Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marijn Beuker: ‘Dat wordt de belangrijkste Ajax-transfer van dit seizoen’

Laatste update:

Marijn Beuker, directeur voetbal bij Ajax, heeft tegenover Ajax Life een inkijkje gegeven in de plannen van de Amsterdammers voor komende zomer. De belangrijkste taak van de Ajax-directie is het aanstellen van de juiste trainer, zo erkent Beuker.

"De belangrijkste transfer van dit seizoen wordt de nieuwe technische staf", aldus de directeur, die aangeeft dat er 'goede gesprekken' zijn gevoerd over de vacante trainerspositie. Binnen Ajax is er een duidelijk idee over hoe de technische staf het beste ingevuld kan worden.

Momenteel staat John van 't Schip nog aan het roer in de Johan Cruijff ArenA. De in Canada geboren oefenmeester staat echter volgend seizoen sowieso niet meer voor de groep, zo maakten hij en zijn werkgever eerder al bekend.

"We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij", zo geeft Beuker aan.

Ook wat betreft het samenstellen van de spelersgroep heersen er binnen Ajax heldere ideeën. "Je kunt hier geen selectie samenstellen en neerzetten die pas over drie of vier jaar top is. Kijk je naar de samenstelling, dan wil je dus basisspelers, rotatiespelers en zogenaamde high potentials. Dat zijn jongens die nu meetrainen en twee jaar later sleutelspelers kunnen zijn."

Kelvin de Lang is komende zomer eindverantwoordelijke als het gaat om transferbeleid. De 43-jarige Amsterdammer werd afgelopen zomer nog aangesteld als hoofdscout, maar schoof vanwege het ontbreken van een technisch directeur al eerder door naar de functie van technisch manager.

De Lang moet Ajax samen met Beuker door de transferzomer heen helpen. Het tweetal wordt daarin ondersteund door commissaris Danny Blind en technisch adviseur Louis van Gaal. Het tobbende Ajax verwacht een lastige transferzomer en wil die dus met een behoorlijke bezetting tegemoet gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De belangrijkste transfer is het aanstellen van praktisch de gehele technische leiding. De coach is belangrijk, maar de technisch directeur waarschijnlijk nog veel meer. Ook een matige coach maakt wel wat van een heel goed samengestelde ploeg. Zelfs een goede coach gaat heel veel moeite krijgen met een slecht samengestelde ploeg.

19 april 2024 om 16:41

Zoals Kroes voor z’n schorsing al zei, Ajax gaat pas na deze transferzomer een technisch directeur aanstellen.

19 april 2024 om 17:11

Denk dat Bosz en Slot juist laten zien hieveel impact een trainer kan hebben.
Ben ervan overtuigd dat al je met deze selectie het komende seizoen in gaat met een volledige voorbereiding dat je dan zonder al teveel problemen derde wordt.

22 april 2024 om 14:16

Op basis waarvan? Daar zijn totaal geen aanknopingspunten voor. Bosz heeft natuurlijk ook gemazzeld met de nieuwe TD (steward) en de weg die PSV is ingeslagen. Die hebben voor PSV-begrippen aardig wat gespendeerd.

Onderaan de streep hebben Bosz en Slot wel een uitgebalanceerde ploeg. Weliswaar zitten er zwakheden, maar als er een bepaalde balans is, zijn er altijd mogelijkheden. Bij Ajax is die balans er totaal niet! Alleen de aanval staat goed als iedereen fit is.

De hamvraag is; wie stapt er in ajax als nog niet bekend is of ze europees spelen..
Ik denk geen toptrainer..
Ze moeten nog sportief aan de bak komende weken om een goed perspectief te schetsen voor een nieuwe trainer en nieuwe spelers...

19 april 2024 om 16:52
Op dit moment hoeft het nog niet eens een toptrainer te zijn. Als je het rijtje bekijkt:
- Schreuder
- Heitinga
- Steijn
- van 't Schip

Dan teken ik nu al voor middelmaat, want bovenstaande is/was gewoon ronduit belabberd. Bosz is ook nooit de echte "top" geweest. Hetzelfde geld voor Slot. Maar het zijn voor de Eredivisie gewoon goede stabiele coaches die niks geks doen. Daar heeft Ajax behoefte aan: niks geks.
19 april 2024 om 17:02Ik vrees dat je lijstje dan best lang wordt, want als je Bosz niet als top meetelt, kom je buiten Ten Hag zo ongeveer bij Van Gaal uit. Wellicht dat Koeman mee mag tellen ? De meeste trainers (interims niet meegeteld) zijn ontslagen, Koeman, Ten Cate, Van Basten, Jol en De Boer zijn zelf vertrokken, maar de meeste worden hier niet echt als succesvol gezien.19 april 2024 om 17:05

Ach ja, draai het hoe je het wilt draaien. Ik had het over Europese top. Wereld top. Whatever. Tuurlijk, voor de Eredivisie zijn Slot, Bosz, Ten Hag gewoon de top coaches ja.

Ze mogen wel eens opschieten met een trainer. Al dat gedoe van de laatste tijd is verloren tijd geweest. We horen met de nieuwe trainer al voor te bereiden op het nieuwe seizoen !! Hoe wilt de trainer spelen welke spelers wilt de trainer, welke spelers mogen vertrekken of blijven van de trainer ??

19 april 2024 om 18:12

Dat is volgens mij niet zo relevant. Tenminste toen Steijn inspraak wilde hebben moest hij niet zeuren. Want een trainer was maar een passant en de TD moest alles bepalen.

Ajax is net een windvaan. Waait alle kanten op.

19 april 2024 om 18:39

Dat is juist wel de manier zoals het hoort en hoe het bij de meeste clubs gaat. We weten allemaal wie toen de td was en hoe het is afgelopen.

Heel veel vertrouwen in deze man. Zegt overal waar hij verschijnt zinnige dingen. Hopelijk dat hij over een tijdje zich ook verder kan gaan focussen op de jeugdopleiding.

Denk toch dat ze ondanks alle 'grote' namen straks uitkomen bij Fred Grim of Alex Pastoor.Of ze gaan aankomen met Frank de Boer, die kan zo moeiteloos mee nu.De naam en merk Ajax heeft afgelopen jaar zo'n opdonder gehad dat alles daar een paar stapjes omlaag is gegaan.Ze zullen er vast wel uitkomen, maar her besef zal er ook zijn dat niet iedereen meer staat te springen op de eerste rij.

19 april 2024 om 17:14

Maar is dat verschillend met voorgaande jaren? Buitenlandse toptrainers hebben er nooit gezeten bij Ajax. En iedere eredivisie trainer buiten Slot en Bosz zal graag naar Ajax willen.
Ik weet niet wie het uiteindelijk gaat worden maar ook met deze selectie zou je derde moeten kunnen worden met een redelijke trainer die een volledige voorbereiding mag draaien.

19 april 2024 om 17:16

Tja Erik ten Hag was ook een onbekende trainer voor die naar ajax kwam. Zegt dus helemaal niks.

19 april 2024 om 20:19

Pastoor zou ik niet eens zo erg vinden.

Dokter de Lang is ook een weer een hoofdscout. Het is zaak dat er haast achter de technische staf komt. Die persoon moet actief betrokken zijn bij alle in en uitgaande transfers, in welke spelers zie je het wel zitten en op welke positie ontbreekt kwaliteit. Anders kom je precies weer in dezelfde problemen als dit seizoen.

Van gaal samen met blind en frank de boer.

19 april 2024 om 17:17

Van Gaal is toch ziek?

19 april 2024 om 17:31

De Boer dus als trainer, met voor het technische gedeelte samenwerking met Blind (rvc) en Van Gaal (adviseur) en natuurlijk Beuker en De Lang. Lijkt me inderdaad logisch. De Boer weet wat er wordt gevraagd, heeft vaker laten zien resultaat te halen met mindere spelers en kan goed opschieten met zowel Van Gaal als Blind, dat lijkt me alleen maar winst.

Goed verhaal. Ik hoor al drie jaar lang mensen met goede plannen bij Ajax. Dus aan de plannen heeft het denk ik niet gelegen. Een goede staf en dan gewoon een paar topspelers, rotatiespelers en high potentials aantrekken. En wel voor nu en niet voor over vier jaar. Dat anderen daar nooit aan denken.

19 april 2024 om 18:08

Exact! 😁 Goed praten kunnen ze wel, de nieuwe boys. En de meeste ajax-supporters slikken het voor zoete koek. Ik moet het nog maar zien, het klinkt mij te gladjes allemaal. Populistisch bovendien en zonder al teveel realisme.

19 april 2024 om 21:00

Tja, ze zeggen ook niks speciaals. Dat je een mix van die 3 nodig hebt weet zelfs mijn moeder die niks met voetbal heeft.

Lees net toevallig dat de geruchten rondom Xavi naar Ajax hardnekkiger worden. Via Sport net gelezen. Heeft weliswaar geen jarenlange ervaring zoals Beuker hier aangeeft te willen hebben bij een nieuwe trainer, maar wel iemand die inmiddels zeker al wat ervaring heeft opgebouwd en prijzen heeft gewonnen uiteraard bij FC Barcelona.

Schijnt wel dat er tot dusver contact is geweest met tussenpersonen van Xavi, maar zie hem graag komen mocht hij daadwerkelijk willen. Moet hij waarschijnlijk wel flink wat salaris in gaan leveren als hij aan de slag wilt bij Ajax, maar misschien dat dit ook beter is voor zijn carrière om wat stappen (ja, heel wat stappen) terug te doen om daarna weer vooruit te kunnen. Hij zal dan waarschijnlijk zijn eigen staf willen meenemen, maar misschien dat je dan ook iemand als Kluivert kan benaderen als assistent ook doordat ze oud-teamgenoten van elkaar zijn.

19 april 2024 om 21:02

Denk je dat Kluivert nog als assistent zou willen werken? Of sorteer je vast voor op Justin? 😉

Maar..Kluivert als hoofdtrainer dan? Heeft inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan. Heeft een tijd kunnen meelopen als assistent bondscoach met grote namen en deed het in Turkije ook echt niet slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren