Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Marciano Vink stoort zich aan interview huilende Kik Pierie: ‘Dit is echt...’

Laatste update:

Marciano Vink is niet onder de indruk van het emotionele interview van Kik Pierie. Zondagmiddag wist Excelsior zich dankzij een 3-0 overwinning op Fortuna Sittard te verzekeren van handhaving in de Eredivisie, en dat maakte veel los bij de van Ajax gehuurde centrumverdediger. Na afloop van het gewonnen duel verscheen Pierie zichtbaar aangeslagen voor de camera van ESPN, en dat vindt Vink nogal ‘overdreven’.

“Ik weet het even niet... Ik heb zo lang op dit moment gewacht”, vertelde een stamelende Pierie aan verslaggever Milan van Dongen. “Ik heb de laatste jaren zó veel pech gehad met blessures. Ik heb zó hard gewerkt om naar dit soort momenten toe te leven. Het heeft zó lang geduurd. En nu is het eindelijk gelukt. Ik ben zo blij, zo blij! Dit was een kampioenswedstrijd en ik ga hier heel erg van genieten. Meer kan ik er nu eigenlijk niet over zeggen.”

Pierie probeerde zich vervolgens toch meer uiten. “Dit is waar je het voor doet en dit is waarvoor ik al die revalidaties door ben blijven gaan. Dit is waarom ik niet heb opgegeven. Ik heb hier heel erg van gedroomd. Ik heb gehoopt dat het zou lopen zoals vandaag, en bovendien maakte ik ook nog de bevrijdende 1-0. Het gevoel dat door me heen ging is zo ontzettend mooi. Dit is geweldig; we gaan dit echt volle bak vieren. Ik ben nu gewoon weer voetballer”, aldus de stopper.

Vink kijkt met gefronste wenkbrauwen naar het interview van Pierie, die in totaal zes wedstrijden in actie kwam namens Excelsior. “Pieri doet een Weghorstje. Het gevoel bij hem... net een beetje too much. Je hebt gewoon een half seizoen bij Jong alle wedstrijden gespeeld? Zeg maar een beetje jonge talenten tegenhouden? Zodat hij daar zijn wedstrijden kon spelen. En dan kom je bij Excelsior en raak je heel lullig geblesseerd. Ik snap dat je revalideert... Maar haal hier gewoon Redouan El Yaakoubi voor de camera. Maar goed, iedereen wil zijn momentje en Kik Pierie wilde ook zijn momentje denk ik. Ik vond het vrij overdreven hier”, besluit Vink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan ook niet winnen als voetballer. Wordt je door zo'n presentator voor de camera getrokken terwijl je daar geen behoefte aan hebt omdat je lijfsbehoud wilt vieren. Doe je zo iemand een plezier door het toch te doen, gaat zo'n analist die betaald meningen geeft een beetje lopen zeiken dat je aandachtsgeil bent.

21 mei 2023 om 17:39

Vergeet dan ook niet de redactie van VZ, die het nog eens extra aandikt door te omschrijven dat Vink "walgt". Terwijl Vink het alleen maar wat overdreven vond.

21 mei 2023 om 17:41

Ja, dat is hoe dit soort sites werken. Is ontzettend irritant, maar je doet er weinig aan. Net zoals ze tegenwoordig maar halve quotes in hun titels gooien...

21 mei 2023 om 17:55

Vink reageerde echt niet zo erg idd. VZ maakt er het ergste van.

21 mei 2023 om 17:42

Neeee het woord aandachtsgeil
Wil ik het niet noemen maar Vink heeft zwaar gelijk deze man doet alsof hij de wereld beker heeft gewonnen come on kan wel een beetje blijdschap begrijpen ivm lijfs behoud maar aub zeg hou op met die overdreven gedoe je bent pirie die in de eredivisie handhaaft meer ook niet

21 mei 2023 om 18:32

@wiezie het gaat niet zozeer om lijfsbehoud. Als je je een beetje probeert in te leven maak je hieruit op dat de emotie hem vooral zit in zijn gezondheid, revalidatie en strijd om te kunnen voetballen en iets te bereiken met het harde werken. Die man heeft het persoonlijk zwaar gehad en dan kan zo'n ogenschijnlijk klein lichtpuntje als lijfsbehoud iets heel groots losmaken in de mens.

Vink....Ik jank om de analisten in dit land.
Wat een zeikerds bij elkaar

21 mei 2023 om 18:00

Dat heeft niets met Nederland te maken. Ook in andere landen zijn veel analisten zo subjectief als maar kan, veelal door clubvoorkeur. Als dat niet het geval is, roeptoeteren ze vaak maar wat om zoveel mogelijk aandacht te genereren. Kennelijk levert dat het meest op, want je maakt mij niet wijs dat ze het allemaal fout zien.

21 mei 2023 om 19:57

Wat betreft de subjectiviteit vind ik het in Nederland juist nog wel meevallen altijd inderdaad. Ja Pierre, Rafael en Been zijn enorm subjectief, maar voor de rest kan ik niet echt een overduidelijke clubvoorkeur ontdekken bij de analisten. In Engeland zijn er maar weinig zonder overduidelijke clubvoorkeur, daar wordt je echt helemaal krankzinnig van.

Ik vond het juist een prachtig interview. 0 mediatraining, vanuit het hart gesproken. Al die kinderen er om heen. In tijden waarin het nieuws wordt gedomineerd door negatieve berichtgeving is dit toch prachtig.

21 mei 2023 om 18:09

Mediatraining is een mythe. Clubs als Excelsior doen daar niet aan. Misschien dat het inderdaad bij de grote clubs gebeurd maar je hoort van meerdere profs dat mediatraining geen ding is.

22 mei 2023 om 08:17

Verwacht dat een aanvoerder etc minstens wel een paar workshops krijgen hierin, zeker als de persverantwoordelijke dit nodig vind. Het gaat natuurlijk wel op het representeren van de club. Dit zal vast anders zijn dan bij een Ajax, maar kan me niet voorstellen clubs hier 0 op inzetten.

Normaal vind ik Vink wel lekker nuchter, maar " maar een beetje jonge talenten tegenhouden? Zodat hij daar zijn wedstrijden kon spelen." vind ik erg zuur. Laat die jongen blij zijn, was niet z'n eerste blessure...

21 mei 2023 om 18:12

Misschien erg zuur.. maar wel de waarheid.
Kik is gewoon niet goed genoeg voor ajax 1, maar speelde wel de meeste wedstrijden bij jong.
Dus dan sta je talent in de weg

21 mei 2023 om 18:12

Dit is dus wat deze Pierie wel deed. Was ondanks zijn hoge transfersom vaak de slechtste speler bij jong Ajax. En als je ziet dat Hato nu al beter is als Pierie terwijl hij jaren jonger is zegt dus dat hij speeltijd heeft afgepakt van Hato. Dit is de zoveelste mispeer van een aankoop van Ajax.

21 mei 2023 om 19:00

Daar kan die jongen toch niks aan doen? Dat ligt aan degene die hem opstelt. Allemachtig wat een helden hier zeg.

21 mei 2023 om 19:02

Pirie is al 3 jaar weg bij Ajax, 2 jaar Twente en nu 1 jaar bij Excelsior, in 2019 heeft hij 22 wedstrijden in jong Ajax gespeeld, hoe oud was Hato toen? 13, 14, in iedergeval niet op een leeftijd dat hij bij jong Ajax in de basis zou staan lijkt mij.

21 mei 2023 om 21:35

Speeltijd afgepakt van Hato hahah wat?! Toen Pierie nog bij Ajax voerbalde kon Hato net zelf zijn veters strikken man, die speelde toen nog niet eens in O19, laat staan in Jong Ajax. Wat een populistisch gelul zeg..

Je kreeg heel erg het idee dat Vink oudszeer heeft met Pierie. Jonge talenten tegenhouden? Wat een zure opmerking.

Sowieso vind ik Vink qua niveau erg achteruit gegaan. Staat soms ook net niet met de tranen in de ogen als Ajax weer een blamage heeft opgelopen

21 mei 2023 om 17:56

Zijn analyses vind ik vaak nog wel te doen en hij is in ieder geval op de hoogte van veel zaken binnen de Eredivisie, maar het is vaak ook wel subjectief gebrabbel. Sowieso vind ik het gebrek aan objectiviteit bij veel analisten in binnen- en buitenland schrijnend. Als je mensen als Van Der Vaart, Neville of noem ze maar op ook hoort; dat is gewoon pijnlijk.

Vink spreekt hier vanuit de onderbuik, het lijkt wel iets persoonlijke ook. Laat die kerel lekker emotioneel zijn en loopt toch niet zo te zeiken altijd. Vink en Perez doen een wedstrijdje wie het minste empathisch vermogen hebben. Sneue vent

Jongens hier kan je toch niet serieus zo op reageren. Die jongen heeft een ontzettende rottijd achter de rug en dan ga je hem zo afbranden op live tv. Jammer dit, had Vink wat hoger zitten.

Hij heeft 6 wedstrijden voor ze gespeeld? Niet 1 van de sterkhouders van het team dus. Ik snap de reactie van Vink wel

21 mei 2023 om 17:59

Dit is naast Excelsior ook voor Kik persoonlijk even lekker! Alles komt voor deze gozer even bij elkaar.. na paar transfers, blessures, een goaltje en soort van prijs als in handhaving! 6 wedstrijden 2 gewonnen 2 gelijk en verloren van Feyenoord en PSV...

Ik snap het eigenlijk wel. Hij ging in een razend tempo van een begenadigd talent naar iemand waar niemand meer over sprak. Een uitzichtloze situatie bij Ajax, een niet heel succesvol verhuur bij FC Twente, blessures e.d.

Ik kan dan wel snappen dat er het 1 en ander loskomt als het een keer wel lukt. Hij is zeker niet het grootste talent gebleken, maar hij kan echt wel wat. Die zie ik over een paar jaar alsnog wel slagen in de Nederlandse subtop of iets dergelijks, al weet ik niet of er nog meer in zit dan dat.

Wat een onzin om Pierie zo af te branden, lijkt idd iets persoonlijks.

Vink begint een beetje Perez trekjes te krijgen. Wie is hij om over het gevoel van Pierie te praten. Die heeft zoveel pech gehad en heeft geknokt om terug te komen. Mag hij emotioneel zijn als hij zo'n wedstrijd mee mag maken?

Ach man. Ik heb vorige week toen Feyenoord kampioen werd ook heel wat lopen janken, ben ik dan ook een aandachtsgeil persoon??

Ach, het is toch allang bekend dat sommige voetballers zo'n periode vol blessures heel zwaar vinden. Die trekken zich daar meer van aan dan dat wij ons kunnen voorstellen. Blijkbaar gaan ze dan echt twijfelen aan hun carrière. Ze zijn dan heel opgelucht als dan weer normaal kunnen voetballen. Ik begrijp die emotie dan wel, ondanks ik zelf ook niet zo zou zijn.

Net een beetje Too Much zegt Vink. Wij vinden Vink een beetje Too Much. Hij komt net kijken als analist en heeft al het grootste woord.

van je momentje grijpen weet onze vink alles van, die zit ook zo goed als elke dag te jammeren of te zanniken op espn

Mag die jongen gewoon effe lekker reageren? Ik gun hem dat wel, k*t tijd achter de rug, en voor een club als Excelsior voelt handhaving na een moeizaam seizoen gewoon als een hoofdprijs, dus als je als speler na een rotperiode toch enigzins belangrijk bent, ja dan mag je dat vieren, en ja dat kan als een ontlading aanvoelen.

Dat het voor Vink inmiddels alweer een tijdje geleden is dat hij dit soort ontlading heeft gevoeld, prima. Maar gun het die knul gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren