Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mancini komt aanvallers tekort en verrast met oproep voor geboren Argentijn

Laatste update:

Na het mislopen van het afgelopen WK in Qatar is Italië er alles aan gelegen om wel aanwezig te zijn op het EK in 2024. Op donderdag 23 maart neemt la Squadra Azzurra het voor de kwalificatie van dat toernooi in eigen huis op tegen Engeland, waarna Malta drie dagen later de tegenstander is. Bondcoach Roberto Mancini kampt in aanloop naar die wedstrijden echter met de nodige aanvallende afwezigen en heeft er daarom voor gekozen om de relatief onbekende Mateo Retegui, aanvaller van Club Atlético Tigre, op te nemen in zijn selectie. Vrijdag maakt Mancini de rest van zijn selectie bekend.

Retegui is een 23-jarige geboren Argentijn die nooit in Italië heeft gevoetbald. Wel beschikt hij over de Italiaanse nationaliteit, omdat hij een oma heeft die uit dat land komt. Daardoor was een oproep mogelijk. "We hebben hem een tijd gevolgd", onthult Mancini in gesprek met DAZN. "Hij is een jonge jongen die nu twee jaar basisspeler is in de Argentijnse competitie. Hij heeft kwaliteiten die wij tekortkomen. We dachten dat hij niet zou willen komen, maar hij zei onmiddellijk 'ja', dus hebben we hem opgeroepen." Mancini kent de nodige zorgen in de voorhoede. Zo is Ciro Immobile geblesseerd, keert Gianluca Scamacca terug van een blessure en is Giacomo Raspadori wisselspeler. "We hebben niet veel opties."

Retegui heeft bewust nog niet van zich laten horen. Zijn vader stond La Gazzetta dello Sport al wel te woord. "Hij is heel blij, trots en enthousiast. Vroeger, toen hij kind was, speelde hij in de jeugdopleiding bij River Plate als middenvelder voor de defensie. Dat deed hij tussen zijn negende en veertiende. Hij ging toen weg, omdat hij ook zeer geïnteresseerd was in veldhockey. Hij maakte ook deel uit van het nationale jeugdteam. Tot zijn vijftiende beoefende hij beide sporten, tot hij werd 'herontdekt' door een scout van Boca, die hem ervan overtuigde om te voetballen." Van een oproep voor Argentinië is het nooit gekomen. "Het Onder 19-team heeft hem in 2018 eens opgeroepen voor een Zuid-Amerikaans toernooi. Dat is het."

Retegui sloot in 2016 aan bij Boca Juniors. De aanvaller speelde sindsdien slechts één duel voor Boca, omdat hij werd verhuurd aan achtereenvolgens Estudiantes, Club Atlético Talleres en Club Atlético Tigre. Bij laatstgenoemde club maakt hij dit seizoen indruk door zes keer het net te vinden in zeven wedstrijden. Tigre heeft een optie in het huurcontract om vijftig procent van zijn rechten aan het einde van het seizoen over te nemen. Udinese wilde Retegui in januari overnemen, maar de aanvaller gaf toen de voorkeur aan een langer verblijf bij Tigre. In de wandelgangen wordt AC Milan genoemd als mogelijke nieuwe bestemming.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Totaal geen voorstander van zulke lik me vestje selecties. Uiteindelijk wil je een zo sterk mogelijke selectie maar bovenal wil je je nationale elftal toch nationaal houden.

14 maart 2023 om 18:44

Wat is hier verkeerd aan? Retegui is gewoon een goeie spits met potentie die binnenkort de overstap zal maken naar een grotere Europese club. Zo ruim zit Italië niet in de spitsen dus lijkt me een prima versterking.

14 maart 2023 om 18:50

Wat is nationaal houden? Wil je ook alleen maar blanke Nederlanders in het Nederlandse elftal? Mag Frimpong bijv. niet geselecteerd worden van jou?

14 maart 2023 om 19:07

Dat is toch totaal niet vergelijkbaar? Frimpong is een jongen die in Nederland is geboren. Als die al niet meer voor Oranje uit mag komen. Dit is een Argentijn die toeval een Italiaanse oma heeft en zodoende voor het land uit mag komen. Ik wens hem veel succes, maar het blijft apart. Zo een zelfde constructie heeft Matty Cash die voor Polen uitkomt. Dat is in alles een Engelsman. Totaal niet vergelijkbaar met jongens als Frimpong, Brobbey of Mazraoui.

14 maart 2023 om 19:12

Goed, neem anders nog een scherpere bocht. Wat denk je nou zelf?

14 maart 2023 om 19:13

Nationaal houden is niet zo ingewikkeld en heeft niks met huidskleur te maken. Verder legt Dr.Mario het prima uit,maar ik vind het nogal lomp en discriminerend/racistisch om huidskleur er bij te halen

14 maart 2023 om 19:17

Dat ie een Italiaanse oma heeft is geen toeval hoor. Die was er al lang voor deze jongen.

14 maart 2023 om 19:23

Nationaal is letterlijk op een natie betrekkend hebben. Als je uitgaat van oorsprong dan kan je zelf de rekensom maken. Het is voornamelijk lomp om de woordkeuze Nationaal te gebruiken. Vandaar mijn vraag wat IKEA bedoeld met nationaal houden, maar gezien zijn reactie verwacht ik geen logische verklaring. Overigens is mijn comment nergens racistisch bedoeld, weet niet hoe je er iets racistisch van kan maken als ik het juist als voorbeeld noem over het woord nationaal.

14 maart 2023 om 20:17

Ja want een natie is altijd volledig bevolkt door 1 ras? Je neemt allemaal dingen aan en verdraait de boel naar iets racistisch, maar ik denk dat jij dat ook wel weet en dat je een trol bent.

15 maart 2023 om 10:16

@tegenargument. Had ik dan het woord ras of huidskleur moeten hanteren in plaats van nationaal? Sorry maar er worden letterlijk internationale wedstrijden gespeeld met het nationale elftal. Ik snap dat de term tegenwoordig al snel gelinkt zal worden aan hevig rechtse mensen, maar de term an sich zou die lading niet moeten dekken. Jij vind het een lompe woordkeuze, ik vind het eerder heel lomp (en zelfs bijna eng) hoe je mij erop wijst en ernaar vraagt. Hoop dat dit je 'logische' verklaring(?) is.

15 maart 2023 om 13:27

@tegenargument: op natie betrekkend hebben is toch vrij simpel? Huidskleur heeft daar echt 0 mee te maken. Je suggereert met je vraagstelling iets,maar uiteindelijk ben jij degene die nadenkt over ras/kleur e.d.

Waarom niet Lorenzo Lucca!?

14 maart 2023 om 18:36

Die vergeten italiaan van Ajax bedoel je?

14 maart 2023 om 18:46

@lampen haha ja die! Hij is Italiaans en speelt bij Ajax, in Nederland is dat al gauw voldoende voor een oproep Je moet mij ook niet serieus nemen hierein gab

14 maart 2023 om 19:19

Ik neem jouw heel serieus. In Nederland is het al gauw voldoende voor een oproep als je Italiaans bent en bij Ajax speelt, dus je kunt vast zijn voorgangers opnoemen.

14 maart 2023 om 19:19

Tuurlijk nam ik het niet serieus, zag wel dat het sarcasme was

14 maart 2023 om 20:55

@lampen topper. Ga je vanavond kijken? Wat denk je Inter of toch Porto?

14 maart 2023 om 21:51

Hey kom net terug van m'n training, ik ga 2e helft city meepakken

Grote reden dat Italië niet met hem moest doorgaan. Alles viel samen tijdens het EK. Waardoor we gelukkig wonnen. Maar de bijzondere selecties van Mancini slaan nergens op. In plaats van te bouwen naar een vast team zit er elke keer een speler bij die er niet hoort. Zie hier deze speler. Speelt in een competitie die niet veel voorstelt en zal in Italië ook weinig bijdragen.

Hopelijk red Italië het WK maar heb er een hard hoofd in.

14 maart 2023 om 20:05

Om de Argentijnse competitie af te doen als een competitie die "niet veel voorstelt" is wel een vrij belachelijke argument. Als je kijkt hoe makkelijk de Argentijnse spelers settlen in de Europese top en subcompetities, zegt wel wat over de kwaliteit van de competitie, waarbij één gozer in een half jaar totaal 165 miljoen aan transferkosten heeft gekost (enzo Fernandez van River Plate naar Benfica voor 45 miljoen, om vervolgens voor 121 miljoen te gaan naar Chelsea. En daar komt hij vrij makkelijk mee).

14 maart 2023 om 20:23

Niveau van de competitie is niet heel hoog. Dan is de stap naar het Italiaans elftal te groot. Vanuit Brazilië komen er ook veel spelers door die snel kunnen aansluiten. Vanuit deze landen komen er altijd talentvolle spelers.

Verder leuk dat Fernandez zoveel heeft gekost uiteindelijk. Dit komt voornamelijk door het WK. En omdat Portugal goed kan onderhandelen. Hij dit geld zeker niet waard. En komt mee maar speelt niet heel bijzonder.

14 maart 2023 om 20:40

Maar hoezo is het niveau van de competitie niet heel hoog als men zo makkelijk aan het niveau aanpast van de Europese sub en top competities? Dat begrijp ik niet helemaal. Lisandro Martinez en Nico Tagliafico paste zich moeiteloos aan Ajax en hebben het vrij makkelijk nu op Premier League en Ligue 1 niveau, terwijl zij niet de grootste spelers of talenten waren van de competitie. Lautaro, wat wel een enorm talent was in Argentinie, heeft zich heel makkelijk aangepast aan de Serie A. Mac Allister, ook niet de grootste talent van de Argentijnse competitie, speelt makkelijk mee in de Premier league en werd nog in verband gebracht met grotere clubs voordat hij zijn contract verlengde. Senesi, die vaak werd bekritiseerd werd in Nederland, heeft nu toch vrij makkelijk aangepast in de Premier League. Weliswaar in de degradatiezone nu, maar ik denk dat er genoeg clubs geinteresseerd zijn wanneer hij degradeert met Bournemouth.

14 maart 2023 om 23:30

FcGrun050, je hebt echt volkomen gelijk, maar je praat nu tegen een persoon die zijn vooringenomen mening tegen een niet-Europese competitie als de Argentijnse niet gaat bijstellen na het horen van jouw sterke argumenten.

15 maart 2023 om 10:29

Maar is het altijd 100 procent slagingspercentage? Zoals ik zij komen er zeker talentvolle spelers uit die landen. Maar het niveau tegenover de Europese competities is gewoon lager. Je hebt in Europa veel meer te maken met tactisch voetbal en het tempo ligt veel hoger. Zal zeker niet ontkennen dat er veel talenten vandaan komen. Maar groot niveau heeft het zeker niet.

15 maart 2023 om 17:21

Uit geen ander competitie in de wereld kan je een garantie krijgen van %100, zelfs als je een speler uit de Premier League naar pakweg Belgie haalt. Dat zegt dus helemaal niets. Of was, om maar lukraak een naam op te noemen, bijvoorbeeld een Vincent Janssen wel een versterking voor Oranje toen hij uitkwam voor Tottenham?

Argentinie mist als competitie inderdaad tempo maar vind het tactisch gezien zeker geen ondergeschikt competitie. Retegui is een prima spits daar waarvan Boca zich toch wel achter de oren moet krabben, want betere hebben ze op dit moment daar niet. Deze jongen heeft de potentie om bij clubs als Torino, Fiorentina of Sassuolo zijn Europese carriere goed te beginnen. Dan is het, met de huidige ziekenboeg, niet meer dan normaal om zo’n jongen eens de kans te geven.

Ben echt benieuwd naar Retegui ik volg hem al een tijdje en is weer op de weg om opnieuw topscorer te worden in Argentinie. Het is fysieke spits die ook wel mee kan voetballen.

Heb die Italianen persoonlijk toch wel erg gemist op het WK. Heeft toch altijd wel iets speciaals met dat mooie volkslied en de bijna Zuid Amerikaanse passie. Er staat al met al als iedereen fit is een prima selectie, alleen qua spitsen is het echt al tijden lang net niet. Vaak gasten die in de Serie A alles aan gort schieten zoals Immobile, Belotti, Di Natale, Toni etc maar die op het topniveau bezwijken (al heeft Toni het verdienstelijk gedaan bij Bayern)

14 maart 2023 om 19:10

Raspadori heeft wel de potentie, maar moet wel meer gaan spelen bij Napoli

14 maart 2023 om 20:54

Vond hem tegen Ajax enorm sterk, is nu al een tijdje geblesseerd geloof ik. Toch vallen zijn statistieken in de Serie A me behoorlijk tegen. Staat nog maar op 1 goal uit 15 wedstrijden ofzo. Is toch een tijdje eerste spits geweest tijdens de blessure van Osimhen

14 maart 2023 om 19:13

Hoezo noem je di natale in het rijtje Belotti Immobile? Di natale scoorde er op los toen de Serie A vol zat met wereldklasse verdedigers/teams

14 maart 2023 om 19:24

Di Natale was al 30 jaar toen hij voor het eerst meer dan 15 goals in 1 seizoen scoorde. Pas op zijn 32e ging hij er meer dan 20 maken en dat hield ie nog lang vol. Een echte spits om op te bouwen voor het Italiaans elftal is het dus nooit geweest.

14 maart 2023 om 19:41

Immobile toch wel een klasse beter hoor.

Goede sterke spits die het nu wederom goed doet bij Tigre dit jaar. Verwacht dat hij sowieso komende zomer de oversteek naar Europa zal maken. Mocht hij nu daadwerkelijk voor Italië gaan spelen, zal de belangstelling nog wel verder toenemen. Voor Argentinië is dit niet zo'n gemis, er zijn voldoende aanvallers voor handen momenteel

Jammer dat er geen nieuws is over de selecties van Marokko en Brazilië die 25 maart tegen elkaar spelen. Van Brazilië al een klein weekje bekend en Marokko gisteren.

14 maart 2023 om 20:09

Je kent de selectie al dus? Waarom wil je er dan een nieuwsbericht over?

15 maart 2023 om 07:32

Omdat het leuk is om erover te hebben met anderen hier. Lijkt me logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren