Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark van der Maarel zwaait na 15 jaar af als voetballer van FC Utrecht

Laatste update:

Na vijftien jaar komt er een einde aan het dienstverband van Mark van der Maarel bij FC Utrecht. Dat bevestigen de Domstedelingen middels een emotionele afscheidsvideo via de clubkanalen. Van der Maarel blijft wel actief in de Domstad: hij krijgt een kantoorfunctie.

De 34-jarige verdediger is na Bram van Polen de speler die één Eredivisie-club het langst diende. Hij kwam in vijftien jaar tijd tot maar liefst 388 duels in de hoofdmacht van FC Utrecht.

In 2009 maakt Van der Maarel zijn debuut voor de Domstedelingen. Hij zou de club altijd trouw blijven. Elk jaar weer verscheen hij op de elftalfoto. Hij groeide uit tot clubicoon. Na dit seizoen zal hij 'aan de beleidsmatige kant' gaan werken.

Maar na dit seizoen komt er een einde aan het tijdperk van de speler Van der Maarel bij FC Utrecht. De verdediger neemt op de sociale mediakanalen van de club zichtbaar geëmotioneerd afscheid van de Utrechtse fans.

"Beste supporters, ik heb de knoop doorgehakt. Na dit seizoen stop ik met voetballen." Vervolgens geeft Van der Maarel een interview op de middenstip. "Het is iets waar ik al langer mee worstel en ook wel moeilijk vind”, begint Van der Maarel tegenover de clubkanalen.

"Maar ik denk dat het de juiste beslissing is om ermee te stoppen aan het einde van dit seizoen. Je geeft elke dag heel je hebben en houwen en ziel en zaligheid. Als je dan tot de conclusie komt, gevoelsmatig, dat je niet meer je ei helemaal kwijt kan dan is dat een lastige conclusie die je moet trekken.”

Van der Maarel hoopt op een mooi afsluitend seizoen. Onder trainer Ron Jans stoomde de club op naar het linkerrijtje, maar daar houdt het wat de back betreft niet op "Ik hoop dat we er met z’n allen een mooi feest van kunnen maken op de laatste zondag van de play-offs. Dat is mijn droombeeld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou was er nou geen beter nieuws om het weekend mee in te gaan straks!
Heerlijke vent, altijd alles voor de club gegeven en het is je gegund om dat mooie afscheid te krijgen.
Bedankt Markie voor al het moois dat je ons Utrecht supporters hebt gegeven.

Mooi die club mensen ipv de spelers die 7 clubs in 10 jaar verslijten.

Een absoluut clubicoon. In het begin vaak verguisd maar door de jaren heen ongelofelijk veel respect afgedwongen. Voorop in de strijd en tomeloze inzet. Markie bedankt! Een echte Mr. Utrecht

Hulde, dít is clubliefde!! Helaas zijn dit zeldzaamheden en kiest het gros voor het geld.

Het einde van een tijdperk...

Mark, je bent een held! Bedankt voor je jarenlange inzet, trouw en clubliefde. Genoeg kritiek over je heen gekregen maar wist je altijd weer terug te vechten, altijd een toonbeeld van strijd en passie.

Het moment is daar, al het beste voor je toekomst in een andere functie bij onze prachtige club... het is je van harte gegund.

Aan alles komt een eind, zie je niet vaak net als Van Polen een speler die zolang speelt bij dezelfde club. Hopelijk mag Mark nog wat minuten maken dit seizoen.

MOB Van de Maarel!! Zonder grappen dit soort spelers zijn zeldzaam, echte clubmensen of dit nou doordat je uit de regio komt of door jarenlang er te blijven voetballen. Van De Maarel is van de 1e categorie
Persoonlijk kreeg ik toch wel een kippenvel moment van het filmpje toen je zag dat het hem wel echt wat deed en het doordrong. Dat maakt voetbal voor mij de mooiste sport die er is.

15 maart 2024 om 11:47

Same, ik word echt een sentimentele oude zak... Het filmpje raakte me oprecht.

Parel van de Maarel

Mooi als spelers zo lang bij hun club hebben kunnen spelen, mooie video ook van Utrecht.

Telt trouwens een Sjaak Swart niet mee in het ‘klassement’ met zijn 463 wedstrijden in 17 jaar bij Ajax ?

Mijdrecht was altijd trots dat twee van hun spelers jaren geleden naar de Eredivisie gingen met de Sa bij Ajax en Mark bij FC Utrecht. Van de laatste kan je zeggen dat hij wel is geslaagd met zo'n mooie staat van dienst bij Utrecht. Mark heeft ons eigenhandig kampioen gemaakt in de jeugd van SV Argon en altijd leuk om daarna zijn carriere te volgen. Dappere keuze en veel succes nog met de laatste wedstrijden dit seizoen!

Prachtige kerel, altijd positief nooit zeiken. Werd de laatste jaren op elke positie achterin gebruikt maar nooit moeilijk doen. Leuk trouwens om eens nieuws over utrecht te lezen, de rest van de pagina gaat telkens alleen maar over dezelfde club. Misschien de website veranderen in ajaxzone ipv voetbalzone?

The man, the myth, the legend. Ik mis hem nu al.

Had elke speler van ons maar de mentaliteit van Mark nooit klagen en altijd 200% geven. Misschien niet onze beste speler maar qua inzet wel degene die voorop in de strijd gaat. Bij elke trainer begon hij zo'n beetje op het 2e plan en elke keer knokte hij zich keihard terug en maakte hij weer zijn minuutjes. Nu het seizoen mooi afsluiten en hem een geweldig afscheid geven want dat verdiend dit clubicoon.

Vond het werkelijk schandalig dat hij een periode zo werd uitgefloten.
Gelukkig is dat sentiment overal in Utrecht wel veranderd.
Ligt goed in de gehele club en heeft met toch bescheiden kwaliteiten echt een fantastische carrière gehad als speler en door zijn loyaliteit nu een mooie kans voor de boeg op kantoor etc bij de mooiste club van de wereld!

Dank van de Maarel ❤️

Had hem graag nog een lucratief transfertje naar het buitenland gegund zodat hij in een paar jaar zn vermogen nog even kon opkrikken, maar hij is waarschijnlijk een tevreden man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren