de jongste is want niemand vult zijn plek zoals het moet. hij blijft een unieke speler.
wat waren de lijnrechters weer bagger slecht vandaag. laat de videoref komen aub. scheidsrechters verspesten alleen het spel.

5 april 2015 om 23:01

Ik zie uiteindelijk Messi z'n rol opvullen...over een jaar of 7.

5 april 2015 om 23:09

maar deze man heeft iets wat messi nooit zal hebben.
zoals hij het spel controleert zal messi nooit kunnen. xavi houd alles simpel. vult de gaten waar hij denkt dat straks iemand moet gaan staan. hij doet zoveel dingen die simpel lijken maar niemand anders heeft zo'n inzicht om het zo te doen en uit te voeren.
jammer dat hij zo oud is inmiddels. blijft mijn favo speler ook al vind ik hem te oud.

Slechte eerste helft waar alleen Messi iets probeerde.. Tweede helft was beter met Neyar Xavi en Pique als de beste spelers.. Pique is echt goed bezig dit seizoen.

Xavi ook. Onbegrijpelijk dat hij zo weinig speelt.

5 april 2015 om 23:06

Ja pique is de beste verdediger dit seizoen!

5 april 2015 om 23:53

Ga je serieus Neymar tot de betere spelers rekenen? Die was ronduit bedroevend vandaag. Dat is hij overigens al enkele weken.
De enige die vandaag op niveau was, was Pique. Een wedstrijd om snel te vergeten...

6 april 2015 om 01:19

Die moet je niet serieus nemen, is een Neymar fanboy. Neymar was bedroevend vandaag enorm veel balverlies. Ziet iedereen met een beetje voetbalverstand.

beste cv van la liga seizoen 2014/2015 tot nu toe . Gerard Pique. wat een topper !!

Ik snap sowieso niet dat hij niet begint met een Xavi Iniesta en Busquets of een versterkt middenveld en Messi en Neymar voorin. Suarez is toch niet heilig? en je houdt meer controle, Rafinha speelde heel zwak net als Alves (eerste helft) en Adriano (3 kwart). Neymar heel zwak de 1ste helft 2e helft een stuk beter. Messi speelde als een van de weinige gewoon redelijk goed (op een stuk van de 2e helft na. En hij moest de 2-0 maken in de laatste minuut, Maar wel lekker dat ze ondanks het matige spel gewoon de 3 punten pakken.

Slechtste eerste helft Barcelona dit seizoen. Niks maaar ook werkelijk niiiiks ging goed. Een om zeer snel te vergeten. Gelukkig lieten we de tweede helft Celta niet te veel met de bal spelen anders werd het weer een trieste avond. Op het eind Messi nog die 9/10 op die positie doel raakt mist hij vandaag en hoe..keeper duikt al naar rechts en hij wilt hem over de keeper heen doen. Schiet hem dan gewoon lekker hard in al neem ik hem niet te veel kwalijk omdat dat trucje ook 9/10 erin gaat.

Super blij dat we gewonnen hebben, want eerlijk gezegt dacht ik aan een 0-0 of nipte overwinning, dus niet verbaasd.

Hopelijk zullen we beter spelen tegen PSG en Valencia anders wordt dit een zure maand.

Iedereen op Pique, Messi, Busquets en Xavi vond ik onder hun niveau spelen echt te triest vooral eerste helft.

Snel ctrl alt delete en aan volgende wedstrijd denken!!

Stel dat barca op zo'n laag niveau blijft spelen in de competitie en real al zijn matchen speelt zoals deze middag dat zal ik wel sneu vinden als barca kampioen speelt. Psg moet deze match analyseren

5 april 2015 om 23:10

Er valt vrij weinig te analyseren haha

Dat Luis Enrique Rafinha steeds opsteld snap ik niet. En dat Pedro vaak in het veld komt snap ik ook niet. Beide spelers spelen best slecht spel op het veld en verprutsen veel kansen. Datzelfde geldt voor Suarez. Suarez heeft misschien wel meerwaarde wanneer hij scoort, maar weegt dat op tegen de acties die hij vaakt verprutst waar een doelpunt uit kan komen? Suarez is volgens mij een spits die de bal moet krijgen en vanuit die positie scoren. Het is geen Messi of Neymar die makkelijk dribbelen en zo scoren, hoewel ik Neymar dat ook niet heb zien doen.

Mathieu, wat heerlijk, heeft Barcelona gered. Ik vond het echt fijn dat Barcelona dit heeft gewonnen, lekker weer 4 punten voorsprong op Real Madrid en een stap dichter bij de landstitel. Wij speelden vandaag tegen de nummer 11, dus het was natuurlijk niet de allermakkelijkste overwinning.

Bovendien, was Luis Enrique niet de coach van Celta de Vigo? Volgens mij speelden Rafinha daar ook. Misschien omdat de twee zo'n goede band daar ontwikkeld hebben, dat Rafinha ook speelt.

Ik had veel liever Rakitic i.p.v. Rafinha op het veld.

Die wissel van Iniesta snapte ik ook niet echt goed. Ik had liever dat Rakitic erin kwam.

Neymar was heel slecht vandaag. Suarez was een beetje ongelukkig, vond de gele kaart onterecht. Xavi viel heerlijk in. Slechte wedstrijd van Barcelona, maar toch de winst gepakt.

Zwak barca gezien, vooral eerste helft. Ben blij dat barca hier wel gewonnen heeft, want dat had ik niet verwacht. Celta heeft dit seizoen al veel punten afgesnoept, waaronder in Camp Nou en van Atletico en Valencia. Zo slecht is deze ploeg dus niet.

Op naar woensdag tegen Almeria, die moet zeker gewonnen worden!

Messi verkloot m'n toto op het einde, gewoon hoekje pakken

Typerende wedstrijd van het Barcelona van dit seizoen, waarin de - gebrek aan - tactiek van Luis Enrique geëxposeerd wordt. Hij tracht het team directer dan zijn voorgangers te laten voetballen, maar dat komt er niet optimaal uit. Het heeft namelijk talloze neveneffecten, waardoor de tegenstander hen kan exploiteren.

Het eerste dat opvalt is dat de aanvallers voortdurend voorin staan. Op die manier blijft het speelveld groot, want de verdedigers van de tegenstander moeten bij hen blijven staan. Hierdoor kan er directer gespeeld worden door de ruimtes die ontstaan. Als de tegenstander in de aanval is en Barcelona verovert de bal, dan staan de aanvallers al diep en kan er snel omgeschakeld worden. Hiermee zijn ze vaak succesvol geweest omdat ze simpelweg een overvloed aan kwaliteit hebben.

Het nadeel is dat je dan de rest van het team opoffert voor de aanvallers. Oftewel, het gehele spel wordt belemmerd. Waar het middenveld eens het hart was, is het nu slechts een schijnhart. Het middenveld is nu gigantisch groot, waardoor de middenvelders ruimtes moeten overbruggen waar ze het loopvermogen niet voor hebben. Die ruimtes kunnen dan geëxploiteerd worden. Veelal moeten ze het middenveld ofwel smal houden ofwel breed. In beide gevallen is er te veel ruimte. Als de flanken ingevuld werden door de aanvallers, dan had je dit probleem veel minder. Een enkele persoon maakt veel verschil, want eenieder heeft invloed op de looplijnen van de tegenstander.

Wat er ook gebeurt is dat de verdedigende lijn te ver naar achter staat wanneer de rest aanvalt, waardoor er een groot gat ontstaat op het middenveld. Dit biedt de tegenstander veel ruimte om hen te pakken in de omschakeling. Dat gebeurde in deze wedstrijd vaak, alsook in de rest van het seizoen. De kleine tegenstanders hebben simpelweg niet de kwaliteiten om Barcelona aan te pakken op hun zwakke punten, maar een handvol is het wel gelukt.

6 april 2015 om 12:54

Prima reactie en je hebt er een goede kijk op! Enige tip die ik je wil meegeven (je houdt blijkbaar van stukken schrijven), is het iets begrijpelijker maken voor de mensen hier en voor mij. Wil geen woordenboek er hoeven bij pakken om te begrijpen wat je bedoelt. Tenzij het stuk puur en alleen voor jezelf is, maar dat lijkt me niet wanneer je het hier plaatst.

6 april 2015 om 13:13

Daar heb je gelijk in. Maar bekijk het op een positieve manier: Als je er wel een woordenboek of Google bij pakt, dan leer je nieuwe woorden en hoef je er de volgende keer dus geen woordenboek bij te pakken. Ik zal er echter wel rekening mee proberen te houden.

Een eerste klas schijtwedstrijd en dit moet echt de alarm zijn met de wedstrijd tegen Real dat Barcelona te kwetsbaar is en ook te afhankelijk is van Messi voor gevaar.

Drama, echt een drama. Zo makkelijk weggespeeld, alsof ze solo's niet verwachten van de tegenstanders. Alsof de staf hun op alle punten corrigeert waar ze op moeten letten behalve solo's of combinaties omdat ze dat niet verwachten. Zo kan je gewoon geen Champions League winnen. Je gaat hiermee gegarandeerd neer tegen een sterke ploeg.

Neymar, de grote speler, hoe kan hij Barcelona op sleeptouw nemen als hij er niet op dit soort momenten staat. Hij moet een keer begrijpen dat die trucs en bewegingen en zijn spel in het algemeen niets nieuws is voor de tegenstander. Dan ben je slachtoffer van je eigen faam; iedereen weet nu hoe je speelt en iedereen weet nu hoe je gepakt moet worden. Maar dan moet je spel zo goed zijn dat je niet te stoppen bent. Kijk maar naar je teamgenoten Busquets en Messi.

Celta heeft perfect naar hun kunnen gespeeld en Barcelona koppijn bezorgd in vooral de eerste helft. Uit bewondering zou ik ze de verdiende drie punten eigenlijk moeten geven. Heel soliede Barcelona tegen gehouden en Barcelona weinig mogelijkheden gegeven met zelf weinig mogelijkheden tot beschikking. Knap hoor. Villarreal deed precies hetzelfde en speelden Barcelona helemaal weg.

Slechte wedstrijd. Niet tevreden. Enrique's fout.

5 april 2015 om 23:48

Onzin om dit op Enrique te steken. Sterker nog door de wissels van Enrique pakt Barça hier de 3 punten. Dat Rafinha startte heeft alles te maken met het feit dat het interlands waren en er deze woensdag weer een wedstrijd op het programma staat. Ik vond dat hij een basisplek had verdiend op basis van de voorgaande wedstrijden waar hij telkens sterk inviel.

Op het moment dat Barça een beetje terug controle kreeg brengt Enrique Xavi in, en sindsdien nam Barça de wedstrijd volledig over. Na de 0-1 een tactische wijziging door een 4-2-3-1 te spelen met Messi op 10 en Pedro, Suarez en Neymar voorin. Enrique zocht de geruststellende 0-2, en kreeg dit ook bijna als Messi dit gewoon afwerkt.

Wees blij dat Barça de 3 punten pakt ipv makkelijk naar het excuus "het lag aan Enrique" te grijpen. Hij doet het beter dan zijn voorgangers!

6 april 2015 om 00:53

Je moet ook begrip tonen dat Barcelona's spelers net van interlands terug komen en deze maand zeer drukke schema hebben. Daarom moet je niet verwachten dat Enrique met de beste 11 begint. Hij heeft naar mijn mening op tijd ingegrepen met zijn wissels door Xavi en Pedro erin te brengen al mocht Rakitic ook wel eerder komen aangezien beide Iniesta en Rafinha slecht speelden.

Verder hoop ik dat hij ook niet met beste 11 tegen Almeria zal spelen. Dat is een ploeg van nog een lagere niveau dus met de opstelling van vandaag zou het makkelijk te doen moeten zijn.

Je hebt gelijk dat ze slecht speelden, maar dit soort wedstrijden heeft iedere titelkandidaat er tussen zitten. Hoe vaak won Atletico vorige seizoen wel niet nipt met 0-1 of 2-1 en toch de titel pakken.

Verder moet je proberen dit soort wedstrijden snel vergeten en naar de volgende kijken, want er komen nog veel belangrijkere wedstrijden onze kant op.

Wie zei ook alweer dat neymar beter dan hazard was lol. Hazard hoort eigenlijk bij barca te spelen past perfect in hun spel. Hazard verdient eerlijk gezegd beter dan chelsea waar hij veel defensieve werk moet doen en mindere teamgenoten heeft.

5 april 2015 om 23:39

Ook al ben ik chelsea fan dit is wel een beetje realistisch alleen de chelsea van het eerst half seizoen was goed genoeg voor hazard.

Die poll.... zie je maar weer eens hoeveel mensen de wedstrijd door hun Messi/barca bril kijken en hoeveel de wedstrijd niet eens zien maar ja klikken omdat het barca is

5 april 2015 om 23:55

Inderdaad.... Messi een 7 ..... Als CR7 zo speelt krijgt hij een 5... Hahaha...

Heb de wedstrijd niet gezien, maar als een verdediger de 0-1 moet maken dan weet je dat het armoedig was. Maar goed. Hierdoor maakt de 9-1 overwinning niks meer uit. De voorsprong is onveranderd. Vraag me wel af hoe Barcelona in de CL gaat presteren.

6 april 2015 om 00:26

Dan heb jij blijkbaar zelf nog nooit op het veld gestaan of je hebt nog nooit zelf een wedstrijd van Barcelona gezien, want dan zou jij wel weten dat de spelers met lengte (in dit geval Mathieu en Piqué) mee naar voren gaan bij vrije trappen en/of corners. En al helemaal als de rest van de teamgenoten allemaal niet zo groot zijn in lengte

6 april 2015 om 10:14

Ik snap niet hoe jij redeneert. Ik zeg dat als een verdediger het doelpunt moet maken (hoogstwaarschijnlijk uit een dood-spel-moment ja) en dus niet MSN of iemand anders, dan weet je dat het voetbal niet vloeiend ging en armoedig was.

Wat een slechte partij. Neymar, Messi, Suarez. Het ging voor geen meter vandaag. Neymar speelt al weken als een natte dweil en bereikte vandaag een climax, Suarez mist veel technisch makkelijke controles en gaat bij elk contact lopen janken, Messi maakte niet de minste moeite om zich in te spannen. Het zijn in potentie alle drie zo briljante voetballers, dus het is treurig om zien dat ze zo door de ondergrens kunnen zakken. Laten we dit maar snel vergeten. We staan nog vier punten voor en dat is het enige wat ik wil onthouden.

De achterste linie haalt ons net als tegen Real over de streep. Als je dat een tijd geleden had gezegd, hadden ze je versleten voor dorpsgek.

Celta wordt te vaak onderschat, goede ploeg

Ook al was barca dramatisch, Neymar stond gewoon stil!
En dat een goal vanuit de verdediging moet komen, kom op zeg!

Barcelona speelt maanden achter elkaar geweldig, ze spelen 1 keer zacht gezegd.. kut en dan gelijk vam die reacties dat ze de treble niet gaan winnen enzo

Mensen scheppen altijd op over Messi en durven dan niet eerlijk te zijn als hij slecht speelt maar vandaag haalde hij nog geen 3 100x balverlies missen voor open goal veel slechte passes enzovoort.
De man die deze wedstrijd besliste was Xavi de belangrijkste Barca speler van de laatste 10 jaar hij is de motor op het middenveld bepaald het spel en de snelheid ervan.eerst werd Barca compleet overlopen maar nadat Xavi erin kwam had Barcelona de totale controle.ik durf te zeggen dat de grote Xavi belangrijker is voor Barcelona dan Messi. Dit seizoen word het gewoon bewezen het tiki takavoetbal kon alleen met Xavi gespeeld worden omdat hij als enige zoveel rust en overzicht in zijn spel heeft.nu is het vaak een stuk directer bal naar voren trappen en hopen dat je Neymar Suarez of Messi bereikt.barca pakt dit jaar misschien de titel niet de CL maar de glorietijden zijn over omdat Xavi niet meer elke wedstrijd kan spelen dit geld zowel voor Barca als het Spaans nationaal elftal.
Xavi is een levende legende en een van de beste spelers die ik ooit heb zien spelen.

Ps. Van Gaal liet hem debuteren bij Barca dat had die dan toch goed gezien

Ik ben echt gedesillusioneerd op vlak van wat ik in de 2de helft gezien heb. Eerste helft bleek zelf nog slechter te zijn. De verdediging had veel geluk en het middenveld en de aanvallers konden elkaar niet vinden, de schuld ligt vooral bij de vleugelverdedigers en Rafinha / Iniesta. Xavi en Busquets waren de enige op het middenveld die het nog behoorlijk goed deden en de wedstrijd wat meer controleerden op het einde. Rafinha en Iniesta stelden helaas niet veel voor, het is duidelijk dat Iniesta in een diepe vorm crisis zit en dat al ruime tijd. Hopelijk is deze mindere wedstrijd de schuld van de interlandonderbreking en kunnen ze tegen Almeria ook eens bewijzen hoe het moet zoals Real vandaag. Met zware cijfers winnen en die lijn opnieuw doortrekken tot de finales in mei.

De titel is nog lang niet beslist, zeker niet als Real nu terug in een uitstekende vorm raakt en Barça opnieuw een dipje krijgt. Voorlopig gok ik op de Copa del Rey en 65 kans om La Liga te winnen maar de CL winnen zal opnieuw moeilijk worden. Ik denk dat het opnieuw Bayern wordt.

Mensen maken jullie zich niet zo druk barca wordt gewoon lands kampion Dank zij die overwinning op madrid die was belangrijk
Barca speelde niet goed maar ook niet zo slecht het is een uit wedstrijd
Die zijn altijd lastig.
Laat madrid ook maar hun uit wedstrijden winnen dan zin we wel verder
Wat is die mathui een killer zeg eerst tegen madrid en dan tegen celta
Dank zij mathui de 3 punten mee naar huis
Barca miste lengte nu hebben ze met piqe en matheu toch twee sterk kopers achter in.
Woensdag komt barca op zeven punten van madrid en dan hopen dat rayo madrid met een kater naar huis stuurd.

Bijna iedereen praat over hoe slecht Barca wel niet was vandaag,
Wat hadden jullie dan verwacht een 0-10 overwinning op Celta de Vigo ???

Vergeet niet dat Celta de Vigo niet wilde voetballen en massaal in eigen helft stonden te verdedigen en puur op de counter speelde, voor een leuke pot voetbal heb je toch 2 teams nodig, Barca wilde wel voetballen, maar er zat gisteravond niet meer in.

Tempo lag natuurlijk veel te laag, teveel onnodig balverlies en zwak in de passing.
Ik snap soms de opstellingen van Luis Enrique totaal niet.

Als je al bij voorbaat weet dat je uit moet bij Celta en je kent hun speelstijl dan ga je niet spelers zoals Xavi of Rakitiq laten banken, begin dan met Xavi en zowiezo Pedro op de flank om het spel op ze minst wat breed te houden, want je hebt niks aan een Suarez die geen bal krijgt aangespeeld evenals Messi.

Tegen clubs zoals Celta gisteravond die niet willen voetballen zou ik standaard met 2 flankspelers beginnen ipv M-S-N ! Mijn opstelling :

Bravo
Alves
Pqué
Mathieu
Alba
Xavi
Busquets
Iniésta
Pedro
Messi
Neymar

Mensen nog even dit real had vorige jaar verloren bij celta 2 tegen 0
Dat geldt ook voor atlitico
Ik vindt het knap dat barca er toch in is geslaagd om daar te winnen

Vicentexavi7

Ik ben het met je eens dat xavi een belangrijke speler is voor barca
Maar om messi af te schrijven no way je kan wel tiki taka blijven spelen
Maar als de bal niet in het netje ligt wat heb er aan. en messi is nouw juist de gene die ze in het netje legt.
Ik ga er van uit dat jij ook een beetje verstand hebt van voetbal want dat spelletjes wat barca speelde tiki taka dus met xavi dat hebben de andere ploegen allang Door er moest iets veranderd worden in de tacktiek vandaar de komst van sourez.
En nog even dit aan alles komt een einde ook aan tijd perk tiki taka

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren